Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Élménybeszámolók: Fülöpfalva (Pilipec) síterep leírás galéria fórum

Fülöpfalva (Pilipec) síterep értékelése
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2010.02.16. potom
Sziasztok!
Szezonnyitáskor voltam decemberbe a Pilipeci pályán sielni.
Kevesen voltunk, és a ratrak is alig járt.
A pályán találtunk pihentetős és húzós szakaszokat is.
Az elmúlt évekhez képest nagyon jól esett, hogy végre nálunkis elkezdték a beülős felvonókat telepíteni.
Pilipecen is találkoztma egyel. Ennek szívből örültem.
Az utazásokat 1 napra is tervezzük, meg szoktunk több napra is tervezni. Ilyenkor a szepi által emlegett Roztokai házban szoktunk megszálmi. Ha egy napra megyünk akkor hajnalban indulunk és zárásig sielünk.

Ajánlom mindenki figyelmébe a környék többi sípályáját:
Podobovec (kompleksz, olcsó, extrém)
Izki (ha pihenni akarsz sielés közben, :) kompleksz, középár, rövidebbek a pályák.)

Ha valakit érdekelnek bővebb információk a pályákkal kapcsolatban szívesen válaszolok
h i r d e t é s
2010.02.12. Schumicky
Roztokán van a ház ahol rendszeresen lakunk. Innen 5-10 km-en belül több sípálya is van. Legközelebb van a roztokai pálya, ami kb 800 m hosszú és csákányos felvonóval lehet feljutni. Kb. 5 km-re van a Pilipeci úgynevezett olimpiai pálya, ide nem mindig könnyű a főútról megtenni a maradék 1000 m-t a pályákig. Ez az egyik kedvenc pályánk, kb. 1500 m hosszú 2 db csákányos viszi fel a sielni tudókat. CSodálatos szűzhavas sieléseket lehet itt tenni. Tömeg szinte sosincs. 8 Hr egy menet, ha 10-et veszel 12 db-ot kapsz. Itt napi bérlet nincsen. Itt lehet bérelni 6 személyes kanadai lánctalpast 400 Hr/óráért. Ezzel oda is eljuthatsz, ahova amúgy nehezen.

Kicsit lejjebb Fülöpfalva (Sipoti pálya) egy egész komoly rendszer található. Az alsó részről 2 csákányos és egy ülős felvonó visz fel. Itt már van napi bérlet, ami hétköznap 100 Hr, hétvégén 150 Hr. Egy menet az ülőssel 20 Hr. Az ülős tetéjéről érdemes még gyalog tovább menni és onnan a katlanba lemenni szűz havakban. Ezt a pályarendszert már gondozzák is időnként 2 db géppel. Az ülős tetejéről egy kék pályán át lehet menni egy másik pályára is, ahol 2 db további csákányossal lehet sieln kb. 1000 m hosszú pályákon. Ez a MAgura https://www.magura.info Ezekre kevés hó is elegendő, mert füvesek. Ide az előző parkolóból kocsival is fel lehet jönni, ez kezdőknek kifejezetten alkalmas. Itt is gondozzák a pályát, itt van kultúrát pályaszállás is. Itt lehet motorosszánt is bérelni 100 Hr/10 perc.

A következő völgyben található Izky, ez is kb. 8 kmre van Roztokától. Itt egy csákányos és egy ülős felvonó van, hatalmas füves területen van, kevés hó esetén is használható. Itt hóágyú is van amit nem mindig használnak, víz van elég, gondozzák a pályát. Napos kellemes kisebb gyermekekkel kifejezetten jó, kultúrált hangulatos melegedő és étkezési lehetőség is van. Itt is van napi bérlet 150 Hr. Egy menet 10 Hr, gyermeknek 8 Hr. Itt van szauna és masszirozási lehetőség is. https://www.izki.com.ua

Mi ezeket használjuk, van még egy pálya Felsőhidegpataknál, ami Fülöpfalva felől közelíthető meg ellenkező irányban mit a sipoti pálya, kb. 10 km-t kell a völgyben menni. Itt 3 felvonó van, nehéz észrevenni, mert nem táblázzák ki, de az út végén megtalálható a patakon túl balra. Itt van esti sielési lehetőség is.

Ökörmező felé menve van még egy völgy amit Ricskának hívnak, itt is van egy pálya amit gondoznak 2 géppel, ezt sose próbáltuk, mert amikor van hó az előzöek valamelyikén sielünk, amikor nincs akkor ezen sincsen.

Mi évente 2-3 alkalommal megyünk ide, nagyon jól érezzük magunkat, az emberek kedvesek. Ha nem jó a hó akkor is sokat tudunk kirándulni, elmegyünk a vereckei hágóhoz, vagy a szinevéri tóhoz. A szinevéri tó irányában a hágó tetején van még egy pálya KAmyanka. Itt 1 db csákányos van. https://www.kamyanka.com.ua

Ezeken a helyeken a mi viszonyainkhoz képest az árak nagyon olcsók. 9-10 fős családunkkal 1 hétre utazással, bérlettel, étkezéssel, ivással nem tudunk 70-100.000 Ft-nál többet költeni.
A környéket mindenkinek ajánlom.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »