Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Élménybeszámolók: Arnoldstein síterep leírás szállás cikk galéria wellness fórum

Arnoldstein síterep értékelése
262 szavazat, átlagos érték: 3.3
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2017.12.29. kovitomi
Az időjárást illetően a jószerencsénknek köszönhetően, no meg a szilveszteri tömeget elkerülendő, Arnoldstein – Dreilandereck síterepét kerestük fel. Előző nap mintegy 70 cm friss hó esett Karintiában, ami éjjel a -10 fokban kifagyott, így tényleg tökéletes pályákon csúszhattunk. A síterep 17 km pályarendszere nem tudom hogyan jön össze, mint ahogy a nyolc jelölt lift helyett is hetet tudtam összeszámolni. Szerintem a pályák teljes hossza még 10 km sincs.
Egy meglehetősen lepukkant háromüléses lift visz fel a hegygerincre, ahol kellemes, de „mátrai típusú” rövidke kék pályákon elsősorban kezdők próbálkoznak. Ha legalább kétszer ilyen hosszúak lennének, akkor érdemes lett volna fent maradni, így azonban inkább a piros jelölésű 1-es pályát mentük, ami visszavezet a háromüléses felvonó völgyállomásáig. Végig fenyőerdőben vezet, letörésekkel tűzdelt 4 km.
Pozitívum, hogy az ülős lift hegyállomásánál egy mérsékelt(!) árú hüttét találtunk, mint ahogy szép volt a panoráma is, ami a hegytetőn fogadott. Tömeg nem volt, várakozni csak akkor kellett, amikor a lift megállt. Ehhez társult még a 35,5 Eurós papír alapú napijegy (kaució nincs), így összességében egy kellemes sínapot töltöttünk el Dreilandereck pályáin. Megjegyzem, az Arndoldstein kifejezést sehol sem találtuk, talán célszerű lenne egyszerűen Dreilandereck-nek nevezni.
Az iskolai sítáboraink helyszíne több éve a közeli Gerlitzen, de még Villach városában sosem jártunk. A nap végén ezt a hiányosságunkat is pótoltuk, és tettünk egy nagy sétát az adventi díszekben pompázó belvárosban. Gyönyörű volt. Aki a szilvesztert a környéken tölti, ne hagyja ki.
IMG-20171229-131725.jpg IMG-20171229-132443.jpg IMG-20171229-132420.jpg SAM-0029.JPG SAM-0019.JPG SAM-0095.JPG PC290076.JPG PC290085.JPG
h i r d e t é s
2014.02.06. szendre
Mi is ott voltunk pont ugyanebben az időszakban.
Az első napokban amikor a lenti részeken nem igazán volt már hó, a ratrak csak többet ártott volna, mint használt.
Amikor meg szakad a hó akkor szintén nem lehet ratrakolni. ha hideg van, akkor tudnak hóágyúzni, ha közben szakad is a természetes hó, annál jobb. A lényeg, hogy minél tartósabb alapot tudjanak gyártani, ha már eddig szegényes volt a mennyiség.
Én nem láttam benne hibát. Ha meg 2 nap alatt majd 2 méter hó esik (errefelé ez kb 80 éve nem fordult elő) az azrét extrémnek számít. Ilyen az időjárás, nem lehet mindig napos, hideg időben csúszni. A szűzhavat én például külön éveztem (ezért is vittem széles lécet is.
"lazaságnak" nem nevezném a körülményeket.
Nem értem a fanyalgókat. Az időjárás kezében vagyunk és vannak korlátok amik a pályaüzemeltetőket is érintik.
szerintem baromi jó hetünk volt! De persze ízlések és pofonok.
Ráadásul már a 10 éves lányom is roppantul évezte a friss havat, csak azt kereste, hol mélyebb. :-)
DSC-0040.jpg carpark.jpg Capture.JPG DSC-0018.jpg Capture02.JPG
2014.02.03. hóbagoly258
Január 27-tól febr 1 ig voltunk. A pályákat egyáltalán nem kezelték. Helyenként szűzhó volt máshol meg kiálltak a kövek. Ratrakot csak elvétve láttunk. Bezzeg mikor elkezdett esni a hó a hóágyúkat is bekapcsolták, azzal verették a környező fákat, még véletlenül se a pályát. Nekem eléggé kiábrándító volt. Már harmadik alkalommal voltunk itt de ilyen pocsék még nem volt. Szinte csak magyarok voltak,nem szeretném hinni hogy ez volt a lazaság oka! Az a néhány ezer ember aki most itt megfordult nem biztos hogy még egyszer visszajön...
2013.03.18. markoka911
Sziasztok!
Mi március 10.-től voltunk 6 napot. Ért bennünket eső, havazás, hóvihar, napsütés, de a pálya előtt le a kalappal mert így is tökéletes volt. Aki ide szeretne ellátogatni annak érdemes kipróbálni a "hátsóbb" pályákat is mert itt sokszor érintetlenek a pályák és nagy élvezetet nyújtanak.
2012.01.30. szendre
Most jöttünk haza Arnoldsteinből.
A kevés hó ellenére a pályák jók, a nagy pálya teljesen végig szuper minőségben csúszható. A két fekete és a hátsó (nem hóágyúzható) piros viszont le van zárva.
Ettől függetlenül jól éreztük magunkat, a hangulat szuper volt. Nem voltak sokan, remekül lehetett gyerekkel, biztonságban hasítani.
Ismét külön köszönet a síovinak, hogy a lányom után most a fiamat is Bea pátyolgatta, tanította.
Az azért hihetetlen, hogy 100-150 km-rel arrébb meg ki sem látszanak a hóból.
A szomszédos Tarvisio és Monte Lussari is remekül síelhető.
üdv,
2009.01.29. szendre
Nos, kalandosan hazajöttünk, mivel kedden este indultunk és hajnalban kezdett havazni. néha 30-40-nel lehetett menni az autópályán is. aztán hallottam, hogy hajnaltól le is zárták. Szóval mi még haza tudtunk jönni de a zalai utak is tiszta fehérek voltak.
Amúgy a pálya remek volt, nem voltak sokan (a vasárnap kivételével), volt olyan, hogy a láthatáron belül csak 2-en voltunk egy társammal.
A helyben működő síovinak minden tiszteletem és hálám, tényleg 10 pontos munkát végeznek!!!
Pici lányom (5 éves) is nagyon élvezte (ez volt az első havas élménye, pedig október óta jár síiskolába). Minden nap azért 1-1 órát én is foglalkoztam vele a fenti kék pályákon, megtanult tányéros lifttel is menni (a második körben már egyedül ment) és utolsó nap le is vittem a nagypályán (4.5 km). A legszebb mondat amit hallottam tőle, hogy: "apa! én már jobban szeretek síelni, mint játszani" :-) Ez sztem magáért beszél.
Egy negatívum volt azért, mégpedig az, hogy a pálya kezelői nem nagyon gondozzák a pályát a szakadó hóesésben. Sőt, este megcsinálták a pályát, majd hajnaltól havazott erősen, és napközben egy ratrak sem jött fel. A pálya úgy nézett ki, mint gyerekkoromban Szlovákiában ahol, ahogy a síelők lejárták, úgy alakult. Én mondjuk kifejezetten élveztem, mert kicsit elő kellett venni az "oldschool" dolgokat is, viszont a társaságból voltak akiknek ez nehézséget okozott.
Összességében azért remek volt.
Még egyszer üdvözlet a síovinak!
2009.01.05. carver85
Sziasztok,
Most jöttünk haza 8 napi arnoldsteini sízés után azt tudom mondani mindenkinek, hogy jól kezelt pályákon tudtunk főszezon közepén fél nap ködös-jeges időt leszámítva szuperül síelni. Akik átmentek közülünk az olasz Monte Lussarira sielni, pár lecsúszás után visszajöttek, mert ott nagyon buckásak a pályák. Hóból a helyiek szerint még sosem volt ennyi, a bérleteket meg érdemes előre a car-tournál megvenni, mert felnőttek esetén nagy a különbség. Minden pálya működik, szerintem annyi a havuk ami kitart március végéig is.
2008.12.15. szendre
Szia!

3-vagy 4 napos bérlettől kezdődően az alapbérlet érvényes 2 napra egy sor környékbeli pályára. Kapsz hozzá egy kis lapot matricával, és a szomszédos pályákon a bérleted bemutatásával és a matricával kapsz egy napi jegyet.
A környékbeli pályák közül és Tarvisioban a Monte Lussari-t ajánlanám. (Igazából ez már Camporosso, Tarvisio végénél, teljesen át ell menni a településen)
Remek FIS szintű pálya (VK futamokat is szoktak rendezni rajta) 4,5 km hosszú és a 8személyes kabinos lift pikk-pakk felránt a tetejére. A látvány meg magáért beszél amit fent találsz.
2008.02.08. szendre
Arnoldstein nem tartozik a drága helyek közé, sem szállás sem pedig bérlet tekintetében, mivel nem egy felkapott hely. Iskolai csoportok kedvelik (nekünk is egy suli szervezi nagyon rég óta), mert nem zsúfolt, oktatásra kiváló, túl messze sincs...stb.
Nem tudom pontosan mire gondoltál árak tekintetében de az alábbiakat tudom elmondani:
A hüttében igazából normál árak vannak, itthonihoz képest persze drágább, de osztrák viszonylatban normális. Ha egy egyszerű boltba betévedsz akkor tök jó árakat találsz, és ha átmész a szomszédba Tarvisioba akkor a klasszikus bőrpiacon kívül egyéb boltokban (sport, gyerekruha, ruha..stb) rettentő jó dolgokat lehet kifogni.
2008.01.28. doomerman
Üdv Mindenkinek!
Tegnap jöttünk haza Ausztriából sítáborból. Egykis élménybeszámoló:
Az első napot (szerda) DreiLändereck-en töltöttük, igaz a hójelentés, tényleg 40-70cm hó van. A pálya nagyon jó, csak délutánra jegesedik és buckásodik egy kicsit. A következő 2 napon Tarvisioban sieltünk, elsőben az 1-es pályán, amiről csak feketén lehet jönni. A tavalyi lassú régi felvonót lecserélték a tetején, ez kellemes meglepetés volt, és egy NAGYON lankás kék pályát is csináltak, amihez egy futószalagszerű felvonóvisz, ezt az élmény miatt érdemes kipróbálni :). Második napot a nagy pályán, a Monte Lussarin töltöttük. Nagyon jó az egész pálya, végig nyitva van és hó is van dögivel. Tarvisiot mindenképpen érdemes kipróbálni, aki Arnodsteinen siel. Az utolsó nap visszamentünk DreiLändereckre. Ekkor volt a Jägermeister party és elég sokan voltak, meg verseny volt úgyhogy szélességében egy szakaszon a fél pálya le volt zárva. De aznap megnyitották a nagy pirossal párhuzamos fekete pályát, így mostanra minden pálya működik. Ez a nap is kiválóan telt, kisíeltük magunkból azt a kis erőt ami még maradt bennünk a végére!:D
Nagyon jól éreztük magunkat, kár hogy ilyen hamar eltelt ez a szűk egy hét :( . Nagyon jót síeltünk és már alig várjuk a jövő januárt :D!!!
Aki még most készül, annak jó síelést, és legalább ilyen jó pályát és havat kívánok!

Gábor
2005.01.28. Fazzoletto
Arnoldsteinben voltam. Jó volt. Egész kevesen voltak, a fekete és kék pályák tökéletesek voltak. A pirosak gyorsan kijegesedtek, és csúsztak. A csákányos felvonó adta a formáját, only 2 balesetet okozott az 5 nap alatt. Utáltam ahogy az emberek fényképeznek a balesetnél, nézik, hogy kínlódik a helikopter, mert nem tud leszállni. Mind1, eltértem a tárgyról. Kilátás csodálatos. A szánkópálya használhatatlan, föld, jég és jégkaparék. Pályák szélén nincsenek ugratók, egy kettő, de aki freestyleos az nem élvezné. Voltam Tarvisioban, ahol minden nagyon jó, minden pálya jó, van bébifelvonó, ülőszékes, fedett, korongos, minden. Viszont aki nem tud lejönni feketén, ne menjen fel a piroshoz is, mert nem lehet lejönni felvonóval, max bunyóval. Mi is így csináltuk. A kilátás itt is remek. Zöld pálya is van kisgyerekek részére. És több síterep is elérhető a környéken.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »