Hétvégén már 400 kilométer pályán síelnek a Dolomitokban!

2022.12.03. Bata Attila

Nagyszerűen kezdődik a szezon az olasz Dolomitok síterepein. A természetes hó mellett a hóágyúzás is segített, hogy a mostani hétvégére rengeteg pályát és síliftet tudnak üzemeltetni. A híres síhinta, a Sellaronda már mindkét irányban síelhető!
h i r d e t é s
A terepcsoport az előző hétvégén már beindította az első lifteket, azonban az igazi szezonkezdetre most került sor. Szombattól körülbelül 200 sífelvonó szállítja a síelőket, akik közel 400 kilométernyi pálya közül választhatnak.

A Dolomitok sírégió 15 részből áll. Egyszerűbb azt a két részt felsorolni, ahol hétvégén még nem nyitnak ki. Azonban december 7-től már az Alpe Lusia, egy nappal később pedig a San Martino di Castrozza síterület is megkezdi a szezont.
Hétvége előtt a Dolomitokban, az olasz tévé beharangozója
Fontos megemlíteni, hogy a régió egyik kedvenc síútvonala, a Sellaronda, amelyen körbe lehet síelni a völgyeket, már szombattól használható, és mindkét irányban!

Az idén járványügyi megszorítások nélkül indul a szezon, amely látszik is a síterep forgalmán és a szállásfoglalásokon. Az előző hétvégén, tavalyhoz képest 32%-kal többen jöttek síelni. Mondhatni, a covid korszak egy jó dolgot biztosan hagyott ránk a síterepeken. Sok síterep, így a Dolomitok is jelentősen javított internetes szolgáltatásain, így idén is lehet online síbérleteket vásárolni. Anélkül lehet menni síelni, hogy sorba kellene állni a kasszáknál. 
KOMMENTEK
fezso6 | 2022.12.03. 19:10
Örömmel olvasom, december 16-ára van foglalásunk Castelrottóba. Talán harmadszori próbálkozásra eljutunk a Sella Rondára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Garni Aritz csillagcsillagcsillagcsillag
A Garni Aritz 200 m-re található a Dolomiti Superski síliftjeitől. A szálláson kétágyas szobák vagy lakosztályok, wellness, fitness állnak a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Cesa Vedla apartmanok
A Cesa Vedla apartmanok egy kis faluban, Bullaban találhatóak, kb. 5 km-re Val Gardena legközelebbi, 1-es jelölésű kabinos felvonójától. A házban két, alpesi stílusban, de modernül felszerelt apartman található, melyek akár egybe is nyithatóak! Vezeték nélküli internet, parkolás, és háziállat is vihető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.