Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

gerikir
8 élménybeszámolót írt
8
9 éve tag
Egy nagy sziklás hegy északi oldalán fekszik. Nyomasztó egy hely, mivel sosem süt rá a nap (legalábbis január környékén), sötét és hideg van. A pályák színezése egészen érthetetlen. Már a térképre ránézve is látszik, hogy a kabinos/székes tetejétől az aljáig vezető legrövidebb pálya kék színű, a leghosszabb pedig fekete. Pedig ugyanolyan szintkülönség mellett a rövidebb út nagyobb meredekséggel jár matematikailag is. Lehet, hogy inkább pálya állapotát akarták ezzel jelezni, ugyanis valóban a fekete volt a legnehezebben síelhető, itt volt ugyanis a legtöbb jég és föld. A csákányos felvonó melletti pálya viszont nagyon jó, széles és egyenletes lejtésű. Sajnos ottlétünkkor nem ment kombi üzemmódban a nagyfelvonó. Csak kabinok voltak rajta, a székek a garázsban a garázsban pihentek. Ez azt  eredményezte, hogy kevés volt a drótkötélpályán a szállítóeszköz, így sokat is kellett várni mire befutott egy.
Hogwash
28 élménybeszámolót írt
28
17 éve tag
Bár a szállásunk itt volt, csak elsején, az utolsó teljes sínapon síeltünk itt! Végül ugyan nem sütött a nap, de szép tiszta idő volt, a pályák szélesek, vasaltak, jó a lejtésük, nagyon jó kis hely ez :) Délelőtt 40-50 ember lézengett a terepen bennünket is beleértve, no meg vagy 15 nyugdíjas gyalogos túrázót... 12 után kezdtek ébredezni és érkezni a népek, de a fő felvonónál ( Telemix) még mindig nem volt sor egy szál se! A terep a felvonótól eltekintve is nagyon hasonlít Donovaly Nova Hola részére. Nekünk nagyon tetszett! Kipróbáltuk a szánkópályát is, ami esténként kivilágítva üzemel és 3 km hosszú: Szilvi és a gyerekek visítottak a gyönyörtől, nekem halálfélelmem volt, szóval teljes volt a siker :) Mindenesetre megjegyeztem egy életre: síbakancsban (legalábbis nekem) nem jó szánkózni ;)
bobobodo
1 élménybeszámolót írt
1
11 éve tag
Egyik kedvenc síterepem. Ahogy Ausztria többi területén is, itt is érezhető az a meghitt nyugalom. Igazi családias pálya fogadja az ideérkező látogatókat. Teljesen belátható pályarendszerrel várnak minket. Sízésem legelső olyan felvonóját, ahol egy 'zsinóron' kétfajta felvonótípus van itt láttam. Ez mindenki számára megadja a tökéletes kényelmet. Kellemesen hosszú szánkópálya mellett találkozhatunk fekete lejtésű hegyoldalakkal is. A szélső csákányos pálya ideális a kezdő boardosok számára is. Ugyanúgy a fenti csákányost tudom ajánlani erdőzésre is:P Jó telelést kívánok mindenkinek aki ide ellátogat:)
Varghasz
41 élménybeszámolót írt
41
17 éve tag
Január 28-án egy napot itt síeltünk. A több napos Dachstein West bérletek ide is érvényesek, és mivel erre a napra havazást jósoltak, olyan helyet kerestünk, ahol fedett liftek vannak.
Mi a Karkogelen voltunk, a falu másik végén található kis pályát nem próbáltuk.
Itt egy kombi lift - értsd: egy kabin és egy bubis ülőszék felváltva ugyanazon a kábelen - viszi a sízőket a hegy tetejére. A térkép alapján kék, piros és fekete pálya is található a hegyen. Valójában ugyanannak a lejtőnek a jobb széle "fekete" (kitáblázva már csak piros), a közepe piros, a bal széle pedig kék. A kék közepén van egy elkerített rész - itt edzéseket tartottak aznap-, ami ugyancsak "fekete", de a kéktől csak egy kerítés választja el. Egyszerűbben: nincsenek különböző pályák, csak egy hegyoldal.
Tapasztalatunk alapján egyébként a jobb oldal (piros és fekete) volt a legjobban síelhető, mivel a kezdők a "kéket" túrták össze, így ez a nap végére sem lett buckás. Talán az időjárás miatt is, de rajtunk kívül alig volt 10 autó a parkolóban.
Van még egy csákányos lift is, amihez nagyon kellemes és széles kék pálya is tartozik. Megéri kipróbálni.
IMGP2920.JPG
IMGP2921.JPG
IMGP2922.JPG
IMGP2925.JPG
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.