Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tavaly zárta története legjobb szezonját a Dolomitok sírégió

2023.08.31. Bata Attila

A világ egyik legismertebb és legszebb sírégiója, az olaszországi Dolomitok-hegység pályarendszere a tavalyi rekordszezon után az idén bizakodva tekint a novemberi szezonkezdet elé.
Arabba
Arabba
Tavaly november 25-én indultak be az első liftek, és sok helyen egészen húsvétig kitartott a szezon. A tavaszt május elsején Cortina d’Ampezzo-Faloria zárta, így tekintélyesnek mondható időtartammal, 158 napon át lehetett síelni a 12 völgy valamelyikében.

Az előző szezon előtt számos negatív hatás adott okot aggodalomra, pl. az energiaárak drasztikus megemelése vagy az orosz-ukrán háború. Akkor sokan attól tartottak, nem lesz sikeres a szezon. Az Alpok legtöbb síterepe szerette volna legalább megközelíteni a covid előtti látogatottsági adatokat. A Dolomitok egyre népszerűbb lett a szezonban és a 2018/19-es téllel összehasonlítva 11,2%-kal több bérletet adtak el. Ez azt is jelenti, hogy minden idők legjobb szezonját zárták tavaly a helyi síterepek.
A sírégió tavalyi reklámfilmje
A sírégió korábban is bátran vágott bele fejlesztésekbe, az idei szezon látogatottsági adataitól optimista hangulatba került a vezetőség, így a fejlesztések nem lassulnak a közeljövőben sem.

A nemzetközileg ismert sírégió látogatóinak közel a felét továbbra is az olaszok adják. A külföldiek közül a legtöbben (21%) Németországból érkeznek, utánuk a lengyelek, csehek és horvátok következnek.

A covid korszak kevés előnyei közé tartozott, hogy a Dolomitok nagy hangsúlyt fektetett az internetes bérletvásárlás körülményeinek javítására, amely egyre kedveltebb a kényelmet szerető síelők körében. Tavalyelőtt még csak a bérletek 7, az előző szezonban már 22%-át vásárolták online a síelők, akik úgy látszik kevésbé szeretnek sorban állni és várakozni a kasszánál.

A tervek szerint az idei szezont november 25-én nyitják meg.
KOMMENTEK
csabeszka | 2023.09.03. 11:46
Előnyei: pályák változatossága; pályák kezelése; felvonók minősége; látvány; naposabb, mint az északi Alpok
Hátrányai: viszonylag (vagy nem is viszonylag) drága síjegy; általában nagy tömeg

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.