Menü ≡

Élménybeszámolók: Bergeralm síterep leírás szállás cikk galéria videó fórum

Bergeralm síterep értékelése
13 szavazat, átlagos érték: 4.2
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2017.03.20. cwetok
Március 19.-én, a négy napos síelésem utolsó napján erre, az oszták mércével mérve kis síterepre esett a választásom. Az innsbruck-i reggel reménytelenül ködösen és esősen indult. A előrejelzés még erre pályára ígérte a legkevesebb hóesést és esőt. Ez, meg a skiresort 5*-ra értékelt pályakarbantartása alapján döntöttem. Aztán 10 után elkezdett tisztulni. Kocsiba szálltam és 30 perc után érkeztem a parkolóba, ami kb. félig volt tele. Autópályán mentem, de a a brenner-i szakaszért külön kellett fizetni 9€-t. (visszafelé inkább az ingyenes úton mentem a falvakon át) Mivel 11 után vettem belépőt, így már csak 32,50€ volt, amiből a kártyáért a végén az automata visszaadta a 2€ kauciót. Furcsa, de a Visa kártyámat nem fogadta el a rendszerük, így maradt a készpénz.
A felvonók. A völgyből kabinos lift visz fel a középállomásig. Onnan ülőliftekkel lehet menni feljebb (4 személyes) az 5-ös pályára, vagy a csúcsra (2 személyes). Van egy tányéros gyakorlólift, egy varázsszőnyeg a gyerekeknek, meg még egy húzólift (Hochsonnlift) a 6-os pályához, bár ez utóbbi zárva volt.

A pályák. Kb. 20km-nyi volt nyitva. A középállomástól felfelé csak a pályákon volt hó, de az nagy mennyiségben. A 146 db hóágyú megette hatását (ez látszott a tározó vízszintjén is).
Két héttel a zárás előtt nem voltak sokan. A tavaszias időjárás (+13 fok) ellenére egész jól tartották magukat a pályák. Nem buckásodtak úgy, mint pár napja Patscherkofel-en, pedig oktatás is ment rajtuk. Valóban csillagos ötös a karbantartásuk. Lejtésük a jelzésnek megfelelőek, talán az 5-ös pálya teteje inkább piros, mint kék. A 3-as jelzésű fekete pálya hamar nagy kedvencem lett, többször is mentem rajta. Délutánra azért elkezdtek vizesedni főleg a felvonók előtti részeken. A buckák számomra nem voltak zavaróak.
Hüttét nem próbáltam, arról nincs tapasztalatom.

Összességében kiváló sínapot töltöttem itt. Túl sok helyen még nem voltam, de eddig ez volt a legprofibban karbantartott terep. Még délután is ment a ratrak a középállomás körüli részeken. Mondhatnám, hogy visszajövök, ha nem lenne még annyi hely, amit fel szeretnék fedezni.
h i r d e t é s
2015.01.09. zsoci
Szerdán megvolt a szezon első esti sízése. Tökéletes idő, nulla sorok a lifteknél, és ami mindig bámulatba ejt, az a tökéletes pályakezelés. Ami szintén nem hátrány, hogy nincsenek csetlő-botló tanulók (nem lenézve őket,egyszer mindenki megtanult! ) A napi(esti)jegy megfizethető: 17.5 Euró . Ha valaki erre tölti a szabadságát vagy a környéken dolgozik és még marad ereje estére mindenképp érdemes egyszer kipróbálni.
2013.04.17. Emőke07
Április 7-én az utolsó nyitvatartási napon tévedtünk be erre a kis sípályára. Az első rossz élményem mindjárt a pénztárnál volt, hogy nem lehetett bankkártyával fizetni.
Felmentünk a kabinos lifttel a középső részig, majd ülőlifttel a tetejéig. Sajnos az időjárás nem engdete meg, hogy a fenti pályákat élvezhessük, nagyon nagy köd volt és a látótávolság közel állt a 3-4 méterhez. Ennek ellenére nagyon kis hangulatosnak véltük a fenyőerdők között. Úgy döntöttünk nem megyünk fel többet a ködbe, tapogatózni, hanem csak a középrészig utazunk a kabinos lifttel, ahol jók voltak a látási viszonyok. A hó minősége már nem volt csúcs formában, de élvezhető volt. Szép karbantatott pályákon csúsztunk lefele! Külön élmény volt, hogy a Brenner-Autobahn ott fut a pálya mellett, és szinte a kamionokkal síeltem együtt. Sajnos az a bizonyos Manni Pranger 46fokos pálya már le volt zárva, pedig azt szívesen kipróbáltuk volna! Valóban nagyon meredek volt! Utolsókként síeltünk le és akkor jött a második negatív élmény! A kártya visszaváltó automatára kiírták, hogy már nem üzemel, a kártyák árát a pénztárban adjuk vissza. Pénztár lezárva, sehol egy teremtett lékek nem volt! Azt gondolom, ha a vendég még kihasználja, hogy 4 óra elött 5 percel még felmegy a kabinoslifttel és fél 5ig még le is ér, legyenek a kasszában. Úgy látszik az utolsó nap miatt már nem volt fontos. Persze nem csak mi bosszankodtunk!
DSC04450.JPG IMG-1787-osszeallitas.jpg IMG-1797.JPG IMG-1800.JPG Brenner-Autobahn és jómagam
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »