Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók: Krpácovo síterep leírás galéria fórum

Krpácovo síterep értékelése
1 szavazat, átlagos érték: 5.0
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2022.08.25. Xabi
Sziasztok!
2022 január végén jártunk először Krpacovo településen, illetve az ahhoz tartozó sípályán. Maga a település egy üdülőfalu az erdő közepén amely leginkább hétvégi házakból áll. Ezeknek a házaknak jelentős része ki is bérelhető a téli illetve nyári szezonban. A településen a sípályán kívül található még egy tó, amin megfelelő időjárás esetén korcsolyázni is lehet, mi ezt nem próbáltuk.
A sípályához a főútról lekanyarodva a hétvégi házak között vezet az út. A völgy állomást itt szó szerint kell érteni mert a pálya alja a település legalacsonyabb pontja és egy viszonylag meredek lejtő vezet a sífelvonókig. Hólánc használata kötelező mert síkos útviszonyok mellett a völgyből való kijutás nem lehetséges nélküle.
Megérkezésünkkor a navi rossz helyre a sípálya aljára vitt minket a szállás helyett és csak a hólánc felszerelése után tudtunk kijönni a pályától és elfoglalni a szállást.
Maga a pálya egy viszonylag rövid 1,1 km hosszúságú lejtő, ahol két felvonó van. Egy lassabb ami kb a pálya feléig visz és a pálya kék részére enged rá, és egy gyorsabb ami a tetőig visz ahonnan a lejtő pirosas része is besíelhető. A síterepen található még egy baby lift is ez a pálya alján, attól kicsit jobbra helyezkedik el.
Mi alapvetően az innen 13km re található Chopok dél állomásra jártunk fel síelni,-az erdőben vezető úton szintén ajánlott a hólánc-de a gyerekek és kezdők számára ideális a pálya. Egy-egy napot még a haladó síelők is jó hangulatban eltudnak tölteni főleg mert bizonyos napszakokban a lejtő gyakorlatilag üres.
A pálya további nagy előnye, hogy a felnőtt napi jegy 20 EUR a gyerek bérlet pedig 12 EUR/nap volt.
A pálya alján található büfé, így a Tátrateát nem kell üvegben vinni. :)
A síterep hóágyúzott, ratrakolt, bizonyos helyeken még délután is friss ratrak nyomban lehetett síelni.
Összefoglalva Krpacovo település a gyönyörű fekvése és a Chopok-hoz való közelsége miatt kiválóan alkalmas síszállásként, és a kezdők és a gyerekek az első métereket biztonságosan és olcsón tehetik meg mielőtt feljönnének a "nagy" pályára.
A02792FA-0F9A-4754-BDBA-B3F1585BFF52.jpeg2BDB7606-DC8C-4C7B-AC15-4A6B20BFEF95.jpeg080FFE9D-BD3D-4732-AB65-B35F15D933C2.jpegA6612867-6319-4CB3-BF0C-0B83A3C41AC4.jpeg
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.