Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

HofEE
8 élménybeszámolót írt
8
10 éve tag
Ausztria
Annaberg
2018.02.05.
Annabergröl 2013-ban már írtam ide egy beszámolót, úgyhogy épp itt az ideje egy Update-nek. Azóta jónéhány változás történt, van ami jó van ami nem (bár ebböl van a kevesebb). A családbarát jellegge még inkább erösödött a pályának annyi biztos.

A terepet érintö legnagyobb változás még az elözö szezonban történt amikor a pályarendszer alsó szakaszát ami a falu alatt húzódott megszüntették, a régi 2 üléses kovácsoltvas felvonó mára emlék marad. Viszont cserébe felépült tavaly a pálya bejáratánal a minden tekintetben modern JUFA Szálló és a hozzá tartozó Reidlhütte. A parkoló is megnagyobbodott ez mindenképpen pozitív.

Idei fejlesztés, a pár hete átadott Snowpark amit úgy érzem nagyon megérte kiépíteni mert néha több embert láttam ott mint a "sima" pályákon. 2 részböl áll mindkettö kanyarokkal tarkított boardercross jellegü, azonban az egyik kezdöknek (Familiy Park) a másik haladóknak (Anna-Park) ajánlott inkább. Szerintem mindkettö remek alapot ad, de aki komolyabb ugratókkal és elemekkel számol az lehet csalódni fog, ez kifejezetten tanulópálya annak viszont kitünö! Gyerekeknek is bátran ajánlom.

Hogy a pozitívum mellett negatívumot is írjak, a régi völgyben fekvö futószalag aljánál alló régi Hüttét eldózerolták, ezért aki a föbb pályákon síel hacsak nem caklat vissza a parkolóig Hütte nélkül marad, egyedül a Hennesteck tetején lévö Anna-Alm próbálja kiszolgálni az embereket, de tegnap konkrétan volt aki állva, vagy az épületen kívül evett. Engem annyira nem zavar mert én snowboardozni járok nem pedig enni, de szerintem ezen mindenképp változtatni kell majd.

Majd elfelejtettem idöjárás tökéletes volt -2, -1 fok, néha hóeséssel de föként napsütéssél és tökéletes pályákkal ami közül minden nyitva volt!
vgy73
3 élménybeszámolót írt
3
10 éve tag
Ausztria
Annaberg
2016.12.30.
Sziasztok! Annaberg pályaállapot mai nap:
reggel -9 oC, napsütés, előző napokban kb. 20-40 cm hó esett.
1-3 kék: egész nap buckamentes, porhó
1b piros: már 11-től széttúrva
2a piros - 4 kék: reggel 11-ig edzés miatt le volt zárva, utána egész nap tökélestes, sima, porhó, nap vége felé 1-2 helyen már kikandikált a jeges alap.
Mi az utóbbin mentünk nagyrészt, ugyan rövidebb mint az 1-1b-3, de nincs a keskeny fölső rész (üresjárat), hanem a felvonóról egyből a széles pályán lehet síelni.
1a fekete: zárva volt, de már elég jól behavazták, napokban valószínűleg kinyitják (azon elkerülhető az 1-es keskeny, kacskaringós része).
Lifteknél 11-ig 2-5 perc várakozás, (utána tömeg volt, mi ebédeltünk inkább), 12 után 5-10 perc volt a sorban állás.
Szép, hangulatos terep, jó pályákkal, mérsékelt tömeggel.
IMG-20161230-112110.jpg
IMG-20161230-120145.jpg
IMG-20161230-110912.jpg
IMG-20161230-105921.jpg
IMG-20161230-105917.jpg
admin3
20 élménybeszámolót írt
20
17 éve tag
Ausztria
Annaberg
2016.01.21.
Rövid helyzetjelentés Annabergről: az elmúlt napokban kb. 20-30 cm hó lepte el a környéket, a fák szinte roskadoznak a sok hótól, mindez a derűs időben képeslapba illő látvány. A pályák rendben vannak, esténként ezerrel járnak a hóágyúk - az éjszakai kemény mínuszokban (-10-15 C) erre remek lehetőség nyílik. A síterep illetékese azt mondta, hogy a faluhoz közeli sípályák ("H" ülőlift és környéke) pénteken nyitnak!
Annaberg sípályái és a  JUFA szálló madártávlatból - drónnal készített kép | fotó: sielok.hu 2016
Hóangyal
annaberg03.jpg
annaberg04.jpg
annaberg05.jpg
Hosszú gyerekpálya fedett varázsszőnyeggel
HofEE
8 élménybeszámolót írt
8
10 éve tag
Ausztria
Annaberg
2013.12.18.
Jómagam és pár barátom Bécsben, Ausztriában lakunk, és Semmering mellett az Annaberg a mi szokásos "1napos" hegyünk.

Személy szerint még jobban is szeretem a komolyabban felszerelt Zauberbergnél vagy Stuhlecknél mert általában kevesebben vannak és a pálya állapota jobb szokott lenni. Mivel még csak kezdők/haladók vagyunk ezért a pálya hossza is megfelelő, de őszintén szólva tényleg kezdőknek ajánlom inkább. Snowboarddal a hegytetőről elindulva a szűk kék lesiklás problémás lehet az újoncoknak főleg ha többen vannak egyszerre a pályán,elég nehéz a szűkösben kerülgetni az embereket. Viszont miután elértük a piros pályát már sima ügy. A hütte régimódi de aranyos, a személyzet nagyrésze magyar. Bankkártyával sajnos nem lehet fizetni, ez negatívum, cserébe az idei szezonban már elérhető az ingyen Wifi.

Összességében én személy szerint szeretem ezt a hegyet, sűrűn is járunk, idén ott voltunk a nyitásnál December 8-án, és meglepetésünkre a jegy is kedvezményes volt csupán 25 euró!

Ottlétünkről egy kis videó is született :)

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
325
2 élménybeszámolót írt
2
11 éve tag
Ausztria
Annaberg
2013.02.02.
Három napot síeltünk Annabergben, hétköznap. A síterep szerintem elsősorban kezdőknek ideális. Miért?

A csúcsra induló négyüléses lifttel aránylag hosszan kell utazni (több mint tíz perc). A kiszállást követően le kell csúszni a pályák eléréséhez egy síúton, amelyen a pályák beszállásai egymást követik. Nekem az volt az érzésem, hogy túl hosszú ideig tart elérni a felső pályákat, utána meg tényleg igen rövid idő alatt már az alsó pályákra érkezve találtam magam (pedig nem vagyok gyors). Volt, hogy egyszerűen nem volt kedvem nekiindulni az "ezer évig tartó" liftezéshez a csúcsra, majd lecsúszni egy skiweg-en, hogy belekezdjek egy pályába. Itt egyszerűen nem találtam jónak a csúszás/liftezés arányt.

Az alsó részen lévő pályákat a rövidebb szintén négyüléses felvonóval lehet elérni. Ez két kellemes kék pálya, az egyik egy nagy, széles carving mezőre visz. Ezeken a pályákon kb 10-12 perc egy kör liftezéssel. Az alsó részen kétszer meg lehet fordulni, míg ez idő alatt a felsőn egyet lehet csúszni, ráadásul ez a lenti rész alig nagyobb mint pl Eplény, ha egyáltalán nagyobb.

A szemközti hegy két oldalán rövid, keskeny piros és fekete pályák vannak, nem rosszak, de semmi különös.


Pro:
- Kezdőknek és gyerekeknek ideális pályák (még a fentiek is, mivel nem túl hosszúak)


Kontra:
- Nincsenek hosszú és élvezetes pályák
- Az alsó részen sokszor oktatás van, különösen ügyelni kell a sok csoport közt
- Délutánonként edzés van a jobb oldali alsó kék pályán, amit részben vagy egészben emiatt lezárnak
Leon74
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
Ausztria
Annaberg
2013.01.02.
BUÉK Mindenkinek!

Ma értkeztünk haza annabergi szilveszteri kiruccanásunkból. 3 éjszakát töltöttünk a kicsiny faluban. Szállásunk Meyer Panzió. Mindenkinek csak ajánlani tudom. 20 méterre van a felvonótól, azaz a 11-es pálya tetejétől. Kaja isteni volt, szilveszteri menü pazar, és nem is volt drága. :)
Első fél napunkat Lackenhofban töltöttük. Iszonyatos tömeg, hosszú sorban állás, négy órás jegyet vettünk, de nem igazán tudtuk kiélvezni. El is romlott az idő, fent hó, lent eső esett.
Másnap Annaberg, pár méter gyaloglás a panzióból, és jöhetett a hely felfedezése. 11-es piros, nagyon jeges volt, de csak innen lehet átcsúszni a központi részre. Vagy autóval a parkolókig menni. Mi a lecsúszást választottuk. A csákányos felvonó is tiszta jég volt, öröm volt kiszállni belőle. A jó idő viszont kárpótolt mindenért. A 3-as, 4-es pályákon pörögtünk leginkább, mert a fenti 1-es, 2-es piros, fekete pályák gyorsan odalettek a kiképzésnek. Sajnos nincs annyi hó a pályákon, mint a neten megjelenítenek. Sok helyen kilátszik a föld, és nagyon olvadt is a jó időnek köszönhetően. Ennek ellenére a kék pályák egészen sokáig használhatóak voltak. Családdal teljesen megfelelő.
Újév napján a tömeg is csak dél körül jött ki, így reggel nagyon jókat síeltünk. Ma havazásra ébredtünk, úgyhogy friss havat kapnak a pályák, amik nagyon is kellenek nekik.
Összességében nagyon jó kis szilveszteri program volt. Kis síterep, jó hóviszonyok mellett két-három napig még élvezhető is, főleg családos síelés esetén.
cannibale
10 élménybeszámolót írt
10
13 éve tag
Ausztria
Annaberg
2012.12.31.
Helyzet jelentés kicsit megkésve.
A Decemberi jó idő mindenhol megtette a magáét a kétezer méter alatti helyeken.Itt is.Maroknyi fórumos csapatunk hulla fáradtan de töretlen lelkesedéssel indult útnak a két ünnep közötti Szombati napon.Már egy ideje terveztük az utat de a gyatra hóhelyzet miatt nehéz volt alkalmas terepet találni ami időpontra,távolságra is mindenkinek megfelelt.
A választás végül Annaberg-re eset,t mivel itt esett egy kevés friss hó.
Indulás 04:30 Budaörs, az út semmi extra, majdnem végig pálya, az utolsó 50-km ami kissé fárasztó a sebességhatárok váltakozása miatt.
Érkezés 08:20-ra nagy központi parkolóba 10-15 perc öltözés és irány a pénztár ami nem az első faház amire ki van írva Ski School :) hanem lejjebb az alulépcsős nagy épület.Napijegy 30+2 juró- nulla sorban állás és már csatolhattunk is.A pénztáraktól kb.200 m csúszás után meg is érkeztünk a központi négy üléseshez ami a csúcsra vitt.Gyönyörű napsütéses idő, a fákon 5-10cm friss hótakaró és hideg.Számomra örök mámor nézni a havas csúcsokat és a csendet hallgatni.
Megérkeztünk:Marcsi,Szilvi,Zoli,Tomi sí lécekkel, jómagam pedig boardal egy lightos kékkel kezdtünk majd fokozatosan nyomtuk a pirosakat és a feketéket.Pörögtünk mert éreztük lesz itt még tömeg.Sokat nem kellett rá várni mert dél magasságában már igencsak tíz perces sorok voltak.Úgy döntöttünk itt az ideje kicsit hüttézni. A napfényes időben egy jó búza sört meginni!Az élmény megfizethetetlen...A pihenő után a pályák állapota a napsütés hatására igencsak megrottyant de azért mi még élveztük(volna) pár helyen a pálya csúnyán kikavicsosodott de sógorék ezt megoldották egy táblával ahelyett ,hogy rádobtak volna húsz lapát havat.Nem nagyon értettem ennek a miértjét. (Ez van, jómagam roppant mérges voltam amikor itthon átvizslattam a sérüléseket).
A terepet gyakorlatilag két részre lehet osztani.Napfényes négy ülésesek és egy kicsit elmaradottabb tárcsás ill,csákányos rész az erdő sűrűlyében.Véleményem szerint Annaberg egy-két napos bohóckodásra tökéletesen alkalmas is lehetne ha nem lenne a fele lezárva számomra teljesen érthetetlen okból.Pályán kívül nem voltunk pedig lehet azt kellett volna erőltetni.
Mindent egybevéve azért nem rossz hely de egyszer pont elég.
Trailrider
24 élménybeszámolót írt
24
15 éve tag
Ausztria
Annaberg
2012.02.27.
Ide is el kellett már jönni egyszer. Az előrejelzés nem sok jóval kecsegtetett, szombaton még erősen olvadt, így vasárnapra jeges pályákat vártam, szerencsére ez nem jött be, mivel az előző napi eső már este havazásba váltott át, így a leratrakolt szottyos puha jégen már reggel volt egy hóréteg.
Gyakorlatilag egész nap a pálya központjából induló négyes liften pörögtünk. Először kék-piros, aztán inkább a feketét nézegettük, illetve én leginkább a bal oldalán a fenyőligetet.
A folyamatos havazás miatt a feketén egyre nagyobbak lettek a buckák, a köztük támadt jeges foltokat viszont újra és újra belepte a friss hó.
Délutánra bevettük magunkat az erdőbe, legnagyobb meglepetésemre fantasztikus hóviszonyokat találtunk. A régebbi nedves, nehéz, de nem fagyott rétegen 15 centi porhó. Az erdő hihetetlenül jó, elég nagy a távolság a fák közt, lehet tempót menni. Egy akár két napra kiváló uticél lehet Annaberg, ha a hóminőség is rendben van.
stollerne
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
Ausztria
Annaberg
2011.02.25.
Az annabergi síterephez szeretnék hozzászólni.
Egy jó hete jöttünk haza, a fiam iskolai sítáborában voltunk. Szerencsénk volt, mert az első két napban esett néhány cm friss hó, így a pályák felfrissültek egy kicsit. Az első napon még nem volt olyan jó a pálya, mert a friss hó miatt buckás volt, a buckák mellett pedig jeges. Másnapra szépen elsimították, úgyhogy délelőtt nagyon jó volt az összes pálya.
Pár évvel ezelőtt már síeltem itt, akkor még nem tudtam jól síelni, ezért csak a kék pályákra merészkedtem. Most pedig kipróbáltam az összes pályát, köztük a feketéket is.
Szerintem egyik fekete pálya sem vészes, elég szélesek, úgy gondolom, ha széles a pálya akkor előnyben részesítem a piros kevésbé meredek, de keskennyel szemben.
Az első két nap még a hegycsúcsról lejövő piros pályán síeltem végig, mielőtt becsatlakozik a kék 4 üléses alatti pályába, van egy rövidebb meredekebb keskeny szakasza, ami nagyon nem tetszett, sokan síelték, szűk volt, egyik nap sikerült is esnem ott egyet. Aztán felfedeztem a piros pályát keresztező feketét, ami nem volt annyira meredek és a szélessége miatt, szépen letudtam vágni az előbb említett meredek, keskeny szakaszt.
Nem vagyok egy bátor síelő, de ha nem túl buckás és jeges a pálya, akkor bátran megbírkózom a fekete pályákkal.
Annabergen jók a fekete pályák, egyáltalán nem veszélyesek.
A harmadik napon már az 1300 m-es csúcson sütött a nap, gyöngyörű kilátás fogadott minket.
A csúcsról induló pályákat süti a nap már reggeltől kezdve, ezért itt kezdett elromlani a pálya minősége, olvadt a hó, süppedős, buckás lett a pálya, ezért átmentünk az északi oldalra, ahol igazi tél fogadott bennünket.
A fenyőfák vastagon havasak voltak, nagyon hangulatos arrafelé.
A közép állomásról indul fel egy tányéros felvonó, annak a tetejéről indul egy kezdőknek való lankás gyakorló pálya is, ha jobbra szállunk ki, ha balra akkor onnét indul a fekete pálya, ami levisz a csákányos felvonó aljára. Ettől három éve még rettegtem, de most könnyedén megbírkóztam vele. Ha valaki nagyon fél, levághatja a felső szakaszát egy erdei piros úton, ami a tanuló pályáról ágazik le.
Ha figyeltük a jelzéseket, akkor a pálya felénél elltudtunk fordulni jobbra egy erdei úton a másik oldalon lévő két üléses felvonóhoz.
Ez is nagyon szép helyen megy, a végállomása rögtön Annaberg városközpontjába visz fel. Mi is tettünk egyik nap egy kis sétát a városban. Nagyon hangulatos volt.
Egy problémám volt az első két napban, hogy versenyt tartottak a piros pályán és a felső szakasza, ami meglehetősen meredek piros, le volt zárva.
Ez nekem egy kicsit megnehezítette az életem, mert először inkább a lecsatolást választottam és a seggen csúszást, majd másnap legyőztem a félelmemet és nekivágtam.
Aztán a harmadik naptól már elég széles volt, úgyhogy három fordulóval lelehetett érni a meredek szakaszról.
Összegezve jók a pályák, főleg ha elég hó van rajtuk, sajnos az utolsó napra már minden pálya rossz volt, a hó hiány miatt. Az a baj vele, hogy alacsonyan fekszik, de egyébként jók a pályák és hangulatos hely.
A szállás nekem nem tetszett olyan nagyon, Hotel Burger túristaházban voltunk elszállásolva, kicsit tábori körülmények között. Egyszer kilehtett bírni, többször nem kívánok oda menni.
Mindent összevetve jó volt az az 5 nap amit ott töltöttünk, de legközelebb inkább egy másik síterepet szeretnék felfedezni.
Mindjárt töltök fel néhány képet is.
soni-er.2011.02.18-442.jpg
soni-er.2011.02.18-444.jpg
soni-er.2011.02.18-440.jpg
soni-er.2011.02.18-338.jpg
soni-er.2011.02.18-344.jpg
soni-er.2011.02.18-354.jpg
soni-er.2011.02.18-310.jpg
soni-er.2011.02.18-311.jpg
Pistabácsi
8 élménybeszámolót írt
8
17 éve tag
Ausztria
Annaberg
2011.01.23.
A karácsony utáni "tesztnap" után mintegy hetven fővel ismét Annaberg volt a cél. Szállásunk Wienerbruck-ban a Burger turistaházban volt..(évek óta itt száll meg a csapat)
Az előző napok meleg időjárásának köszönhetően komoly aggodalmak közepette vágtunk neki az útnak. Az időjárás azonban megkegyelmezett. Szerda reggel szemerkélő esőre ébredtünk, bíztunk benne, hogy a hegyen ez más formában esik...kiérve a pályára ez be is igazolódott. A síiskolai parkolóban már havazott, igaz, hogy tapadós, nedves, majdnem havas eső, de már nem eső. A két négyüléses lift indulási állomásánál már tisztán, kissé nedves, középtől a tetőig pedig már igazi tiszta hó esett. A két felső fekete pálya, illetve az erdei út le volt zárva, A lenti kétüléses, és a hozzá tartozó pályák szintén. Mindezek ellenére egész nap jól síelhető volt a terep. Másnap dübörgő hóágyúk fogadtak bennünket, megfűszerezve az előző nap óta szakadó természetes csapadékot. A folyamatosan javuló pályaviszonyok mellett, zárásig róttuk a köröket, egy-két hütte beiktatásával. Harmadik napon Mariazell volt a cél, ahol remek pályaviszonyok mellett síelhettünk. A negyedik, egyben záró sínapunkon ismét Annaberg lejtőit vettük célba. A három napja tartó havazás, és a két napja megállás nélküli hóágyúzás megtette a hatást, a hőmérséklet is mínuszban maradt, így porhóban körözhettünk egész nap.
Összességében négy remek sínapot töltött el a csapat, ismét sikerült jó néhány embert "megfertőzni" ezzel a csodálatos sporttal...az évek óta visszatérők pedig ismét tovább csiszolhatták az eddig tanultakat. Néhány kép kedvcsinálónak, a többi a fotóalbumban...
Fenykep0024.jpg
Fenykep0033.jpg
Fenykep0043.jpg
Pistabácsi
8 élménybeszámolót írt
8
17 éve tag
Ausztria
Annaberg
2010.12.28.
Karácsony lévén kisebb társasággal azon töprengtünk, hol lehetne az ünnepi menüt kicsit ledolgozni...az elmúlt napok melegebb időjárása kicsit fejtörésre adott okot, de a webkamerákat nézve arra jutottunk, hogy Annaberg lesz a cél. 27-én hajnalban indultunk. Bécs után néhány kilométerrel már igazi téli időben volt részünk. Hóesés, erősen felhős ég. Pályanyitásra értünk oda, a parkolóban bőven volt hely, a kasszánál sem volt sor. A hóesés egész nap kitartott,a hőmérséklet mínusz 5-6, a napot csak dél körül láttuk egy rövid időre. A pálya egyes részein kissé erősebb szél vitte a havat. Ratrak nyomát nem fedeztük fel egyik pályán sem, tulajdonképpen szűzhóban síeltünk az első órában. Később már a meredekebb szakaszokon a fagyott alapnak és a némileg megnövekedett síelők számának (azért tömeg nem alakult ki)köszönhetően kissé jegesedett, a porhavat hamar összetúrtuk. Mivel a lifteknél nem kellett várni, mindenhol gyors köröket lehetett menni. Dél körül a hidegnek is köszönhetően a hüttékben összegyűlt a nép, de ez sem volt vészes. A tetőn lévőben még mindig ott dolgozik a magyar hölgy, aki nagyon figyelmes volt, sőt még szállást is ajánlott, ha kellene.(a faluban a saját házukban van egy apartmanjuk). Összességében elmondhatom, hogy a nem éppen álom időjárás mellett, nagyon jót síeltünk. Hó van bőven, és nem csak a pályán. Ha valaki egy viszonylag csendesebb, de minden tudásszintnek megfelelő pályát keres, jó választás lehet, egy napra is, hiszen 4 óra alatt elérhető.
Robin
91 élménybeszámolót írt
91
17 éve tag
Ausztria
Annaberg
2010.03.15.
Tegnap itt csúsztunk. Vegyes érzelmekkel indultunk neki mert rosszat és jót is hallottunk erről a helyről. Az időjárás nem volt valami kegyes hozzánk. Egész nap szakadó hóesés és nagyon erős szél fújt ami csak délután 2 körül csendesedett. A napot csak percekre láttunk. Sorban állás semmi nem volt és a pályákon is néha egyedül csúsztunk. Minden tudásnak van megfelelő pálya de meglepően sok a meredek ezek közül. A két rész összekötése nem a legideálisabb mivel egy kicsit botozni is kell de nem veszélyes. Az ülős liftek fixek ezért kissé lassúak. A személyzet nagyon kedves és segítőkész és az árak mivel nem egy nagy terep így nem is magasak.A legfölső hüttében egy magyar hölgy is dolgozik de a kölcsönző mellettiben is próbáltak magyarul beszélni. A pályák jók mind hosszúságra mind kezelésre. Egyébként a havazásnak köszönhetően rendkívül puha könnyű porhó borított mindent amiben öröm volt csúszni. Még nagyon sok hó van itt.
Annaberg--2010-3-14-002.jpg
Annaberg--2010-3-14-005.jpg
Annaberg--2010-3-14-021.jpg
Annaberg--2010-3-14-023.jpg
Annaberg--2010-3-14-025.jpg
Annaberg--2010-3-14-027.jpg
Annaberg--2010-3-14-030.jpg
Annaberg--2010-3-14-036.jpg
Annaberg--2010-3-14-040.jpg
Annaberg--2010-3-14-044.jpg
RM
134 élménybeszámolót írt
134
19 éve tag
Ausztria
Annaberg
2010.01.25.
Mi egy napra ugrottunk ki januar 25-en. Kellemes kis terep. Eleg sok meredek palyaval. Mi vasarnap a tomegbol semmit nem ereztunk, mondjuk a 2 uleses melleti fekete es piros palyakon csusztunk foleg. Ott csak lezengtek az emberek. A negyulesesnel volt nemi sorallas, de csak par perc ... A palyak kicsit kemenyek voltak, de meg nap vegen is hasznalhatok nemi jegesedessel.
sígergő
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
Ausztria
Annaberg
2010.01.16.
Sziasztok,
egy hét Mariazelli sílés után hazafelé kipróbáltuk Annaberget, bár csak ne tettük volna! Tömeg, köves pálya, várakozás mindenütt... De amin felháborodtam, hogy ez a magát család barát síterepnek hirdető síközpont lezárta a kisebbik ülőszékes melletti kék pályát valami céges síversenyecske miat, így a síelők egy három méteres jépályán tudtak csak menni, illetve a felvónóhoz is csak körbe gyaloglással lehet bejutni. Mivel három éves lányom most tanult meg síelni ezért kénytelenek voltunk ezt használni, de megfogadtuk ide soha többet... Az egész a 80-as évek szlovák síterepeit idézte nekem... Évek óta járok a környéken Mariazellbe síelni, de ott fényévekkel magasabb a színvonal!
lakcsi
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
Ausztria
Annaberg
2009.02.15.
Sziasztok! Tegnap jöttünk meg Annabergről. 4 napig szakadt a hó. Csodás porhavas pályákon síeltünk. Volt ahol sípcsontig ért ahó. A mitterbachi pálya is remek. A Gundi apartmant mindenkinek ajánlom. Óvodaszobányi gyerekjátszó van a földszinten. Családosoknak kiváló.
Gerpeti
2 élménybeszámolót írt
2
16 éve tag
Ausztria
Annaberg
2009.02.02.
Annabergben a parkolás ingyenes.
Több parkoló van, mi a központi nagy parkolót használtuk, ahol a síiskola is van.
Szombatonként a legzsúfoltabb, de még 12 órai érkezéskor is találtunk bőven helyet. Igaz ekkor már csak 2-300m-re a pénztártól. :)
Gerpeti
2 élménybeszámolót írt
2
16 éve tag
Ausztria
Annaberg
2009.02.01.
Sziasztok!

Pénteken tértünk haza a Hotel Burger turistaházban immáron visszatérő vendégként eltöltött 1 hetes síelésből. A szállásról különösebben nem írnék mivel teljes mértékben egyet értek "jutalom" beszámolójával, csak megerősíteni tudom az ott leírtakat. Érkezésünkkor András is csak azzal fogadott, hogy nem változott semmi, csupán másik iroda szervezte az utat.
A bérlettel kapcsolatban azonban egy kis plussz infó: az árlista szerinti bérletárak valóban a felsorolt összes síterepre érvényes síbérletet tartalmaznak. Az iroda által szervezett csoportos úthoz azonban csak Annabergen érvényes bérlet járt, minimális felárért választhattuk volna a komplex jegyet. Mivel azonban a busszal utazó csoport ezt nem kérte mi is lemondtunk erről a lehetőségről. Viszont egyéni utazóként megtoldottuk 1 éjszakával (1,5 nap síeléssel) az ott tartózkodást amire a helyszínen váltottunk családi félnapi/napijegyet, így másik síterepet is volt alkalmunk meglátogatni.
A Miterbachi pénztáros hölgy nagyon kedves volt és kellemes meglepetést okozott. Valamilyen kártyára utaló prospektust mutatott, de német nyelvtudás hiányában csak azt tudtam mondani "nincs" ilyenünk. Ennek ellenére arra a napra felajánlotta a csak az ottani pályára érvényes 2 felnőtt és 2 gyerek bérletet összesen 38,5 Eu-ért! Természetesen nem tiltakoztam és elfogadtam az ajánlatot. :)
Azóta is keresem milyen kedvezmény lehetett ez, sajnos azonban interneten nem találok róla semmit.
Ha esetleg valakinek több infólya van megoszthatná velünk, hiszen nem jellemző, hogy az 1 napos bérlettel akarná valaki felkeresni az összes síterepet, így jó lenne máskor is igénybe venni ezt a pénztárca kímélő kedvezményt.
jutalom
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
Ausztria
Annaberg
2009.01.24.
HI !

December 18-21 én voltunk a Burger turistaházba 20 fős főleg családos társasággal, kicsit félve érkeztünk mivel az utazási irodában kihangsúlyozták a szállás rendkívül egyszerű, a szállásra 12-re értünk egyből elfoglalhattuk a szobáinkat, a személyzet és az üzemeltetés magyar. Ami a négy nap alatt történt csak a legnagyobb csodálattal tudok nyilatkozni a személyzet kedvessége figyelmessége a nagy szállodákat is megszégyeníti az ellátás félpanzió a magyaros koszt rántott hús, brassói stb. nagyon finom volt és nem okozott problémát ha repetát kértünk, A szállóban van csocsó, biliárd, pin-pong, bár stb. Bandi és Hajni a szálloda mindenesei a gyerekeket is elfoglalták és a lányokat túrázni vitték. Köszönöm nekik ezt a négy csodálatos napot, és mihamarabb visszatérünk hozzájuk. Aki nem a fényűző berendezést hanem a tiszta meleg családias légkört keresi nem hagyhatja ki a szinte nevetséges áron kínált Burger turistaházat.
Amúgy a környék sípályái jó közepes tudásig kifogástalanok és a bérleten azt írja hogy Lilienfeld, Annaberg, Puchenstuben, Mitterbach, Mariazell, Niederalpl pályáira jók.

Sporttársi üdvözlettel Zsolt
vh
17 élménybeszámolót írt
17
18 éve tag
Ausztria
Annaberg
2009.01.12.
Szia ArchiTomi!

Voltam 4 alkalommal Annabergben. Mindig a Jugendherberge ifjúsági "szállodában" laktunk. Sok szoba van, kedves a személyzet, a félpanzió teljesen megfelelt. Szauna, ping-pong terem, sítároló, saját parkoló, a falutól 2 km csendes környezet. A feljárat (100 m) egy kicsit meredek, hólánc legyen nálad, mert ötből három alkalommal az utolsó 30 m miatt fel kellett raknom. A bejárattól 80 m-re van egy kb. 300 m hosszú pálya, ami remek hely a kisebbik, de azt hiszem a nagyobbik gyermeketek oktatására, mivel a lejtő ellenlejtőben végződik, így akkor sem lesz baja, ha elragad vele a sí. A pályán kevesen vannak, három alaklommal csak mi használtuk, igaz, mi csoportosan (9 család) voltunk. Tavaly kifogtunk egy osztrák iskolás csoportot, de semmi gond nem volt velül. A tárcsás lift lassú, mindig ott van Jozef, aki segít beszállni a kicsiknek. Ha be akarsz menni melegedni, nem kell semmit pakolni, mindent ott hagyhatsz a sílift mellett. A pályarendszerre át lehet csúszni, de inkább gyakorlott síelőknek ajánlom. Ha mégis át akarsz csúszni, először egyedül nézd meg, hogy alkalmas-e a család erre a kalandra. Mi mindig talpon mentünk át, a legkisebbik fiam 5 volt, de őt mindig az ölemben vittem le a meredek részeken.
Jobb, ha autóval mentek el a központi nagy parkolóba, 3 km. Ott van varázsszőnyeg, de ha most tanulnak a gyerekek, jobb a szállás melletti pálya.
Annaberg központjába 10-15 perc sétával lehet feljutni, ott van egy kis Spar market, a templom mellet van a kétüléses lift érkezési pontja, balra fekete, jobbra piros jelzésű pályán lehet lecsúszni a völgybe. Ha át akarsz menni a pályarendszerre, a baloldali ágat kell választanod, és az út 3/4 részénél balra bevágni az erdőn át a csákányos lifthez. A kiszállás után egyenesen lecsúszva a síközpont centrumába jutsz.

Ezen a oldalon http://annaberg.noejhw.at/ megtalálsz minden szükséges infot.
Roland a vezető, nagyon jó fej, sajnos németem kívül csak angolul beszél. Ha írsz neki, válaszolni fog. Remélem elég az infó, ha valamire kíváncsi vagy ezen túl, jelezd.
Remélem kedvet csináltam Annaberghez, mi mindannyian szeretjük ezt a helyet, nyugodtan ajánlom.
ssszabi
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
Ausztria
Annaberg
2009.01.05.
Üdv, szombaton voltunk Annabergben, épp éjszaka esett pár centi friss hó.
Az alsó ülőliftes pályák rendkívül szélesek, kezdőknek nagyon ideális terep.
Sajnos a tömeg hiányát nem tudom visszaigazolni, sokan voltak, folyamatos tülekedés volt mindkét ülőliftnél, és a liftek is kicsit lassúak. Viszont a széles pályákon már nagyon jól eloszlik a tömeg, így itt nem volt érezhető, hogy sokan vagyunk.
A nap végén a parkolót vagy a varázsszőnyeg nevű rendkvül lassú mozgójárdán tudod megközelíteni hosszú várakozás után, vagy gyalog kaptatsz fel a dombocskán.
Mi Marizellben szálltunk meg, onnan kb. 25 perc autokázás.
Összességében nagyon tudom ajánlani.
vh
17 élménybeszámolót írt
17
18 éve tag
Ausztria
Annaberg
2008.08.19.
Szia Powee!

A Jugendherberge ifjúsági szállás a falutól 2-3 km, gyalog 15 perc séta. A pályarendszertől eléggé távol van, viszont van a bejárattól 70 m-re egy tanuló pálya, amit egy tárcsás, lassan húzó lift szolgál ki, aki sétálgat egy óra hosszát a sível, utána fel tud menni ezzel a felvonóval.
Én már négy alkalommal voltam ott 30-36 fős csopottal, 2 évestől 45 évesig, mindenki élvezte ezt a 200-250 m hosszú pályát. A jó benne az, hogy a végén van egy emelkedő, így ha valaki mégis nagyon begyorsul és nem tud megállni, akkor sem lesz baja, mert teljesen lelassul.

A pályarendszerre kezdők nem tudnak sível átmenni, de főleg visszajönni. A központi parkoló a szállástól autóval 4-5 km, ahol nimdenki megtalálja a megának való pályát. Nagy csodára persze ne számíts, de kellemes hely. Ha jó a társaság, akkor pedig mindegy, hogy hol élvezitek a jó levegőt.
Ha akarsz még valamit tudni, jelezd. Most teljesen véletlenül néztem rá a fórumra, de letelt a nyaralás, innentől már a téli idényen van a fókusz. :)

Egy másik topikban nem Te írtad, hogy vannak Warren Miller filmjeid? Ha igen segíts.
katka
2 élménybeszámolót írt
2
17 éve tag
Ausztria
Annaberg
2007.02.06.
Mi se nagyon tudunk síelni, inkább mi is a gyerekeket tanítgattuk, közben meg cipeltem a 3 hónapos babánkat. Az 5 éves egyedül lejött a kék pályán, meg én is :), a 3 évest meg húzogattuk a síbottal.
Nekünk az nem tetszett Annabergben, hogy nem olyan gyerekberát, mint amilyennek az Interneten hirdetik. Megpróbáltuk a gyerek sítanfolyamot, odamentünk 9.30.-ra, erre közölték, hogy majd du2-kor lesz. Odamentünk 2-kor, erre a konténerben (amit az Interneten úgy hirdetnek, hogy síiskola a sícentrum épületében), senki nem volt. Valaki említette, hogy a lejtő aljában tanulnak a síiskolások. Nagy nehezen leküzdöttük magunkat a lejtőn a három gyerekkel, cipeltük őket, mert a nagyobbik elfelejtett síelni, akicsi meg egyáltalán nem tudott még. A lejtő aljában két fiú foglalkozott kb 30 gyerekkel, akik semmit nem csináltak, max sorakoztak, néha elestek és próbálták magukat felkűzdeni a dombon, hogy egy kicsit csúszhassanak. Beállítottuk oda a gyerekeinket, majd a kicsinek kb 5 perc után elege lett, a nagyobbiknak is 15 perc ácsorgás után. Akkor elvittük őket. Amikor meg mentünk haza, a parkolóban rohant utánunk a síiskolás srác, hogy fizessünk az oktatásért 40 eurót, de legalább a felét. Hát majdnem dobtam egy hátast. Semmiféle oktatás nem volt és persze meg is mondtuk, hogy 10 perc ácsorgásért nem fogunk fizetni.
A gyerekeknek készült fantasztikus 1 üléses új liftnek a nyomát sem láttuk, de még hallani se hallott róla seni.
Gyerekek számára nem volt kis húzós gyakorlólift, Niederalplban pedig ott volt a parkoló előtt és folyamatosan ment.
Máriazellben adtak a gyerekeknek minicard-ot, hogy egyedül felvonózhassanak és nem kellett érte fizetni, csak 2 eurót, amit utána visszaadtak. Annabergben nem adtak, pedig ugyanaz a síterep, azt mondták, nem mehet egyedül az 5 éves gyerek. Hiába mondtuk angolul, hogy a férjem nem tud, én meg kenguruban nem fogok síelni, a kasszás csaj csak németül tudott és semmiféle rugalmasság nem volt benne.
Azon kívül mi Annabergben azt az egy kék pályát hamar meguntuk.
Máriazellben legalább szólt zene, Annaberg-ben semmi.
katka
2 élménybeszámolót írt
2
17 éve tag
Ausztria
Annaberg
2007.02.03.
Ma jöttünk haza Annabergből. A sítereptől nem voltunk elájulva. Három vagy négy lift ment, a mozgójárda, egy tárcsás, egy üléses és egy csákányos. Sok helyen kikandikált a fű, a kövek. A mozgójárda 10 perc alatt ér fel. Az egész helyben a szállásunk volt a legjobb, Pension Kobichl. Egy nagyon gyerekbarát történeti ház, hatalmas játszótérrel, állatokkal, isteni finom házi kajákkal. Annyit ehettünk amennyi csak belénk fért. Síelni inkább átmentünk Mariazell-be és Niederalpl-ba. Ez mindkettő nagyon jó volt. Niederalpl-ban a parkoló mellett folyamatosan jár egy gyakorló lift, még bérlet se kell hozzá. Mariazell-ben pedig minicardot adnak a 6 év alatti gyerekeknek, amiért nem kell fizetni, és egyedül is síelhetnek a tárcsás liftnél.
apoca
9 élménybeszámolót írt
9
18 éve tag
Ausztria
Annaberg
2007.01.23.
A tavalyi szezonban voltam, mikor 2 m-es hó volt. Akkor a falu előtt utolsó szerpentinens szakasznak nem ártott jó lendülettel, de azért óvatosan nekimenni. Schachingernél szálltunk meg, a szobák nem extrák, de a kaja jó és igen bőséges volt. A fő parkolónál álljatok meg és csússzatok le a reidlhüttéhez (maga a hüttében már kevésbé jó a kaja) de melegedni, inni jó. Jobbra lévő 4-e ülőlifttel menjetek fel az visz kellemesebb pályára (kék). A másik (balra eső) az a hosszabb, hegycsúcsra lehet vele menni, ott is vannak lankásabb pályarészek, de rá lehet keveredni, meredekebbre is (a felvonó alatt menő az egyenesen fekete).
Én most pénteken indulok csak más felé, Kelet-Tirolba a Lienzi-dolomitokba.
Jó sielést nektek is
Agent
15 élménybeszámolót írt
15
20 éve tag
Ausztria
Annaberg
2005.02.06.
Nos, megvolt tegnap az annabergi út....hát, fantasztikus volt.
Telefonos érdeklődésemre, meg az oamtc.at oldalon szerencsére láttam, hogy megnyitották a szerpentínt pénteken délután, így elhárult az utolsó akadály is.
A 2méteres hó bizony nem vicc, a szerpentínutat úgy marták ki, kétoldalt a hófal jóval magasabb volt, mint az autó, a pályák pedig...pfff, ragyogó napsütés, isteni porhó, nulla sorbanállás (pedig voltak jópáran a pályán), és számomra hatalmas fejlődés, mivel legutolsó 98/99-es szezonbéli ittjártamkor még csak 1 ülőlift, és pár csákányos lift volt összvissz.
Hatalmasat síeltünk, kellemesen melegített a napsütés, de nem ment napközben sem -5 fölé a hőmérséklet, szélcsend volt, szóval olyan viszonyok amelyek között ritkán síel az ember.
Lehetett mélyhavazni, az alsó széles pályákon "fekve" kanyarodni, a hüttéknél napozni, síelés közben pedig a mélyhóban egymást betemetni:-))
"Vérző szívvel" síeltem egész nap, mivel a fényképezőgép otthonhagyásának tényét Mosonmagyaróvár térségében fedeztem fel, már nem volt értelme visszafordulni, természetesen ebből szükségszerűen következett, hogy pompás képeket lehetet vola készíteni a hatalmas hóról, a csillogó hómezőkről, a fehérbe öltözött fenyőkről, fantasztikus kék éggel a háttérben.

A másik észrevétel, ha az ember a pálya legcsúcsáról elcsúszik a másik oldalon lévő csákányos felé, remekül látni az impozáns ötscher mellett azt a rádióátjátszó állomást a sok antennával, ami bizony a hochkar-i pályák mellett van, egy karnyújtásnyira, a pályákat mégsem látni, ugyanis az említett átjátszóállomás hegye teljesen eltakarja azt a gerincet.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.