Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Élménybeszámolók: Kojsovska Hola síterep leírás cikk galéria fórum

Kojsovska Hola síterep értékelése
83 szavazat, átlagos érték: 3.3
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2015.03.08. tothlevente
Szikrázó napsütés fogadja a síelőket a Kojsoi havasokban. És friss természetes hó.
Az előző hétvégi és a most hét eleji havazásnak köszönhetően gyönyörű havas fenyőerdő fogadta a sportolókat. Hatalmas hó van még mindig, akár húsvétig is kitarthat.
Tegnap egész nap ragyogóan síelhető pályák fogadták a vendégeket. A múlt hétvégéhez képest most keményre ratrakolt pályák. A sok friss havat szépen eldolgozták. Az alsó tárcsásnál volt frissen hóágyúzott pályarész is.
Kiváló volt a 3-as, 5-ös, 6-os pálya, és kb. 14 óráig a 4-es is. Ennek a meredek részei délutánra kijegesedtek egy-egy rövidebb szakaszon, illetve a pálya legvégén a szűkebb részen.
Most sokan voltak, de a tárcsások győzték a tömeget. A 6-os pálya melletti tárcsásnál egész nap sorakozás nélkül lehetett pörögni, a hosszú pománál pedig fél 2-ig 2-3 perces sorban állás volt, ezt követően viszont már semmi.
Megnéztem az Erika turistaházat. Hát, mit mondjak. Az már csak a nevében turistaház. Kívűlről 5*-os szintű külső, Rajna vidéki stílusban, gyönyörű fagerendás berakásokkal. A belső felújítás zajlik most. Ez a terep tényleg megújul.A szálloda mögötti 4-es poma és a hozzá tartozó pálya most nem üzemelt.
Nagyon sok túrázóval lehetett tegnap találkozni, akik felmentek egész a meterológiai állomáshoz. A sítúrázók onnan freeride jöttek le, a többiek persze gyalog.
Sífutó nyom is nagyon szépen fektetve a fennsíkon, ők is többen voltak és rótták a köreiket.
A freeride kedvelőit fagyott hófelszín fogadta, alatta azonban puha friss hó volt, ami meg tudta tréfálni a sporttársakat.
Egyre inkább a kedvenc családi terepünké válik az Erika Sípark.
A környezete, és a mosolygós, segítőkész személyzet is hozzájárul mindehhez. Persze mindenek előtt a változatos, rendben lévő pályák és a káposztás babgulyás.
Egyébként ami a sítérképen nincs jelölve, a piros pályák meredekebb részei kikerülhetőek, ahogyan azt már másutt is megszoktuk.
Ja, és az ülőszékesben egész nap szólt a zene, hogy az emberek ott se unatkozzanak. Mi ez, ha nem teljes körű kiszolgálás?
Fényképek:
https://www.facebook.com/skiparkeri...ka/timeline
h i r d e t é s
2015.03.02. tothlevente
Szombaton síeltünk egy hatalmasat. Sűrűn esett a hó egész nap. A pályákon nagyon sok hó van még, bár a székes aljához már nem lehet lesíelni. Kb. 100-an lehettünk az egész síközpontban, a felvonóknál így sor egy csepp sem volt.
Beszéltünk a síterep üzemeltetőjével, márciustól már csak hétvégi üzem lesz. Ez nem a hóviszonyok miatt van így, hanem a kevés vendég miatt. Nagyon kedves felvidéki magyarok üzemeltetik ezt a síközpontot, bárhol megszólaltunk, liftek, étterem, mindenütt beszéltek magyarul is.
Jó hír, hogy 2-3 év alatt teljesen megújul a terep, az üzemeltetők beszéltek az új fejlesztésekről, Új felvonók, új ülőszékes, több új hóágyú és a hegytetőn a turistaház is teljes átalakuláson fog átmenni. Jelenleg zárva van.
A honlap már új, érdemes figyelni a hétvégi nyitvatartást és hójelentést is.
http://skiparkerika.sk/hu/
Szombaton minden fenti pálya ment. A kemény hóalap felszíne erősen firnes hó volt, 5-8cm vastagon laza. Így kellemesen elfáradtunk a síelésben.
A legkisebb 3 éves csajszi is lejött mindegyik pályán. Igaz, Bulgária óta én már semmin sem csodálkozom.
Az igaz, hogy az ottani kék pályák a szlovák pirosnak felelnek meg.

A síterep egyébkén gyönyörű fenyőerdő közepén van, a látvány pazar, kiváltképp, ha havas minden. Most az volt.

Isteni a káposztás bableves 2,90-ért, üdítők 50cent.
Kedvező árak, kedves kiszolgálás.

A síterep személyzete, fekvése, a pályák állapota, a kiszolgálás alapján a síterep minősítését 5-ösre javítottam.
2015.02.11. Sanci532
Ma itt síeltem egy nagyot, néha kicsit sűrű köd volt, a pályák kifogástalanok, hó van bőven a pályán kívül is, kb 60-80cm természetes hó. Működik a hosszú erdei pálya is, igaz a meredekebb letörésnél kicsit kevés a hó (le van kotorva) ez az egy olyan rosszabb rész amúgy szépen le lehet síelni az ülőszékesig. Sorbanálás kb 2-3 perc. Felső rész az hibátlan, de ahogy beszéltem a sielokkel hétvégén túlzsúfolt a terep, ezért aki tud az hétköznap menjen síelni - ekkor nincs tömeg. HÉTFŐNKÉNT A SÍPÁLYA ZÁRVA VAN!!!
DSC06635.JPGDSC06629.JPGDSC06631.JPGDSC06633.JPGDSC06634.JPGDSC06638.JPGDSC06641.JPGDSC06642.JPGDSC06645.JPGDSC06649.JPGDSC06650.JPGDSC06651.JPGDSC06652.JPGDSC06654.JPG
2013.04.14. Sanci532
Ma csúsztam egy utolsót ebben a szezonban. Aranyidán a pályák nagyon jók voltak még a természetes hó is 50-120cm közöt van, persze a pályán kívül jaj, és még le lehetett sielni az ülőszékes alsó állomásához - beszéljenek a képek.
DSC02277.JPGDSC02273.JPGDSC02274.JPGDSC02276.JPGDSC02278.JPGDSC02279.JPGDSC02280.JPGDSC02281.JPGDSC02282.JPGDSC02283.JPGDSC02284.JPGDSC02285.JPGDSC02288.JPGDSC02290.JPGDSC02293.JPGDSC02296.JPG
2013.03.05. Sanci532
Ma meglátogattam Aranyidát ez éven először.kicsit félve indultam ide mert az utóbbi évek tapasztalatai nem hagytak bennem túl szép emlékeket pedig már 15 éve járok ide sielni.
De ma kellemeset csalódtam a pályak kifogástalanok voltak és a környezet egyszerűen mesés.Kassán a városban már egy szem hó sincs és itt a természetes hó 60-100cm közöt van.A pályák egész nap nagyon jól bírták nem kásásodtak végig jól kivoltak fagyva porhóval a tetején. Szóval aki akar egy jót sielni az most menjen én csak ajánlani tudom.
P.S. Ha valaki hétköznap készül hasznalja ki kedtől-péntekig van egy olyan akció ha két egésznapos bérletet veszel a harmadik ingyen van. Csak szlovákul van kiírva Akcia 2+1.Remélem ezzel tudtam kicsit segíteni ha valakinek van valami kérdése szivesen segítek.
001.JPG013.JPG016.JPG023.JPG034.JPG036.JPG040.JPG042.JPG044.JPG060.JPG061.JPG
2013.03.03. Zsuzsoo
Hali!

Március első hétvégéje sem telhet el síelés nélkül, ezért összepakoltuk,leceket, bakancsokat, sisakokat és elindultunk. Eredetileg Krompachy Plejsy-be (Korompa) akartunk menni a tavalyi élmények miatt, de a fórumon azt olvastam, hogy jegesek a pályák, nem jól kezeltek, ezért Kojsovska Hola-ra (Aranyida) esett a választás.


Március 2-án 07:30-kor indultunk Miskolcról. 105 km-t mutatott a GPS. Kassa előtt kb fél km-rel kellett balra fordulni.
Az út Aranyida előtt sokszor kátyús volt, vigyázni kellett.

A faluba érve egy tájékoztató táblán a Skipark Erika felirat díszelgett. Az igazat megvallva semmi értelmes nem volt rá kiírva, jobb oldali irányba mutatott felvonót és parkolót, de ez a bal oldali irányba is megvolt. A jobb oldali irányt választottuk.

Kis erdei úton haladtunk felfelé. Mivel még korán volt így fel tudtunk menni a felvonóházhoz, nem kellett a lenti parkoló részben megállnunk. Az ottani síbuszt követve megérkeztünk az ülős felvonóházhoz.

A pénztárban három egész napos jegyért 51 Eurót kértek, plusz kártyánként 5 euró kauciót, ami természetesen visszajár a nap végén.

Az A jelű ülős felvonóval mentünk fel a piros pályákhoz.
3 személyes, egyszerű fa ülőke egy kis vassal, semmi extra.

Annyira nem voltunk boldogok, nekem félelmem volt, ezért ezt nem is használtuk többet a nap folyamán egyszer sem.

Innen B és C jelű húzós, tárcsás felvonókkal lehet tovább jutni a pályák tetejére. Ezek gyorsak voltak, korszerűek. Mi legszívesebben a 3-as, 4-es pályákon csúsztunk, melynek fagyott felületén nagyobb vastagságú ágyúzott porhó volt. Szinte kiváló minőségű, mely még a délután folyamán is megtartotta magát.

A pályák szélesek voltak, több helyen át lehetett csúszni egyikről a másikra. Gyönyörű napos idő miatt a panoráma is pazar volt. Sosem kellett a felvonóknál sorakozni, max. 1-2 percet. A 6-os pálya közepe felé ugratók és korlátok is voltak, a bátrabbak ott is kipróbálhatták magukat.
14 óra környékén a 3-as és 4-es pálya elágazásánál megpihentünk a büfében.

Két feles (mert az hideg időben nem árt:) egy sör, egy forró csoki és tea volt 4,65 Euro. Kinti és benti része is volt a büfének. Mi bent a kandalló mellett melegedtünk. Felmelegedés után csúsztunk még jó párat. Fél 4-kor szinte senki nem volt a pályán, alig lehetett embert látni. Max. 30-an lehettünk így kihasználtuk a sípálya adta lehetőségeket és jó nagy ívekben, száguldoztunk még pár utolsót.


Eljött a hazatérés ideje, így elindultunk a parkolóhoz vezető hosszú 1-es kék pályán. Hangulatos, könnyű pálya, fenyőkkel szegezve, jó levezetése volt a napnak. Visszaváltottuk a kártyákat, lecsatoltunk és elindultunk haza.

Összegezve minden tetszett, a pályák nagyon jók voltak, a felvonókra sem lehet panasz. Nem volt sem tumultus, sem buckásított pályarész, ezért jövő héten is ide megyünk.
2013.02.05. Titi87
Az előző két hétben kétszer voltunk itt síelni.
Nem volt időm beszámolókat írni, most is csak a lényeget.
Hibátlan. Magyar terepekkel össze sem lehet hasonlítani.(főleg a földrajzi adottságai miatt) De másra sem lehet panaszkodni: reggelre a pályák 100 százalékát kezelik + nappal is dolgozik a ratrak ahol szükség van rá.
-az erdei pálya fantasztikus, megfelelően széles, carving ívekhez is. (2200m hosszú)
-a felső renszer gyönyörű! széles pályák, sok útvonal, fenyves mindenhol, nagyon mély hó!!! (na itt van az, hogy a hójelentésben lefelé kerekítenek. Van ahol a felvonó nyomvonala mellett a pályán 1 m-el nagyobb a hó)
-ha a csúcsról lesíelsz a beülős aljáig több mint 3 km.-t csúszol.(nekem elég combos)
-sorbanállás nem volt. szombati napon max 1 perc a nagyobb tárcsásnál! nagyon gyors, nagyot ránt. de csak ha maxra van állítva.

Mindig voltak magyarok, de sztem méltatlanul elhanyagoljuk, pedig nagyon közel van. Miskolcról Buzitán át bő 1 óra az út.
A beülős egy picit lassú(bő 10 perc menetidő).
Egy fekete pályát le kéne venni a sítérképről , mert régóta nem megy es kezdi benőni az erdő, már szálfák+ sok nagy kidőlt fa van rajta.
A legfelső kis piros pálya elvileg üzemel, de én nem találtam. (ha valaki tudja merre van segíthetne)
Szerintem nincs pályaszállás, a felvonó melletti üdülőrész, szálloda olyan mint egy szellemváros.

Az egészben a legtutibb a "síbusz" (teherautó) ami felvisz a parkolóból. Van ám feelingje! Működik a rendszer.
Nézzétek meg megéri. Kevesen vannak, túlságosan is. Menjünk be ne csődőljön. napi jegy: 17 euro 5 a kátya letét(nap végén visszaadják). bérlés komplett: 13
IMG-20130130-145105.jpgIMG-20130130-145043.jpgIMG-20130130-145147.jpgIMG-20130130-145052.jpgIMG-20130126-161350.jpg
2013.01.02. tothlevente
Ma voltunk a síterepen, kb 20-25cm természetes tömörített hó. A síterep honlapja szerint nem, de egyébként le lehet síelni a 3 üléses aljáig, bár 2 meredekebb részen kopott a hó, ott figyelni kell, az alján pedig előfordul néhány kavics.
A fenti részen megy hivatalosan is a két piros pálya és a távolabbi kék is. Ezek jobb állapotban vannak, hóágyúzottak. Sor egyáltalán nincs, az egész síterepen kb. 100-an lehettünk. :) A liftárak barátiak, a személyzet pedig tud magyarul, és nagyon segítőkészek. Az infrastruktúra a 70-es éveket idézi, bár a hóágyúk gondolom újabbak.
A természet gyönyörű a vastagon zúzmarás fenyők révén.
2011.01.09. Gzoli
Sziasztok!
Vh. írásához csak annyit tudnék hozzátenni, hogy nem muszály a dobozos teherautóval felmenni ( bár van egy feelingje, egyszer érdemes kipróbálni ), ha a falu végén az elágazásnál nem fordultok jobbra, hanem továbbmentek egyenesen, akkor egy keskeny úton feljuthattok az ülőszékes felvonó alatti parkolóhoz, ahonnan csak kb. 200 m-t kell gyalogolni (emelkedőn ). Kissé kalandos út, ha sok a hó, akkor hólánc is kell hozzá, de azzal sima ügy. Egyébként tényleg jó hely, komoly pályát lehetne ide építeni, de ez csak egy szép álom.
Jelenleg a rideg valóság az, hogy csak akkor jó itt sielni, ha kevesen vannak, mert a fenti tányéros liftek alacsony kapacitása miatt hétvégén elég nagy sorállás van. Hétköznap viszont nagyon király tud lenni.
Jó sielést mindenkinek.
2011.01.07. Sanci532
Egy kis infó a síterep hétfőnként zárva van. Nyitvatartás keddtől-vasárnapig 9-15:30 ig
2011.01.02. Sanci532
Tegnap volt a munkatársan és azt mondta hogy nagyon jó volt igaz delutánra már egy kicsit jegesvolt a meredek rész ami a felvonóhoz megy a hosszú erdei pályán kevés a hó le is van zárva.Nem volt nagyon sok síelő mivel még sokan kivoltak dőlve a szilveszter után.De a figyelmedbe ajánlom hogy még nálunk ezen a héten szünet van az iskolákban és lehet hogy kicsit többen lesznek,mivel az ünnepek közöt kb.10-15 perc volt a sorbanálás,ezért érdemes egyből nyitásra ott lenni kb 11-ig kisseb a tömeg ez az én tapasztalatom. Jó sielést.
2010.12.18. Ruscsák Dávid
Üdv mindenkinek! Ma voltam Aranyidán, nagyon jóvolt a pálya, semmi eljegesedés nemvolt. Friss hólepel borította a pályát(porhó)sorbanállás max 0,5 perc volt, nem voltak sokan ahhoz képest hogy hétvége van. Erdei pályát is tudom ajánlani mindenkinek, nem volt köves, jeges. -14 fok volt, de elviselhető volt. Jó szórakozást mindenkinek!
2010.03.16. Sygma
Vasárnap napközben +2..3 C, intenzív hóesés némi napsütéssel fűszerezve, délutánra 0 fok. Sajnos a meleg miatt rendesen tapadt a hó, illetve a pálya egy része, valamint a felvonók teljesen eljegesedtek, köszönhetően a nagy tömegnek. Délben 10-15 perces sor, kettőkor 5 perc.
Viszont volt hó mindenhol, mármint odafenn.
Az alsó erdei szakasz lezárva, de páran megkockáztatták. Semmi különös, max pár kavics.

-Sygma
2010.02.14. sicukoma
Sziasztok! Most értünk haza Aranyidáról. Nagyon jót sieltünk, bár többnyire az erdei pályán csúsztunk, mert a fenti pályákat nem kezelték, nagyon buckás volt a piros. Egész nap sűrű köd volt, de ennek is megvolt a hangulata, és valószínűleg ezért nem voltak sokan, nem volt sorban állás, tülekedés.
2010.02.13. Sygma
Most jöttünk haza Aranyidáról. A pálya hibátlan, tömeg gyakorlatilag nem volt. A déli csúcsban álltak négyen előttem, azok is a kapun belül. Mondjuk ez annak is betudható, hogy volt némi "szelecske" (a huzatosabb részeknél majd' bedobott az erdőbe :), de kibírható, mivel a fák miatt rendesen szélvédett a hely. Volt egy kis köd, délelőtt ködszitálás, délután havazás, pár cm friss hóval.
Az alsó erdei ösvény teteje tökéletes volt, alul kissé jeges/földes, de nem köves. Köszönhető annak, hogy a picike kis szél rengeteg havat hordott rá.
Tippem szerint vasárnap rendkívül jó lesz ott minden pálya.
Voltunk a csúcson is, az ottani felvonó nem járt. Viszont a látvány mindenért kárpótolt. Ritka gyönyörű volt az egész a sok zúzmarás/behavazott fenyővel. Nem csalódtam a helyben.
Ja igen, ha még valaki nem járt ott az idén: a beléptetőt lecserélték proximity ("csippantós") rendszerűre, így a dugdosással sem kell görcsölni (3 EUR kaució).

-Sygma
ai1.jpgai2.jpg
2010.02.06. Gzoli
Sziasztok!
Én is ma voltam Aranyidán, és nem teljesen értek egyet Márkkal, mert én konkrétan mértem, és időnként 15 percnél is többet kellett várni a hosszabb felvonónál( taposás,tülekedés stb. ), a fenti pályák használhatóak voltak, de az 50-100 cm. hó az erős túlzás, max 50 cm. a pályán és 30 cm . pályán kívül.A hosszú kék pályán mi nem jöttünk le mert az alja igencsak barna volt ( lehet a falevéltől is, de inkább nem próbáltuk ki, mert tavaly is megjártuk vele ). Ez persze azon is múlik, hogy ki mennyire félti a lécét. Ha fel akartok menni az ülőlift alatti parkolóhoz, akkor tényleg kell a hólánc, mi is ide mentünk,fel is kellett rakni. Összefoglalva, lehet itt jót sielni, de ha hét végén jön az ember, akkor fel kell készülni a sorállásra. Megjegyzem tavaly sieltem itt hétvégén, amikor ennél kevesebben voltak, és hétköznap is, amikor szinte csak páran lézengtünk a pályán.
Az ülőlift szerintem folyamatosan járt, bár nem igazán figyeltem, mert csak fent sieltünk, és a végén azzal jöttünk le.Jó éjszakát mindenkinek.
2010.02.03. Blaskó Tibor
Most jöttem haza Aranyidáról,és nagy örömmel írhatom hogy a teljes pályarendszer tökéletes minőségű természetes hóval fedett. A Chopokkal ellentétben nagyon jól megdolgozott volt.A hó vastagsága sok helyen 1m körül is lehetett. A hosszú kék pálya is síelhető,helyenként kövekkel, ami könnyedén kikerülhető. A síkölcsönző működik rákérdeztem 13E. 4 órára léc,bot,bakancs /felnőtt ár/. Négy óra alatt többet síeltünk mint az elmúlt hétvégén /3 nap/ alatt a Chopockon.
B.T.
2010.01.23. cs.mark97
Helló!
Mi ma voltunk Aranyidán. Nagyon jó minősgű a pálya 40-50 cm-es hóráteg várja az odaérkezőket. A felső rész pályái mind síelhetőek, bár csak az egyik felvonó megy de ezzel minden pályát ki lehet használni. Sorban állás nem volt, amint leértünk a felvonóhoz azonnal indulhattunk a felvonóval. Az alsó részen nem megy a hosszó (2200m-es) pálya. Így a síelés végén a beülős 3 személyes libegővel kellett lemenni. Szép napos idő volt, a legmelegebb 1 órakor volt, ekkor -7 celsius fok volt. A jövőhétre is kb. ilyen időket mond egy jó időjárás jelentő oldal. A weboldal: http://www.wunderground.com/cgi-bin.../findweather/getForecast?... Érdemes nézni az időjárást és azt is, hogy nyitva van-e mielőtt valaki elindul oda. Ezt két weboldalon teheti meg, az egyik a : https://www.skiparkerika.sk , a másik pedig :
http://www.holidayinfo.sk/sk-sk/win...ter/resorts/?id=870
--
Na, hát én ennyit tudok mondani.
DSC00367.JPGDSC00368.JPGDSC00378.JPGDSC00379.JPG
2009.03.02. gavri
Vasárnap voltunk Aranyidán, a felső pályákon jót lehetett csúszni. Némi fátyolfelhő csak délután zavarta a napsütést, ezért a napnak kitett részek enyhén kásásodtak, míg az árnyékban végig porhó volt. Délutánra a 3-as és 4-es főleg alsó szakasza több helyen jegesedett, de nem annyira, hogy zavaró lett volna, igaz a láthatóan kezdők a változó hóminőség és a jég miatt sokat estek-keltek. Mindkét fenti tárcsás egész nap üzemelt, de a 6-os kék snowboard pálya felső szakaszát, gondolom az előző napi verseny után lezárták. A hóalap szerintem elég ahhoz, hogy a héten még jókat lehessen síelni, kivéve, ha valami nagyon hirtelen felmelegedés jön esővel kombinálva. Ha mentek, akkor javaslom, hogy tanulmányozzátok ezt a honlapot ( http://www.wunderground.com/global/...stations/11958.html ), amelyen napszakos bontásban és folyamatosan frissítve lehet ismerkedni a kojsovska holai meterológiai állomás adataival (csapadékminőség és hőmérséklet). Tapasztalatom szerint pontos. Ami az erdei 4-es kék pályát illeti, csatlakozom az előttem szólóhoz, finoman szólva nincs jó állapotban. Lejönni a parkolóhoz az ülésessel érdemes, vagy a pálya szélén óvatosan kb. a feléig csúszni, majd ballagni! Jó síelést!
2009.02.25. nagyzsozs
Hali - Hó!

Dobok egy helyzetjelentés az Erika ski parkrol (alias Aranyhida, Kojsovska Hola)snowboardos szemszögből. Tegnap febr 24-én voltunk fenn.

PÁLYA:

ALSÓ:
A környezet valóban lélegzet elállító. A hosszú alsó (libegő felvonó melletti) pályán nagyon szépen lehet lejönni, végig kék pálya, kezdőknek tökéletes.Nem buckás, csak néhol foltokban van jég,de nem vészes,mert nyugodtan kikerülhető és nem nagy összefüggö felületü.

FELSŐ:
A felső pályákra mindenképp mindenki menjen fel. Kihagyhatatlan!Egy pici meredeken(max 100m) csúszunk le az alább induló felvonóhoz,ami felvisz a csúcsra. Hóminőség kiváló, vannak ugratók annak,aki szereti (kicsi is,nagy is),száguldhatsz porhóban, és gyönyörü sima kék pályán is. Ide még visszatérünk.

FELVONÓ:
A felvonó kicsit nagyot ránt, ha nem tudod hogy kell. Amikor az érzékelő pálcán átcsúszol, azonnal elkapod az első tányérost, számolsz 2-3 mp-ig ,és ellököd magad,h legyen kis lendület, és akkor már nem ránt nagyot.

Szlovcsik:
A szlovcsiktól kicsit tartottunk, de nagyon rendes volt mindenki, egyáltalán nem éreztünk nemzetiségi ellentétet.

Napi jegy 17euro. Felvono 9-16ig. Az ingyenes parkolobol kis ingyenes sibusz visz fel a pályára, de gyalog is max félóra út.kb 30-50 percenként jár a busz.
DSC00649.JPGDSC00651.JPGDSC00636.JPGDSC00625.JPG
2009.02.22. sicukoma
Szia nagyzsozs!
Pénteken voltunk ott csúszni, teljesen egyet értek vh hozzászólásával, mi is az abban leirtakat tapasztaltuk. A parkolás ingyenes, a nagy parkolótól mi is gyalog másztunk fel a ülős felvonóhoz. A helyiek figyelmen kívül hagyva a behajtani tilos táblát, felhajtottak az úton, de igy sem volt messze, bemelegítésnek tényleg jó! A síbusznak nevezett teherautót nem is láttuk. A beülős felvonóval 9-kor felmentünk a fenti pályákhoz, a lefelé vezető pályát lezárták, talán óránként beinditották az ülőst, hogy az újonnan érkezők feljöhessenek, de egyébként állt. A beülős aljáig vezető kék pályán csak a végén lehetett lecsúszni. Több szakaszán kevés a hó, 1-2 jeges folt van rajta és a végén tiszta kő, úgyhogy nem érdemes rajta menni. A felső pályák viszont kifogástalanok voltak, nem volt tömeg, a felvonó tényleg nagyot ránt az elején. A snowbordosoknak is nagyon jó hely, több helyen jó is ugratók vannak építve.
Mi nagyon jót sieltük, ajánlom mindenkinek! Üdv: sicu
2009.02.22. vh
Sziasztok!

Pénteken voltunk Aranyidán. A csúszás mindig feledteti a kellemetlenségeket. Ha valaki még nem volt itt, akkor egy rövid áttekintést adok. A falu fölött van egy nagy terület, szépen letolva, ott kell parkolni. Ha szerencséd van, akkor érkezik egy bódés teherautó, ami felvisz egy háromüléses székes lift induló pontjához, és a pénztárhoz. Az ülőszékes lift elég lassú, de a nap további részében úgysem fogod használni, mivel a pályák fenn vannak. Gyönyörű a környezet, a pályák ugyan piros jelzésűek, de egy két rövid letöréstől eltekintve inkább kéknek sorolnám be. Teljesen kezdők bajban lesznek a tárcsás felvonóval, mert ugratva, gyorsan indul.

Jellemző, hogy pénteken nem közlekedett a teherautó, vártunk rá fél órát, véletlenül tudtuk, meg, hogy nem is fog menni aznap, így gyalog másztunk fel a széke liftig. Bemelegítésnek jó volt. A 120 cm hó egy kicsit meredek mérési eredmény, egy-két helyen a fű is kinn volt, de a pályák teljesen rendben voltak. A létszám is kezelhető, nem vártunk 5 percnél többet egyszer sem. A kék erdei pályán a végén mentünk egyszer, volt rajta itt-ott kő, szóval vigyázzatok a tempóval, ha szeretitek ha sima a sí talpa. Jó csúszást.

Az erő legyen veletek !!!
2009.01.05. marosiz
Üdv!

Január 3-án szombaton voltunk kint. A körülmények nem sokban változtak, ahhoz képest mint az előttem szólók leírtak. A 3-as pálya üzemelt csak, a 4-est folyamatosan hóágyúzzák, de aznap nem nyitott ki. Kellően hideg volt, -15fok körül, ha így marad az idő, hamarosan kinyit. Bár egyébként volt aki így is csúszott rajta.
A 3-as egyébként jó volt, egy két helyen kicsit jeges, néhol egy két kő, némi avar, nem túl széles, de összességében jó. Ellenben a pálya végén az a meredek rész, amiről Hogwash beszélt, valóban durva, itt volt is egy kisebb balesetünk.
Az alsó parkolóból kék ill. sárga "síbuszok" (amolyan kenyérszállító dobozos IFA, vagy Robur:)) visz fel a beülős felvonó (A) aljához. Itt lehet jegyet venni, mi 15-20 percet álltunk sorba, elég lassúak. A felvonó innen 10-15 perc alatt ér fel, a táj nagyon szép. Amikor kiszállsz, jobbra lefeleé lehet lecsúszni a tányéros felvonóhoz, ez az a meredek rész amiről beszéltünk. Akinek ez lesz az első síelése a szezonban, és nem a pálya ördöge, az jobban jár, ha itt lecsatol és lesétál indításnak elég kemény. A felvonónál nem volt vészes a sor, 5-10perc alatt sorra lehet kerülni. Kifli alakban állnak sorba a népek a két kapuhoz, a külső íve a kiflinek gyorsabban halad, mert belül betömörödnek az emberek. Kívűlre álljatok!
Napijegy 17euro, 4órás 13euro. Hütte árakról nem tudok nyilatkozni. 15:30-kor zárt a pálya, lefelé a beülősön ölben kell vinni a léceket, mert az alján nincs kicsúszási lehetőség. Összességében pozitív.
IMG-3816.jpgIMG-3814.jpg
2008.12.29. Hogwash
Mi ma voltunk nagyobb társasággal. A pálya kifogástalan, nagyon jót csúsztunk, de volt néhány gond is. Kezdőknek, vagy akár haladgatóknak sem javaslom most, mert a 3-as pálya vége inkább fekete (egészségesen meredek)és most, hogy a 4-es még nem megy, csak erre lehet a felvonóhoz csúszni. Ráadásul voltak jócskán, néha a meredek felénél állt a sor vége. A várakozási idő 5-15 perc volt. A felvonó a szokásos bakugrós (én speciel élvezem, de aki kiesik, annak nem vicces), a nyomvonala hepe-hupás, a társaságunkban levő - egyébként évek óta ügyesen síelő - kisfiú (valszeg a kicsi testsúlya miatt) nem nagyon tudta használni. Összességében azért jó kis nap volt.
2008.12.28. punto
Szia!
Ma voltunk kint. A weboldalukon jelzettel ellentétben a 3-as és 4-es pályák helyett, csak a 3-as üzemel. Ezen a pályán a jelzett jó feltételnek megfelelő a hó. Egy helyen kellett a földes havat kikerülni, de nem vészes. Az egy pályára, és egy felvonóra volt rendesen síelő ( a korábban megszokottakkal ellentétben), sorban állás 5-6 percesre is sikeredett néha, de átlagban kb. 2-3 perc. A 4-es pályát most hóágyúzzák, napközben is mentek végig. Véleményem szerint, ha az idő is ilyen marad, pár napon belül megnyitják. 3 vagy 4 éve voltunk ott utoljára, azóta semmit nem fejlődött. A pálya környezete továbbra is gyönyörű, a személyzet is segítőkész, összességében jót síeltünk.
Egy pár kép.
4-es1.JPG4-es2.JPG3-4-es-elagazasa.JPG3-as-palya.JPGtarcsas-sor.JPGtaj.JPGparkolo-megtelt.JPG
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »