Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Élménybeszámolók: Grebenzen síterep leírás szállás cikk galéria fórum

Grebenzen síterep értékelése
125 szavazat, átlagos érték: 3.6
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2022.01.18. WéberF
Január 14-17. A Magyar Kupa 3. versenyére mentünk Grebenzenre. Jó kis verseny volt. Kifogástalan hóviszonyokkal, sorbaállás nélküli örömsíeléssel.
Kis adalék a vendégfogadáshoz... Sankt Lambrechtben (egy kis steier település, régi, de nem felkapott sípályával, a már korábban emlegetett bencés kolostorral) egy kedves kis panzióban volt a szállásunk. A szobában található leírás szerint a jelenlegi tulajdonosok 2021. december 15-étől (nagy bátorság!) működtetik a korábban egy osztrák család tulajdonában lévő, s még a nevüket viselő szállodát. Pillanatnyilag nem roskadoznak az osztrák vendéglátóhelyek sem a látogatóktól, ezen a hétvégén is csak néhány szoba talált gazdára. Nyilvánvaló, hogy az üres szállodát csak temperálás szinten fűtik, így mikor megérkeztünk bizony nem volt nagyon meleg a szobában, éjszaka a nejem a póttakarót is magára húzta... Reggelinél a kedves kérdésre, miszerint minden rendben volt-e, megemlítettem, hogy picit fáztunk. Persze azonnal ígérték, hogy beállítják a fűtést, meg amúgy is lassan átmelegszenek a falak. Ez így rendben is volt, elmentünk síelni, délután az alábbi levél várt bennünket (magyarul!) a szobában:
"Kedves Wéber család!
Vastagabb paplant tettem az ágyadra, és ellenőriztem és beállítottam a fűtést. A szobádba plusz paplanokat tettem, ha esetleg még mindig túl hideg lenne.
Remélem, ma este jól és kényelmesen fogsz aludni.
Üdvözlettel, Marjolein
Pension Hinterhofer"
Hát így. Később kiderült, hogy a magyar szöveget a Google segítségével írta a háziasszony, meg az is, hogy eredetileg hollandok, de ez semmit nem von le a gesztus értékéből.
Reggel, búcsúzóul még egy csodás látvánnyal is megajándékozott bennünket a hely: az utolsó két kép 10 perc külömbséggel készült hétfőn reggel).
WFeri
20220115-173925.jpg20220115-220113.jpg20220116-113616.jpg20220116-163136.jpg20220116-164013.jpg20220117-072306.jpg20220117-073409.jpg
h i r d e t é s
2018.03.02. dézi
Szenzációs három napot töltöttünk itt a Sielők.hu és a Naturparkhotel Lambrechterhof jóvoltából. Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy a nyereményjátékot megnyertük és megismerhettük ezt a csodálatos helyet. Eddig Ausztria északi részein síeltünk, eszünkbe sem jutott ez a régió. Előzetesen tájékozódtunk a honlapon és úgy gondoltuk, kikapcsolódásnak nem lesz rossz. Tempósabb pályákhoz szoktunk, mint előzetesen gondoltuk erről a terepről. Csodálkoztunk is amikor kedd reggel megláttuk a pályákat. Csak néztünk egymásra, hogy ez mennyire kiváló terep. Változatos, néhol gyors (Kandahar feeling volt az abfahrt pályán), a piros az keményen piros. Gyönyörű fenyvesek között száguldozhattunk.Szerencsére a kemény hidegnek is köszönhetően alig voltak és a felvonóknál is alig találkoztunk sízőkkel. Nagyon jó fekvésű , igazi carvingos pályák. A Lambrechterhofban volt a szállásunk. Nagyon kedvesen fogadtak, segítőkészek és tündériek. Bőséges reggeli után a bejárat előtt várt a síjárat, ami a közel 1 km.-re lévő pályához vitt. Délután 4-re értünk jött a Transporter. szauna, uszoda, vacsora. Szerda reggel már elbúcsúztunk vendéglátóinktól, avval a reménnyel, hogy hamarosan visszatérünk, mert ez egy szenzációs jó hely.Délután kb. 3 óráig, megállás nélkül síeltünk még. Hütte után indultunk haza. Az utazás egyszerű, majdnem végig autópálya. St.Lambrecht, Murau előtt van 15 km.-el. Durván 5 óra menetidő, kényelmesen. Mesélték, hogy akik kerülik a tömeget Murauban, átjárnak síelni St.Lambrechtbe. Nagyon megéri idejönni, mert hangulatos, változatos és nincs tömeg. Szélesek és jól kezeltek a pályák. A hotel családias, nagyon kedves személyzettel. A wellness szolgáltatás is kiváló. Egész úton hazafelé... csak vigyorogtunk, hogy milyen klassz síelésen vagyunk túl. Már tervezzük a nyári bringás kiruccanást ide a téli síelés előtt.
Rengeteg képet készítettünk, amint kiválogattuk a jobbakat, közzétesszük.

Galéria: https://sielok.hu/fotoalbum/grebenz...en-2018/galeria/
Az elmúlt hétvégén Grebenzen síterepén nyitottuk meg síszezont. Előtte nézegettük a webkamerát: a hét elején még egy szem hó nem volt a pályán, de hóágyúkkal néhány nap alatt tökéletessé varázsolták az alsó pályaszakaszt. Összesen két lift működött: a négyüléses mellett a 6p pályán tudtak nagy köröket mennni a haladók, a tányéros tanulólift melletti 5a pályán pedig a kezdők gyakorolhattak. Szép téli időben két nap alatt legalább 8 órán át karcoltuk a lejtőket, a többi időt beszélgetéssel, napozással, hüttézéssel töltöttük.

Egy új, magyar üzemeltetésű pályaszállás megnyitóján vettünk részt, ahol volt alkalmunk találkozni a síterep új vezetőjével, Karl Schmidhoferrel is. A fess úr világéletében síterep menedzser volt, így volt bőséggel közös beszédtémánk. Korábban sok éven át Kreischberget, még korábban Lachtal síterepét igazgatta, és mindkét síterepet sikerült kihozni a hullámvölgyből. Most Grebenzen szorul válságmenedzselésre: nem sokon múlt, hogy a tavalyelőtt csődbe ment síterepen nem szerelték le a lifteket. Mostanra a síterep kapott egy hozzáértő vezetőt, pénzügyi támogatást és mindezzel együtt egy esélyt a túlélésre. Tavaszra az is eldől majd, hogy milyen lehetőségek lesznek itt fejlesztésre.

Jelenlegi állapotában a síterep kiválóan alkalmas családi síelésre, iskolai sítáborozásra, versenyzőpalánták edzésére és bárki számára egy téli kiruccanásra. Minden olyan előnnyel rendelkezik, ami egy viszonylag kis méretű síterepet vonzóvá tesz: jól átlátható pályarendszer, kedvező bérletár, tömegmentes lejtők, hangulatos hütték, jó ár-érték arányú pályaszállás közvetlenül az ülőlift mellett, barátságos falucska, és gyönyörű természeti környezet.

Képek: https://sielok.hu/fotoalbum/grebenz...en-szezonnyito-2016/kep/1...

Szállás egyébként bőséggel van a faluban és a környéken, minden kategóriában.
Itt az oldalon is található néhány tipp: https://sielok.hu/szallasok/siterep.../grebenzen/
2014.03.18. neirdaa
2 db ajándék síbérletnek köszönhetően jártunk Grebenzenben múlt szombaton. A közelgő szezonzárás ellenére 2 méteres hóval és szikrázó napsütéssel találkoztunk. A pálya szerintem szuper, változatos, sok kék és piros pályával. Nekem mint kezdőnek azért tetszett kifejezetten, mert itt azért már lehet fejlődni, igazi sikerélmény volt lejönni egy-egy számomra még nehezebb pályán. Az egy negatívuma az volt, hogy a felvonók közül csak egy beülős, a többi csákányos, így azért nem lehet lábat pihentetni, de ez sem volt zavaró.
2012.01.29. kovitomi
A Budapest Fridge-en kapott Grebenzenre szóló ingyenjegyek jó iránytűnek bizonyultak, úgyhogy kedvet kaptunk és meglátogattuk ezt a Sankt Lambrecht melletti síterepet. Szállásunk Zeutschach-ban a Haus Seeblickben volt, 17 km-re és 20 percre a pályától
A topic korábbi bejegyzésében azt olvastam, hogy aki síelni szeret, az szeretni fogja Grebenzent. Osztom a véleményt. Széles, kellemes lejtésű pálya, hóbiztos északi fekvés. Kissé lelakott négyüléses felvonó visz fel a hegy közepéig, innen további három csákányos húz fel az 1900m-es csúcsra. Fentről egészen a lachtal-i szélerőművekig lehetett ellátni. Még szombaton is csak annyian voltunk - többségében magyarok -, hogy kényelmesen, sorállás nélkül róhattuk a köröket. A parkolóban elfértünk, s délben sem kellett túl sokat várnunk a pálya aljában lévő étteremben. Adottságait tekintve többet érdemelne a terep, de aki sorban állás és egymás taposása helyett sízni szeretne, de azt sokat, egy-két napra nyugodtan felkeresheti Grebenzent.
A szállásunk egyébként egy fennsíkon volt 1040m-en. A fogadó mellett csörgezedő hegyi patak pisztrángokkal, hatalmas "saját" jégpálya minden kellékkel(korik, hokiütők), jégteke pálya, szánkók és kristálytiszta (-15 fokos!) levegő tette igazán varázslatossá a helyet. (haus-seeblick.at)
IMG-2591.JPGIMG-2596.JPGIMG-2601.JPGIMG-2603.JPGIMG-2625.JPGSAM-2441.JPGSAM-2442.JPGSAM-2509.JPG
2011.12.06. franci252
Ma, itt síeltünk egész nap. Az oldalon közzétett 3 liftre, és a 4 km pályára nem sikerült rátalálni. (hacsak nem a köteles gyermeklift a 3. ...?! és maradunk annál, hogy a kilométereket furcsán mérik...)
Tények, és néhány kép: 9-17-ig működnek, a kedvezményes napijegy 25,- EUR.
Pályanyitást követően még kb. fél óráig mentek a hóágyúk, beköpve a 4-es beülős felvonó utasait is. Az alsó pályák, amit belőttek, használhatóak voltak - a kb. 1,7 km-es piros-kék mellett, még a tányéros felvonó, és mellette a csúszka működött. Talán a tegnapi eső miatt eléggé jégbuckás volt minden, a frissen hóágyúzott részek nincsenek ratrakolva.
A legjobb pályszél-részre lesiklóplyát tűzött egy maréknyi lengyel, és egész nap ott edzettek, amúgy a pálya átlaglétszáma 14(!) fő volt.
A fiúk és a gépek egész nap szorgoskodtak. Nem kétséges, hogy minden nap javulni fog a helyzet!Napokon belül 10-15 cm-es természetes havat is jósolnak.
Ja, és a szomzédos St. Lambrecht is megér egy fényképezős kirándulást. :-)
Murau11.-132.jpgMurau11.-133.jpgMurau11.-134.jpgMurau11.-136.jpg
Sziasztok!

Én szeretem. Vannak szép helyei. Haladó csoporttal jókat lehet menni. Az ülőszékes alatti - melletti széles meredek pálya kitűnő carvingos hely.

Kezdő újrakezdő!

A teljesen kezdőknek való és használható pálya lent van. A lift lassú, megfelelő a kezdők kiszolgálásához. El lehet rajta bóklászni 2 napot. De utána megáll az élet. Nincsen olyan kitűnő átmenet, mint ami a Kreischbergen található. Nem ajánlatos egy 2 napos kezdőt felvinni a felső régióba, mert nem fog tudni lejönni. És nem csak rövid szakaszokon nem fog tudni jönni, hanem sok szakaszon és hosszan kellene lecsatolnia. Ezek persze oktatói szempontok. Mi a tanulóval azonnal lépünk tovább, amint lehet. És ez 2 nap után már kötelező. És hasznos, ha a pálya segít ebben. A Grebi nem ilyen segítős. Szakértelemmel megoldható, de jobban szeretjük, ha könnyedén, sikerélménnyel mennek a dolgok. A Jan 11 - 13 teszt tábort ide szervezem, de nincsenek 0 Km. -es kezdőink.

Síelős üdvözlet:
2006.02.16. Farkas Zsuzsanna
Grebenzen és Murau más tipusu hely. Murau nagy buli, sok pályával, sok emberrek, sok érdekességgel és étteremmel. Grebenzen egy csendes hely, falusiasabb. Kisgyereknek ugyanúgy van bébi felvonó és tanuló pálya. Mindkét helyen voltam, mindkét helyen éreztem jól magam,inkább a Te mentalitásodtól függ,milyen tipusú helyeken tudod jól érezni magad. Grebenzen kicsit - fél órával - közelebb van, és egy kicsit olcsóbb. De olyan közel vannak, hogy egy füst alatt akár mindkettőt kipróbálhatos.Március 10. körül mindkét helyen lesz hó, és Murauban rengeteg magyar lesz, nagy felhajtással - több magyar amatőr és profi verseny is van ott abban az időszakban.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »