Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Élménybeszámolók: Jahodná síterep leírás cikk galéria videó fórum

Jahodná síterep értékelése
144 szavazat, átlagos érték: 2.7
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2020.03.01. Sansovino
Mai napon voltunk Jahodnán. A pálya a nap végére lett buckás, jeges, de most az időjárás miatt majdnem mindenütt ilyen. Kellemes napot töltöttünk itt, tömeg nem volt. Parkoló (állandó félelmem) szinte üresen. Meglepett, hogy ilyen nagyváros mellett itt most szinte alig voltak. Délutánra esett egy kis hó. A "melegedő" is kellemesen szellős volt. A gyerekek legnagyobb örömére a bébipályákon is alig voltak. (Az állandó webkamerás adás segített a választásban.)
h i r d e t é s
2020.01.20. admin2
Pepe1000 videós beszámolója Jahodnáról:

2020 január 2-án végre már a közelben, Eprestetőn (Jahodna) is sikerült a tanuló pályát behavazni az üzemeltetőknek. Csak egy felvonó működött, és a karácsonyi ünnepkör után sokan döntöttek a sport mellett. Nem volt vészes a sor, csak a bénázásom a tárcsás liftnél a snowboarddal. Lehet, hogy inkább azt kellett volna felvenni, mosolyt csalni a fórumtagok arcára. A pálya jobb széle tavaly is jegesebb volt a többi résznél, így azt próbáltuk elkerülni. A pénztárnál nagyon segítőkészek, a kölcsönzőben sem volt fennakadás. Délután megpihentünk egy kis kávé, hot-dog, palacsinta trióval a helyi hüttében. Elég tágas hely, bár most sokan ebédeltek egyszerre. A mosdó tiszta volt, a pultnál angolul beszéltek. A négy órás jegy nekünk elég volt. Nekem tetszik, mert közel van, és ha minden liftet beüzemelnek, nem kell sokat állni a sorban.

https://sielok.hu/video/jahodna-202...0-01-02/
2017.02.08. Seby86
Sziasztok!

Előző hétvégén péntektől - vasárnapig voltunk Kavecany sípályán. Gyorsan megközelíthető pálya, GPS a parkolóig visz. Parkolás ingyenesen, közvetlenül a pálya mögött. Tömeg még hétvégén se volt, gyakorlatilag 11-12 között a pálya kiürül, a helyiek mennek haza.

A hó minősége az olvadás ellenére megfelelő volt, folyamatosan dolgoztak rajta, akkor 1-1 pályát ideiglenesen zártak. Kértünk egy gyors oktatást, ami nagyon kellemes hangulatban telt, az oktatás idejére értékeinket kulcsok, pénztárca elzárták, ingyenesen, ami más pályákon se megszokott.

Bérletet bankkártyával tudtuk fizetni gond nélkül. Az oktatást csak euróban lehetett kiegyenlíteni. A hüttében az árak elfogadhatóak, volt magyar személyzet is, itt viszont nem fogadtak el kártyát.

Mosdók megfelelő méretűek, tiszták és mindennel felszereltek voltak, nem volt hiány semmiből, itt sem kellett fizetni.

A köd kicsit nehezítette a dolgokat, de nagyon jól éreztük magunkat.
2012.03.03. Sanci532
Tegnap este egy jót sieltem Jahodnán.Amikor elindultam Kassáról+7 fok volt a városban délután 5-kor.De fent a terepen csak +2volt meglepődésemre a pálya nagyon jól ki volt fagyva.Aki a határ közelében lakik annak csak ajánlani tudom az esti sízést, nappal azért kicsivel rosszabak a körülmények mivel itt is +8 körül mozog a hőfok,kicsit buckásodnak a pályák.A hóréteg vastagsága 40-60cm.
2012.01.09. pythone
A tegnapi nap ellátogattunk egy tavaly igazán megkedvelt síterepre Kavecanyba! Kezdők (nem nevezném magunkat haladóknak :))lévén nagyon jól éreztük magunkat a lankás pályán, azonban az interneten hirdetettel ellentétben az 5ös számú pályának csak a fele működött, ezért felmerészkedtünk a számunkra meredek pályára is ami ha jól tudom piros besorolású! Nagyon jó volt a reggeli friss havon sielni, a pálya állapota a lehetőségekhez képest jó volt szerintem. Ahogy teltek az órák olyan délután 2 óra körül már sokat romlott a pálya állapota,ehhez nagyban hozzájárult a rengeteg snowboardos munkája is. Rég láttam már ennyi snowboardost egyszerre pályán! Nagy huplikat túrtak össze ami csak úgy dobálta a léceinket és ennek köszönhetően sokat is estünk. Persze ehhez kellett az is, hogy mint ahogy irtam viszonylag kezdő stádiumban vagyunk. Ajánlom mindenkinek,szép karbantartott pályák nagyon jó büfékkel ellátva! :)
2012.01.02. Paintek
Szilvesztert Jahodnán töltöttük és pozitív csalódás volt, hogy ebben hóban nem túl gazdag időszakban is szép, hóval borított pálya fogadott minket. Külön élmény volt a Szilveszter éjszakára meghirdetett este 10-től hajnal 2-ig tartó ingyen síelési lehetőség. Elég sok ember látogatott ki éjszaka, de kellemes hangulat volt.
2010.01.23. dredd
Hy!

Jan. 22-én, pénteken délután fogtuk magunkat és útnak eredtünk, meg sem álltunk Jahodnáig! Megvettük a jegyet, ami 16+3 (3 euró kártyakaució) euró volt, majd felcsatoltuk a léceket és már is csúsztunk a csákányos felvonóhoz. Több hóágyú is ment, de mivel fújt a szél, így a havat széthordta a pályán. Nagyon jó volt a pálya, bár egy részen kissé jeges és darabos volt a hó, de átcsúsztunk rajta és kész. Később ez is helyreállt, mivel a többi hóágyút is beüzemelték! Klasszul ki volt világítva a pálya, jól lehetett látni mindent. Kezdőknek és haladóknak is csak ajánlani tudom a helyet. Jól lehet gyakorolni és a belépő ára is tűrhető.

17h-tól 21-h-ig van esti síelés. -7C volt, kissé fújt a jeges szél, így még hidegebbnek tűnt. Zárás után indultunk haza feltöltődve energiával és boldogsággal, ám hamar legörbült a szánk, ugyanis jött utánunk egy szlovák rendőrautó, ami le is állított minket, méghozzá egy buszmegállóban. Mivel szlovákok voltak és rendőrök, így az anyanyelvükön kívül más nyelven nem beszéltek, de azért megkérdezték tőlünk, hogy németül vagy angolul tudunk-e. Én rábólintottam, hogy angolul talán dűlőre jutunk, de mit sem értem vele, hiszen ők ugyanúgy szlovákul nyomták a dumát, hogy bizony nem álltunk meg egy stop táblánál. Kézzel-lábbal mutogatott és lerajzolta a koszos ablakra, hogy melyik kereszteződésnél volt a tábla. Rájöttünk, hogy valóban nem álltunk meg, de sehol sem jött autó, hiszen este 10 óra volt és lassan mentünk (kb: 5km/h sebességgel), szétnéztünk minden irányba. Ma napig nem tudjuk, hol állt a rendőrautó, hiszen mi senkit nem láttunk. Na, mindegy igazuk van, tényleg mi voltunk a hibásak! Elkérték a személyit, a jogsit és közölték, hogy 100 eurót fizessünk ki. Nem akartuk, hiszen ez még Magyarországon is sok lenne...Mivel ők sem értették, amit mi mondunk és mi sem, amit ők, így felhívtak valakit, akivel magyarul beszélhettünk. Közölte, hogy valóban 100 euró a büntetés. Ezt végül is sikerült lealkudni 16 euróra, be is fizettük, kaptunk róla papírt, visszakaptuk a jogsit és a személyit, kocsiba pattantunk és nagyon vártuk, hogy ismét magyar földön legyünk.

Mindent összevetve egyébként nagyon jó volt a síelés, de ezt a rendőr sztorit szívesen kihagytuk volna. Legközelebb már tuti megállok annál a STOP táblánál :-)
2008.01.29. csabi27
Elmúlt hétvégén voltunk Jahodnán (péntek-vasárnap). Pénteken nem valami sokan voltak, így csak a kis kék pálya és a mellete lévő nagyobb piros pálya volt nyitva. A gyerekek és a kezdők jól el voltak a kék pályán. Szombat-vasárnap már nyitva volt a hátsó piros pálya is, ami sokkal jobb álapotban volt mint a "fő" pálya és itt kevesebben is voltak. Szerintem elég jó kis piros pálya ez, mi nagyon jókat sielgettünk rajta.
Családi sielésre nagyon tudom ajánlani!
2005.03.07. arist-invest
Szeva!
Mi januártól minden hétvégén kinn vagyunk. Eleinte Jahodnára jártunk, de néha túl zsúfolt. A hóréteg jelenleg 1m a pályákon. 5 felvonó van a három pályára. 4 csákjás és 1 tárcsás. A kis pálya nagyon rövid és csak a nagyon kezdőknek való. Aki két három napot sielt annak már kevés lehet, főleg az alja. A fő pálya teteje jó, a közepe nagyon meredek.
A pályák egyébként gondozottak 8 ratrakkal kezelik. Ennek ellenére napközben kijegesedik. A felvonókra max 1-5 pecr várakozás után lehet feljutni.
Az utóbbi időben áttértünk Kavecanyra. Ez évben vette át ugyanaz a cég az üzemeltetést mint jahodnát. Jelenleg 3 pálya üzemel az 5-ből. A kispálya 300 m két felvonóval 1 tárcsás, egy csákjás megy! ideális a kezdő haladóknak, illetve gyerekeknek. A hosszú kék pálya 700 m régi tárcsás - az indítókaros falyta - óriásit ránt, a gyereket majd kiveszi a kötésből, de gyors. A piros pálya kicsit keskeny hasonló felvonóval.
Az előnyök: Max 1 perc sorbanállás. Jahodnánál is jobb büfé, 1/4 annyi sielő!!!
Ja jelenleg 50 cm hó. Tökéletesen ápolt, ágyúzott
szerintem márc végéig hóbiztos. Ja és mindkét helyen 380 a felnőtt napi bérlet +100 a kártya amit visszaadnak. 270 a gyerek 150 centiig.
Az sem utolsó, hogy közel lehet parkolni!
Durván ennyi!
2005.02.21. hg001
Jahodnán tavaly januárban voltam utoljára, akkori tapasztalataim

- nagy tömeg volt (valószínűleg Kassa közelsége és a hétvége miatt),
- a felvonó (talán Doppelmayr) gyors,
- a hóűgyúk folyamatosan mentek, a ratrak is készenlétben állt, tehát a pályakarbantartás megoldott
- a fő (piros) pálya teteje elég meredek, lejjebb kellemes pirosaskék és egyre szélesedik
- a felújított önkiszolgáló étterem kulturált, tiszta és olcsó volt
- akkor alakították ki a fő pályával párhuzamos másik pályát + hozzá tartozó tárcsás felvonót.
- a kis pálya tökéletes a gyerekek tanítására.

Azóta - ha jól tudom - átadták a másik piros pályát (felvonóval együtt), de a honlap szerint nem igazán van nyitva: https://www.jahodna.sk

Ha valaki komolyabb szinten síel, érdemes a kb. 30 km-rel nyugatabbra lévő Korompára (Krompachy-Plejsy) menni, ott sokkal több a pálya és a felvonó (ülőszékes is), igaz, hogy az ottani pályák nagy része nem kezdőknek való.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »