Menü ≡

Élménybeszámolók: Borovec síterep leírás cikk galéria fórum

Borovec síterep értékelése
52 szavazat, átlagos érték: 3.9
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2017.02.03. Seldon
Január 22.-én és 23.-án két napot síeltünk Borovecen. Ragyogó napsütés és tetemes, közel másfél méteres hó fogadott minket. A porhó minősége a magasan fekvő Markudjik pályáin kifogástalan volt. Sitnyakovo és Yastrebetz síterületen, a hó alatt jegesek voltak a meredekebb pályaszakaszok.

A pályák nehézsége és hossza összességében sokszínű. Yastrebetzen széles hosszú piros pályák dominálnak. Sitnyakovon a nagyon meredek feketétől a kezdő szintig minden van. Itt veszélyes lehet, hogy a nehéz pályákat merőlegesen keresztezi a kezdőkkel zsúfolt, nagyon lankás pálya.

Markudjik terület az erdőhatár felett van, kiváló terepadottságokkal rendelkezik, szépen lehet itt választani a tudásunknak megfelelő lejtőt. Igazán különleges élmény volt a hegygerincen végigvonuló panoráma pályán csúszni, valamint találtam meredek buckás lejtőt is, persze ezt is kipróbáltam kétszer.

Legtöbb felvonó, gyors és kényelmes. Van egy régebbi, lassú, nagyon hosszú és hangulatos kabinos piros felvonó, a gondola. Ezzel mentünk fel először a hegyre, úgy hallottam egész évben üzemel. Vasárnap nyitás után kb. 20 percet vártunk rá, napközben mikor a síelők és boardosok már felmentek már nem volt sor. Vasárnap néha rövidebb várakozás megesett, ezt leszámítva nem volt zsúfoltság, se a pályákon, se a felvonóknál, de még a hüttékben sem.

Bulgáriában az árak többnyire kedvezőbbek mint Magyarországon, bár a sípályák közelében ez nem tapasztalható. Jelentősen, néhol akár többszörösére is emeltek az étel/ital árakon a felvonók mellett. A pálya mellett még így is jócskán a Nyugat európai árak alatt lehet vásárolni. Azt tapasztaltam, hogy az eladók rámenősek, több helyre is próbáltak beterelni több kevesebb sikerrel. Mind a szolgáltatások, mind tömegközlekedés, mind gasztronómia terén is széles skálán mozog a minőség. Repülővel mentünk, helyben egy kisebb kölcsönzőből béreltünk felszerelést, nagyon kedvesek voltak, itt és még más kisebb üzletben is csak készpénzt fogadtak el, érdemes tehát elegendő levát vinni magukkal, vagy Eurót, ezt könnyen átváltható.

Összességében pozitív élményekkel búcsúztunk, ajánlom azoknak akik új kalandra vágynak és nem teljesen kezdők. Sok hóval gyönyörű volt a természet, szívesen visszatérnék egy másik évszakba túrázni a Rila hegységben.
h i r d e t é s
2017.01.07. lorylaci
Tegnap voltunk Borovecen egy napot síelni, pont az óriási havazás után. Reggelre 30-40 centinél járt már a hó, kocsit ki kellett sofiában műteni alóla. Az utakat szépen takarították, odafelé kb 10 hókotróval találkoztunk.

Méteres hó volt, a síliftek nagy része ment, 50km pálya volt nyitva. Ember alig volt, liftnél (kabinos) nem volt sorban állás. Reggel 7-kor ratrakolták a pályát, délre volt kb 10cm porhó rajta. Jegy nem drága, abszolút megérte az utat szofiából.

Szerdán vitoshán síeltünk, nagyon erős szélben. Oda csak erősebb idegzetű embereknek javaslom, sajnos leszarom állapotok vannak. A piros lale pálya amúgy jó, kiváló edzésnek, így ha valaki ott él tényleg jó felugrani egy csúszása, vagy családdal szánkózni.
2006.01.04. Eni
Sziasztok,mi tavaly január végén töltöttünk 1 hetet Borovets pályáin, abban az időszakban,amikor Európa fő síterepein hóhiánnyal küszködtek, a Balkánon viszont minden éjjel ömlött,falvakat zárt el a hó,de a pályákra vhogy épp nem jutott..komolyan,mintha éjjel azon dolgoztak volna,hogy csak kő és jó nagy jéggombócok borítsanak minden pályát.Én Szlovákiához vagyok szokva,de ez messze alulmúlta,síelésélmény 0.0.A táj, az óriásfenyvesek gyönyörűek,szuper adottságok, de mintha a maffia üzemeltetné,drága síbérlet,néha nem mennek liftek szó szerint KARBANTARTÁS miatt, de erről nem tájékoztatnak,a pályák egy része több100 méterre egymástól végződik, átsíelés lehetetlen,mert az út emelkedik néha...Az árak sem olyanok, mint a tengerparton, az angolok elözönlése miatt tisztára európai.Kritikán aluli,ne menjetek Bulgiba síelni!!! (a tengerpart viszont szuper,de ez most nem a nyaralók fóruma...)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »