Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

  Turecka Szlovákia

Síterep adatok
Magasság
650 - 1385 m
Szintkülönbség
735 m
Sípályák hossza
10 km
Liftek száma
6
6
2 km
7,5 km
500 m
Budapest: 197 km, 2 óra 53 perc Útvonalterv
Turecka - fotók a síterepről
Nézd meg a képeket Töltsd fel te is képeidet!
A síterep bemutatása
Turecka Donovaly közelében fekszik, Besztercebányától (Banská Bystrica) 17 kilométerre északra. A Donovaly felé vezető hegyi úton tábla jelzi Tureckát, ahova balra fordulva egy kb. 3 km-es bekötőúton juthatunk el. A hely klímája december elejétől április közepéig tette lehetővé itt a síelést. Sajnos a felvonók évek óta nem üzemelnek. Tureckáról eredetileg egy 1920 méter hosszú ülőszékes drótkötélpálya vezetett 1380 méteres tengerszintfeletti magasságba, a Krízna mellékgerincére. Ezt a libegőt elbontották, csak a maradványait lehet látni.

A felvonó felső állomásától 2 lesiklópálya ereszkedett le a völgybe. Az meredekebb, 2,8 kilométer hosszú pálya a profi sízők számára készült. A 3 kilométer hosszú könnyebb lesiklópálya a táv felénél elágazik, így a sízőknek lehetőségük nyílik a Salaska felé letérni, ahol a kevésbé meredek réteken könnyű gyakorlópályák voltak kialakítva.

Sítútázásra alkalmas jelzett útvonalakat találunk a hegygerincen. Ostredok érintésével a Suchy-hegyre (Suchý vrh) vagy a Kralova studna érintésével a Smrekovra. Fokozott elővigyázatosságot követel a Krízna lavinaveszélyes lejtőin való átkelés.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.