Élménybeszámolók: Gerlitzen Alpe síterep leírás szállás cikk galéria videó oktató wellness fórum

Gerlitzen Alpe síterep értékelése
1779 szavazat, átlagos érték: 3.9
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
Az elmúlt hétvégén részt vettünk a 9. alkalommal szervezett Mondial Assistance Turizmus Síkupán, melyet idén először rendeztek Gerlitzenben.
https://sielok.hu/rovat/utazas/cikk.../a-mondial-assistance-tur...

370 (!) magyar résztvevő érkezett, köztük sok null kilométeres kezdő, aki most állt először lécre, de volt olyan résztvevő, aki kezdőként is bevállalta a versenyt és sikeresen le is csúszott a tűzött kék pályán. A rendezvény az amatőr síkupán túl sokféle programot tartalmazott: voltak táncos bulik, szánkózás, fáklyás felvonulás, síoktatás és Völkl síléc teszt.

Pénteken gyönyörű napos, szombaton pedig kicsit felhős időben síeltünk Gerlitzenen. Sajnos a régióban régen esett hó, viszont a pályákat tisztességesen behóágyúzták, így a teljes pályarendszer üzemelt. Minden felvonót kipróbáltuk, a kabinost kivéve, mivel a szállásunk fenn a hegyen volt (Almresort Kanzelhöhe). Bár 9 km-es szerpentint kell leküzdeni hozzá, a fentlakásnak megvannak az előnyei.

Délelőtt még tökéletesre ratrakolt pályákon tudtunk csúszni, délutánra igencsak buckásak lettek a népszerűbb szakaszok, amit én mondjuk szeretek, de ezzel eléggé egyedül vagyok. Kedvenc pályánk a Klösterle, ami völgyig jó síelhető volt teljes hosszban és szélességben, élvezetes csúszásokat jelentett, főleg a délelőtti viszonyok között! Ha nem találták volna fel a hóágyúkat, akkor itt most nem lehetne síelni, de szerencsére a hógyártást és pályakezelést profin művelik errefelé. Igazi jó síelős-bulizós hétvégée volt, köszönet a szervezőknek!

Gerlitzen fotók péntekről:
https://sielok.hu/fotoalbum/gerlitz...en-2020-01-24/galeria/

szombatról:
https://sielok.hu/fotoalbum/gerlitz...en-2020-01-25/galeria/

Valamint az eredményhirdetésről:
https://sielok.hu/fotoalbum/mondial...-assitance-turizmus-sikup...
h i r d e t é s
2020.01.05. otapi
3 napot voltunk most síelni a gyerekekkel Gerlitzen. Kezdőknek nem ajánlanám egyáltalán: igazi könnyű kékpályával nem találkoztunk, a kevés kéknek mondott pályákon is mind van pirosas letörés és/vagy néhány méterre beszűkülés. Az sem segít hogy már 10:30-ra buckásak a pályák (az sem biztos hogy egyáltalán ratrakolva voltak). Ilyen durván buckás pályákat másik osztrák vagy francia terepen csak ott látni ahol szándékosan nem kezelik a pályát. A térképen kék 1-es a helyszínen pirossal volt kijelölve, érzés szerint is az volt, a szűkülésekkel, buckás-jeges hóval meg pláne. A pályajelzések hiányosak, a csúcsról ahol egymás mellett is több pálya indul, csak érzésre lehet kitalálni hogy melyiken is indulsz el.
A harmadik évezred még nem igazán jutott el a síterepre, sehol nem lehet kártyával fizetni, egyetlen kívétel a lenti Edelweiss étterem, de az meg rendelős étterem, rá kell szánni minimum egy órát.
ATM automata csak a kabinos alján van, ami sielés közben már nem elérhető.
Középhaladóknak viszont nem rossz síterep, de hiányoltam a kisebb könnyű kék pályákat legalább átvezetésnek pályák között. Ár/érték arányban mindenképp vannak jobb síterepek.
2018.03.20. laci_si
A március 15.-i hosszúhétvégét töltöttük A Gerlitzenen. Kb 10 év kihagyás után jöttünk ide újra. Még a korábbi tapasztaltból kiindulva most nem a tóparton, hanem fent a Kanzelbahn felső állomása mellett foglaltunk szállást.
Így se autózni, se felvonóra várni nem kellett.
Azt láttuk indulás előtt, hogy a hegyen még rengeteg hó van.
14.-én még jó idő volt, ennek megfelelően a kiindulóponton elég kásás volt a hó, és ez az egész déli oldalra kb igaz volt. Ezért átmentünk az északi oldalra ahol már nagyon jól lehetett sielni, egész a középállomásig, ahonnan újra tejbegríz szerű hó fogadott.
18.-án szombaton 8-10cm friss hó esett, ami azonban sajnos sok köddel, és elázással, járt, a csapat szemüveges tagjai folyton bepárásodtak.
Ugyan a friss hó újfent össze-össze túródott, de legalább nem ragadt.
Meglepő volt hogy a hüttékben nem magyarok voltak a felszolgálók. (már egész megszoktam hogy mindig bele futok magyar pincérbe) Amúgy a pályán rengeteg magyar volt, és érdekes módon sok szlovák.
Volt már ennél szebb tavaszi sielésünk, de a jó felszerelések megdolgoztak az árukért. (mindenünk vizes lett,de semmi nem ázott át)

Szombaton a rossz idő miatt kicsit nagyobb hüttézést csaptunk, ami jót tett a hangulatnak.
Aki most még a 4 napos után menne oda, szerintem jó pálya viszonyokat fog találni, főleg 1600m felett.
2017.02.17. Admin D
2017. február 10-15. között egy sítábor keretében voltunk Gerlitzen síterepén. A hét első felében borult, ködös idő volt, rövid látótávolsággal. Aztán az utolsó két napra eltűntek a felhők és verőfényes napsütés volt a völgytől egészen a csúcsig. A pályák mindenhol rendben voltak, 2-3 kivételével mindegyik működött. Délutánra jókora buckák alakultak ki és a Kanzelbahn kabinoshoz vezető piros pályákon vizes havon (gyakorlatilag jégkásán) kellett lecsúszni. Lefelé menet érdemes a végén a jobbra található kék pályán rövidíteni.
A síterep elsősorban középhaladóknak ideális, piros pályából van a legtöbb. A kezdők viszont remekül tudnak gyakorolni az 5-ös kék pályán, ami teljesen különálló, enyhe lejtésű pálya, nem csúszik bele vagy megy át rajta piros és van mellette egy könnyített beszállással rendelkező nyolcüléses lift.
Sikerült kifognunk a tartományi síszünetet, ezért a lifteknél összejött néha a tömeg, de 10 percnél nem kellett sehol se többet várni.
Apró negatívum, hogy a síterepen sehol sem lehet bankkártyával fizetni és hogy a teljesen kezdőknek nehéz lejutni a hegyről, mert se a kabinoshoz, se a parkolókhoz nem vezet kék pálya. Ez azért sem előnyös, mert az ülőliftekkel csak 5 euró ellenében lehet lefelé jönni.
Előny viszont, hogy jól áttekinthetőek a pályák, a pirosak is egyenletesen lejtenek és szinte mindegyik pálya nagyon széles. Sok hütte van, ahol meg lehet pihenni útközben. A kedvencünk az 5-ös pálya aljában található Almseehütte volt, ami szélvédett, napos terasszal és egy nagyon hangulatos hópihe alakú bárpulttal és zenével csalogatta a vendégeket.
Ebédidőben is ide jöttünk, mert déltől egyig egy gombostűt sem lehetett leejteni a fenti Gipfelhaus étteremben.
A szállásunk a tó másik oldalán volt, de az ingyenes síbusszal kb 30. perc volt a kabinos felvonó. Láttunk néhány síelőt felszerelés nélkül és tőlük tudtuk meg, hogy pár euróért fent lehet hagyni a sílécet/deszkát egy őrzött helyen. Ez az azért is praktikus, mert a síbuszon nincs sítároló, ezért az ölünkben kellett fogni a deszkákat.
Összességében jól éreztük magunkat, széles pályák, többnyire napsütés és vendégszerető személyzet fogadott minket.
IMG-20170216-WA0003.jpgIMG-20170216-WA0010.jpgIMG-20170216-WA0012.jpgIMG-20170216-WA0014.jpgIMG-20170216-WA0018.jpgIMG-20170216-WA0032.jpgIMG-20170216-WA0033.jpgIMG-20170216-WA0037.jpgIMG-20170216-WA0039.jpgIMG-20170216-WA0044.jpg
2016.03.21. Balog Attila
Üdvözletem!
Az elmúlt héten újfent csodás sínapokat töltöttünk itt remek hóviszonyok közepette, mind a kezelt pályákon, mind pedig a kezeletlen "felületeken". Mivel a szállásunk 1600m felett található, így folyamatosan igazi téli hangulatban múlattuk az időt, s végre az erdei síutakat is használni tudtuk reggel ill. zárás után a Pöllinger Hütte - szállás - Kanzelbahn között.
Minden reggel kellő időben érkeztünk a Kanzelbahn-hoz, így az elsők között csúszhattunk, porhavas körülmények között. Reggelente a Villach környéki nyugdíjasok számából lehetett időjóslásba bocsátkozni(minden tiszteletünk az övék, s irigykedve gondoltunk arra, hogy talán majd mi is megérjük eme napokat, hasonlóan jó erőben). A pályákon szinte csak lézengtek az emberek, a vendéglőknél is alig-alig voltak, ha nem volt kék az ég.
Az új 6-os nagyon komfortos, de a legnagyobb "király" az alatta található, s csákányosban végződő pálya volt. Gyakorlatilag minden sítársamat "dalra fakasztotta"(11-42éves korig), igazi adrenalin-bomba, csak arra kell figyelni, hogy a Seppl-Hütte előtt maradjon erő megállni:)...ahol egyébként is érdemes elidőzni egy italra, s szemügyre venni a vendéglőhöz méltóan, a környék leghangulatosabb illemhelyét(parfüm, papír-zsebkendő, egyedi fűtés, intim-betét!!!). Nagyon komoly(még szállásnak is bevállalta volna egyikőnk:)
Az igazi szenzációt viszont a kezelt+kezeletlen pálya kombinációja jelentette, gyakorlatilag bármerre elindulva, persze a csapat kedvence továbbra is a Klösterle/Neugarten, kiegészülve az előbb már említett útvonallal.
A középhaladó síelőink is nagyon ügyesen fejlődtek, remek hely ez, csak azt nem értettem, hogy hová tűnt a sítársadalom? No persze nem bántuk, hogy kevesen vannak, de felmerült bennünk a kérdés: Vajh, mennyire rentábilis mindez?
Remélhetőleg jövőre is itt múlatjuk a síszabadságunkat, soha rosszabb körülmények között.
Amúgy a legjobb csapolt sör továbbra is a 8-as ülős aljában(Neugarten) kapható(Hirter Privat Pils), a többi helyen mért Villacher Bier nem igazán karakteres, de azért folyadékpótlásnak megfelelő:)
Gerlitzen-2016-1.jpgGerlitzen-2016-2.jpgGerlitzen-2016-3.jpgGerlitzen-2016-4.jpgGerlitzen-2016-5.jpgGerlitzen-2016-6.jpgGerlitzen-2016-7.jpgGerlitzen-2016-8.jpg
2016.03.19. nimbus2
5 napot síeltünk itt, 4 felnőtt és 3 gyerek, különböző sítudással (újrakezdőtől a haladóig).
Megtévesztő, hogy az időjárás jelentésben (pl bergfex) a völgy az 520 méteren fekvő településeket jelenti, a hójelentésben viszont a völgy az 1000 méteren fekvő Klösterle szintjére vonatkozik. Tehát Annenheim-ben a szállásunknál hónak nyoma sem volt, tök fölösleges volt vinni a hótaposókat :)
1000 méter felett volt hó bőven a pályákon és azokon kívül is, minden pálya és felvonó üzemelt.
Reggel a kabinos alsó állomásánál volt némi tömeg, de 4-5 percnél többet nem kellett várnunk. Egyébként a parkolókat gyorsan töltik fel, segítők irányítják ki hova álljon, látszik a sokéves rutin.
Az időjárás gyorsan tud változni, ha süt a nap és nincs elég hideg, akkor délutánra vacakká válik a pályák alacsonyabban fekvő, nagy forgalmú része. Ez sajnos pont a kevesebb tudással rendelkezőknek okoz kellemetlenséget "hazafelé", a kabinos felső állomásához való lejutásban. Ilyen esetben azt ajánlom, hogy jöjjenek inkább le az ülősön (Gipfelbahn), fent pillanatok alatt beszállítják őket lecsatolt léccel.
2 perces sorban állásnál több még hétvégén sem volt, nagyon haladós a 8-as és az új fűtött üléses 6-as ülős lift is.
Kis kezdőpálya van mindhárom alsó állomásnál, minden feltétel adott a tanuláshoz. Hüttékben sincs hiány, a szokásos osztrák árakat tapasztaltuk.

Csatlakoznék az előttem hozzászólóhoz, hogy a kéknek jelölt, de pirosas letöréseket és/vagy szűkítéseket tartalmazó pályák (2, 4, 10a) miatt inkább középhaladóknak és haladóknak ajánlom a terepet. Egyébként a 10a a fenti táblákon még pirosnak jelölt, de a nyomtatott térképeken "kikékült" :)
A 6a-nak kb semmi értelme nincs, mert aki odáig lejut a pirosakon, az nincs rászorulva a kékre.
Egy igazi hosszú (és széles) kék pálya van, az 5-ös, ezen is voltak mindig a legtöbben. Szerencsére itt van a 8 üléses felvonó, így problémát nem okozott a tömeg.

A pirosak viszont nagyon jók, kedvenc a 25 és 9-es. A feketék sem vészesek, mindig kezelt állapotban voltak.
2016.02.18. Admin D
Február 11-16 között egy sítábor keretében voltunk Gerlitzenen.
Az időjárás végig kedvezett nekünk, az érkezésünk előtt esett 25 cm hó, aztán napsütéses majd félig borult idő volt. A pályák csak az első napon buckásodtak össze délutánra, a többi nap mind szuperül lehetett csúszni egész nap. Éjszakánként esett még pár centi hó, így a táj is szépen kifehéredett, de csak a hegyen, a sípályához vezető út hómentes maradt.
Az iskolai síszünet miatt egész sokan voltak a hétköznapokon is, de ezt inkább csak a pályán lehetett érzékelni, a felvonóknál alig volt sorban állás.
A síterep inkább középhaladóknak és haladóknak ideális, kék pályából nem sok van, azoknak is egy része pirosban ér véget. A piros pályák viszont szélesek és kellemesen lejtenek. Ott jártunkkor minden pálya és felvonó üzemelt. Az egyik hüttéből a másikba síelést is könnyen meg lehetett valósítani, mindenhol vidám hangulat, kedves személyzet és finom hütte kaják voltak hatalmas adagokkal.
gerlitzen2.jpggerlitzen3.jpggerlitzen4.jpggerlitzen5.jpggerlitzen7.jpggerlitzen6.jpggerlitzen8.jpggerlitzen9.jpg
2016.01.22. Balint_2000
Ismét voltam a Gerlitzenen sítábor keretében 15-19-ig. Az idő végik kiváló volt, szikrázó napsütés kék ég, -12 fok, elég hó. (A hó mennyiségéhez még hozzáfűzném azt is, hogy Annemheimben, 520 méteren még semennyi sincs, de amint felér a kabinos felvonó a Kanzelhöhéhez már annyi van, hogy az pályán kívüli sízésre is alkalmas.) A pályák állapota hozzá sem fogható a tavaly februári állapotokhoz. Kezelt pályák vannak mindenütt, amelyek még a nap végére sem buckásodnak/jegesednek el (mellékszezon van), kivéve az 1/A pályát, amely már évek óta katasztrófálisan jeges, így nálam ki is vívta a "Gerlitzen legrosszabb pályája" címet. A 42 km pályából 39 üzemelt és a maradék 3 kilométer pályához (12-es és 25-ös pálya) tartozó kis tányéros felvonó (K felvonó) kivételével az összes lift is igénybevehető volt. A pályán kívül leginkább a Pachiener lift közelében, a 8 üléses felvonó alatt, a Klösterle 1-2 liftek alatt, illetve az 1/A pálya mellett lehetett síelni, bár akik vállalnak egy kis gyaloglást, (vagy megnyitják a K felvonót) annak a 12-es pálya környékét is tudom ajánlani. Változás tavalyhoz képest "csak" annyi történt, hogy a 10-es pályákat kiszolgáló, ósdi 2 személyes lift helyett egy modern, 6 üléseset húztak föl.

Összegezve: kifogástalan sízésben volt részem ezúttal.
2015.01.30. panda1970
Január 25-én síeltünk itt. A Klösterlebahn aljában parkoltunk le, szerintem így kényelmesebb, mint a Kanzelbahn-os le-kabinozás. Sajnos a körülményekkel nem volt szerencsénk:
Rengeteg kezdő csapat és 11 óra körül már teljesen szétsíelt, jeges pályák, . A szűkebb részeken (van egy pár), több volt a fekvő ember, mint a talpon lévő. Sajnos sok sérülést is láttunk, elég rémísztő volt. Végül kb. kettőig küzdöttünk (de tényleg), aztán feladtuk. Nagyon kéne a friss hó (jó sok) erre a részre.
Biztos ennél csak jobb állapotok szoktak itt lenni, különben nem lenne ilyen felkapott terep a magyar iskolás csoportok körében is.
2014.09.27. yoodler
Kicsit megkésve bár, de törve nem...Tavaly dec. 11-től síeltünk 4 napot Gerlitzenen, és meglepően jó volt. Kevesen voltak, és akik előfordultak a pályákon, mind haladó tudású síelők voltak, nem kellett állandóan kerülgetni, és vigyázni a kezdőkre. A pályák állapota is meglepően jó volt a korai időpont ellenére, csak az északi oldalon délutánra a Klösterle pályái jegesedtek le, de nem veszélyesen. Síliftekkel nagyon jól ellátott pályarendszer, logikus, áttekinthető (ellentétben Tauplitz-cal), és nagyon derekasan csinálták a pályákat (hóágyúk, ratrakok), furcsa volt, hogy ezidőben B.Kleinkircheim, és Nassfeld is csak negyedgőzzel üzemelt. Fent mindig ragyogó napsütés volt, alattunk az Ossiacher see viszont állandóan ködbe, felhőbe burkolózott. Mint a mondás tartja, a felhők felett mindig kék az ég...nos, itt az volt. Szó ami szó, kellemes meglepetés, kíváncsi vagyok, főszezonban mennyire zsúfolt ez a hely, tartok tőle, hogy most a sors nekünk kedvezett.
2014.03.19. franci252
'15-e óta itt vagyunk a hegyen. Hó még van bőven, de a rendkívül nyárias tavaszban rohamosan fogy. A jelzett 2m-nek természetesen már nyoma sincs. Tegnap (kedden) 1900m-en is megjelent egy-két barnás földfolt, ám ezeket reggelre sikeresen elrendezgetik, a pályák még szépen kifagynak, de gyorsan puhulnak, kásásodnak, dél felé már szinte mindenütt a kásabuckák kerülgetése a jellemző. Az Északi lejtőn lévő 6-os, 9-es piros pályák alsó szakasza - meglepő módon - már délelőtt is igen megviselt. Legjobban a 21-es, 24-es pályák bírják. A 24-es piros (sebességmérős) pálya lett a kedvencünk. Igen jó geometriájú, általában nem túlterhelt, kellemes siklásélményt nyújtó, 2500m-es csúszka, mellette az 5-ös kék libalegelő, csaknem ilyen hosszban, jó bemelegítő, családi gyakorlópálya. Ezeket egy új nyolcas beülős felvonó szolgálja ki; az alján a kiváló, hangulatos Neugarten hütte kihagyhatatlan! Szombatig maradunk. Remélem kibírják a pályák az időnként májust idéző, 21 fokos afrikai főnt... Ma (szerdán) még minden működött. :-)
IMG-3082.JPGIMG-3081.JPGIMG-3046.JPGIMG-3047.JPG
2014.03.03. kovitomi
Friss info Gerlitzenből.
Az ideúton Szlovéniától esett az eső, bíztunk benne, hogy ez a hegyen hóban jön le. Úgy is lett. Ma reggel szikrázó napsütés, -4 fok, frissen vasalt pálya várt minket. A Kanzelbahn alján 2 m havat írtak a csúcsra, felérve tapasztaltuk nem túloztak. Sok éve járunk ide iskolai sítáborba, de ilyen mennyiségű és minőségű hóval nem találkoztunk még így március elején. A kiváló feltételek ellenére nem voltak sokan, így még délután is szuper pályákon csúsztunk. Talán a Klösterle alsó fele volt keményebb a korábbi enyhe idő miatt, de jó léccel (éllel)nem okozott különösebb problémát a kevésbé gyakorlottak számára sem. A szép idő egész nap kitartott. Ilyen napokra várunk egész szezonban.
SAM-2327.JPGSAM-2315.JPGSAM-2346.JPGSAM-2350.JPGSAM-2355.JPGSAM-2384.JPGSAM-2678.JPG
2014.01.03. tibma
2013. december 24. - 2014. január 1. közötti időszakot töltöttük Ausztriában egy magyar családi panzióban (itt: Landgasthof Tischlerwirt).

Az időjárás végig borzalmas volt. Általában az eső esett, nagy ritkán a hegy tetején a hó. Az első napon süvített a jeges szél, ami apró szilánk szerű hópihéket hordott, ez az arcunknak nem igazán használt. A tájból a köd és a felhők miatt szinte semmit nem láttunk. Hó pedig szinte csak ott volt ahová csináltak. Reménykedtem a fehér karácsonyban és a "porcukros" fenyőfákban, de ez elmaradt :(

A 7 napból 6-ot töltöttünk síeléssel és két fürdőben jártunk.

December 28-án és 30-án voltunk ezen a pályán. Már a parkolással megszenvedtünk, mert csak igen messze, füves területen tudtunk megállni. Itt is tömeg volt, de ahogy korábban is írták a felvonók tetején eloszlott a tömeg. Ahogy a felvonóval felértünk olyan szélvihar fogadott, hogy majdnem visszafújt a felvonóba :) és azt a kevés havat is elhordta, ezért a pályák a csúcson igen kemények voltak. A pályák szélesek, nagyon tetszettek! Az élménybeszámolók között olvastam, hogy kezdőknek a 4, 5 kék pályákat ajánlják. Hát... az 5 pálya tényleg szuper volt (hosszú, széles, az alján egy pont megfelelő meredek résszel) de a 4 kék számomra szinte teljesíthetetlen volt. Az alján van egy szűk, meredek kanyar, amire rásütött a nap, így hó se nagyon volt rajta. Ez volt az egyetlen hely, ahol lecsatoltam. Egy szóval én ezt (4, kék) kezdőknek nem ajánlom!
Viszont a 21, 8 piros pályák teljesen kezdő létemre is teljesíthetőek voltak, ezek is nagyon élvezetet jelentettek. Szélesek, annyira voltak buckásak, ami még nem zavart, sajnos néhol jegesek voltak, de még ez sem volt nagy baj. A 6 kék pálya, ami az erdőn át vezetett le volt zárva, de ezzel már csak ott szembesültünk, ahol nem tudtunk mit tenni (egy piroson lemehettünk volna, de a tudásom miatt ez nem volt lehetséges). Így a tábla ellenére bementünk az erdőbe, ami nagyon jó döntésnek bizonyult. A pálya lankás volt, bár nagyon keskeny. Valószínűleg azért volt lezárva, mert nem csinálták meg, de sokan választották ezt az utat. Jó lett volna, ha a kereszteződésben (a táblánál) is jelzik, hogy zárva a pálya, de így is jó volt.

Fürödni itt voltunk:
http://www.warmbad.at/home.aspx
A fürdő nagy, mégis kevés a medence. A víz számomra itt is egy kicsit hideg volt, de legalább a szauna szeánszokra bejutottunk. A tömeg itt is hatalmas volt, annyian voltak, hogy egy óra körül nem is engedték be az embereket, elfogytak a szekrények, a székek. Itt egy egész napot töltöttünk, a parkolással együtt 60 EUR volt.
20131230-095601.jpg20131228-152049.jpg20131230-133203.jpg20131228-153225.jpg
2013.12.25. grzsofia
Jót síeltünk Gerlitzenen. A pályák változatosak és megfelelően karban tarottak. Nem volt sok síelő, volt napsütéses és felhős időnk is. A pályát mindenkinek ajánlani tudom, mert az időjáráshoz képest nagyon jók voltak a pályák. Az 1-es pálya alja buckás volt, de az 5., 24., 10a,b., 21., 8., 6.-on szívesen síeltünk, jó állapotú pályák voltak. A kedvencünk a 10.pálya volt, amelyről gyönyörű a kilátás, széles, megfelelő hosszúságú, valamint a 24.pálya ahol a gyorsaságot is lehetett mérni.
2012.02.03. Pistabácsi
Ahogyan ígértem: Január 28-február 01. között évi szokásos sítáborunkat Gerlitzen sípályáira szerveztük. Első sínapunk 29.-én vasárnap volt. Reggel kilenc körül érkeztünk a kabinos felvonó parkolójába.Elég sokan voltak, a buszunk csak a kipakolás idejére tudott beállni...A felvonóra is kb.10 perc sorban állás után jutottunk fel..felérve a négyüléses liftnél is hasonló helyzet várt bennünket, de időben ez max. 5 perc sorállást jelentett...napközben rendeződtek a dolgok, a pályákon eloszlottak az emberek, így a sorok is csökkentek...meglepően egész nap a 8-9 pályán kevesen síeltek, így a Klösterle liftnél nulla volt a várakozás egész nap. Igazi friss időben, a hegyen -13 fok, enyhe hószállingózás mellett róttuk a köröket. A hófelhők mögül a nap nem igazán akart előbújni, és ez még alkalmanként enyhe köddel párosulva nehezítette a síelést. Másnap -15 fok fogadott bennünket a hegyen, de ragyogó napsütéssel párosítva, ami némileg javított a hőérzeten. Igyekeztünk minél hosszabb időt a lécen tölteni, ezért a tetőről a 8-as,9-es pályákon végig csúszva, majd a csúcsra vissza felvonózva 1-es, 1.a-s pályákon le, innen újra fel, majd 21-es, 8-as, 9-es kombinációval ismét a völgybe, két ilyen kör után beiktattunk egy 5-ös, 7-es rövidebb szakaszt, majd elölről az egészet...időnként a völgybe a szél befújta a felhőket, de a csúcson sütött a nap folyamatosan...délutánra a pályák már össze voltak túrva, bár a hőmérséklet miatt porhó volt, de friss hó hiányában már előkerültek a fagyott foltok, néhol jégfoltok. Hétfő lévén lényegesen kevesebben voltak, mint vasárnap, különösebb sor sehol nem alakult ki. Kedden reggel -17 fokos hőmérséklet fogadott bennünket. A tegnapi szikrázó napsütés is elmaradt, csak néha tudott kibújni a felhők mögül. A jól bevált pályákon körözve, néha beiktatva egy-egy újabb pályát töltöttük el a napot.Elérkezett az utolsó napunk...meglepetést nem okozva -18 fok fogadott bennünket, és a hó is elkezdett szakadni, ami ráadásul a hegytetőn 20-30 km/h-s széllel, igazi mini hóvihart eredményezett. A felvonók közül csak egy buborékos, ezért a gerinc közelében igazi embert próbáló időjárás uralkodott. kissé érthetetlen, hogy a legújabb 8 üléses nem fűthető, és nincs buborékja, pedig jól jött volna....fittyet hányva az időre szorgalmasan róttuk a pályákat, kihasználva az utolsó percet is, amit itt tölthettünk. A szállásunk az Orient Adventures iroda vendégházában volt, ami 800-900m-re van a kabinos felvonótól Sattendorf-ban. Évek óta velük bonyolítjuk le a sítáborunkat, eddig több éven keresztül Annabergben, ez évben viszont itt Gerlitzenben...remek házigazdák, és akinek nem a fényűzés, a sokcsillagos hotelek légköre a fontos, hanem a szolid ár melletti körültekintő vendéglátás, annak szívből ajánlom, akár egyénileg, családdal, vagy csoporttal egyaránt.
Összességében ismét egy remek négy sínapot tudhatunk magunk mögött. Íme néhány kép, a többi a fotóalbumban...
Fenykep0321.jpgFenykep0351.jpgFenykep0325.jpgFenykep0327.jpgFenykep0324.jpgFenykep0337.jpgFenykep0332.jpgFenykep0333.jpgFenykep0335.jpgFenykep0334.jpgFenykep0345.jpgFenykep0341.jpgFenykep0336.jpgFenykep0342.jpgFenykep0331.jpgFenykep0347.jpgFenykep0349.jpgFenykep0329.jpgFenykep0330.jpgFenykep0350.jpg
2012.01.29. lorka
Pénteken jöttünk haza Gerlicéről, öt nap verőfényes napsütés.
A 40 cm műhóból csodákat tudnak kihozni, sokkal gyorsabbak így a pályák, és alig volt bucka, vagy jég. Aki a cm-eket vagy a km-eket hajszolja,(előbbit hóban, utóbbit pályahosszban), annak nem ajánlom, mindenki másnak viszont igen. Hozzátartozókat bátran lehet itt kényeztetni. Annenheimben laktunk, a tópart és a helyi mikroklíma önmagában megér egy kirándulást. A csúcsról körpanoráma, tökéletes látási viszonyok. Igaz, hogy csak hétköznap voltunk, a népsűrűség nem volt zavaró, igazi sorban állás csak este, a levonó körül alakult ki. Mindegyik pályát tudnám a kedvencemnek tekinteni, de reggel a 10-en érdemes kezdeni, szép időben mindenképp, korán alig vannak, és csodás a panoráma. Külön érdeme a helynek, hogy 8.15 kor már nyitnak a pályák, és 8 órát lehet így síelni. Összességében az öt nap januári napsütésben síelés feledtetni tudta a hóhiányt, és ha egyébért nem is, de a legszebb osztrák síterep címért mindenképpen versenyezhet.
2012.01.22. SZeMEszter
Sziasztok.
Tegnap érkeztünk haza Gerlitzenről. Az időjárás az ott töltött 4 nap alatt igen változatos volt, síelni azonban a viszonylag jó pályakarbantartásnak köszönhetően végig lehetett. Pénteken esett a hegyen a meglévő 20-40 cm műhóra kb. 15 cm friss hó, amit a szombati - 5-8 fokban ragyogó napsütés mellett lehetett élvezni. Szokás szerint a hétvégére rengeteg honfitársunk érkezett síelni, így a Kanzelbahn alatti parkolók 9.30-kor már dugig voltak.
Kisgyermekes szülőként meg kell említenem, hogy nagyon sokan viszik fel a legfeljebb kék pályára való tudással bíró gyerkőceiket a nehezebb pályákra, ami amellett hogy nagyon veszélyes, a rutinosabb síelők élményeit is jelentősen lerontja. Mi igyekeztünk kisebb gyerekeinkkel felváltva a kék pályákon síelni, amíg a nagyobbikkal egyikünk felment a piros pályákra. Ettől egyáltalán nem csorbul a közös síelés élménye.
További kellemes és balesetmentes síelést mindenkinek!
2011.03.16. pancsa
Üdv.

Márc 11-15ig voltunk kinn Csak 2 nap után jöttünk rá, hogy a busz/bogyóslift kombót kihagyhatjuk ( kb 3/4 óra minima) , ha Klösterle-nél lévő parkolót használjuk :p , Anenheimnél mire mi odaértünk (10 h) általában már csak a távolabbi (4) parkolóban volt hely, s bár a busz sűrűn járt , nem volt elviselhetetlenül zsúfolt, a bogyónál sem kellett sokat várni az első megoldás azért kényelmesebb volt. A tömeg általában eloszlott a pályán, bár a szó szerinti értelemben nem is volt zsúfoltság, talán csak szombaton voltak többen . A pályák közül mi a 9est részesítettük előnyben, fel-felnézegettünk a többire is, ill lecsurogtunk az 1-1an, de ezek nagyon hamar buckásodtak. Jegesedés (olyan karmolós üvegszerű) a tetőn sem volt, ugyan kemény volt a pálya, de nem súlyosan (viszont volt köd meg szél, ötletszerűen , változékonyan) . A hó minősége délelőtt kifejezetten jó volt , a pályák nagyrészt elég szélesek (ez azért fontos, mert sok a mazsola, és nem nagyon vannak tisztában a tudásukkal, viszont ész nélkül teperni szeretnek, nekem meg kicsi gyerekeim vannak , akiket baromira féltek) a pályaszélek pedig -még így hóhiányos időszakban is- úgy vannak kialakítva ,hogy (bár csak a pályán van hó) ki-be lehet ugrálni a peremen , amit mi és a kölykök is nagyon szeretünk (jobban mint ezerrel tépni) .
4 nap alatt 2 x láttunk helikopteres mentést, ilyenkor leszálláskor megállítják a liftet (9) , illetve a forgalmat a pályán , mi ált. feljebb vártuk ki ,illetve a liften :s , aztán ültünk 25 -30 percet a liften műszaki hiba miatt is , majd pár percre többször is megállították később is .. Ez a része nem kellemes , de kibírható volt , inkább a para miatt említem, mert ugye ilyenkor nem tudja az ember mennyi időt kényszerül lógva tölteni :p.
Összességében szerintem jó hely , jó pályarendszer .
Nagyon nagyon sok a magyar , inkább úgy mondanám, hogy nagyon kevés az osztrák :))).
2011.03.16. Balog Attila
Üdvözletem!

Március 5-9.-ig mi is itt jártunk, s ezek szerint jók a síszemüvegeink, ugyanis nem láttunk semmiféle embertömeget.
Talán 10 körül volt a "csúcs" amikor jöttek a sí-manók oktatásra, de max. 23 másodperc várakozást követően szinte üres pályán lehetett mozogni(Klösterle), s a Neugarten bal széle is egész nap alkalmas volt a gyakorlásra.
S épp szerda délután a Klösterle-i magányban készítettem olyan felvételeket, melyeket az emberek teljes hiánya jellemez. Az időjárás pedig csodaszép volt végig, kedd reggel a szállásunknál(1600m) -18fokot mutatott a hőmérő, s bár nappal valóban pluszba kúszott a higanyszál, de jéggel csak esetleg a nappal szemben elhelyezkedő pályákon lehetett találkozni.
A Klösterle alsó része még szerda délután is kifogástalan állapotban volt.
Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy erre a hétre mennyit romlott a pálya, mert a múlt csütörtökön amikor hazaindultunk már a reggeli órákban sem fagyott.
2011.02.02. Soma
Sziasztok, azért tűntem el hat napra, mert Gerlin voltam a családdal síelni. Mondhatom, hogy szinte már hagyományosan a január végét mindig itt töltjük, mert már ötödször voltunk itt. Most is a Feriendorf-ban voltunk, most is teljesen meg voltunk elégedve a szállással, ellátással, ezúton is köszönet Ancsának és Gergőnek.
A pályákkal kicsit más a helyzet, sajnos nagyon-nagyon hiányzott a friss hó, mindenhol kemény, néhol jeges pályákon kellett síelni. Ratrakolni sem nagyon ratrakoltak, gondolom a kemény pályák miatt. Az időjárás igen változatos volt, mínusz 11 - 14 között, első nap délelőtt tejföl köd, délutánra kitisztult, időnként még a nap is kisütött. Másnap fordítva, délelőtt volt jó idő és délutánra borult be. Szerencsére a többi nap kicsit megenyhült, mínusz 6 és vakító napsütés. Jó tanácsként javaslom, hogy ha köd van, akkor menjetek le a Klösterle alsó részére (9-es pálya), vagy a 11-es pályára, ott mindig tiszta az idő.
Nagyon sokan voltak, de a tömeg eloszlott a pályákon, csak a hüttékben, illetve délután lemenetkor a Kanzelbánnál kellett sorban állni. Ezt mi azzal védtük ki, hogy beültünk a lenti hüttébe, megittunk egy forralt bort és így vártuk ki amíg elfogy a nép. Ha ezt nem akarjátok, akkor menjetek oda 15.45-re és gond nélkül lemehettek. (Nem értem miért nem cserélik ki a gondolákat nyolcszemélyesre).
Egyébként egyre jobban dühöngök, hogy mennyi idióta van a pályákon. Most arról nem is beszélek, hogy főleg a fiatal boardosok rendszeresen a pálya közepén, lehetőleg a letöréseknél a pálya felét elfoglalva ücsörögnek, életveszélyes helyzeteket teremtve. Ugyanilyen életveszélyes volt, hogy a 24-es speed pályán, ahol a síelők sebességét mérik, a kanyar után, 8 - 10 kicsi gyerekkel egymás mellett, szinte az egész pálya szélességét elfoglalva sétálnak az idióta szülők. Én ki bírtam őket kerülni, de lehet, hogy egy kevésbé gyakorlott lekaszálja a csapatot. Másik hasonló baromság, a 20-as fekete pálya alján, szintén 8-10 kicsi gyerek, próbál legyalogolni, valahogy túlélni, mert a barom szülők odaviszik őket. Valahogy ezeket nem értem, biztos bennem van a hiba.
Képek, videók jönnek majd.
2011.01.30. simonl
Sziasztok!

2011.Január 14-19-e között voltunk síelni a Gerlitzen-en.
Pénteken indultunk Székesfehérvárról 14órakor és a 8-as főúton Rábafüzes-i határ átlépéssel majd az A2-es autópályán autóztunk, így csak osztrák matrica kellett. Este 19órakor értünk a szálláshelyre -Faakerseehof- ahol a többiek már vártak bennünket. Összesen 17-es voltunk, ebből 4fő gyermek.
Szombaton reggeli után együtt mentünk a síterepre, ami 16km-re volt a szállástól. A 4-es parkolóban volt már csak hely, de ez tökéletesen megfelelt hisz síbuszokkal szállították fel a tömeget az alapállomásra Annenheim-hez. A síbérletek megvásárlása után 4személyes kabinos felvonó vitt fel bennünket a hegyre. Ez az utazás 10percig tartott, a lenti panoráma csodálatos volt, hisz sütött a nap.
A kék pályán síeltünk először majd feljebb merészkedtünk a 4üléses felvonóval. Ott rengeteg pálya várt minket és mindenki megtalálta a számára megfelelőt. Az 5-ös pálya végétől egy 8üléses felvonó hozott vissza bennünket, lenyűgöző volt.
Az időjárás szinte meleg volt, a hőmérséklet 0-5°C között ingadozott és szélcsend volt.
A nap végére a pályák állapota már nem volt tökéletes, köszönhetően az időjárásnak, a síelőknek és deszkásoknak.
A nap végén 4óra körül lejöttünk és irány a szállás, ahol uzsonna, majd finom vacsora várt bennünket.
Összesen 5éjszakát és 4síelős napot töltöttünk el ezen a jól karbantartott terepen. Az időjárást nagyon kifogtuk,mert végig jó időben sportolhattunk. Szerdán jött meg a hó, de akkor mi már hazafelé tartottunk.
Nagyon tetszett, jól éreztük magunkat és jót pihentünk ebben a pár napban.
Üdv.
SimonL
2011.01.28. Subely
Sziasztok,

Mi most jöttünk haza tegnap Gerlitzenről, és az 1 héttel ez előtti rémhírekkel ellentétben már rendben voltak a pályák. Azért délutánra néhány pálya kijegesedett (pl. az 5-ös és a 8-as), de összességében síelhetők voltak. Nagyon megfelelő most kint az idő, mert folyamatosan 0 alatt van a hőmérséklet. Sajnos az egyik legjobb pályát, az 1-eset szerdán és csütörtökön nem kezelték, így helyenként le is volt zárva.
Amondó vagyok, ha nem féltek a csákányos felvonótól, akkor menjetek karcolni a 11-es pályára, kevesen vannak és egész nap síelhető.

FearTomi:
Szerintem nem annyira vészesek kint az árak. Egy hüttében meg lehet kajolni 10-11 €-ból barátságosan. Én 400 €-t vittem ki magammal, és úgy jöttem ki 190-ből, hogy tesómmal ketten egy kasszán voltunk, plusz vettem egy Eisbar sapkát is:). Szóval, ha kb. 6 napra mész, kijössz 200-ből simán! :)

Üdv Mindenkinek,
Attila
2011.01.15. Nnorbert
Sziasztok!
ma jöttünk meg Gerlitzenről! ezen a héten csütörtökig még elfogadhatóak voltak a pályák, mert hétfő du és éjszaka esett 20 cm hó, péntekre katasztrofális lett a helyzet, a mai napról ne is beszéljünk reggel 9 kor a hó kásás és vizes mikor eljöttünk 10 óra volt és 9 fok. A jövő hétre ottani elmondás szerint havat nem nagyon várnak, már annak is örülnek ha 0 fok köré megy a hőmérő higanyszála......! 3 éve jártunk ide, de nagy valószínűséggel jövőre nem itt töltjük téli pihenőnket. Nagyon felkapott lett a iskolai diákcsoportok körében és szinte síelhetetlenek a pályák a tanuló "kígyók" miatt. Mindenféle náció megtalálható, még a lengyelek is ide járnak, ha nem kapnak havat akkor nem ajánlom senkinek. Van hol már a föld kilátszik, a kiírt hó vastagság csak kábítás....
Ahol még nem buckás a pálya délre ott a jeges hó miatt csak nagyon haladóknak ajánlott.

Mielőbbi havat !!!!!!!!!
2011.01.14. kacsaj
5 napot voltunk sítábor keretében, mi is az Aichelberg Jugendhotel-ben szálltunk meg. A szobák, legalábbis a 6-8 ágyasok hagynak kívánnivalót maguk után, melegvíz csak a gyorsaknak jutott. A reggeli-vacsora rendben volt. Ez a szállás tényleg csak gyerekek táboroztatására alkalmas.

Hó szinte nem volt semmi a pályákon kívül, de ennek ellenére a hóágyúzásnak köszönhetően minden pálya megfelelő volt. Első nap a szélvihar miatt leállították a felvonót, ami a hegy tetejére vitt, így nagyon sok ember gyűlt össze a lenti rövid pályán, nem volt túl élvezetes így síelni. A szombati napot kivéve nem volt tömeg, volt, hogy senkivel nem találkoztam, amíg a csákányoshoz csúsztam a 11-es pályán.

Egyik este leesett vagy 30cm hó, úgyhogy másnap reggel meggyűlt a bajunk a mélyhóval. Sajnos egész nap nem kezelték a pályákat, így jól kibuckásodott délutánra. Viszont este leratrakolták, és másnap tökéletes napsütéses időben, tökéletes pályákon síeltünk egész nap.
Természetesen a 8-as, 9-es pálya a síterep fénypontja, főleg reggelenként. Nagyon hosszú, rendesen el lehet fáradni rajta. Kezdőknek kicsit nehéz, mi a gyerekekkel nem mentünk arra.

A tavalyi lachtali sítábor után ez a pálya sokkal jobb mind a kezdők, mind a haladók részéről. A lenti beülős tanulópálya tökéletes a kisgyerekeknek, a 8-9-es pedig a haladóknak.
2011.01.07. Macover
Tegnap -10 fok volt és szélvihar egy két felvonó nem is müködött mi a 8-as parkolóból nem is tudtunk feljutni a csúcsra, nem ment a felvonó (mondjuk nem is akartunk én ilyen jeges széllel még nem találkoztam, 70-90 Km/h szél volt). Gondolkodtunk egyaltalán síeljünk-e, de mivel meg volt a bérletünk a 11-es pályán csusztunk egyet. A teteje félelmetesen jeges szeles volt, de kb. 300 m után a fák között hirtelen nyár lett a felvonó alján egy szuper hütte is van, a napozó székben leégett az arcom. Csákányos felvonó van, alig síelt valaki, ha rosssz az idő van a 11-es pályát nézzétek meg itt még itélet időben is lehetett síelni.
Ma +2 fok lett viharos szél, 1700 m felett iszonyat köd, a felvonó a P8-as parkolótól megint ki volt kapcsolva a szél miatt. Délig gondolkodtunk hogy síeljünk-e ketten 58 euróért ilyen rossz időben, a síbérlet kassza mellet vagy 10x elmászkáltunk, mikor rászántunk magunkat a síelésre a kasszás ember tök rendes (Angolul barátnőmmel megkommunikálták hogy rossz az idő és a pálya ezért adjon valami olcsó jegyet :) így gyerek jeggyel síeltünk 25 euróból ketten).
Még egy érdekesség a P7, P8 parkoló útdíjas 8 euró/nap, de a jófej síbérlet kasszás ember adott ingyen jegyet ami felnyítja a sorompót igy ingyenes. (szerintem aki síbérletet vesz annak jár ez az ingyenes parkoló jegy csak senki nem tudja, maguktól pedig nem adják.)
2010.12.27. Peverell
Sziasztok!

Én 2009 és 2010 Februárjának első heteit töltöttem el Gerlitzen síterepén.
A szállásunk a felvonótol kb. 50 méterre lévő Kanzelhofban volt. Diákszállásnak nevezném a szűkebb szobák, régebbi berendezések és a közös zuhanyzók miatt, de annak tökéletes! A személyzet nagyon kedves és főzni is jól tudnak, szóval ha nem zavar, hogy szerényebb körülmények között hajtod fejed nyugovóra akkor csak ajánlani tudom! (a lényeg úgyis a pályán van)

No igen a pályák nekem nagyon bejöttek!
A 2 a, b, kék pálya igazi kis bemelegítő rész, amihez egy kétüléses felvonó tartozik. (napközben 1-2 perc sorbanállás mindig volt de nem vészes)
Sok kezdő síelő és boardos bontogatja szárnyait rajta, úgyhogy a haladóbbak inkább menjenek a csúcsra és bemelegítésnek használják az 5-ös kéket.
Jó széles pálya és elég hosszú is, hogy reggel segítsen ráhangolódni az aznapi csúszásra.
Mivel itt 8 személyes a felvonó, így hamar a csúcson lehetsz ismét, ahonnan tényleg arra és olyan pályára mehetsz amihez épp kedved van.

A déli oldal tele van piros pályákkal, valamint sok-sok szűzhavas résszel amik a 10a, 10b, 12, 19, 25-ös páylák között terülnek el. Aki nem szereti a csákányos felvonót, az kerülje a 12, 19, 25-ös pályákat, mert a csúcsra vivő kétüléses felvonóhoz, ezen pályák aljáról csak ilyennel lehet felmenni.

A személyes kedvencem természetesen az Északi oldalon található 8, 9-es jelzésű Klösterle. Nagyon szuper piros pálya, aminek a felső 1/3-ánál van egy kis erdőcske, amiben nagyon jól lehet fákat kerülgetni, de csak óvatosan! - ha sok hó esik akkor odabenn akár derékig is el lehet süllyedni egy-egy borulás alkalmával :)

Aki inkább száguldozni szeret annak ott a 24-es piros pálya, az alján sebességmérővel, felette nem sokkal webkamerával, hogy repesztés közben haza is tudj integetni az otthoniaknak.

A 3-as és 20-as fekete pályák nem rosszak, de hozzájuk is csak csákányos felvonó tartozik így sokat nem időztem rajtuk. Ha sok hó van a pályák aljáról balra tartva, egy dózerúton át tudsz csúszni az 1-es pályára.

Az 1-es piros pálya is szuper, de kezdők ne nagyon használják, mert néhol egész meredek és ilyesztő is, főleg ha még nem tudsz biztosan íveket váltani. Délelőtt érdemes használni, mert a nagy forgalom miatt délutánra nagyon kibuckásodik és jegesedik.

A hüttéket nyugodtan lehet használni, teljesen átlagos osztrák árak, 10-12 Euro körül meg tudsz ebédelni.
Ha mégis magadnak főznél, akkor Annenheim-ből Villach felé sétálva (kb. 20 perc) jobb oldalon van élelmiszerbolt, jó árakkal (a nevét most meg nem mondom) vagy még 5 perc gyaloglás és bal oldalon Lidli :)

Kétszer voltam Gerlitzenen, de bármikor visszamennék! Nekem nagyon tetszett, mindenkinek csak ajánlani tudom!
P6160013.JPGP6160017.JPGPA180018.JPGPA180022.JPGPA180024.JPGP6160015.JPGP6160023.JPGP6180020.JPGP6180006.JPG
2010.02.17. envoken
Sziasztok!

Most értem haza Gerlitzenről, 5napig síeltünk, és volt minden szép és jó :)
Első nap látszott, hogy sok friss hó eshetett,mert már 11 kor iszonyatosan buckásak voltak a pályák,kezdésnek sajnos ez nehéz volt, ezen felül még felhős hideg idő de bíztam a jobb folytatásban :)
Valóban jobb is lett kisütött a nap, és már a pályák is kicsit keményedtek a kezelések miatt, csodásakat lehetett csúszni, a tömeg nem volt vészes, ez volt az egyik legjobb nap.
A 3. nap is hasonló volt, minden ideális, jeget nem igazán lehetett találni
4. nap érdekesen alakult, ugyanis hatalmas köd volt, de ez kb 12re feloszlott, és mivel sokan hazamentek üres pályákon lehetett csúszni :) Amilyen rosszul kezdődött a nap, olyan csodás lett a végére :)
És az utolsó nap,itt is csodás napsütés, de elég nagy szél, ami lefújta a pályákról a havat, sajnos már jegesedtek és buckásodtak is kicsit.

A p6 os parkolóba szerintem egy kezdő is aki már magabiztosabb letud csúszni, nálunk is volt egy kezdő boardos és megoldotta :) Van egy két meredekebb rész, de vannak lankásak is, csak állóképesség kell a 7.5km-hez :)

Tulajdonképpen 3.jára voltam Gerlitzenen és ez volt az eddigi legjobb síelés itt :) Csak több plexis felvonó kéne, mert néha megfagytunk felfele :)
2010.02.03. Sertz
Mi tegnap jöttünk haza a tavon még biztosan nem lehet korizni, csak most kezd befagyni.

Néhány szó a pályákról és az árakról.
Kezdőként nekem tökéletes választás volt Gerlitzen, de szerintem a haladóknak is bőven van lehetőségük. Érdemes reggel minél hamarabb felmenni, mert délutánra teljesen elhasználódik, buckás lesz a pálya. Volt, hogy napközben javították a helyzetet de annyira nem jellemző.
Szombat-Vasárnap nagy a tömeg nagyon vigyázni kell az esetleges ütközések miatt!
A felvonóknál egyébként a legnagyobb forgalomban sem kellett várni 5 percnél többet. Ez alól kivétel a kabinos ami levisz a hegyről itt hétvégén akár 1/2 - 3/4 órás sor is lehet.

Kezdőknek én a 4-es, 5-ös és az 1-es pálya végét javaslom, tökéletes a gyakorlásra! A 27-es panoráma pályát sem érdemes kihagyni. A vasárnapi tömegben kezdőknek az 5-ös pályát ajánlanám, mert nagyon széles, biztonságos, és a 8 személyes felvonó hamar szállítja a sok embert.

Árak Annenheimben: Nem érdemes túl sok ennivalót elcipelni magunkkal, a kabinos felvonótól 1,5km-re van Billa és Aldi kb. itthoni árakkal.
Árak a hüttékben: Sör, fröccs: 2-3€, Levesek kb.3€, Főételek kb 6-12€ Hütténként elég nagy eltérések lehetnek érdemes jól körbenézni.
A főételek elég nagy adagok, így 2főre: 2sör+2leves+1főétel bőséges és 20-23€ kijön.

Ebéd időben és a csomópontokon nagyon sokan esznek, nehéz bejutni, ezért pályák felénél csúcsidőn kívül érdemes hüttézni.


Üdv.
2010.01.01. vasssy
Mi 27-én és 30-án voltunk itt. Most jártam itt először és most sem ide terveztük, de itt volt elég hó. A pályák meglepően jók voltak a korábbi esőzésekhez képest, szerintem jó választás volt. A 8-9-es pályák együtt jó hosszúak és szerintem élvezetesek. Az alja felé persze buckásotott és jeges is volt néhol, akárcsak az 1-es alja, de voltak olyan pályák is, amik a nap végéig egész jók maradtak.
Egyetlen bajom a hellyel, hogy attó tartok akkor is sokan vannak, ha máshol is van elég hó.
2009.12.31. Kele1978
Sziasztok!
Tegnap érkeztem haza Gerlitzenről, gondoltam beszámolok. Ha érdekel, majd elolvassátok:
26.-ától voltam kint, és mondhatom érdemes volt kimenni a gyenge hóhelyzet ellenére is. A városban (Annenheim)egy deka hó nem volt, sőt plusz 4-5 fokkal is lehetett számolni. A tetőn azonban rendben voltak a pályák, csak néhány volt lezárva, a többi viszont remekül síelhető volt. Minden lift ment, s bár rengetegen voltak a 4-8 beülős liftek gyorsan "nyelték" az embereket. A sok ember a pályán egész jól eloszlott, de azért már kellett vigyázni a gyerekekre, és a mazsolákra. A pályákat nagyon jól kezelik, folyamatosan hóágyúztak, és ratrack-oltak. Reggelente, délelőttönként nagyon jókat lehetett menni, de délutánra már jegesedett egy két pálya rendesen. Az utolsó nap az enyhülés miatt inkább kásásodásba fordult, mert annyira olvadt a hó. Összességében nagyon rendben van a pálya, bár ráférne már jó néhány centi friss havacska. A felvonó aljában 40 centit írnak, de annyi még jóindulattal sincs, legfeljebb 10-15 cm. De az 30.án még tényleg viszonylag rendben volt.
Egy kis javaslatom is lenne szállásügyileg. Ugyanis én előfoglaltam egy neten hirdetett szállást, (nem mondom a nevét), de amikor odaértünk, még az is kétséges volt, hogy egyáltalán működik-e. (még szerencse, hogy nem fizettem érte semmit). Így helyben kerestünk szállást amit kb. 10 operc alatt sikerült is. Egy kedves néni (Ani néni) adott szállást mindössze 25 Euróért, reggelivel, 10 percre (síbakancsban) a pályától. Fantasztikus volt! Nagggggyonnnn bőséges reggeli, tiszta, meleg, hangulatos szoba, konyhával, és mindennel amit el lehet képzelni. Ha valakit érdekel, írjon, és elküldöm a néni számát.(csak németül tud).
Szal én a Gerlitzenre készülőknek azt javaslom, hogy ha lehet, még várjanak az utazással, hátha lesz friss hó, de ha haaszthatatlan, akkor rajta, nem fognak csalódni.
Ha szükségetek van még friss infóra, akkor is írhattok!
Jó síelést, és nagyszerű havat mindenkinek!
2009.08.31. Falcon
Mi februárban voltunk itt 4 napra, nem volt rossz, de azért jóval többet vártunk. A pályák nem mindig voltak jól kezeltek, sokszor zsúfoltság volt, rengeteg család, kígyózó síiskolák, felvonóknál nagy sor stb...
Inkább kezdőknek való a síterep, vagy iskolai csoportoknak, esetleg kisgyerekes családoknak, nekik bátran ajánlható.
De profiknak, fanatikusoknak, sportembereknek, akik már megszokták a hatalmas pályarendszereket, 3000-es magasságot, nekik nem ajánlható, mert fél nap alatt besíelik az egészet és csak szenvednek majd a zsúfoltságtól.
Összességében egy próbát megért, nem bántuk meg, tudjuk már, hogy ilyen is van, de máskor inkább fizetek pl. Saalbach-ban 20-30%-kal többet a bérletért és síelek 4x, 5x annyi időt.
2009.02.03. Soma
Tegnap jöttünk meg, és minden nagyon szuper volt. Folyamatosan esett a hó, így a pályák egyszerűen szuperek voltak, jókat lehetett szűzhavazni, bent az erdőben a fák között is iszonyú jó volt. A pályák is nagyon jók voltak, bár meglepetésemre kétszer is volt olyan, hogy éjszaka nem ratrakolták le a pályákat és már reggel is elég buckás volt. Engem és a B5-öt annyira nem zavart, de sokan panaszkodtak emiatt. Idén fedeztük fel a 11-es pályát, ami a 10-es folytatása és szerintem az egyik legjobb. Nagyon kellemes a vonalvezetése, gyönyörű helyen megy és mivel nagyon kevesen használják, mindig itt volt a legjobb a pályák minősége. Egyetlen hátránya, hogy csákányos felvonó szolgálja ki, ezt sokan nem szeretik, lehet, hogy emiatt vannak itt kevesebben. Egyetlen gondunk az időjárással szombaton volt, ekkor tejföl köd és süvítő szél, nem igazán nyerő párosítás, ezért korábban haza is mentünk. Vasárnapra szintén ilyen időt jósoltak, ezért szerencsére nagyon kevesen voltak a pályákon, viszont az idő sokkal jobb volt, időnként még a nap is kisütött. Hétfőn már nagyon érezhető volt a sí szünet, rengeteg gyerek a pályákon, de sorállás csak a 2a melletti kis kétülésesen volt.
Szállás - már szokás szerint - a Ferriendorfban, és szokás szerint ismét minden nagyon klassz volt. Hibátlan a kaja, kedves és segítőkész a MAGYAR !! személyzet. Ezúton is köszönet mindenért. Az előző bejegyzésemmel ellentétben ingyenes wifi is volt.
A-tuloldal-mar-Olaszorszag.JPGEbédidő Gerlitzenen, a Huaba HittAz-a-bizonyos-legjobb-hutte.JPGTomeg-a-Klosterlen.JPGEzt-is-szerettuk.JPGKlosterle-alja.JPGKodben.JPGNap-a-kod-ellen.JPGMar-sut-a-nap.JPGFelfele.JPG
2009.01.24. zozóka
Hütte ügyben:

Elkerülni egyiket sem kell!
Vannak a jók meg a jobbak.Sítudástól is függ a hütték látogatási lehetősége,mert sok olyan helyen van,amit kezdő csak 3-4 nap után tud meglátogatni.Illetve a mi időszakunkba a köd is nagy mértékben befolyásolta a kiválasztott hüttét.Azért csak jobb szikrázó napsütésben ücsörögni,mint tejködben és ez 500 m-en belül változik.Egyébként ha a Kanzelbahnnal mentek fel a kicsúszóval rögtön szemben van egy hütte,lépcsön lehet felmenni az emeleti nyitott részre és nagyon jól belehet látni a pálya legforgalmassabb pontajai,tehát ez azért jó,mert központi helyen van.A tetőn lévő Gipfelhausban isteni sütik vannak.Nálam a Huaba Hütte vitte a prímet a Klösterle(kellemes 4 km-es piros pálya)fenti harmadának végén.Gyönyörű napfényes környezet és ami fontos saját gazdaságukban előállított alapanyagokból dolgoznak!Kaja kiváló!
Szintén ezen a pályán,de már az alsó részén van egy Boxingstop? nevű hütte,ahol 4-től Apres Ski party a legújabb zenékkel és 4-5-ig Happy Hour(azt hiszem egyet fizet kettőt kap).
Árakban nagy különbség nincs.Pohár sör 2,3-2,7ig
bécsiszelet,hasábburgonya,saláta 7-8 euro-ig.
FONTOS DOLOG!
Már akartam írni csak elmaradt mindig.A jegypénztárnál ingyenes pálya és hütte-térkép van kihelyezve.Ránézésre egyformák,de mindegyik más nyelven és vegyesen pakolva.
Első nap mikor zsebbenyúltan és ránéztem,mert kerestem valamit,hát nagyon örültem a lengyel nyelvű eligazításnak.Jobb felső sarok magyar zászló az a tuti!
2008.12.17. Soma
Sziasztok, igéretemhez híven, íme a beszámoló. Utazással minden rendben, mi Bp-ről megyünk, Hegyeshalom - Pandorf - Wr.Neustadt - Graz - Klagenfurt - Villach - Annenheim útvonalon, minden kressz előírást betartva 6 óra (580 km.) Mire megérkeztünk, már várt minket a szálló vezetője, nagyon kedvesen elirányított majd vacsora(bőséges és ha kérsz szívesen hoznak repetát (persze inkább csak a levesből)). Működött a szálló bárja is, egy sőr 1,80 Eu. Mi a 7-es szobában voltunk, ez egy 6 fős szoba, így 4-en kényelmesen elfértünk. Szerintem 6 embernek kevés a szekrény, de ez igaz minden szobára. Egyébként ez volt az egyentlen negatívum a szállással kapcsolatban, és esetleg az, hogy a sítároló az utcára néz és soha nem volt zárva, így én a B5i-t tuti ami ziher felvittem a szobába.
A szállástól 135 lépcsőn kell felmenni a kabinos aljáig, ezért a második naptól kezdve inkább hótaposóban mentünk, sícípőt vittük a táskában és fent a kabinos tetején vettük át. (Ez csak egy ötlet, mert különösen visszafelé, amikor lefelé kell jönni a lépcsőn síléccel a váladon, hát nem egy leányálom)
A pályák egészen szuperek voltak, már amikor láttuk őket, mert időnként (sajnos elég gyakran) olyan köd volt, hogy kb. 5 (jól írtam!) métert sem lehetett látni. Sajnos az új versenypálya, illetve a sebbesség mérő nem üzemelt, gondolom ez is a rossz látási viszonyoknak volt köszönhető. Egyébként tömeg nulla, sehol egy másodperc sorbanállás, sokszor csak mi 4-en voltunk egy pályán. A Hüttében már nagyobb forgalom volt, a forraltbor (3,40 Eu) kelendőbb volt mint a sőr. Gondolom kedvcsinálónak ennyi elég, mi jan. 28-án megyünk vissza, de akkor már a Ferriendorf-ban leszünk.
Kilatas-az-erkelyrol.JPGMar-az-uton-is-volt-eleg-ho-1.JPGMar-az-uton-is-volt-eleg-ho-2.JPGCsendelet-2008.12.13.JPGSzekreny-1.JPGSzekreny-2.JPGEtterem-1.JPGEtterem-2.JPGBar-1.JPGBar-2.JPGLehetett-szuzhavazni-is.JPGFelvonon.JPGHo-domping-1.JPGHo-domping-2.JPGKod-elottem-kod-utanam.JPG
2008.03.15. Soma
Sziasztok,
Tegnap érkeztünk haza Gerliből, egy kis élménybeszámoló. Kezdeném a szállással: Feriendorf Ossiach Wellness Hotel-ben laktunk. Magyar személyzet, magyar kiszolgálás. Már nagyon sok helyen voltam, de ilyen kedves, rugalmas, minden igényünket leső és a lehetőségekhez képest kielégítő társasággal nem találkoztam. Ezúton is külön köszönet Nekik is és Staninak is, aki ajánlotta a helyet. Egyedül azt sajnálom, hogy a síversenyt nem tudtuk megrendezni. Akkor most a síelésről. Mielőtt indultunk esett vagy 30 - 40 cm friss hó, így ezzel sem volt gondunk. Első nap, félve az esetleges sorbanállástól elautóztunk a Kösterle 6-os parkolóba. Ekkor sajnos nagyon rossz időnk volt, hideg szél és időnként tejföl köd, kb 3 m-es látótávolsággal. Ettől függetlenűl jókat síeltünk. Másnap már a Kantzelban alsó állomásához mentünk, lévén nulla sorállás volt. Délelőtt még nagyon tré idő, orkán szerű szél, köd, eső, havazás váltotta egymást, majd kb. 13 óra körül kisütött a nap és ez így is maradt a hátralévő napokra. Délutánra az alsóbb pályák (Kösterle alsó rész és 1-es alsó része) eléggé szuttykos lett és kibuckásodott, így inkább csak a magasabban lévő pályákon volt érdemes síelni. Külön élményt jelentett, hogy személyesen is megismertem Neuberger Gyurit, aki eddig egyetlen magyarként már kétszer is teljesítette a 24 órás extrém síversenyt. Remélem sikerült jó felvételeket készítnie. Összeségében elmondható, hogy nagyon jól éreztük magunkat nagy valószinűséggel jövőre is megyünk. Képeket és videót (ha Gyuri elküldi) majd teszek fel, addíg néhány kedvcsináló.
Volt egy elég érdekes szituációnk, erről az sítanulás, oktatás rovatban külön beszámolok.

Egy kis élmény:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
Gerli-2008-001.jpgGerli-2008-096.jpg3-nap-tanulas-utan-igy-ment-a-legkissebb.jpg
2008.02.17. SnowGirl
Tegnap tértünk haza Gerliről.
A pályaviszonyokról pár szó: délelőtt ratrakolt pályák mindenhol, délutánra kijegesedett, kibuckásodott a legtöbb helyen. A 7 km-es csak a kalandvágyóknak érdekes délután, vagy a bucka dob ki az atmoszférába vagy tükör jeget találsz. Persze van akinek ez az élvezet :) De minden megoldható: délelőtt a 7km-esen kell csúszni, délután pedig az 1es, 2es vagy 10es, akár 5ös is még jó.

A felvonóknál csak jó hullámot kell elkapni, talán a legrosszabb a 7km-es közepén lévő átszálló rész, 50-50%ban volt óriási sor és üres beszálló.
A kabinhoz jó időben (korábban) kell érkezni, 9- negyed 10ig nincs sor, aztán megnő. Igazából szerintem az 5 perc várakozás még nem egetrengető, azt hiszem nem versenysízni mennek oda az emberek.

A pályák változatossága nagyon tetszett, a 10a kihagyhatatlan volt naponta legalább 2-3x :)

Minden második szó magyar volt, ezen kívül lengyelek, angolok, szlovákok voltak még szép számmal.

Az 5ös pálya mellett, a 8as ülős felvonó alatt van egy csodálatosan jó hangulatú hütte (finom ételekkel), aki megy, ne hagyja ki!

Gyönyörű napsütéses időnk volt, első és utolsó nap voltak alattunk felhők is. Fantasztikus volt a kilátás a hegyekre, az ezüstösen csillogó tóra alattunk!

Összességében nekem nagyon tetszett ez a szűk egy hét, semmivel sem volt problémánk.
2008.02.07. soren
nna

mi tegnap értünk haza...

háááát

vegyes érzelmekkel tudok csak irni sajnos...

6 nap alatt egy napon ,(persze az utolson ) sütött a nap, addig iszonyatos köd volt, olyan amiben 3méterig sem látsz,

a ratrakok nemnagyon aktivizálták magukat, igy reggel 10 11kor már olyan buckás volt a "rendszer" amin nemigen lehet nyugdtan sielni, boardozni.
gondolom ez azért is volt mert kb. százmillió sielő tódult a pályákra...és a legtöbb persze tanuló, mivel nagyon sok sisuli és könnyű pályák vannak...
amivel viszont nagy mázlink volt az az, hogy kb 3.án esett egy rendesebb hó, kb 40 50 centi, igy lehetett élvezetesebb szűzhavazásokat rendezni , persze csak a pályáktól jó messze...de ez sem tartott 2 napnál tovább, nyilván mindenki kihasználta aig lehetett.

amit nagyon sajnáltunk az az, hogy a 19 13 12es pályák nem müködtek, mert az "okleveles" hiperszuper gerlitzeni pályarendszer kezelői nem birtak beinditani egy kb 100 200m hoszú tányéros felvonót, hogy miért, az rejtély...

pedig ezen a 3 pályán gyönyörű érintetlen ritkás fákkal és kis sziklákkal tarkitott freeridera tökéletesen alkalmas hó volt...

na persze sokan nem birták ki és kiélvezték, majd túráztak egy kicsit a hóban a legkozelebbi felvonokig...

amit nemnagyon értettünk, hogy pl a 17es kék pályát minek nevezik pályának, ha gyakorlatilag csak emelkedőből áll, és még keresztbedöntött hatalmas fatörzsek is vannak rajta:)

ja és pont most volt a gerlitzeni "party sitabor"
állitolag 10 busz érkezett Magyarorszagról, és amugy is rengeteg magyar volt, igy gyakorlatilag német szót egész idő alatt kb csak a hüttékben hallottunk...

(a hullarészeg tahó magyar kölkökről inkabb nem is irok)

a snowboard park 2 db nagy kickerből és 2 db gagyi elemből áll, ugyh ezt is hagyjuk...lényeg a lényeg, hogy aki ide megy, az főleg a hegyek, a barátok, a család és a kajapia kombinációk nyujtotta örömökre helyezze a hangsúlyt, és nem csak a sielésre...


ja és persze aki teheti, feltétlen az első felvonókkal menjen fel!!!!


utána ár sajnos nemnagyon érdemes...(szerintem a tanulóknak sem tesz túl jót)


de mindez persze nem számít,mi nagyon jól éreztük magunkat, élveztük a nagy szerencsénket( a hóesést), egymás társaságát, stb...

remélem nektek is sikerül minden kellemetlenség ellenére!!

kéz és lábtörést, jó csúszást!

de jövőre talán máshova megyünk...
:):)
2008.01.26. kutyaütő
Csütörtökön reggel kiértünk elég hamar hegyen is voltunk a púp neve Gerlitzen. A neten sokat olvastam róla büszkén vallják magukról, hogy Karintia egyetlen minősített síterepe. Ennek megfelelően gondoltam jó kis hely lehet. Tavaly ide akartam szervezni síelést,de valamiért nem jött össze. Ezért utólag igazán hálás vagyok.

Remek adottságok már a hegyen, ellenben nagyon el vagyunk kényelmesedve gondolom én, mivel az olaszoknál hozzászoktunk a jól karbantartott „sima” pályákhoz.

Itt apám, hegytetőről levezető pályák ami kicsit lejjebb vannak, pl. ha a pálya mondjuk 50m széles, akkor olyan 35m szélességben van hóval terítve, a szélein ilyen kakastaréj szerűen abbahagyva. A hóágyú mikor üzemelt maga elé termelt mondjuk 10-20m3 havat és az úgy ott van hagyva. Ha nézed a felvonóról olyan mintha egy pukliképző verseny győztes műremekét szemlélnéd. Reggel fél10-kor semmi nyoma a ratrázásnak. A síelők összehordják a havat buckákba és az egész vicc, már legalábbis szerintem. A felvonóhoz vezető rövid becsúszó rész egymerő jég egyik-másik felvonónál. Ritával rövid idő elteltével összenéztünk, szólnunk sem kellett tudtuk holnap ide biztos nem jövünk.

Szerencsére régióra érvényes bérletet vettünk. Pénteken már Nassfelden kezdtünk. 100km-es pályarendszer a hely gyönyörű, a pályák érdekes módon szintén gyengén kezeltek. A térképen kinéztük zárásként egy 7,6km-es piros pályát. Időben igyekeztünk megközelíteni érdekes, hogy a pályarendszer egyik oldalára eltolva találunk néhány jó pályát. Többek között ezt a hosszú lesikló pályát és csak egy 1200m-es csákányozás után tudsz oda jutni, ott viszont már 2db 8személyes szuper buborék visz fel. Sikerb ült úgy zárni a napot ahogy szerettük volna, persze egy kis szerencse is kellett hozzá, mivel Ati után mentem, ahol tudott ugrott. Hosszabb lankás rész után láttam, hogy elugrik, csak nem tudta hova. Nekem valami gyanús előérzetem volt így én össze tudtam szedni agyereket mivel egy meredek letörésről ugrott ki és 4-6m-es szintkülönbség volt, mire nem készült. A sebek nyalogatásához sem kezdhettünk, mikor eszembe jutott, hogy Robcsi is mindjárt ide ér. Jött is csak Ő a pálya jobb oldalán. Mondanom se kell oldott a léce, meg néhányat pattant, mivel Ő is gumiból van még. Anyja ki szintén óvatos volt őt szedegette én pedig Atival végeztem.

Ma is Nassfelden voltunk. Reggel fél10-kor amerre jártunk ratra nyomot nem láttunk. Meredekebb részeken egymás mögött szép sorban méterekre egymástól 50-80-100cm-es kádak, vagy hókupacok nem is tudom. A srácok nagyon élvezték, mivel egy kis lendülettel jókat tudtak ugrani róluk. Ritus térde kevésbé, de hát ilyen az élet kérem. Azt gondolom az Osztrákok vélhetően így szokták meg, természetesen betyárul is nyomják, igyekeztünk mi is felzárkózni. Persze hozzá tartozik, hogy hét éve nem síeltem náluk. Holnapi nap még megnézzük Arnoldstein pályáját is onnan szép emlékeket őrzök. Visszatérve Nassfeldre azt bárkinek szívesen ajánlom azzal együtt, hogy ma olyan érzésem volt mintha ma csak a nagymamák nem csatoltak volna a tartományban.
2008.01.19. arsenal
Elnézést a késlekedésért, de sajnos nem értem rá.

Január 8tól 13-áig voltunk ebből 9től 12-ig síeltünk. Féltem, hogy kevés pálya lesz megnyitva a hóhiáőny miatt, de pozitívan csalódtam.

Első két nap napsütés, szuper idő. 2 lift nem működött a Birkenhof és a Finsterbach.
A déli oldalon egydül a 10a (Wörtherseeabfahrt) volt síelhető, ez a pálya a gerincen fut le a végén egy meredek letöréssel az ülőlift aljához.
Kellemes laza pálya gyönyörű kilátással.
Újdonság volt még a Kanonenrohrabfahrt ami a Klösterle 2 lift alatt fut, gyakran le van zárva gyakorlás miatt és szinte mindig ki van tűzve kapukkal. Újdonság volt még a Gegendtalerabfahrt is, 1700 métert írnak, de lényegében jössz le az 1es pályán és lakanyarodsz róla jobbra, de elég rövid. A 3as (Pacheinerabfahrt)egyik nap nyitva volt a másiknap nem, de havat nem láttunk rajt, a Pach. csalási végig zárva volt. A 8-as lift nagyon jó lett megszűnt a várakozás és a kezdők fő terepe lett a pálya ezért gyakran kell kerülgetni az össze-vissza vonatozó csoportokat.
Reggelre kiválóak a viszonyok, frissen ratrakolva a pályák, mivel kevesen voltak ezért nem is lett délutánra sokkal rosszabb, bár az 1-es pálya most is "habos" volt.

Pénteken elég viharos nap volt, a csúcsra a lifteken csak 11felé indították be, a szél miatt. Maradt hát a G és F jelü 2üléses lift. Órási sorok alakultak ki, teljesen fölösleges volt fél órát várni azért az 500 méterért. Amint beindult a Gipfelbahn mindenki el is tünt. Amint kiért a lift az erdősávból igen komoly szél fogadott. A sízők nagyrésze a Klösterle alsó szekcióján maradt.

Szombaton korán érkeztünk gondoltuk tömeg lesz. Lennt a völgyben esett az eső. Sajnos felértünk a kabinossal és ott is az eső esett, de láttuk felfelé már fehérek a fák. Nem kellett sokat menni (ahol a 2es pálya keresztezi a liftet) és esett szépen a hó.
A Neugarten pályán legalább 10-15 cm friss hó fogadott minket. A Klösterle 1-2 találkozásánál már inkább havaseső fogadott minket, meg is kérdeztük és lennt mi a helyzet mondták zuhog az eső. Sajnos mivel iskolai csoporttal voltam ezért délben elkellett mennünk mivel tápos társaság volt, ugye a bébiliftnél eső, fennt meg a kezdőknek nagy a hó megállnak benne stb.
csodas.jpgklosterle-1-szerda.jpgklosterle-1-szerda2.jpgklosterle-1-szerda3.jpg8as-alja.jpgKanoen-es-Klosterle-2-talalkoz.jpgklosterle-2.jpg8as-indulo.jpgkeresztezodes.jpggyonyoru-kilatas.jpgcsucs-fele-gipfelbahn.jpgWortherseeabfahrt-1.jpgWorthersee-kilatas.jpg8as-hegyiallomas.jpgklosterle-2-telthaz.jpgnapsutes-kivalo-ho.jpgreggeli-csodaminoseg.jpgKanonenrohrabfahrt-reggel.jpgWortherseeabfahrt-alja.jpgPollingerbahn-tetejen.jpghohatar.jpgMar-ho.jpgfriss-ho.jpghavazas.jpgfriss-ho2.jpghavazas2.jpg
2008.01.15. Basslovers
Én 7-étől voltam 10-éig. Nagyon jóvolt!

A Klösterle tetejénél van két nagy földsánc, de szinte nincs rajta hó....Nemértem miért nem lehetett behóágyúzni. Mondjuk a vízgyűjtők elég szegéynesen néznek ki, épphogycsak van vmi az aljukon:S
Lejjebb a már említett földsáncok alatt van egy vízszintes széles u korlát, meg se lehet próbálni, nincs elég hó hozzá, picit lejebb van egy sima széles korlát, amihez van normális eldobó is, de lustaságomból adódóan/nemszerelt át a kötést a másik boardomra/ nem próbáltam ki.
Ehhez is kéne még hó bőven!

Amit tudok ajánlani, a Klösterle pályán a felvonó első oszlopa(klösterlebahn II,D a térképen) előtti ugrató. Van egy kis föld összehúzva, és elég sok hó is van rajta, a lehetséges megközelítések száma pedig rengeteg! Csak jól lehet érkezni, bár vigyázni kell, mert ha elszúrja az ember, könnyen a pályánkívüli kavicsos havon találja magát.

Ezenkívül, mi a térképen Rock ’n’ Roll-nak nevezett "pályán" mentünk, ez tulajdonképpen az új carving jet alatt húzódik. Pályakiírást senki se várjon, viszont az élmény...Neugartenabfahrt-on lefelé haladva jobboldalt a második kék 5ös pálya kiírásnál kell a völgybe ugrani. Nincs sok szűzhó de legalább van!!Csodálatos íveket lehet karcolni, a felvonó alatt meg lehet csapatni!

Nálunk állt egy órát a Gipfelbahn(buborékos), ezalatt kértünk engedélyeket és felszerelést, és építettünk egy ugratót a Moserbahn felénél, a pályas szélén. Amíg ottvoltunk nem ratrakolták le, de mostanra szerintem már levitték a felét és/vagy leratrakolták, de nagyon segítőkész és kedves volt a személyzet, szóval akiben van egy kis elszántság, HAJRÁ... :)

Szerintem nagyon jók a pályák.Délelőtt minél előbb fel kell menni és csak a Kanonenrohrabfahrt illetve Klösterle kombón szabad menni. Délután is ezen kell maradni, ameddig idesüt a nap, mert utána ha nemlátod a buckákat, esélytelen hogy belefeküdj és kihasználd. Ahol a két felvonó találkozik, ott a keskeny résznél vigyázni kell, ott ütöttek úgy el engem, hogy rámfogva akarták kihívni a rendőrséget, meg feljelentést tenni(boardom hátulja meg letört, de az már senkit nemérdekelt). Délután meg a Gipfelabfahrt a nyerő, habár nemdurvapálya, de ellehet lenni és legalább lát az ember. Amit kerüljétek el az a Neugartenabfahrt és a Neugarten Hobbyrennstrecke. Szörnyű! Azthittem ilyen széles pályán eloszlik az embertömeg, de nem! Természetesena síoktatók a csoportokat pályaszéltől pályaszélig viszik, egymás seggébe dugva egymást...az iylen széles pályán.Eszem megáll. Nemértek a sí vagy bármilyen oktatáshoz, de ez azé durva... Ha az új liftet kiakarjátok próbálni, akkor csakis rock&roll a felvonó alatt... =)

Én élveztem.

Jah a Wörtherseeabfahrt-ról sincsen túl jó véleményem...Nemrészletezem, mert soklesz... =)

üdv
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.