Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ezek lettek 2017 legjobb síterepei

2017.12.09. sielok.hu

A világ legnagyobb síterepeket tesztelő oldala, a skiresort.de 2017-ben is díjazta a világ legjobb síterepeit. Idén 11 ország síterepei kaptak elismerést három fő kategóriában.
Minden évben hosszas tesztelés és értékelés előzi meg a győztesek kihirdetését. A fő kritériumok - a síterep nagysága, megközelíthetőség, hóbiztosság - mellett sok más szempontot is figyelembe vettek, úgymint a környezettudatosság, személyzet vagy az aprés ski lehetőségek.

A síterepeknek kiosztott díjakat idén is három fő kategóriába sorolták: a legjobb síterepek, az egyes szempontok szerinti tesztnyertesek és a síterep különdíjak.

Íme a 2017-es év győztesei:

I. A legjobb síterepek

Ebben a kategóriában összességében értékelték a síterepeket. A világ legjobb síterepe a kategória abszolút győztese, ezt az elismerést a legtöbb pontot begyűjtött síterep kapja.
  • Fődíj - "A világ legjobb síterepe": Kitzbühel, Ausztria.
    A tiroli síterep immáron ötödik alkalommal vehette át a legjobb síterepnek járó kitüntetést. A maximálisan elérhető 5 csillagos értékelésből Kitzbühel 4,8 pontot szerzett meg.
  • 5 csillagos síterepek: ezt a címet azok a síterepek kaphatták meg, akik a maximális 5 pontból legalább 4,5-et elértek. Az elitnek számító kategóriába idén bekerült az ausztriai Schladming 4 hegy síterepe is.
Ezen kívül külön kategóriákban díjazták a 80 km alatti síterepeket, összesen öt alkategóriára osztva, a minimum négy csillagot elérő síterepek kapták meg az elismerést. Az ismert ausztriai, olasz, svájci és francia terepek mellé két szlovákiai síterep - Chopok-Jasná és Tátralomnic - is bekerült.
A díjazottak listája és a részletes értékelés itt olvasható: www.skiresort.info/test-winners/2017/best-ski-resorts/
Kitzbühel már ötödik éve kapja meg a legjobb síterep díjat | Fotó: Balesz16
Kitzbühel már ötödik éve kapja meg a legjobb síterep díjat | Fotó: Balesz16

II. Tesztnyertesek

Összesen 18 szempont alapján tesztelték a síterepeket, melyek között minden fontos kritérium szerepel.
Ischgl síterepe 3 díjat is elnyert a II. kategóriából: az aprés-ski lehetőségek, tájékozódás és hóbiztosság terén is a legjobbra értékelték. | Fotó: Péter79
Ischgl síterepe 3 díjat is elnyert a II. kategóriából: az aprés-ski lehetőségek, tájékozódás és hóbiztosság terén is a legjobbra értékelték. | Fotó: Péter79

III. Síterep különdíjak

A különdíjakkal a síterepek egy-egy szolgáltatását, tulajdonságát szeretnék külön kiemelni, úgy mint legjobb fekete pálya, síovi vagy a legszebb panoráma. Íme egy kis ízelítő a kategóriából, a teljes lista itt tekinthető meg: www.skiresort.info/test-winners/2017/highlights/ Értelemszerűen a győztesek csak olyan síterepek közül kerülhettek ki, melyeket az elmúlt szezonban letesztelt a Skiresort.de stábja és a lista természetesen nem lehet teljesen objektív.
Egy kis kiegészítés: Mi itt a síelők.hu-n más módszert választottunk a síterepek értékelésre. Bízunk a "népítéletben" és a regisztrált látogatóink által adott csillagokat összesítésével alakulnak ki a toplisták. Minél többen szavaznak, annál reálisabb sorrend alakul ki. Jelenleg Ischgl, Tignes, La Plagne, Val Gardena és Zermatt állnak a top5 helyen. A magyar síelők véleménye szerint jelenleg ezek országonként a legjobb síterepek.
Te mit gondolsz a skiresort által díjazott nyertesekről? Egyetértesz, vagy esetleg van olyan síterep, aminek szívesebben adnád valamelyik díjat?
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
Szállástippek
Wellness Hotel Chopok csillagcsillagcsillagcsillag
Modern, színvonalas, 158 ágyas, családközpontú wellness szálloda Jasna sífelvonóitól 3 km-re a Déményfalvi-völgyben. Szolgáltatásai: nagymedence, szaunák, fitneszterem, bowling, étterem, bár, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Jasná Deluxe Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Luxus faházak a Zahradky ülőlift alsó állomásának közvetlen közelében, a sípályák mellett. Igényesen és modernül berendezett standard és deluxe 4-6 fős apartmanok önellátással!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata Chopok
A Chata Chopok egy stílusosan berendezett, modern házikó az Alacsony-Tátrában, Bystrá falucskában. Maximum 9 fő elszállásolására alkalmas, Myto pod Dumbierom-tól 1,7 km-re Tále-tól 2,8 km-re, míg a Chopok déli oldalától 8,7 km-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.