Élménybeszámolók: Krompachy síterep leírás

Krompachy síterep értékelése
383 szavazat, átlagos érték: 3.1
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2019.02.10. MarDa
Sziasztok! Ma voltam először síelni Korompàn. Fél tízkor a parkoló kb harmada telt meg. Bakancsban a mintegy 40 métert nehezen tettem meg mert jeges volt és a napokban kiszórt? kavicsot a felolvadt újra megfagyott jeg túlnyomórészt befedte. A pénztàr a pàlya aljàn van egy fabódéban. Vàrni nem kellett. Bankàrtyàval lehet fizetni. 2 óràs jegy 13 Euro. Kaucio 5 Euro. F és E jelű tàrcsàs felvonó finoman lassú. Mellettük enyhe lejtèsű tanuló pàlya van. B és C szintén tàrcsàsak, màr dinamikusak. A Bnél max 2-3 percet kellett vàrni. A pàlyàk jellegzetesen jól kifagyott műhavasak voltak. Jót síeltem!
2019.01.07. Csebo
Kimentem a hétvégére Korompára, így válaszolok a saját kérdéseimre.

Mint korábban már valaki megírta, a kétüléses felvonó már nem működik, a hegyre három tányéros felvonóval lehet feljutni.
Jelenleg az egyes pálya legfelső része hóhiány miatt nem működik, de alatta a műhónak hála nagyon jó a pálya. Nem voltak sokan, a B felvonónál gyakorlatilag soha nem kellett várni. Ár/érték arányt tekintve jó a terület, idény eleji besíelésre tökéletes.
2018.02.27. Rolland
2018. február 22-25.
A pálya hossza némi csalódást okozott számunkra. A felső részt, a fekete pályát nem tartották rendben. Bár a tárcsás felvonóval fel lehetett jutni, de a bátrak csak saját felelősségükre vállalhatták a lejutást. A buckasízést és a kihívást kedvelők nem futamodtak meg. A francia lift ennél fogva nem működött. Ez a hétvégi -14 °C alatt volt rossz, hiszen a tárcsáson megfagytak az ember végtagjai.
A középső pálya (kék és piros vegyítve) karban tartott, minden reggelre szépen elegyengetett pálya volt. Közepesen síelőknek és az ötvenéves óvatos duhajoknak 3 nap itt kellemesen eltölthető és bőven elegendő. A haladók az egy darab karbantartott pályát hamar megunják. Zárva volt a Hotel Hutnik is és az odavezető lift is. Egy büfé üzemelt a pálya középső részén, ahol az ételt-italt "arany áráért" mérték.
Van 2 órás és 4 órás jegy is 11 és 16 Euróért. A napijegy 19 Euró. A pálya 8:30-16:00-ig van nyitva.
2014.02.25. pokoanita
2014. február 1-jén voltunk Krompachy-ban, egy napos besízést terveztünk.
Nagy csalódást jelentett a pálya, hiszen ahelyett, hogy fejlődne, évről évre csökken a színvonal. Az utazás előtt megpróbáltunk ugyan tájékozódni az állapotokról, de csak odaérve tapasztaltuk, hogy a régi kettes felvonó nem működik, ezáltal a csúcs sem érhető el, helyette előbb a bébiliftet, majd pedig egy ideiglenes húzóliftet kell használni a régi tányérosig (ami szintén nem megy fel a legmagasabb részig.) Ennek megfelelően nagyon hosszú sorok alakultak ki, és sokat kellett várni. Kár, mert az időjárási és hóviszonyok kiválóak lettek volna....
Arról nem beszélve, hogy panaszunk hallatán a jegypénztáros kolléga kifejezetten udvariatlan volt.
2013.03.24. cs.mark97
Mult hét szombaton (2013.03.16-án) voltunk Korompán. A pálya egy két helyen, főként a meredek részeken jeges volt, de ahol nem érte annyira a szél ott volt 5-10 cm friss porhó a jégen. Nagyon tiszta volt az idő a Tátrát nagyon jól lehetett látni, szinte egsz nap sütött a nap.
IMG-5418.JPGIMG-5419.JPGIMG-5426.JPGIMG-5431.JPGIMG-5432.JPGIMG-5433.JPGIMG-5436.JPG
2013.02.12. tothlevente
Korompa messze nem ideális síterep.
1. Szűk völgy, katlan az alja, így tumultus van hétvégeken,
2. a fenti pályák jók lennének, de nagyon rövidek,
3. nagyon sokszor lefújja a szél a tetőről a havat,
4. sokszor előfordulnak pályakezelési problémák.

Csodálkozom, hogy odamennek a kedves sporttársak, amikor sokkal közelebb sokkal jobb lehetőségek is adódnak.
2013.02.12. Huben
Tegnap(02.11.) voltunk Korompán, rengeteg hó van, a háztetőkön 30-40 centi friss hó, ennek ellenére a pálya nagyon rossz állapotban volt, mert egyáltalán nem volt lekezelve a hétvége után.

Buckás, itt-ott jeges, síelni nem lehet rajta normálisan sehol sem, dühítő, hogy ezt megengedik maguknak.

A beülős és a hosszú korongos felvonó ment csak.A korongosnál általában 1-3 perc sorban állás, a beülősnél semmi.

Az 5-ös és 3-as pályán volt vagy 40 centi porhó, itt el lehetett azért szórakozni, de az összkép ettől függetlenül rossz.

Nagyot csalódtam, pedig szeretem ezt a pályát.
2012.07.24. Zsuzsoo
Sziasztok!


Kicsit megkésve, de mindenképp szeretném megosztani Veletek első Korompán eltöltött élményemet.

2012 február végén síeltünk egy napot Korompán. Miskolctól kb 160 km-re található ez a síterep amit Kassáig könnyedén, majd onnan Jahodná irányába kicsit lassabban tettünk. Tudatlanságunk miatt attól tartva, hogy valahol Kassánál kicsi autópálya részre fel kell hajtanunk megvettük a 10€-os matricát... :S Erre semmi szükségünk nem volt pedig. nem néztünk utána, tanulópénz :D
Miskolctól másfél óráig tartott az út.

Gyönyörű napsütéses idő fogadott minket, de ahogy kiszálltunk az autóból rögtön éreztük, hogy jól tettük azt hogy símaszkokat is vittünk magunkkal. Csípős hideg volt amiről az orkán erejű szél tehetett.
Odabattyogtunk a parkolóból a bakancsainkban a kasszához és megvettük a 17 €-os napijegyet + 5€ kaució amit nap végén visszaadnak a chipkártya ellenében.

Ezután a kicsit öregecske és igen lassú 2üléses felvonóval mentünk fel a hegy tetejére. nem mondom szép volt a kilátás de aznap ezen kívül összesen még 1x mentünk az ülős felvonóval. szörnyen lassú és sokszor meg meg állt míg a tetőre ért.
Odafent szintén olyan őrült szél fújt hogy majdnem visszafújt a tetőre.
Nem tudtunk egyszerűen elindulni lefelé pedig meglehetősen meredek az 1-2es pálya ami pici pirosként indul és rögtön átvált feketébe. Az erős szélnek köszönhetően a havat már jól lefújta a tetőről és sok helyen nagyon ki volt jegesedve. De ennek ellenére nagyon élveztük. Nagyon jó hangulat volt az egész síterepen és meglehetősen sokan is voltak. ami külön tetszett hogy több helyen is a nagy hóban a Hütték mellett főzték a bográcsgulyást.
Amit aztán a hüttékben egészen olcsón meg lehetett venni. Ha jól emlékszem 2-2.5€.
A garzon tea is csak 30cent volt.
Megkóstoltunk több féle pálinkát is és azok sem voltak drágábbak 1€-nál. Hagy jegyezzem meg hogy az 1ik magyar síterepen ( Mátraszentistván ) az őrült drága belépő mellett (5.500Ft.)ugyanez horror áron vehető meg. 3cl pálinka 700 Ft.- . 1adag gulyás leves 1000 Ft.- , Sztrapacska 1.500 Ft.- . Az almás rétesről ne is beszéljünk ami 5-600 Ft-ba került.
Na ezt majd leírom annál a kommentnél részletesebben, amivel szintén már rég elkéstem.

Szóval visszatérve, nagyon jó hangulatú, jól kezelt pályák fogadtak minket, kivéve mondom a tetejét ami jeges volt.
Mi a C és a D felvonókat használtuk ( ezek meglehetősen gyorsan repítik fel az emberkéket a tetőre ) és az ezekhez tartozó fekete pályákon csúszkáltunk. Várakozás nagyon max 3-5 perc.
Úgy gondolom, hogy a tanuló sielőknek nem ez elsősorban a síterepe.
90%-ban fekete és piros pályák állnak rendelkezésünkre.

Mindenesetre mi egy nagyon szép és élménydús napot töltöttünk Korompán és azt biztosan mondhatom, hogy még idén ahogy az első hó leesik visszatérünk ide.
20120303651.jpg20120303657.jpg20120303660.jpg20120303663.jpg
2012.02.20. vh
Üdv Mindenki!
Pénteken (17-én) újráztunk a korábbi nagyon jó hóviszonyokon felbuzdulva. Remek döntés volt. Még jobb körülmények voltak, mert esett annyi hó, hogy annak ellenére, hogy csak a középső fő nyomvonal volt pályagéppel kezelve, a többi pályákat is bejártuk. Egész nap esett a hó, a nap végén kevésbé, de délelőtt szépen. Szerencsére szélcsend volt, a hőmérséklet a legjobb -5.
Ha ez az enyhülés nem hozott olvadást odafenn, akkor érdemes elmennetek, mert nagyon jó a pálya felülete. természetes hó van rajta, nincs kijegesedve egyenlőre.
Hétköznap menjetek, bár pénteken a nap közepén volt 4-5 perc várakozás, de nem volt veszélyes.
A bérlet 22 €, amiből 5 € a kaució a végén visszafizetik. Hajrá, induljatok.
2012.02.13. dtamas
Sziasztok!

Vasárnap (12-én) csúsztam egy napot Korompán. Az idő tökéletes volt: a reggeli felfrissítő hideg (-15) után egész nap napos, kellemes (-5 körüli) hőmérséklet volt, kevés széllel, síruhához ideális :)
Sajnos csak 4 felvonó működött: a völgy aljában a gyereklift (Doppelmayer) a hozzá tartozó libalegelővel (a hosszú pálya legaljánál), a 2 üléses nagyfelvonó, a leghosszabb tányéros húzólift, és asszem a D jelű tányéros. Nagyjából 40-50 centi természetes hó van a környéken, plusz a pályára ágyúzott műhó. Gyakorlatilag minden pálya és felvonó megnyitható lenne, ha gondosan lekezelnék a pályákat, és beüzemelnék a felvonókat, de... a pénzhiány bizony kézzel fogható. Ez egyébként a pálya egészén is látszik: Kicsit mintha megállt volna az idő itt a Gömör-Szepesi érchegység kis poszt-szoc iparvárosának sípályáján... A szükséges karbantartások megvannak, de új fejlesztések bizony hiányoznak. Az üléses felvonó sajnos tényleg brutál lassú, és igencsak retro, amolyan régi játszótéri vashinta feeling. Állítólag már több évtizede nem nyúltak hozzá, pedig a vasárnapi tömeg láttán a pálya lazán elbírna egy fasza 4 ülésest is... Ehelyett viszont a hosszú tányérost felgyorsították, így igazi "franciásan" ráncigálja az embert. Ami nem feltétlenül baj: a felvonózás itt tiszta izgalma! Kellő odafigyelésel egészen élvezhető, ahogy szinte suhanunk fel a hegyre, lehagyva a velünk párhuzamosan csigalassúsággal libegő lanofkákat :))
A pályarendszer egyébként igen jó vonalvezetésű, kellemesen meredek, piros-fekete lejtőkkel! A teteje nyomokban jégfoltos, de nem veszélyes, relatíve porhó fedi a pályákat! Az alja felé erősen buckásodnak a pályák, de nekem, boardosnak ez egészen kellemes volt:) A többi felvonó üzemen kivül helyezése nem vette el a kedvemet a kezeletlen, felső pályák használatától. Vállalkozó szelleműek egész jókat csúszhatnak, nemegyszer szűz porhóban! (De vigyázni kell a ratrakmegfordulási nyomokra, és az autós nyomvályúkra, amik bizony sajnos keményre fagytak, bele is zakóztam az egyikbe...) A pálya alsó része mellett méteres magasságú, hóágyú által gyártott, de el nem dolgozott hókupacok vannak, az ugratós kedvűek nagy örömére :) Nem tudom, hogy funparkot terveznek oda, vagy csak túl sokat ágyúztak és a felesleget ott hagyták a pálya szélén?
A kajálásról: Aki ide indul, osztrák stílusú hüttéket ne keressen! Van pár házikó (panzió) a pályák mellett, de nem igazán lehet beülni, hanem a ház előtt van a kertiparty: a szabadban grillezik a kolbászt, és kis asztalon adják, amit szintén kint lehet elfogyasztani, a hozzá járó üdítőkkel együtt. Nekem ez annyira nem jött be, de hát ízlés dolga.
Összefoglalva, egy nagyon jót boardoztam tegnap Korompán. A pálya trükkös, változatos, és bár kevés pálya volt megnyitva, de jelen hóviszonyok mellett, kellő odafigyeléssel a kezeletlen részek is egész vállalhatóak. Egy napos síelésre/boardozásra tökéletes a pályarendszer, észak-magyarországról érkezők előnyben (Miskolcról mintegy két óra az út). A sorbanállás az alsó hosszú tányéros liftnél 7-8 perc volt, nem drámai. Azonban a felső D liftnél egész nap szinte 0 sor volt, hiszen mindenki lecsúszott a nagy tányéroshoz, szóval a gyors, pörgős körökre a felső tányéros az igazán ideális :)
2012.01.26. vh
Üdv Mindenki!
Tegnap csúsztunk Korompán. Sokszor voltam már, de nem nagyon emlékszem, hogy ilyen jó pályán mikor mentem utoljára ezen a terepen. Korábban mindig kijegesedett a teteje, a felső pár száz méteres szakasz, de most nem. Köveket sem találtam, a síléc talpa hibátlan maradt.

A felvonók közül az ülőszékes, valamint felfelé nézve a pálya bal oldalán a hosszú korongos felvonó járt. A honlapjukon: http://www.plejsy.com/info.php
Tatrapoma H 210 (1400 m) C jelű ez a lift.
Ha ez nem megy, akkor nem érdemes oda utazni, mert a többi lifttel a pályának csak rövid szakaszát tudod bejárni, a székes pedig nagyon lassú, így a km-t nincs időd beletenni a síbe.

Korábbi években sokkal magasabb színvonalú volt az egyéb szolgáltatás. Jelenleg két melegedő üzemel, az egyikben kaja nem nagyon van, inkább italozásra jó. Ez előtt vannak a VÖLKL zászlók kirakva. A másikat kicsit alacsonyabban, lefelé menet a fák mögött találjátok meg.
Nagyon jó volt a káposzta levesük, az árak is elfogadhatóak, a mennyiséggel is minden rendben van. A Saris sört ne vedeljétek, nekem nagyon nem jött be. A nevében is benne van.
;-)
Reggel fél kilenckor indul a felvonó, délután négykor áll le. A tegnapi napon nagyon kevesen voltak a pályán, egyszer sem kellett várakozni a beszállásra. 4 előtt két perccel sikerült az utolsó felvonásra becsatlakozni. Mire leértünk, a parkolóban alig voltak autók. Jó kis nap volt, de a második napon biztosan unnám a dolgot. Évente egyszer egy napra kiváló, mert van időd elfelejteni a monotonitását a pályának. Ha sport-teljesítményre vágysz, és tolod neki reggeltől délutánig, akkor meg fogod találni a számításodat. Garantáltan kellemesen el fogsz fáradni. 8-9 perces kanyarokkal kell számolnod, ehhez azonban bírnod kell a tempót egész nap. Hétköznap menjetek, ha nem akartok sorban állni.
2012.01.14. cs.mark97
Hát elmentünk ma Korompára síelni :) Egész jó volt, ahoz képest, hogy a hosszú (C jelű) korongos felvonó nem működött. Volt amikor nagyon elkezdett esni a hó, volt amikor sütött a nap, szal változákony volt az időjárás.
Csak a lassú beülős (A), Középen egy egészen gyors korongos (D), és a lenti gyerek/tanuló felvonó (I) működött.
Természetesen mivel az A beülős lassú így nem érdemes lecsúszni teljesen a pálya aljára és újra azzal felmenni, mert még a pálya sincs kész csak a feléig. 8 hóágyút számoltam amik egésznap mentek megállás nélkül azon a szakaszon ami a D jelű felvonó alatt van. A 6os, 7es és a 8as számmal jelzett pályákon van bőven hó, de a ratrak még nem doglozott rajta szóval ott csak szűzhó volt. Csak az 1es számaml jelzett pálya volt a feléig (addig ahol a D felvonó kezdődik) ratrakkal megcsinálva.
2012-01-14-12.58.18.jpg2012-01-14-12.58.34.jpg2012-01-14-12.58.38.jpg20120114069.JPG20120114070.JPG20120114075.JPG20120114076.JPG20120114063.JPG
2011.12.28. dombi7
Sziasztok!

Mi 26.-án voltunk Korompán. A honlapon láttuk, hogy nyitás lesz: 50% kedvezménnyel. Kicsit félve indultunk el, mert egyéb nem volt feltüntetve a honlapon. (hómennyiség, síelhető szakaszok) Mivel 120km-re lakom tőle, hát elindultunk. Kettő felvonó működött: a kétüléses, ill. a H60 nevű 650m-es. Viszonylag kevesen voltak, de mivel csak a csákányosig lehetett lecsúszni itt torlódott össze a nép... 8-10perc várakozási idővel lehetett számolni. Mint mindenhol nekik is nagyon hiányozna min. 20-30cm hó, meg egy kis hideg, mivel nem is tudtak csak ~10h-ig ágyúzni. Összességében jól éreztük magunkat a szezon első síelésén. Ha kapn(ak)ának egy kis égi áldást biztosan vissza térünk még.
2011.02.26. Gzoli
Sziasztok!
Nemrég jöttünk meg Korompáról, egy napot sieltünk itt. Most elég jók a hóviszonyok, egy kis hó esett is, de ez nem lehetett túl sok, viszont a hideg időben gondolom hóágyúztak is. Minden pálya és felvonó üzemel és a szombati nap ellenére nem is voltak olyan sokan. Délelőtt 11-ig és délután 2 után max. 1-2 perc várakozási idő, és csúcsidőben sem volt több 6-8 percnél a hosszú tárcsás felvonónál, de a fenti rövidebb lifteknél szinte egyáltalán nem volt sor. Sütött a nap ezerrel, így még az ülőliftben töltött hosszú percek se voltak olyan kellemetlenek, mint máskor. Aki már járt itt, az tudja, hogy a pálya felső meredek része délutánra ( vagy még hamarabb ) buckás és jeges, de ez máshol is így van. Szerintem megér egy napot. Ja, és Milka promóció volt (talán még holnap is lesz), osztogatták a csokit egész nap.Jó éjszakát mindenkinek!
2011.01.06. vh
Friss info. Tegnap voltunk. Elég hideg volt, a pálya mindenhol síelhető, a felső negyed része jeges, de aki volt már itt, az tudja, hogy mindig jeges.
Hétköznaphoz képes elég sokan voltak, bár nem kellett sokat a sorban-állással eltölteni. A tavalyihoz képest az árak alacsonyabbak, napi bérlet 16,5€+5€ kaució, a nap végén a pénztárban visszafizetik. Bableves 1,2€ sör 1€. Gyártják a havat ezerrel, még nincs a teljes felület behavazva, csak a székes, a hosszú tárcsás, és a rövid tárcsás lift működik. A két legszélső tárcsás lift áll.
Hajrá. Egy napot megér.
2011.01.01. vogi
BUÉK mindenkinek!Dec.30-án jöttünk haza Krompachyból.A csúcsközeli fenti 1/3(többnyire fekete)dél körülre rendesen jeges volt.Alternatív megoldás ként,a fenti tárcsásból a durván jeges szakasz aljánál kerestünk kiszállót(mielőtt megtörik a tárcsás fel a csúcsra)
A jobb oldali piros szakasz kezeletlen volt.
Sorbanállás:a lenti kék tárcsásnál tömegnyomor,a csúcsra menő tárcsásnál max 3-5 perc.
A 2 ülésesnél(ami elég lassan megy fel a csúcsig)szinte 0 várakozás(kivéve,amikor javították a piros aljáról induló tárcsást,de akkor is max4-6 perc várakozás volt)
Büfében sem volt tömegnyomor,bár szabad asztal elvétve volt)
Mindent összegezve:kellő kreatívitással,teljesen élvezhető a pálya,a környezet hibátlan.2-3 nap alatt nem lehet megunni.Jó csúszást mindenkinek!
2010.02.09. caferacerr
Sziasztok!

Február 3.-6.-ig voltunk Korompán. A pálya nagyon jó volt, a teteje a nap végére egy kicsit jeges volt.
Hétközben semmi tömmeg, sorbanállás, hétvégén egy kicsit többen voltak de még az sem volt vészes.
20100204271.jpg20100204277.jpg20100204283.jpg20100204290.jpg20100204330.jpg20100204347.jpg20100206352.jpg20100206377.jpgFenykep0542.jpgFenykep0555.jpgFenykep0559.jpgFenykep0566.jpg
2010.01.26. vh
Sziasztok!

Hétfőn csúsztunk Korompán. Itt-ott valóban picike fekete kavics volt nyomokban a pályán, de nem volt zavaró. A pálya felső negyede a meredek részen jeges, de síelhető. A többi rész kifogástalan simára dolgozott, keményre taposott hó. Ha valaki el akarja kerülni a jeges meredekebb szakaszt, a C jelű felvonóból hamarabb kiszáll és kész. Nagyon kevesen voltak, szinte nem volt várakozási idő. A székes lift nagyon lassú, nem érdemes lecsúszni az aljáig, mert 18-20 perc a menetidő felfelé.
Gondolnak az ínséges napokra, a havat készítik ezerrel, óriási dűnék vannak végig a pálya mellett. Folyamatosan bővítik a síelhető területet. Ha ilyen hideg lesz, egy hét múlva minden pályát előkészítenek.
Kezdőknek nem biztos, hogy kellemes emlék marad a hely, mert nagyon kemény a pálya végig, egy esetleges esés, ami néha jól is esik egy puha hóban, itt kellemetlen kék foltokat eredményezhet. Mindenesetre hajrá, menjetek, egy napot megér. Az biztos, hogy a sí talpát és élét is jobban igénybe veszi az egy nap, mint egy egyhetes olaszországi kiruccanás. Azt hiszem, ráfér az élezés és némi talpjavítás a léceimre. Ezt dobta a gép. Csak az a sí nem kopik, amelyik a padláson hever.

AZ ERŐ LEGYEN VELETEK !!!
2009.01.26. gzsdrkk
Vasárnap jöttünk haza Plejsy-ből.Minden nagyon jó volt,bár a pályán kivűl sehol nem volt hó, a pályát is végig hóágyúzák.Az összes felvonó működött, hátrány,hogy a lenti melegedő csak ritkán tartott nyitva és semmilyen kaja nem volt,bár a forralt bor kiváló. Kezdő vagyok így onnan merítettem bátorságot.Egyik,már profi barátom azt mondta,a függő felvonó lassú,ezért az időt becsukott szemmel relaxálva töltötte.Kipróbáltam a sapkát füldugulás ellen és tényleg működik.Kösz az infót.
2009.01.25. pla
Most csüt-től vas-ig (jan.22-25.) voltunk kint, nagyon jó volt. Bár a szálláson (Penzion Sivec, 25 km-re Kassa felé) elég sokat esett az eső, és sehol nem volt egy golyónyi hó sem, a pályák csüt-ön és pénteken is megfelelőek voltak, szombaton kifejezetten jók, vasárnap már (főleg fent) jegesebbek. Nagyon jókat síeltünk, nem voltak sokan, várni is ritkán kellett, akkor is keveset. A kétüléses, a lenti bébi, a fenti hosszabb és gyors tárcsás, és legfelül is a rövidek szinte végig mentek. A szálláson a szobák k.rva gyengék voltak (mondjuk ennyi pénzért nem is jár jobb), de a wellness részleg (+10 EUR/2 óra/fő) nagyon-nagyon jó (jakuzzi, depid., úszómed., szauna). Érdekesség, hogy az egyik srác füldugulás ellen sapkát húzott a kocsiban a fejébe, próbáljátok ki, hat-e.
2009.01.20. Hogwash
Baromi nagyot síeltünk ma Korompán! Igaz, csak 3 felvonó ment - a lanovka, a lenti baby-lift és a hosszú tárcsás, de minden pálya - nem csak a működő felvonók mellett - remek állapotban volt és összesen talán ötvenen lehettünk. A büfé és a büfések is hibátlanok - olcsó és jó, kifogyott a sör, de két csúszás alatt jött az utánpótlás :) Sajnos szerdára és csütörtökre esőt jeleznek, de péntektől újra lehűlés és havazás várható.

http://www.met.hu/omsz.php?almenu_i...d=weather&pid=eloreje...

A büfések szerint hétvégén sincsenek sokan, bár ők más mércével mérnek. Néhány kép a tömeg érzékeltetésére:
DSC01489.JPGDSC01490.JPGDSC01493.JPGDSC01494.JPG
2009.01.18. Bikeman
Január 17 Szombaton voltunk kint síelni.
Remek volt. Hó volt rendesen, a pályákon el is volt dolgozva. Sajnos nem ment minden felvonó. Pl. az E jelű, pedig ez a kedvencem.
Napvégére kicsit ki jegesedet.
Kelet Szlovákia legjobb pályája! Az energetik Chata mellet lévő kis büfét Nyiregyháziak üzemeltetik. Vásároljatok itt, nagyon kedvesek.
Egyébként csak a felvonó árakat sokaltuk, minden más megfizethető, nincsenek elszállva az árak.
2009.01.11. ADR
1 hete voltunk Krompachy-n kétségtelenül mennek a hóágyúk non-stop termelik a havat probálják is rendezni feltölteni a pályát de a minőség az a rendkivüli hideg miatt is hagy kivánni valót maga után!A kétüléses brutál lassú majd odafagy az ember mire felér a húzólift mellette nem ment csak a fentiek!A pálya sokat van árnyékban ezért jegesedik elég rendesen a ratrakot kerülgetni kellett mert du is dolgozott!Természetes havat most sem nagyon láttam a web camerán de műhó az van szerintem bőven!
2009.01.07. ArchiTomi
Ma voltunk Krompachy-n és ami a pályát illeti már (majdnem) semmi nem utalt arra, amit micy78 írt legutóbb. Indulás előtt olvastam a hsz-át és kicsit aggódtam hogy milyen lesz, de bíztam a hétfőn leesett hóban. Tegnap a webkamerán már fehér volt a teljes pálya (már amennyire annak képéből meg lehet ítélni), ezért úgy döntöttünk mégis oda megyünk, mivel ez a hozzánk legközelebb eső "nagyobb" síterep és a maradék koronánkat el akartuk költeni.
Hétköznap lévén egyáltalán nem volt tömeg, sőt elég kevesen voltak a pályán. Mi a beülős felvonón 2× mentünk fel (az első csúszás előtt és ebéd után), de senki nem állt ott. Egész nap csak kb. minden 3-4-ikben ültek. Napközben legtöbbször a "D", néhány alkalommal az "F" felvonót használtuk. Ezeknél ugyanaz volt a helyzet. Becsúsztál és irány a csúcs. 1 óra alatt annyit csúsztunk, hogy alig akartuk elhinni hogy még csak ennyi idő telt el. Du. 2 óra után már többen lettek, de nem volt tömeg ekkor sem, síiskolások voltak főleg. A hosszú húzósnál (C) már ekkor volt kisebb sor, de csak néhány percet kellett várni.
A fenti büfék közül ma is csak az Energetik melletti volt nyitva.
A pályán nagyrészt műhó volt, de teljesen rendben volt. A középső részen egész nap mentek a hóágyúk. Délutánra voltak már kijegesedett részek főleg a pályák közepén, de nem volt vészes.
Az időt is jól kifogtuk, napsütés és kisebb hóesés felváltva, -7 fok.
Nekünk ez volt a szezon első csúszása, de nagyon jól sikerült.
Micy78! Menjetek ki most hétköznap ha tudtok, hogy elmúljon a rossz érzésetek :)
Ja! A térkép, ami itt van kitéve nem aktuális, mert a Hotel Relax-tól lefelé vezető pálya és annak felvonója a valóságban nem létezik (beülőstől jobbra). Valamikor korábban kivágták a nagyobb fákat, de most csak egy gazos terület.
A síterep honlapján a valós térkép van kint: http://www.skiplejsy.sk/nove/s201-s...ieles.html
Ezt majd megírom a honlappal kapcs-os topikban is.
2009.01.06. micy78
Sziasztok! Mi múlt héten pénteken 01.02. voltunk Korompán. Mit is mondjak nagy csalódás volt... Én nagyon szerettem ezt a pályát, itt tanultam meg síelni. A múlt héten valahogy összetört bennem az a jó érzés ami mindig visszacsalt Krompachy-ba. Kezdődött azzal, hogy a pályák 1/3-a üzemelt, no persze erre semmi emberi nyelven nincs tájékoztatás a pénztáraknál és a 24Eurót ugyanúgy elkérik fejenként mint ha az összes pálya menne. Képzelhetitek, hogy a 3db felvonónál mennyi időt kellett sorbaállással töltenünk. 5perc síelés-30perc sorbanállás. Valahogy ez volt arány. Az egyetlen kék pálya hossza is csökkent a megszokotthoz, ott kb.40m-es sor állt egész nap... ezen kívül összesen 3 felvonó üzemelt. Egész nap tülekedés, toporgás kis síeléssel fűszerezve. A pályán egész nap hótolók dolgoztak, akik nem voltak tekintettel sem gyerekre sem felnőttekre. A hótolók fenti páyákról 3m széles sávot hagytak járhatóan, hogy akik megunták a (v)iszonyokat elhagyhassák a hegyet. A gyakorlatlanabb síelők ott aztán keltek - feküdtek. A hómunkások jót derültek ezen. Ennivalót csak az Energetik melletti bódéban találtunk jót, ahol ráadásul a hölgy magyar és magyarul beszél! A hotel melletti hüttében már azt a jó Hot-dogot sem lehet kapni,-egész nyáron erre vártam- mert nem árulhat a jelenlegi bérlő ételt, mivel így konkurálna a 4*-os Plejsy Hotellel... Ott meg aztán van kaja jó áron! Úgyhogy mostanában nem akarok odamenni, mert eddig a híresen kedves szlovák modort feledtette a síelés és a Hot-dog okozta öröm, de ezek hiányában inkább más irányba tekerjük a kormányt.
Sajnálom, mert sokat voltunk Korompán, de a fent leírtak miatt inkább másik kedvenc pályát keresünk. Tiszta szívből nem tudnám ajánlani senkinek. Jó sportolást mindenkinek!
2008.12.29. Joccc
Hi.
Tegnap voltunk Krompachyba. Használható hó nincs csak a felső 1/3 részen de az is elég jeges. Az alsó 2/3 részre le sem lehet csúszni csak kinlódás árán a fű és a kövek között, ami szép nyomokat hagyott a deszka alján. 3 lift ment a 2üéses és az annak a vége mellett lévő 2 db tárcsás. A tárcsásnál 10-15p sorbanállás. Ahol nincs hóágyúzás ott patakmedreket és autófeljárókat kell még a kövek mellett kerülgetni. Az árak emiatt 50%al olcsóbbak. 4 órás 500Sk helyett 250. 2009től Euro lesz de a bérlet vásárlásnál 4 nappal előtte nem vették el csak a koronát.
Addig nem érdemes menni amíg nem lesz 30-40cm természetes hó. A webkamera képe meg a 40cm hó igencsak csalóka.
2008.02.08. hg001
Sziasztok!

Ma (péntek, 02.08.) voltunk Korompán, 10:00-tól zárásig nyomtuk. Annak ellenére, hogy az erdőben néhány hófolton kívül nyoma sincs a télnek, a pályán tisztességes hóviszonyok voltak, mindegyik pálya + majdnem mindegyik felvonó és hütte ment. Kb. délután 2-től kezdett több helyen kibuckásodni a meredekebb pályák egy része, de a mesterséges hó állaga miatt ezeket a buckákat a léc elég jól szétnyomta, tehát nem volt zavaró (sőt :)).
Nagyon kevesen voltak, így egyik felvonónál sem kellett sorbanállni. A pörgésnek köszönhetően a nettó sieléssel töltött idő rengeteg volt, éreztük is a combunkon :).
Tanulság: ezerszer inkább egy ilyen végigpörgött nap egy egyszerűbb pályán, mint tülekedés és szenvedés egy nagyobb központban (pl. Jasna).
2008.02.05. SíMan
Maci-Laci 1, elég sokat jártam ide a korábbi években - volt úgy hogy minden hétvégén, de a múlt szezonban egyszer sem, illetve az idén is most először, ezért csak a régebbi tapasztalatokat tudom megosztani veled. Én mindig korán mentem, 9-10 között ott voltam és 4 órás jegyet vettem általában, így 1 óráig nem sokat kellett sorba állni és rengeteget lehetett síelni. A képen is látható, általam csak hosszú tányérosnak hívott felvonó a legnépszerűbb és a legzsúfoltabb, de ott sem kellett 10 percnél többet állni. Ezen túlmenően oldalt is vannak pályát és felvonók, nem olyan hosszúak, de azon meg szinte soha nem volt tömeg és azokon a pályákon is jót lehetett síelni. A gond inkább azzal volt, hogy nem kezdőknek való, mert meredek a teteje, de most láttam, hogy a Hotel mellett meghosszabbították egy Doppelmayr tányéros felvonóval a tanulópályát, így becslésem szerint közel dupla hosszú lett. Itt már a kezdők is el tudják tölteni a napot. Én a magam részéről csak ajánlani tudom mindenkinek, szerintem eléggé együtt van itt minden (parkoló, szállás, bérlés, síszervíz, hágyúzott, kezelt pályák). Fönt a beülős mellett is van szállás (Hutnik). A Hütték persze nem osztrák szinvonalúak, de az árak sem, nekem sikerült tegnap egy teát és egy hamburgert 38 SK-ért vennem!
2007.02.18. gemini
Sziasztok!
Hétvégén Krompachyztunk 1-et! Igazi "Cseszkó feeling"
Szombat: rengeteg hóágyú üzemben, minden felvonó mozgásban pálya műhavas kásás, de szinte mindenhol járható. Délutánra lekotortunk minden mozdíthatót úgyhogy maradt a tükörjég, + hóágyú.
Felvonóknál várakozás 2-3 perc.
Vasárnap:Síelők=szombat*2 + oktatók 3 csoportban kezdők.
Pályák:kásás mély de jól járható várakozás inkább 10-15 perc.
Összeségében jó volt ezt vártam, de lehet, hogy a régi alpesi lécem jobb lett volna a kásás buckás jeges pályára, jövőre tuti elviszem!
Pozitív picit fejlódnek,és a síelős udvariassági szabályok, utánnaviszem a botot, felsegítem az elesetett működnek, nemzetiségi jelzés nélkül is! Remélem a síelős társadalom megtartja ezen jó szokását és nem nacionalizmus alapján lép a másik emberhez segítő szándékkal!
Negatív:
1: sok volt a baleset!
Ennyi esés nem jellemző az osztrák pályákon.
Amíg a felvonón ültem 3 komoly ütközést+1 tepsis levontatást láttam.
Lehet hogy vagányok a fiatalok, de a pálya tényleg járható jó közepes síelőknek.Sajnos a kezdőknek nincs alternatíva vagy maradnak a lenti kéken, vagy szenvednek a fenti feketén és cca 1,5 óra alatt levergődnek a hosszú pályán. Sajnos ez helyi sajátosság. Inkább megszállott régi síelőknek vagy nagyon kezdő lelkeseknek ajánlom a helyet.
2:(nem is biztos hogy negatív)a szlovák házaspár kiesése esetén sem állították le a felvonót időben, még a kiabálásunkra sem (igaz magyarul kiabáltunk :-))
Na mindegy, jó volt! Síeltünk 1 nagyot,összes izmunkat érezzük holnap meló!
Csókmák, sok havat!
Edit!

Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás kalkulátor
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.