Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

  Sörenberg Svájc

Síterep adatok
Magasság
1100 - 2350 m
Szintkülönbség
1250 m
Sípályák hossza
60 km
Liftek száma
16
11
3
1
1
30 km
15 km
15 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 1074 km, 11 óra 7 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 54 CHF    Gyerek napijegy: 27 CHF
Régióbérlet: Schneepass
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
3°C
17°C
4°C
20°C
6°C
18°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
Sörenberg - fotók a síterepről
Nézd meg a képeket Töltsd fel te is képeidet!
A síterep bemutatása
A síterep Budapesttől 1100 km-re található, Zürichtől 100, Berntől 70, Luzerntől 50 km-re, a Brienzer Rothorn északi oldalában. A síterep megközelítése a Luzern és Bern közötti 10-es főút felől célszerű. Schüpfheim faluban kell letérni a 10-es útról Sörenberg felé. A sörenbergi sípályákat több, falubeli ingyenes parkolóból közvetlenül el lehet érni kabinos, üléses illetve csákányos felvonókkal (Rischli, Ochsenweid, Schönisei, Sörenberg-Platz, Rothornbahn).

Közepes kiterjedésű (53 km), összefüggő, különböző nehézségi fokozatú pályarendszer, amely főleg kék és piros pályákból áll. Továbbá csodálatos off-pist síelési lehetőség várja a kötöttség nélkül síelésre vágyókat a Rothorn csúcsa alatt. A Rothorn csúcsától induló pályák viszonlyag magas tengerszint feletti elterülésük következtében (legmagasabb pont 2350 méteren, Brienzer Rorthorn), hóbiztos terepnek számítanak egészen április elejéig, és még a szezon vége felé is kiváló porhóban élvezhettük a síelést. A szezon általában december elejétől április elejéig tart. A Rothorn alatti pályák a Rothornbahn felvonójával közelíthetőek meg: főként középnehéz piros és nehéz fekete pályákkal. A Rothornra feljutva érdemes a felvonóállomás kilátóteraszáról megtekinteni a Berni Alpok elénk táruló sziluettjét megkoronázva az Eiger-Mönch-Jungfrau triászával, az Aare-völgyet, illetve a türkiz színben pompázó Brienzi tavat.

A faluból induló kabinos, üléses és csákányos felvonók az alacsonyabb pályákhoz visznek, amelyek kitűnőek kezdők, családok, kisgyermekesek és haladók számára, akik élvezni szeretnék a mesés tájat és kényelmes, széles pályákat. A pályák fele könnyű (kék), másik fele közepes nehézségű (piros), tengerszint feletti elhelyezkedésük pedig 1200-1700 méteren van. A Schwarzenegg feletti Hundknubel csúcsáról két fekete pályán is lecsúszhatnak a kihívásra vágyók.

A síelés mellett lehetőség van sífutásra is, összesen 35 km előkészített pályán.

Sörenberg egy kiváló adottságú, az UNESCO bioszféra oltalma alatt álló (Entlebuch) térségben elhelyezkedő üdülőfalu kitűnő infrastrukturával. Nyáron a mesés tájakon való kirándulás mellett bobpálya elégíti ki a kalandra vágyók igényeit.

gabesz777 beszámolója alapján.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »