Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvégén már 400 kilométer pályán síelnek a Dolomitokban!

2022.12.03. Bata Attila

Nagyszerűen kezdődik a szezon az olasz Dolomitok síterepein. A természetes hó mellett a hóágyúzás is segített, hogy a mostani hétvégére rengeteg pályát és síliftet tudnak üzemeltetni. A híres síhinta, a Sellaronda már mindkét irányban síelhető!
A terepcsoport az előző hétvégén már beindította az első lifteket, azonban az igazi szezonkezdetre most került sor. Szombattól körülbelül 200 sífelvonó szállítja a síelőket, akik közel 400 kilométernyi pálya közül választhatnak.

A Dolomitok sírégió 15 részből áll. Egyszerűbb azt a két részt felsorolni, ahol hétvégén még nem nyitnak ki. Azonban december 7-től már az Alpe Lusia, egy nappal később pedig a San Martino di Castrozza síterület is megkezdi a szezont.

Fontos megemlíteni, hogy a régió egyik kedvenc síútvonala, a Sellaronda, amelyen körbe lehet síelni a völgyeket, már szombattól használható, és mindkét irányban!

Az idén járványügyi megszorítások nélkül indul a szezon, amely látszik is a síterep forgalmán és a szállásfoglalásokon. Az előző hétvégén, tavalyhoz képest 32%-kal többen jöttek síelni. Mondhatni, a covid korszak egy jó dolgot biztosan hagyott ránk a síterepeken. Sok síterep, így a Dolomitok is jelentősen javított internetes szolgáltatásain, így idén is lehet online síbérleteket vásárolni. Anélkül lehet menni síelni, hogy sorba kellene állni a kasszáknál. 
KOMMENTEK
fezso6 | 2022.12.03. 19:10
Örömmel olvasom, december 16-ára van foglalásunk Castelrottóba. Talán harmadszori próbálkozásra eljutunk a Sella Rondára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Cesa Vedla apartmanok
A Cesa Vedla apartmanok egy kis faluban, Bullaban találhatóak, kb. 5 km-re Val Gardena legközelebbi, 1-es jelölésű kabinos felvonójától. A házban két, alpesi stílusban, de modernül felszerelt apartman található, melyek akár egybe is nyithatóak! Vezeték nélküli internet, parkolás, és háziállat is vihető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.