Menü ≡

Élménybeszámolók: Wurmberg síterep leírás fórum

Wurmberg síterep értékelése
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2006.01.30. RM
Sziasztok,

na vegre sikerult eljutnom Braunlageba ugy, hogy szinte az osszes palya hasznalhato volt. Hat az Alpokkal nem lehet osszehasonlitani, de szerintem Magyarorszagon nagyon orulnenk egy ilyen liftkapacitasu terepnek. Talan Kekestetohoz lehetne kicsit hasonlitani, csak oda kene kepzelni egy 6-os kabinost egy kozepallomassal a reten egeszen a faluig. :-) Braunlage a Harz 2. legmagasabb csucsanak toveben van. Kedvelt teli udulohely az eszak nemetek koreben.

A legmagasabbat (Brocken), ami atellenben van az NDK-s Stazi hasznalta az NDK vegeig. Onnan egesz eszaknyugat Nemetorszagra "ralatni". Igy ott nincsenek sipalyak. Manapsag kedvelt kirandulohely. Marciustol-novemberig van nyitva, gozos vasut, szalloda ... )

Szoval a sitereprol:

Liftek/palyak:
- Hatos kabinos (kb. 3km hosszu), a falubol visz a csucsra. Van egy kozepallomasa. Ket uton lehet lejutni a volgy aljaba, a hegyet megkerulve es direkt a lift nyomvonala mellett. Igazabol ezek a kozepallomas magassagaig nevezhetok sipalyanak, utana beszukulnek erdei utta.
- 2 tarcsas huzolift a hegy masik oldalan egymas mellet. Ehhez egy kb. 300m hosszu kozepnehez palya tartozik. Innen szep kilatas nyilik a Brockenre.
- Van meg egy csakanyos, ami mellett egy kb. 400m hosszu kek palya van, ez eleg szeles.
- Egy huzolift nem volt nyitva, az mellett elvben nehezebb palya van, de csak 200-300m hosszu.

Hoagyuk nincsenek, de most volt kb. 50-60cm termeszetes ho. Nagyon eros a kontraszt a Harz es a tole eszakra fekvo teruletek kozott. Ha 20-30km-re eszakra meg 0cm ho van, a Harz tuloldalan(Braunlage, Torfhaus ..) a hegyekben akar lehet 40-50cm is. ( Ho info itt: http://www.schneenews.de )

Szombaton voltam. Egy FIS siugro verseny miatt (sisanc is van a hegy tetejen) kulonosen sokan voltak. Igy kb 9-11-ig lehetett sorbanallas nelkul sielni. Utana nagy volt a sor. Hetvegente ez allitolag mindig igy van.

Aki erre vetodik (Hannover, Wolsburg ...) es hozza a lecet (vagy kolcsonozni akar/17EU teljes cucc egy napra), az tud sielni. :-) A jegyarak 21EU a felnott napikegy, 17.50EU fel napra. Key card van. A huzoliftekre lehet venni 5, 10 huzasra szolo jegyet is.

Jo sielest: RM
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »