Menü ≡

Élménybeszámolók: Drienica - Lysa Hora síterep leírás cikk videó fórum

Drienica - Lysa Hora síterep értékelése
78 szavazat, átlagos érték: 3.0
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2020.01.19. szjanos
Tegnap voltunk Felsősomon (Drienica). Eddig a néhány Szlovák "kalandunk" nem igazán sült el jól, de most kellemesen csalódtunk. Igaz nem túl hosszú a pálya, azért bele lehet lendülni mire le érünk. A felső és alsó szakasza világos kék, a közepe erős kék, esetleg világos pirosnak nevezhető. Hét vége volt, ennek ellenére nem volt tömeg, a felvonóknál gyakorlatilag várakozás nélkül sorra kerültünk. A pálya minősége kitűnő volt, még záráskor sem voltak zavaróak az addigre itt-ott létrejött buckák. Mindenkinek ajánlani tudom egynapos kiruccanásra, esetleg nagyobb síterepen eltöltött hosszabb szabadság előtt egy kis felkészülésre, ráhangolódásra. Kezdők is jól érezhetik itt magukat. Az alsó szakasz, külön lifttel a tanulóknak ideális. Sajnos csak tányéros felvonók vannak, de ezeket nem menet közben kell levadászni, hanem állnak, és miután behelyeztem, akkor indítják, így könnyebb a használata.
h i r d e t é s
2013.02.11. punto
Szombaton először voltunk Drienicán síelni. Mivel előző napokban ránézésre 30-40 cm friss hó eshetett, így pálya tökéletes volt. Délután kezdett kissé buckásodni, és a felvonó előtt előbújt egy kis jég is. Sorban állás 4-5 perc, de a pályán jól elfértünk, nem volt tömeg. Sok magyarral (városunkban élőkkel!) találkoztunk, közülük próbálkoztak a Lysára menni, de azt mondták, hogy rengetegen vártak a terepjárókra (ami 2,5 EUR), így visszafordultak.
Nagyon jól éreztük magunkat, egyedül a C felvonónál „dolgozó” bajuszos kezelő rontott az összképen. Nem tetszett neki, hogy ki kellett jönni a bódéból egy –két kezdőnek segíteni. Ide még vissza megyünk.

A HolidayInfon is panaszkodtak a tömegre, és terepjárós feljutásra (már ahogy google-s fordításából kivettem).
2013.02.03. foldi48
Harmadik éve megyünk Drienicára, most február 8-án 5 napra. A lenti pálya mindig jól karbantartott, minden nap üzemel és nincs sorban állás. Éjszakai sízés /5 órától/ azt hiszem minden nap - múlt évben kipróbáltuk - remek volt.

A fenti pálya /Lysa/ hosszabb és vadabb, az ülő lift ottjártunkkor múlt évben nem üzemelt, volt hó terepjáróval felvittek.
2010.03.16. Presi
A március 15-i hosszú hétvégét töltöttük Drienicán, és egyáltalán nem bántuk meg. Vasárnap délután is jól síelhető volt a pálya, de éjszaka leesett olyan 15 cm friss hó, amiben leírhatatlanul jó élmény volt másnap síelni. Ráadásul kb. 10 ember volt összesen a pályákon (lévén, hogy 15-e csak nálunk nemzeti ünnep:), mi vájtuk az első nyomokat a friss hóba. Később a nap is kisütött, gyönyörű idő volt a sízéshez. Emellett, a síbérlet árakban is nagyon rugalmasak a szlovákok, lehet délelőtti, délutáni, esti jegyet venni a napijegy mellett, teljesen elfogadható árakon. A szállásunk (Hotel Somka), az ételek és az áraik színvonala is messze meghaladja a Magyarországon megszokottat.
2009.01.29. Csabka
Most jöttünk haza Drienicáról! Előszőr is kezdeném a szálással a Hotel Javornával! Egyszerű szállás, viszont a személyzet (recepciós hölgy, a felszolgáló stb.) hozzáállása kifogástalan. Mindvégig kedvesek, segítkészek és mosolygósak voltak. Sőt még a bárban otthagyott fényképezőgépet - amiről nem is tudtunk - utánunk hozták a szobába. Mi január 25-én vasárnap érkeztünk ki, de akkor hó csak a sípályán volt, de az is eléggé vizes, mivel plussz fokok voltak. Ezért két napra elmentünk a 90 km-re észak-nyugatra fekvő Zdiar-Strednicai pályára, ahol Drienicától ez volt az a hely, ahol volt kíváló síelésre alkalmas hó illetve pálya. Szerdán reggelre mérsékelt havazás kezdődött Drienicán, ekkor már minusz fok volt, így a pálya igaz kissé jeges volt, de jókat csúsztunk. A pályán szinte alig voltak, így sorbanállás nem volt. Estére már erősödött a havazás, de ekkor sajnos haza kellett indulnunk. A havazás egészen Kassáig tartott, ott átment a csapadék havaseső, majd esőbe. Mi jól éreztük magunkat Drienicán, igaz a táj havasan szebb lett volna, de aki ezután fog menni, annak biztos lesz benne része, mivel jó kis havazás kezdődött.
2009.01.20. Blaskó Tibor
A hétvégén vasárnap Drienyicán sieltem a felmelegedés nem okozott prolémát. A problémát inkább a túl sok esti karbantartást követő hó okozta, ami delutánra kibuckásodott.
Mostanában kb. 4 alkalommal jártam ott, eddig semmilyen probléma nem volt a pályával ill. a hóval.
Csütörtökön valszeg megint megyünk, és megírom mi
a pálya.
Üdv BT.
2009.01.20. hg001
Csabka,
nem túl friss infókkal szolgálhatok: mi január 11.-én voltunk Drienicán, egész napot síeltünk. Csak a drienicai oldal volt nyitva, Lysa nem. Aznap (is) nagyon hideg volt, a pályán egész nap -5 °C alatt volt a hőmérséklet, és bár sütött a nap és kék volt az ég, a pálya nagy része egész nap árnyékban volt. Talán ennek is köszönhető, hogy a hóminőség tökéletes volt, pár jégfolton kívül teljesen hibátlan havon tudunk csúszni még du. 3-kor is. Közepes mennyiségű ember volt, a felvonóhoz (főleg ebédidőben) sokszor csak becsúsztunk, néha volt pár perces sorbanállás. Összességében nagyon jót és sokat síeltünk.

2 évvel ezelőtt (amikor az egész tél igen enyhe volt) szintén elautóztunk Drienicába, és bár a terep nyitva volt, megnéztünk a hóminőséget és visszafordultunk (tiszta lucsok volt minden, földdarabok álltak ki a hóból). Szerintem a relatíve kis tszf. magasság miatt a pálya megszenvedi a melegedést, így könnyen lehet, hogy január 25.-re nem lesz tökéletes a hóminőség. Mindenesetre a drienicai oldal szépen be van hóágyúzva, így ha a meleg csak pár napig tart, talán nem lesz nagy gond. Lysa kinyitására nem sok esélyt látok, azon az oldalon nincs hóágyú-rendszer, annyi friss hó pedig nem esett azóta, és nem is várható, amennyi elég lenne a nyitáshoz.
Jó síelést nektek!

u.i.: csatolok egy képet, a keleti felvonóról: szép volt a hóágyúzott fenyők látványa a délutáni napfényben.
DSC00827-.JPG
2007.01.06. Gzoli
Helló!
Szilveszterkor voltunk ( 30-31-én ), a pályának csak a fél oldala és a két hosszú felvonóból csak az egyik működik. A pálya minősége a felső részen elfogadható alul viszont igen kopott.Óriási sorok voltak, de ez nyilván a szilveszter miatt is volt. Egyébként akkor folyamatosan mentek a hóágyúk mert hideg volt, most lehet, hogy ott is enyhébb az idő. Egy napot szerintem megér, de korán kell odaérni, mert a legjobbat a nyitás utáni első órában lehet sielni.Bocs a késői válaszért, de hátha valaki csak vasárnap vagy ajövő héten akar menni. Jóéjt mindenkinek!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »