Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Turecka
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 650 - 1385 m
Szintkülönbség 735 m
Sípályák hossza 8,6 km
Liftek száma 5
2 km
6,1 km
500 m
Húzólift
5
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
Turecka Donovaly közelében fekszik, Besztercebányától (Banská Bystrica) 17 kilométerre északra. A Donovaly felé vezető hegyi úton tábla jelzi Tureckát, ahova balra fordulva egy kb. 3 km-es bekötőúton juthatunk el. A hely klímája december elejétől április közepéig tette lehetővé itt a síelést. Sajnos a felvonók évek óta nem üzemelnek, jövője bizonytalan. Tureckáról eredetileg egy 1920 méter hosszú ülőszékes drótkötélpálya vezetett 1380 méteres tengerszintfeletti magasságba, a Krízna mellékgerincére. Ezt a libegőt elbontották, csak a maradványait lehet látni.

A felvonó felső állomásától 2 lesiklópálya ereszkedett le a völgybe. A meredekebb, 2,8 kilométer hosszú pálya a profi sízők számára készült. A 3 kilométer hosszú könnyebb lesiklópálya a táv felénél elágazik, így a sízőknek lehetőségük nyílik a Salaska felé letérni, ahol a kevésbé meredek réteken könnyű gyakorlópályák voltak kialakítva.

Sítútázásra alkalmas jelzett útvonalakat találunk a hegygerincen. Ostredok érintésével a Suchy-hegyre (Suchý vrh) vagy a Kralova studna érintésével a Smrekovra. Fokozott elővigyázatosságot követel a Krízna lavinaveszélyes lejtőin való átkelés.
Olvasd tovább
FOTÓK
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
Havazás Előrejelzés
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.