Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

Cardrona (Déli-sziget)
Cardrona (Déli-sziget)
Balint_2000
6 élménybeszámolót írt
6
9 éve tag
Új-Zéland szép hely. Aktív nyaralásra kifejezetten alkalmas. Síelőknek is ideális, hiszen jó pár terepet útba lehet ejteni, ha arról van szó. Az én esetemben is arról volt szó, ami azt eredményezte, hogy Cardronán volt szerencsém ma húzni pár ívet.

Maga a síterep a Déli-Alpokban, azon belül pedig a Crown Range nevű hegységben fekszik. A környezet gyönyörű, az országra jellemző tipikus fűvel borított hegyoldalak, továbbá a völgyben megszűnni nem akaró köd határozta meg legjobban a hely hangulatát.

A pályák megközelíthetősége az Európában megszokotthoz képest jelentősen eltér. A pályákra legkönnyebben a nagyjából 1500 méteres magasságban levő parkolóból lehet átsétálni, amit viszont egy komfortzónából-kilépős autózás előzött meg. Mivel az egész környék magánkézben van, ezért a Cardrona Valley aszfaltozott útjáról egy 15 km-es, aszfaltmentes, néhol sáros magánúton kell feljutni a parkolóba.

Maga a síelés rendkívül drága. (Akárcsak az egyéb pogramlehetőségek az országban.) A felnőtt napi síbérlet ára 120NZD-ba fáj, ami több, mint 23000 Ft-ot jelent. (Ez még a legdrágább osztrák síterepeknél is drágábbnak bizonyul.) Az ár a szervezettség, illetve a szolgáltatás színvonalát nézve valamelyest visszajön. A pénztárnál fizetés után mindenki kap egy névre szóló kártyát, ami egyben alkalmas (lehet) a felszerelésbérlésre, illetve a beléptető-kapukon való átjutásra is. A bérlési folyamat egyébként gyorsan és ‘nagyüzemi jelleggel’ működik. A liftek aljában jellemző kígyózó sorok kezelésére külön alkalmazottak vannak kijelölve, akik minden helyet feltöltenek a ‘single lane’-ből érkező emberekkel, nehogy maradjon a felvonókon üres hely bárhol is.

A pályák többnyire kékek/pirosak, továbbá zöldekből is akad jó pár. Komolyabb (fekete) pályák is vannak, de ezek főként a ‘lower mountain’ névre hallgtó részen fordulnak elő (ami ma zárva volt) továbbá sok off-piste részt is fekete pályaként jelöl a sítérkép. A pályák kezeltsége hagyott némi kivetnivalót maga után, bár a friss hó hiánya, illetve a mérhetetlen sok vendég jelenléte kétségkívül nem segített a helyzeten.

Összességében mégis jó síelésnek bizonyult a mai, hiszen a nyári síelés ténye, a gyönyörű táj és a jó levegő többnyire kárpótolt az egyéb nehézségekért.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.