Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

  Flims - Laax - Falera Svájc

Síterep adatok
Magasság
1100 - 3018 m
Szintkülönbség
1918 m
Sípályák hossza
188 km
Liftek száma
28
8
9
8
3
88 km
81 km
19 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 956 km, 9 óra 33 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 90 CHF    Gyerek napijegy: 31.50 CHF
Régióbérlet: Snowpass Graubünden
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
5°C
8°C
3°C
7°C
1°C
5°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
Laax - fotók a síterepről
Nézd meg a képeket Töltsd fel te is képeidet!
A síterep bemutatása
A síterep Budapesttől autópályán 960 km-re található, Churtól 20 km-re. Graubünden egyik legnagyobb és legészakibb síparadicsoma, közel az osztrák határhoz, Zürichtől 140 km-re keletre található. A síterep megközelítésére három lehetőség is van: Flimsen, Laaxon vagy Falerán keresztül. Mindhárom faluból felvonók visznek a sípályákhoz, és az autóval érkezők számára mindhárom esetben komoly kapacitású parkolóházzal (Flims és Laax), illetve parkolóval (Falera) teszik könnyűvé és kényelmessé az autóval való megközelítést.

Óriási kiterjedésű, összefüggő, különböző nehézségi fokozatú pályarendszer (összesen 235 km), a kéktől a piroson át a fekete pályákig. Továbbá jelentős kiterjedésű off-piste terület várja a kötöttség nélkül síelésre vágyókat (44 km). Magas tengerszint feletti elterülése ellenére (legmagasabb pont valamivel 3000 méter felett van, Vorab Gleccser), rengeteg kényelmes kék pályával rendelkezik a kezdők és középhaladók számára (ajánljuk a Vorab és Mutta Rodunda csúcsokról induló pályákat), de a haladó és profik is találnak elegendő piros és izzasztó fekete pályát is: utóbbiaknak a Vorab Gleccser és Crap Masegn csúcsokról induló fekete és piros pályákat ajánlatos kipróbálniuk. A síterep központja a 2228 méteren fekvő Crap Sogn Gion. Innen a hatalmas síterep bármelyik sípályája könnyen elérhető lifttel és/vagy sítalpon. Crap Sogn Gion közelében fekszenek a kezdő és tanuló pályák, valamint a snowpark (Noname és Superpipe, hogy csak a legizgalmasabbakat említsük).

A Laax-i alpesi síaréna 1100 és 3018 m között fekszik, így a szezon már október közepén megkezdődik és egészen április közepéig/május elejéig tart.

gabesz777 beszámolója alapján
Olvasd tovább
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »