Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Kleinarl - Flachauwinkl
Kleinarl - Flachauwinkl
HofEE
8 élménybeszámolót írt
8
10 éve tag
2 Napot töltöttünk itt Január 21 és 22-én. Előtte 2 napig Flachauban csúsztunk, aztán jöttünk át. Már sokat hallottam erről a helyről, rendszeresen szembejött a youtube-on is. Mit ne mondjak, nem csalódtam. Ha egy szóval kellene leírni a pályarendszert azt mondanám: Kreatív.

Arra számítottam, hogy ez egy inkább haladóknak/profiknak szánt terep, de nem. Itt mindenki megtalálja a számítását kisgyerektől, nyugdíjasig. Önmagában az, hogy ennyire adnak a külsőségekre nagyon tetszett, a rajzolt figurák a szobrok mindenfelé, ötletesen megépített figurák, kapuk, táblák, szemetesek(!) Nem láttam még ilyet máshol. A pihenőhelyek remekek, fütőtt házak, börkanapékkal, ivóvízzel gyerekeknek játszósarokkal, ja meg mozival.. ingyen (bérletárban).

A pályák is változatosak és jól karban vannak tartva, de a lényeg: ABSOLUT PARK. Nem véletlenül Európa egyik legjobbja, mindegyik rész tökéletesen shapelve, a boxok, az elemek nem ragadnak nincsenek szétkopva, egy élmény volt menni a parkban, no meg megnézni az igazi nagyágyúkat akikhez sose érünk fel. Emellett sok Freeride lehetőség is adott, nekünk szerencsére sok havunk volt.

Summa summarum: Mindenkinek nagyon ajánlom! én tuti visszatérek.
gerikir
8 élménybeszámolót írt
8
9 éve tag
Az egyhetes sítúránk során 2019. március 25-én síeltünk egy napot Shuttlebergen. Ez egy kedvezményes hét (ladies week) volt Ski Amadé-ban, így 7 éjszakás foglalás esetén minden második síbérlet ajándékba járt. A bérlet 25 terepre volt érvényes, ami 760km-nyi pályát takar.

Április végéig tart a szezon, ez megnyugtató volt, pedig a pályák jellemzően csak 1000-2000m között futnak. Nem hazudtak a hójelentések, valóban volt 2m hó a hegyen és 1m a völgyben még így március végén is. Sőt, pont ezen a napon köszöntött be egy hidegfront. Igaz, a völgy legaljában eső esett, de a középső szakaszoktól felfelé hirtelen hóba váltott. Így friss porhóban, kiváló körülmények között lehetett síelni.

Bár erősen az utószezonban voltunk, azt olvastam, hogy Salzburger Sportwelt-ben jellemző a nagy tömeg. Shuttlegberg 10 perc kocsizásra van a legfelkapottabb Flachau-Wagrain tereptől, azonban itt tényleg alig voltak a pályákon. Ha valaki nyugalmat szeretne, nem sorban állni a lifteknél és nem kerülgetni a többi síelőt a pályákon, akkor bátran ajánlom ezt a helyet. Vannak lendületes pirosak, pirosas feketék, és hosszan kacskaringózó kék erdei utak. A hely méretét tekintve aránylag sok az élmény- és crosspálya is. Nekem a kleinarl-i rész tetszett jobban. A legjobb a Bubble Shuttle alatt futó piros pálya vége volt. Hosszú, egyenes szakasz, bődületes szélességel és egyenletes lejtéssel. Nem véletlenül Training Piste a neve a térképen, remekül lehet carvingolni. A flachauwinkl-i rész legalján (Race Piste) pedig érdemes golyóban száguldani. Széles, meredek pályaszakasz, ami fokozatosan kilaposodik.

A síbérletet kihasználva kipróbáltuk Zauchensee-t, Snow Space-t, Schladming-Dachstein-t és Gastein-t is. Mindegyik jó volt valamilyen szempontból, de talán Zauchensee-be nem mennék vissza újra.

Röviden: Ski Amadé méltán a legek síterepe, ahova vissza kell jönni.
CsapiDani
5 élménybeszámolót írt
5
9 éve tag
Großarl mellett itt is töltöttünk 2 napot. A kleinarli oldalon parkoltunk,közel tudtunk állni, a jegyvásárlás is gyorsan ment, hasonlóan a felvonókhoz. A Bubble Shuttle tetjéről a Kleinarlba vezető kéken indultunk meg, végül a LumberJack Shuttle-hoz keveredtünk, ami a legmodernebb felvonó amivel valaha találkoztam. Visszatérve a pályákhoz a völgyekbe (mind a Flachau-i és a Kleinarl-i oldalon) vezető pályán már nap elején is nagy buckák és sok jeges felület volt. A többi pálya viszonylag jó minőséget tartott egész nap. A lejtése a legtöbbnek jó, bár néhány piros sok helyen inkább kék lenne. Összesen négyszer ettünk az Almstrübelben, mindig szuper volt az étel. Tömeggel és sorral nem találkoztunk, mindenki megtalálta a tudásának megfelelő pályát. Összességében egy jó, családias síterep, sok szűzhóval és lehetőséggel, de a jobb sítudással rendelkezőknek a legtöbb pálya talán unalmas.
skalipat
7 élménybeszámolót írt
7
15 éve tag
Szombaton sikerült rávennem a társaságot, hogy a kevesebb km ellenére ezt válasszuk a szomszéd sok, de zsúfolt pályái helyett. Nem bántuk meg. Óriási hó, egész nap kevés ember, még délután is sok szűzhavas hegyoldal. A pályák a havazás ellenére nem voltak buckásak, a hüttében nem kellet asztalra várni. Néhányan du átmentek Zauzenseere, de én inkább élvezkedtem az erdőben a csodás hóban. A Kleinarl felőli oldalon egy modern 6 személyes közel 800m szintet repít fel, és egy a régi déli Chopokra emlékeztető erdőben lehet végig lecsúszni. Évek óta nem volt ilyen élményem. Csak ajánlani tudom annak, aki szereti a hasonlókat.
Péter70
9 élménybeszámolót írt
9
13 éve tag
Kicsit felfrissítem a terepről szóló fórumot.
Szombaton síeltünk itt. Szuper volt. Nyitásra érkeztünk az autópálya felőli parkolóba. Már ekkor feltűnt, hogy csak minden tizedik autó áll meg itt, a többi megy tovább a túloldalra, a Zauchensee-i parkolóba. Ezt jó jelnek vettük és be is jött. Az első másfél órát szinte üres pályákon tettük meg. A nap további részében se kellett sehol sem várnunk a lifteknél. Délutánra a meredekebb részek kicsit buckásodtak, de egyébként szuper állapotban voltak a pályák. Sokszor teljesen egyedül, akadálytalanul diktálhattuk a saját tempónkat. Gyors, modern liftek, széles, nagyon jó lejtésű pályák, átlátható terep, nagyon sok fun rész. Minden 1.osztályú volt. A Kleinarl-ba levezető kék pálya volt az egyik kedvencünk - gyönyörű helyeken, egészen különleges nyomvonalon vezet.
Robin
91 élménybeszámolót írt
91
17 éve tag
Délelőtt Altenmarkt -Radstadt délután Flachauwinkl . A terep két szóval röviden : Egyszerű és nagyszerű. Délután már nem egyedül csúsztam mert csatlakozott a helyi érő Mitro is. Hálás vagyok neki mert egy esés után ő találta meg a hóba fúródott lécemet . Egyébként 5mp-es különbséggel mellettem egy méterrel fúródott ugyanúgy fejjel a hóba mint én . :-)
20131215-112103.jpg
20131215-112426.jpg
20131215-114323.jpg
20131215-114456.jpg
20131215-123318.jpg
20131215-123601.jpg
20131215-130652.jpg
20131215-123105.jpg
diesirae
16 élménybeszámolót írt
16
13 éve tag
Két éve megígértem, hogy még járok erre nyugisabb időben, ez most megtörtént. Közben meglepve látom, hogy azóta nem sok beszámoló érkezett a terepről.

Amennyire nem jött be múltkor, annyira jó volt most. Szombaton voltunk, elég ramaty idő volt, ebből kifolyólag alig voltak. A liftek jók, isteni, hogy nincs kabinos és nem kell sehol sem lecsatolni. A pályák hosszúak, a flachauwinkli oldal teteje egy kicsit zűrös volt, a 8-10 centi friss hóban nem volt néha egyértelmű, hol is a pálya, merre kell menni. Nekünk kicsit idegesítő volt, hogy a lifteknek nincsenek kicsit beszédesebb nevei, mert ezt a sok shuttle-nevű bubblét elég nehéz megkülönböztetni egymástól.

A klenarli Talabfahrt az erős havazás ellenére még este is kifogástalan állapotban volt egész végig. Iszonyatosan sajnáltuk, hogy csak egyszer vágtázhattunk le rajta, mivel a túloldalon a sűrű havazásban rossz liftbe szálltunk és emiatt még így is csak sikítva értük el a 15.15-ös buszt, amivel még át kellett érnünk Wagrainba, hogy zárás előtt visszajuthassunk az alpendorfi bázisunkra.

A Wagrain-Kleinarl buszos kapcsolat gyors és kényelmes, de számomra továbbra is teljesen érthetetlen, hogy miért hétvégén járnak 30 percenként és munkanap 15 percenként. Wahnsinn...
salamoncs
10 élménybeszámolót írt
10
11 éve tag
Zauchenseeből csúsztunk át egy napra január közepén (traktoros kisbusz közlekedik a két völgyállomás között), és nagyon nem bántuk meg. A terepen 1-2 csákányost leszámítva, 6 üléses felvonók mennek, nem kell a le-fel csatolással bajlódni. A terep nagyon szép, természetközeli hangulatú, a pályák szélesek és jól kezeltek, a szombati nap ellenére tömeg sehol nem volt. Extrém síelők/boardosok élvezhetik az Absolut parkot, de a fekete "Stash" sítúrautat mi is kipróbáltuk, egy kis izgalmat csempészett a széles pályákon való kanyargás közé. (A Powder shuttle liftről leszállva, először a baloldali kapun indultunk, de az első méterek után egy letörés jön, az tényleg csak erősen haladóknak való. Mi inkább kicsit visszamásztunk, és keresztbe átcsúsztunk a másik oldalra; aki nem szereti a függőlegesnek tűnő, keskeny, buckás lejtőket, jobban teszi, ha a felvonótól egyből jobb felé indul.)
A környéken síelőknek szerintem mindenképp érdemes legalább egy napra a terepet felkeresni.
TibiF
148 élménybeszámolót írt
148
19 éve tag
Szombat délután átmentünk Flachauwink-Kleinarl oldalra. Ratraknyomot még délután is találtunk pedig ez a nap már főszezonnak számít. Érdekes míg az A10-es autópálya bal oldalán (Zauchenseen) többen voltak ezen a részen alig síeltek. Eldugott helynek számít, vagy a többség inkább Flachauba megy mert az nagyobb pályarendszer, híresebb, stb. Én pont az ilyen kisebb helyeket szeretem. Shuttleberg biztos tipp azoknak akik nem szeretik a tömeget. Igaz, hogy a flachauwinkli rész déli fekvésű ezáltal egész nap olvadt a hó de nem volt az a vizisí jellege. Az árnyékban pedig igazi jó hó fogadott. A hegy tetején 110 cm-t volt a hó vastagsága. A flachauwinkli rész középső állomásánal rajzfilmfigurák fogadtak amelyet a lányom értékelt. Szerintem nagyon jó hely.
P1050111.JPG
P1050114.JPG
P1050119.JPG
P1050121.JPG
Sanyika
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
Tényleg szuper a hely mi januárban voltunk 1 hetet Altenmarktban 2 napot síeltünk Zauchensseben, az egyik nap átsíeltünk Kleinarig. Az a rész Muraura hasonlít szerintem a középállomásig, de sokkal jobb Flachauwinkl-Shuttleberg része. A táj tényleg fenséges csupán 450 képet készítettem.
2010-01-23-29-249.jpg
2010-01-23-29-260.jpg
2010-01-23-29-233.jpg
2010-01-23-29-245.jpg
2010-01-23-29-274.jpg
jeti
2010-01-23-29-308.jpg
2010-01-23-29-210.jpg
2010-01-23-29-231.jpg
2010-01-23-29-248.jpg
2010-01-23-29-259.jpg
2010-01-23-29-278.jpg
2010-01-23-29-297.jpg
2010-01-23-29-300.jpg
Stani
226 élménybeszámolót írt
226
20 éve tag
A délelőtti oki után úgy gondoltam, hogy itt az ideje valami számomra újra. Ahogy nézem, nem csak számomra, hanem a fórum számára is új. Elvileg tegnap délutánra terveztem, de mivel a Radstadti Tauern felett felhők gyülekeztek, így maradt Radstadt. A mai napsütéses időben – igaz délutánra a felhők is megjelentek – nem lehetett kérdés, hogy Wagrainból egyenesen a Shuttlebergre megyek.

Shuttleberg egy fantázianév (de sokan csak így ismerik), és Flachauwinkl-Kleinarl síterepet takarja. Gyors elérhetőség ide vagy oda, kissé eldugottnak számít ez a síterep, közel a Tauern alagúthoz, az A10-es autópálya mentén. Ma az A10-esen közelítettem meg a síterepet, másik lehetőség, ha Wagrainból egy normál hegyi úton Kleinarlnál száll be az ember.
Véleményem szerint a régióba (Salzburger Sportwelt) érkező vendégek nagy része Flachau-Wagraint választja, esetleg Alpendorfot (St Johann), Zauchenseet; Shuttleberg valahogy kimarad a rajzásból.

Fél egy után érkeztem meg a parkolóba, ahonnan egy hatüléses buborékos szállítja fel a síelőket. Pályákon alig lézengtek, szép téli idő; havas fenyőfákkal és napsütéssel. Kell ennél több ?
Felérve átszállás egy újabb hatülésesre, ami már párnázott székekkel kínálja a kényelmet.

Ezzel is felérve, két újabb hatszemélyes libegő közül (már lassan kezd unalmassá válni:) választhatunk; az egyik a Powder Shuttle (nomen est omen), a majd' 2000 méteres csúcsra szállít fel, és izgalmas mélyhavas területeket lehet a csúcsáról elérni.
A másik, az Absolut Shuttle a félcső és az Absolut Park aljáról indul. Felérve ezzel a felvonóval újabb freeride szívet megdobogtató helyeket fedezhetünk fel, északra elnézve a nem is olyan távolban emelkedő kereszt a Grießenkareck csúcsát jelöli, aminek túloldalán már Flachau széles pályáit találjuk (ide tervezik az összeköttetést).

Kleinarlba, azaz a hegy másik oldalára nem síeltem le, végig Flachauwinkelben élvezkedtem, pályákon és azokon kívül egyaránt. Igaz ez a nap inkább a pályán kívülről szólt. A freeride részek könnyen elérhetők, nulla vagy minimális mászás nélkül (mindenképpen jóval kevesebb mászás, mint Obertauernen). S a hó? Az maga volt az álom, finom, száraz pihe-puha porhó, olyan, amit február 13.-án tapasztaltunk OT jobb részein. Hóból pedig van bőven, a Powder Shuttle tetején a hómérce 190 cm-t mutatott, így terepen sem kellett attól tartani, hogy elkap a léc valamit.
Van itt minden lejtő; tágas, famentes részek, ritkás tree skiing, sziklák, letörések, mindez valami csodás egységet képezve, olyat, ahol az ember minden 10. méter után megállna, hogy megörökítse a pillanatot, a tájat, a természetet, a fényeket. A Powder Shuttle-tól a flachauwinkli völgy irányába is jó néhány nyom ment alább, és igen komoly freeride lehetőségeket véltem felfedezni. Egyedül azonban nem próbáltam be.

A pályák tökéletesek, jó kis porhavas lejtők, szélesek, piszok jól lehetett carvingolni, vagy ki, amit akar. A völgybe (Flachauwinkel) levezető kék inkább piros, igaz elvileg van egy elkerülő síút, amit itt-ott lehetett látni.

Mit is mondjak még, valóban egy kellemes hely, és Flachauwinkellel lett egy favorit helyem, még biztos visszajövök, remélhetőleg még ebben a szezonban.

Néhány fotót is lőttem, de Murphy törvényét igazolva pont az új helyen merültek le az elemek, így vakuzni nem tudtam, holott a fényviszonyok (ellenfény) többször megkövetelte volna ezt. Majd legközelebb !

Koty, Minerel, na és Vassy ! Ide nektek is el kell jönni, aztán „forgathatunk” egy OT –hoz hasonló freeride videót :)

Képek:
https://sielok.hu/fotoalbum/shuttle...berg-2010marcius/galeria/
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.