Menü ≡

Élménybeszámolók: Winklmoos - Steinplatte síterep leírás szállás cikk galéria fórum

Winklmoos - Steinplatte síterep értékelése
84 szavazat, átlagos érték: 4.2
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2013.01.02. Símanócska
December 28-án voltam itt, egy fieberbrunni 1 hetes síelés utolsó napján. Nagyon tetszett a hely, klasszak a pályák, nagyon jó pályák kezdőknek is. A pályák nagyon szélesek, élmény volt rajtuk síelni, pedig közben szakadt a hó. Voltak elegen, mégsem voltak nagyon buckásak a pályák, jegesedés meg sehol sem volt. Számomra csillagos ötös hely.
h i r d e t é s
2012.12.15. RM
4 napos tiroli síelésünket itt nyitottuk. Sölden felé menet tértünk be ide, levágtuk a rosenheimi autópálya "kanyart" a 178-as úton. Pesttől szabályokat betartva kb. 6 óra. Péntek volt az első nap, még nem ment az összes pálya, de ami nem ment szerintem inkább a kevés látogató mint a hóhelyzet miatt. Elég szeles volt az idő (főn), de ebből nem sokat lehetett érezni, csak a csúcsra vivő liftnél. A liftek nagy része modern ülős, kabinos, csak egy régi "nosztalgia" háromüléses volt. Kellemes kis terep, érdemes betervezni ide egy napot Tirol felé menet. (Fotókat majd csatolok, ha hazaértünk.)

Brixental, St. Johan ... felé jöttünk tovább. Elég biztató a hóhelyzet, a völgyben is sok hó volt. Aki ide tervez karácsonyi síelést szerintem nem fog csalódni. Mi lehet hazafelé látogatjuk meg az egyik helyet.
SteinPlatte1.jpg SteinPlatte2.jpg SteinPlatte3.jpg SteinPlatte4.jpg
2012.01.04. Xero
Egy rövid összegzés ide is, nehogy kimaradjon ez a terep.
Múlt héten síeltünk erre-arra és lévén Winklmoos egy nagyobb gondolatnyira volt a szállásunktól, így adott volt, hogy ide is ellátogatunk.

A terepet Winklmoos felől közelítettük meg két autóval olyan 10 óra után kicsivel.
Érkezésünkkor a kabinos aljában lévő parkoló már tömve volt, így egy kicsit tovább gurulva egy fagyott sártengerben tehettük le a kocsikat.
Miközben készülődtünk, a parkolóba legalább még 50-100 autó érkezett. Egy szóval tömeg volt.
Szerencsére nem kellett gyalogolni az előzetes félelmeink ellenére (nem is vettem fel a bakimat, csak vállon vittem), mivel munkába állt egy síbusz a parkolók közötti ingázásra, csakúgy mint Reit im Winkl felé is.

A bérlet vásárlásnál volt némi sor, de bubisnál egy méter sem.

A terepről:
A felvonók kulturáltak, egyedül a Winklmoosalm - Steinplatte átmenő résznél volt egy rövid szakaszon csákányos.

A Winklmoos-i oldal nagyon nagyon tanuló. A "nagy" pályán ha nem fékez az ember egyáltalán, akkor sem tud sebességet gyűjteni. A parkolóba vezető pálya kicsit kellemesebb a felső részen, de az is csak arra jó, hogy lejusson a gép.

A Steinplatte rész már kicsit kellemesebb. Itt is túl vannak színezve a pályák, de rövid szakaszokon azért lehet élvezkődni. Szinte mindent megpróbáltunk besíelni, de elég hamar unalmassá vált kicsit a dolog.
A 8-9 az ami talán élvezhető volt számomra.
Annak viszont, aki szereti a relatív széles közepesen meredek és nem túl tömött jól kezelt pályákat, annak tökéletes. Nap végén sem volt jelentős buckásodás vagy jegesedés, szépen lehetett haladni mindenhol.
Sorakozni felvonónál egyedül akkor kellett, amikor próbáltunk visszajutni a német oldalra.
Egy szó mint száz egy nyugis síhétvégére tökéletes terep.

Ha arra fogok járni mindenképpen felnézek még, de nem ez lesz a kedvenc terepem. Nyilván ebben erősen benne van, hogy utána már Kitzbühel-be jártunk át, így az élményt elnyomta, de úgy érzem objektív így is a véleményem.

Raktam fel pár képet az adatlapomhoz.
2011.03.16. balumaci
Sziasztok!
Szerencsésen megérkeztünk 4 napos német-osztrák kirándulásunkból , melynek rengeteg tanulsága van .
Először is a szállásról: Minden nagyon renben volt a kaja kitűnő a vendégszeretet csillagos 5-ös, csak ajánlani tudom mindenkinek , A táj szép ., és aki nem síel esetleg az is tud magával mit kezdeni a környéken , sőt a gondolás lifttel akár a csúcsig is fel tud jutni kényelmesen. https://sielok.hu/szallas/hotelzurp...ost/
A Pályákról:
Először is le kell szögezni hogy a márciusi nyár az alsó pályaszakaszokat nagyon megviselte , de természetesen ez nem a terület hibája, szombat reggel még rengeteg hó volt mindenütt, de a szikrázó napsütés, valamint a plusz 15 fok megtette a hatását. Leginkább a 9, és a 9-a jelű pályákon síeltünk valamint a 8-as beülős alatt mellett a Gyerkőc , meg a barátnője. A 9, és 9-a pályák minőségére délutánig igazán panasz nem lehetett ,figyelembe véve az időjárási viszonyokat és a sielők mennyiségét . , de azért a nap végére egy cca 30-40 km-es buckapálya lett belőle...:-)
A liftek többsége modern, bubis, többségük fütött és ami a legfontosabb , sormentes.. Néha előfordult hogy 1-másfél percet "várni" kellett amíg belehuppanhattunk az ülősbe, de azt hiszem ez teljességgel vállalható ..:-) Winklmoos felől a Steinplatte a gondolás után még egy 4-es ülős, és egy csákányos segítségével érhető el , de ha valaki szeret kék lankán síelni nincs értelme felmenni. Sajnos a Gondolás aljához nem tudtunk lemenni , mert nagyon meleg volt és nem kockáztattunk ezért erről nem tudok beszámolni . Az 1-es erdei út mentén lévő hüttét mindenkinek ajánlom, rusztikus hely kitűnő kajával, és nem önkiszolgáló. Szombat délután 4 ig bírtuk a buckázást utána haza hullafáradtan, jól besíelve a felső területet. Sajnos vasárnapra virradóra nem volt fagy, ezért félve mentünk fel de a pályán csodát tettek , délig kitűnő pályán lehetett menni , kevés emberrel, szép időben , mely kissé szeles volt , Sajnos dél körülre a felső lifteket a szél miatt lezárták , mi pedig haza vettük az irányt, mivel az alsó régiókban már nem volt veszélytelen a térdízületeimnek az a tapadós hó. Estére pedig elmentünk Bad Endorf-ba ( http://www.chiemgau-thermen.de/ a termálfürdőbe. Röviden tömören ennyit tudok leírni , eme másfél napról , melyet ( a nagy melegre való tekintettel ) Schnalstalon, egy pár órás sizéssel vezettünk le hétfőn. Összességében biztosan visszamegyünk még ide, hiszen annyi lehetőség van ebben a helyben.
2011.02.23. csabor
Steinplatte 2011,02,23.

Előre is elnézést kérek, de ez a beszámoló nem lesz "csaboros". Ha valaki egyszer összegyűjti a "csabor összest" lehet, hogy ezt majd kihagyja belőle.
Minden oka, hogy a tegnapi "összeborulásom" a síléctartó vasállvánnyal kicsit nagyobb volt, mint azt az első pillanatban sejteni lehetett. Nagy volt a kísértés, hogy ma ágyban maradok, mert alig tudtam mozogni, minden tagom fájt, különösen a vesém. (próbáltam a belső vérzés veszély miatt bevett folyadékkal ellennyomást létrehozni, de az sem használt) Megjegyzem a derekam körüli fájás direkt jót tesz a sí stílusomnak, hisz eddig nagyon sok mindent intéztem el derékból és vállból. A fájdalmakon kívül a legnagyobb problémát a szédülés és émelygés okozta. Közbevetőleg említem, hogy a szépségdíjas esés az utolsó lecsúszásnál történt. De mit tegyek, hó van, s menni kell.
Kis, táposnak való terepet néztem ki mára Steinplattet. (hívják Waidring Steinplattenek és említik vele együtt Winklmoost is).

A vidéken megszokott gyönyörű hegyi úton indultunk el Steinplatte felé. Elmentünk a Pillersee pálya mellett. 19 km, de ahogy az útról látszik van egy nagyon jó, húzós ereszkedő része. Azért a táposság ellenére nagyobb falatra vágytunk. (Steinplatte 35 km, a vele együtt lévő német Winklmoos 12 km)

Az útról hatalmas sziklafalat láttunk. Mögötte van a völgy, ami a sípályát fogadja be. Persze én még a helyre kis faluban bekanyarodtam az első szimpatikus helyre, de az egy gyerek síiskola volt, az igazi felvonó a falu másik végén várt ránk.
Hogy várt az azért túlzás, mert alig fértünk be a parkírozóba. A hétköznap ellenére tengernyi ember. A fülkék szorgalmasan emelték át a sziklafalon a sok embert, de így is perceket kellett sorban állni.
Ahogy kiszálltunk a piros tojásokból gyönyörű kép tárult szemünk elé. Kellemes napsütéses idő, s mindenfelé sípálya. Mindenki képzeljen el egy kb. egy kilométeres völgyet, s abban minden talpalatnyi négyzetcentiméter gyakorlatilag sípálya. Az ülőszékes felvonók nagy lendülettel viszik keresztül kasul a síelő tömegeket. A völgyben nincs más felvonó, csak különféle férőhelyes ülőszékes. Sőt a völgyben lévő felvonóknál beléptető kapu sincs. Ha valaki ide született az élete végéig síelhet jegy nélkül. Másik megközelítésben, ha valaki fel tud ide jönni megérdemli az ingyen síelést.

A hatalmas tömeg miatt, a remek felvonók ellenére sorok alakultak ki. Változó ideig, de mindegyik liftnél egész nap kellett pár percet várakozni. Reggel többet, nap közben 5-6 percet.
A pályák elnyelték a tömeget, ott nem volt gond a sok ember. A völgyben lévő pályáknál gyakorlatilag nincs szűkület, arra megy az ember, amerre kedve tartja.
A középen lévő 4, 5 jelű kék pályák minden kezdő álma. Nekem is sikerült itt elhelyeznem első feleségem, aki annyira meg volt elégedve ezekkel a kékekkel, hogy erőszakkal kellett néha másfelé terelnem.
Az utóbbi időszak legjobb pályáin síeltünk. Remek volt a minőség, finom, kezelt a hó. Érezni lehetett a hó alatti kemény alapot, de a sok síelő ellenére is alig volt buckásodás, s gyakorlatilag nem volt délután sem jégfolt.
A völgy egyik oldalán szívet csücsörítően szép piros pályák találhatók. A 9, 9a maga a csoda, de az 5, 6, 3, 7 pirosak is nagyon kellemes vonalvezetésűek. A szép idő ellenére (még napoztam is a nyugágyak egyikében) a csúcs mindig ködben volt, így a kilátásban gyönyörködni nem lehetett. Rogyogány állapotom miatt a 8-as feketét nem vállaltam be.
A völgy oldalán is találunk pályákat, amelyek a hegy oldalán ereszkednek lefelé. A kékek nem olyan szélesek, mint fent, a pirosak talán nem olyan szépek.

Kicsit a hütték hiányoztak a képből. Az a fajta, hogy csak síelek nyugodtan, s egyszer csak megállok hüttézni egyet. Próbáltam gyógyítani magam, s az egyik hüttében ettem egy monumentális levest, s ha lúd legyen kövér, ittam is egy "tiroli hegy ördöge" nevű snapszot. Szóval aki akar az talál.

Békésen síelgettem, amikor egy fiatalember a legártatlanabb helyen, egy kék pályán elütött. Ugratott a deszkájával, s én ott voltam. Esélyem sem volt kivédeni az ütközést. Valahol a felső testemen talált el. Ő lehetett vagy 40 kiló, de az én 80 kilóm úgy pörgött a hóban, mint a kutyák elé hajított átsütött mustáros wurst. Még a havon fekve hallottam, hogy első feleségem nagyon kiosztja a fiatalembert, mert kárt tesz a tulajdonát képező síelőben. Nagyon be is rezelt a társaság. Nem tudom itt mi jár annak aki balesetet okoz, de a srácok körberajongtak, hozták a szanaszét heverő cuccom, lécem, botom, kócsagtollas süvegem, dali pár pisztolyom. Nem is mentek el addig, míg lécre nem álltam s indultam tovább. (át is mentem piros pályára, mert ott legalább nem bántanak) Azt hiszem legközelebb egy lánycsapattal üttetem el magam. A dolognak annyi előnye volt, hogy már nem a vesém fájt a legjobban.

Összefoglalva, a pályarendszer kitünő. Talán máskor nincs iskolai szünet, s akkor még élvezhetőbb. A kék pályák minden kezdő igényét kielégítik, s haladók is technikázhatnak itt. A piros pályák kategóriájuk kiválóságai. Jó vonalvezetés, megfelelő szélesség, remek hó.

Érdemes ide mindenkinek eljönni.


Csabor
2011.01.24. TibiF
Igen a térkép bal oldalán levő (9 illetve 9a) pályák a legjobbak szerintem. Ezt a 4 üléses felvonóval tudod elérni ami elég régi de a pálya vonalvezetése, hossza, meredeksége ezt ellensúlyozza. Ezt a liftet ki tudod kerülni két 6 ülésessel ami már jóval modernebb de itt az a gond, hogy át kell szállni. Én inkább úgy vagyok, hogy többet liftezek de akkot többet is csúszok egy huzamban. A kék pályák tényleg laposak de azokon is jól lehet síelni. Egy nap alatt az összes pálya besíelhető hiszen nem olyan sok a 35 km. Ami még kimaradt az előző leírásból, hogy 1666m-en van egy játszótér és egy kilátó. A játszótér fontos lehet ha gyerekkel mész (mindkét lányom ezt értékelte), illetve érdemes a kilátóig sétálni szép időben mert a látvány az csodálatos. Alattad egy 100-200 méteres szakadék, néhány helyen üveg van, akik szédülnek azoknak nem ajánlom. Van egy távcső is amivel a környező hegyek nagyon jól látszanak. A hegyen van néhány hütte, jó időben mindenki ott napozott, sörözött. Az egyik hüttében magyarok is dolgoznak. Meleg napokon a déli fekvésű pályák elég jól olvadnak (pálya szélén most is ibolyát lehetett szedni :)) az északi fekvésűek ilyenkor is jól tartják magukat.

Csatolok még néhány képet, sajnos a fényképezőgép nem adja vissza a meredekséget.
P1040864.JPG P1040876.JPG P1040877.JPG P1040894.JPG P1040913.JPG P1050013.JPG
2011.01.23. TibiF
Nem talátlam ilyen topikot a fórumban, mivel itt jártam gondoltam leírom a tapasztaltakat.
Erre a helyre érvényes a Salzburg Super Ski Card(SSSC) habár a síterep Tirolban van, egy napot terveztem erre a helyre kettő lett belőlle. Kis pályarendszer 35 km-rel de nagyon jó. Elég modern lifttel rendelkeznek, van egy két régi darab de a jó pályák ezt ellensúlyozzák.Abban az időszakban voltunk mikor március végi volt az időjárás de az északi fekvésű pályák déután is tökéletesek voltak. A déliek nagyon olvadtak 1800m-en szélcsendben egy pólóban símán el lehetett lenni. A táj az csodálatos, látható a Kitzsteinhorn, Grossglockner, Stubai, Zillertal, Otztal. Van egy két északi fekvésű hosszú pálya ami nekem nagyon bejött. 700m a szintkülönbség (1200-1900) de jó hely. Hiába Tirolban nincs rossz sípálya. Az ötös skálán én 4 pontot adok ennek a helynek. Nyáron bicajoztam a környéken már akkor nagyon tetszett a táj, láttam a sílifteket ezért mentem ide télen is. Szerintem megérte. Sok helyen a pálya mellett a fű látszott de szerencsére a hóágyurendszernek jó pályák fogadtak. Érdemes több napra ide menni.
P1040858.JPG P1040859.JPG P1040861.JPG P1040863.JPG P1040865.JPG P1040866.JPG P1040878.JPG P1040872.JPG P1040880.JPG P1040904.JPG
2007.02.08. WAndrea
Mi eppen itt tartozkodunk, es csak pozitivumokat tudok irni. A szalloda hibatlan, a siterep pedig csodas. Fantasztikus ido volt ma is es tegnap is, idealis a sizesre. Aki teheti most induljon el, holnapra friss havat mondanak, tegnapelott is esett a ho, bar nem sok, de a palyak nagyon jol kezeltek a felvonok pedig a legmodernebbek, szinte mind uloszekes, tobb futott ulesssel. A siregio ket orszag hataran van fenn - fenn tabla jelzi mikor sielsz at az orszaghataron :-) Tirolban Waidring - Steinplatte, Nemetorszagban pedig Winklmoos - Reit im Winkl neven kell keresni a siterepet, ez utobbi Magyarorszag felol konnyebben elerheto, hiszen vegig autopalyan lehet jonni 6OO kmt, utana csak 2O km orszagut. Ezert is valasztottuk az oberwosseni Hotel Sonnenbichlt es nem csalodtunk! Bovebben majd utolag otthonrol.

A hotel weblapja:
https://sielok.hu/szallas/sonnenbic...hl/

A siterep weblapja, webkameraval:
http://www.steinplatte.co.at/
2007.02.08. orsicska
Na, megjöttünk. Elmondom, hogy nagyon szuper volt. A pályák remekül kezeltek rengetegen voltak mégsem kellet sokat sorban állni csak a síbuszon volt tömeg ami felvisz a parkolóból.Többször olvastam már itt a fórumon, hogy a magyar üzemeltetésű szállások milyen pocsékok hát itt minden nagyon jó volt, kedvesek voltak és a kaja nagyon finom volt.Mindenkinek csak ajánlani tüdom. Ja, az ídő fantasztikus volt hét ágra sütött a nap, fent a hegyen pedig épp elég hó.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »