Németország
Winklmoosalm - Steinplatte
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 740 - 1860 m
Szintkülönbség 1120 m
Sípályák hossza 42 km
Liftek száma 14
18 km
22 km
2 km
Húzólift
3
Ülőlift
9
Kiskabinos lift
2
Síszezon időszaka: 2022.12.16. – 2023.04.10.
A síterep nyitva van. 37 km pálya és 13 lift üzemel. Részletek
Budapest: 597 km, 6 óra 2 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 53 EURGyerek napijegy: 26.50 EUR
Értékelés:
4.2 (86)
INFORMÁCIÓK
h i r d e t é s
BEMUTATÁS
A Winklmoos-Steinplatte síterepet alkotó 42 km hosszú lesiklópályákon Bajorország, valamint Ausztriában Salzburg és Tirol tartományok osztoznak. A Steinplatte a bajor Alpok és így Németország egyik leghóbiztosabb pályája, november elejétől egészen április végéig élvezhetik a síelni vágyók a környék különleges adottságait. Az ingyenes Seegatterl-i parkoló 1800 személyautó befogadására alkalmas, illetve ide érkeznek a környékbeli falvakból menetrend szerint érkező autóbuszok.

A síelni vágyók két alternatíva között választhatnak. Azok, akik a nyugodtabb, lankásabb pályákat részesítik előnyben, a Winklmoosalmon élvezhetik a napsütötte havas lejtők kínálta síelési lehetőséget. Az ide érkezőket gyönyörűen preparált pálya (kék és piros), valamint igazi bajor virsli, sör és szíverősítő várja a Rossalm Hütte-ben. A parkolóhoz levezető mesés erdei lesiklás igazi vadregényes élmény, mintegy méltó megkoronázása a kellemesen eltöltött napnak.

Azok, akik komolyabban szeretnék próbára tenni sítudásukat, nyüzsgőbb, pezsgőbb hangulatra vágynak, azok egészen a csúcsig, a Steinplatte-ig felvonózzanak. Az 1100 - 1900 méter között elhelyezkedő, minden igényt és tudásszintet kielégítő, gondosan ápolt és ultramodern liftekkel felszerelt pályákon igazi élmény a síelés. Azok, akik az osztrák oldalról Waidringból szeretnék megközelíteni a csúcsot, 15 személyes kabinos felvonóval rögvest a pálya tetejére juthatnak.

Sífutás és nordic walking
A Winklmoos-Steinplatte síterep a klasszikus sílesiklás mellett a snowboardosoknak, sífutóknak és a gyaloglóknak vagy akár a nordic walking-ot választóknak is felejthetetlen élményekkel szolgál. A környék, Reit im Winkl és a környező falvak híresek arról, hogy a sífutók a legkülönbözőbb nehézségi fokozatokat képviselő, de mindig különösen jól ápolt sífutópályákat használhatnak úgy a falvak közvetlen közelében, mint az azokat körülvevő hegyoldalakon, többek között a Winklmoos-Steinplatte-n is. A sífutópályák mellett szintén több tíz kilométeres hosszúságban találhatunk változatos nehézségi fokozatú gyalogutakat, ahol a nordic walking vagy a power walking kedvelői télen is gyakorolhatják kedvenc sportjukat.

Egyéb sportolási lehetőségek
A Winklmoos-Steinplatte közvetlen környéke számos olyan lehetőséget is kínál, amelyekért érdemes további pár kilométert utazni. A korcsolyázni vágyók szinte minden alpesi faluban, a szebbnél szebb helyi tavak jegén korcsolyázhatnak, azok pedig, akik mesterségesen kialakított pályán szeretnének korcsolyázni legközelebb Ruhpoldingban, a Steinplatte-tól 12 km-re találhatnak ilyet. Szintén Ruhpoldingban, a Rauschberg érintetlen déli lejtőjén snowboardosoknak olyan pályát alakítottak ki, melyet síelők nem, kizárólag snowboardosok használhatnak. A lesiklás végén ülőlift viszi a sportolókat újból a csúcsra.
A chiemgau-i Alpok azonban olyan extrém sportolási, kikapcsolódási lehetőségeket is kínál, melyek joggal nevezhetők egyedülállónak és ezáltal a világ számos pontjáról vonzzák a lelkes, kalandvágyó turistákat. A tágabb környék egyik legszebb csúcsa, az 1874 méter magas Jenner. Itt található például a világ legmagasabb jégmászó tornya, ahol a legmerészebbek tehetik próbára tudásukat, szakszerű segítséggel.

Extrém kikapcsolódás
Ha pedig igazi extrém kikapcsolódásra vágyunk a bajor hegyekben, akkor mindenképpen iratkozzunk be egy iglu, azaz jégsátor építő kalandtúrára, melyhez természetesen egy éjszaka sátorban alvás is hozzátartozik.Sítúránkat a közelben olyan kevésbé fárasztó élményekkel tehetjük teljessé, mint egy kellemes túra lovasszánnal vagy egy akár 4 km hosszú szánkózás a Winklmoos-Steinplatte lábánál található Reit im Winkl-ben a Hinderburghütté-től egészen a völgyig.

Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
-11°C
-2°C
Holnap
-9°C
-1°C
Holnapután
-11°C
-3°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
Hóréteg 17 - 80 cm
Lift üzemben 13/14
Pálya üzemben37 km
Utolsó havazás 2023.01.22.
Részletes hójelentés
SZÁLLÁSOK
FOTÓK
Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.