Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Élménybeszámolók: Ötz - Hochötz síterep leírás cikk galéria fórum

Ötz - Hochötz síterep értékelése
13 szavazat, átlagos érték: 3.8
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2015.02.02. metron
Kényszermegoldásként töltöttünk Hochötzön egy napot, mert Söldenben gyakorlatilag lezárták a hegyet a viharos szél és havazás miatt. Itt azonban a kamera képek jó látási viszonyokat és szélcsendet mutattak. Remek alternatíva volt, hogy havon töltsük a napot. A pályák szépen kezeltek de a liftek által igazi időutazáson vehettünk részt. Az egyik kabinos lift valószínűleg még a hatvanas évekből maradt itt és néhány ülő liftje is szebb napokat látott már. Ezért is untunk rá elég hamar. Nem volt kedvünk az ősrégi és lassú, nagyon lassú liftekkel felvonózni. A pályán síovi működik ennek köszönhetően rengeteg kicsi síelt, ráadásul síverseny is volt nagyobbacska gyerekeknek. A központi panoráma hütte önkiszolgáló rendszerben működik,semmi extra. Némelyik piros pálya inkább fekete de vállalhatóak. Egy kis jégből és hóbol kialakított iglu faluban akár a pályán is éjszakázhatnánk. Mindezekhez mérten a síbérlet ára kedvező, reális. Összességében azonban nem hiszem, hogy újra idelátogatnánk.
h i r d e t é s
2014.03.03. gabobaby
Abszolút kezdőként kerültem erre a pályára, soha nem síeltem azelőtt, csak 24 éve sífutottam. :)
Már lent Ötz városban a síkölcsönzőben kellemes meglepetés ért: magyar személyzet fogadott, kedves hölgy személyében.
A parkolótól csak lifttel lehet feljutni a pályákig, de ott viszont elég széles választékban van kék és piros pálya. Nekem még kezdőként is túl rövidek voltak a kék pályák, elég hamar leértem egyikről a másikra, sok volt a liftezés és nagyon sok az ember. Hüttében viszont profi a kiszolgálás, nagyon finomak az ételek és italok.
Kezdőnek inkább a másik helyszínt ajánlom, ahol jártam: Lermoost.
És ami a szállást illeti: Obsteigben szálltunk meg Haus Schweigl-nél, fantasztikus volt, szuperolcsó, házinénis-vidékis hangulat, szó szerint utolsó ház a faluban, ahonnan egyedülálló kilátás nyílt a hegyekre, távol a főúttól. Eszméletlen romantikus (innen Lermoos 25 km).
WP-20140225-11-07-25-Pro.jpg
2012.12.05. ginii
2012. januárjában jártam a Hochötz-ön. A síterep egy családias méretű, (legalább is amikor mi voltunk január 6-tól) de változatos és nagyon jól karbantartott pályákkal rendelkezik. Az Oetz-ből induló 8 személyes kabinos Acherkogelban kb. 12 perc alatt visz fel 820 m-ről 2020 m-re a felső állomáshoz, ami a síterep központi helye. Itt található a Panorama étterem, ahol nem csak az ott vásárolt, hanem a magunkkal hozott elemózsia is elfogyasztható. Az étterem mellől indulnak a sípályák, illetve egy kicsivel lejjebbre visszacsúszva két nagyon széles piros pálya érhető el a 4 személyes felvonóval. A síterep másik része, melyre minden gond nélkül át lehet síelni, kicsit magasabban fekszik, és elég széles pályák találhatók rajta, itt található a fun park is. Az Ochsengarten-i oldalon egy régebbi 4 személyes kabinos felvonó visz vissza a Panorama étteremhez. A központi egység körül vannak a síiskolák, a gyerek oktatópálya, tányéros felvonóval. A síterep különlegessége, hogy minimum 2 napos bérlet vásárlása esetén a közeli Kühtai síterep is használható ugyanazzal a bérlettel. Ide sajnos nem tudtunk elmenni, mivel a hegyi hágót 2-3 napra lezárták, mivel nagyon erős havazás volt éjjelente. A Hochötzre visszatérve még egy infó, a pályák mellett lehetőség van a szűz hóban boardozni, illetve freerideolni is. Összességében pozitív volt a benyomásom. Ja és mivel mi a szomszédos Sautensben szálltunk meg, igénybe vettük a síbuszt, ami oda-vissza szállított bennünket! Bárkinek ajánlom! Január első hetében külön akció van, a 6 év alatti gyerekeket akkor ingyen oktatták például!
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »