Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Ezek lettek a világ legjobb síterepei 2014-ben

2014.11.18. | Szerző: sielok.hu
Az elmúlt évben 13 országban járt a Skiresort.de nemzetközi síportál csapata, akik idén már 17. alkalommal osztották ki a "sívilág Oscar díjait". Az elmúlt szezonban 106 síterepet teszteltek, pontoztak, értékeltek, több szempont szerint, így születtek meg a szakmailag is elismert "tesztnyertes kitüntetések".
h i r d e t é s
Az elmúlt évek során már több mint 500 teszt-beszámolót tett közzé a világ legnagyobb síterep tesztelő portálja, a Skiresort.de. A síterep nagyságától kezdve a hóbiztosságon vagy éppen a családbarát szolgáltatásokon át a hütte és aprés ski lehetőségekig mindent értékelnek és pontoznak a Skiresort.de tesztelői, ami csak eszükbe jut.

Összesen 18 kritérium alapján megszületett a végeredmény, íme a 2014-es év nyertesei:
Chopok - Jasná
A kreischbergi ratrakosok alighanem számíthatnak egy kis prémiumra - a Skiresort.de "Pályakezelés" kategóriájának nyertese
Kitzbühel, Ausztria
Értelemszerűen a győztesek csak abból a 106 síterep közül kerülhettek ki, melyeket az elmúlt szezonban letesztelt a Skiresort.de stábja, és a lista természetesen nem lehet teljesen objektív. A német olvasóközönség például kritikusan fogadta, hogy Kitzbühel lett a nyertes, sokak szerint más helyek (pl. Ischgl, Val Gardena, Arlberg stb.) érdemelték volna meg "a világ legjobb síterepe" díjat.
Egy kis kiegészítés: Mi itt a síelők.hu-n más módszert választottunk a síterepek értékelésre. Bízunk a "népítéletben" és regisztrált látogatóink által adott csillagokat összesítve alakulnak ki a toplisták. Minél többen szavaznak, annál reálisabb sorrend alakul ki. Jelenleg Ischgl, Tignes, Val Gardena, Zermatt és St. Moritz állnak a top5 helyen. A magyar síelők véleménye szerint jelenleg ezek országonként a legjobb síterepek.
Te mit gondolsz a skiresort által díjazott nyertesekről? Egyetértesz, vagy esetleg van olyan síterep, aminek szívesebben adnád valamelyik díjat?
2014.11.18. 16:14:48 kissünöcske
A kreischbergi pályakezelési díjjal teljes mértékig egyetértek, volt olyan nap 2013 márciusában amikor még délután 3 körül is hosszú szűz sávok voltak a szerencsésebb pályák szélén.
2014.11.18. 20:33:11 Viktória22
Síeltem Ausztriában sok helyen már Flachautól kezdve a Hintertux gleccserig,de hasonló ápoltságú "deszka lapos" pályával nem igen találkoztam mint Kreischbergen még este 8 után is mentek a ratrakkok.
11 éve járunk ide.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »