Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

kovitomi
36 élménybeszámolót írt
36
16 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2024.01.27.
Kétnapos, január végi sízésünk céljául a közeli Lackenhof síterepét választottuk. Sajnos az időjárás jól kiszúrt velünk, mert meleg szél, eső és szélvihar, majd szél és köd igyekezett kedvünket szegni.
A rossz körülmények ellenére a pályák egészen jól tartották magukat, este-reggel jártak a ratrakok. A kék pályák szélesek, tényleg kékek, végig fenyőerdőben vezetnek le a völgybe. Online jegyet vettünk ami 15%-al olcsóbb, mint ha a pénztárban vettük volna meg. Sorbanállás nélkül róttuk a köröket az alsó pályákon, mert a nagy szél miatt sem a kis Ötscherre sem a nagyra nem tudtunk feljutni. Mindkét napon álltak a felső liftek.
A síterep családias hangulata mégis megfogott minket, nincs nagy nyüzsgés, este zárás után csendes minden, még autó forgalom is alig volt.
Mint ahogy családias volt a hangulat szállásunkon is. A sihun is hirdető Panoráma Panzióban foglaltunk szobát félpanzióval. A szállás tiszta, az ellátás kiváló, a csapolt házisör íze semmihez sem fogható. A második napon rommá ázott síruháinkat azonnal szárítógépbe tették, fél óra múlva csont szárazon és jó melegen kaptuk vissza. Köszönjük szépen!
Biztosan visszamegyünk, hiszen a síterep nagy részét nem sikerült bejárni és Lackenhof közelsége miatt akár egy hétvégi síre is alkalmas.
20240125-121028.jpg
IMG-20240125-080658.jpg
IMG-20240125-125416.jpg
Sípirc
5 élménybeszámolót írt
5
3 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2023.02.06.
Hosszú évek után tértünk vissza Lackenhofba. Még egy hete azon izgultunk, hogy legyen hó, kint már vártuk, hogy elálljon. De nem is a hóval volt gond, hanem a széllel. Így aztán 3 nap alatt nem jutottunk fel a kis Ötscherre, de legalább a többi felvonó ment, nem úgy mint a szomszédos Hochkaron. Negatívum, hogy az alsó 4-es ülős eszméletlen lassú, ennek esetleg a kisgyerekes szülők és kezdők örülhetnek. Érdemes online jegyet venni, mert jóval kedvezőbb, mint a kasszánál, viszont aki csak Lackenhofon szeretne síelni (és Hochkaron nem), annak napi jegyeket célszerű váltani. És nem lesz olcsóbb a jegy, ha esetleg időjárás miatt nem megy minden felvonó.
VVeron
1 élménybeszámolót írt
1
10 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2019.02.06.
Sziasztok!
Nem készül valaki Budapestről Lackenhofra síelni mostanában? Nálunk maradtak a chipkártyák (5db), eljuttatnám, ha vállalja az illető a visszaváltást.
Január 26-31-ig 4 gyerekkel (még csak 3 síel) szuper kis síterep. Mivel esetünkben a szülőknek csak fél-fél nap jut mindig, annak is egy része közösben a leglassabb lurkóval, nekünk erre elég volt, gyerekek is nagyon élvezték.
VAn néhány pálya, ami keskenysége miatt hamarabb felbuckásodik, ettől eltekintve mindenki találhat magának szerethető pályát. Piros 4-es carvingozni nagyon élvezetes, Nagyöcsi feketéje is szuper e célra, bár vannak elkeskenyedőbb szakaszai, de összességében kevésbé fekete, mint lentről tűnhet, nagyon jó. Kis hároméves kedvence a kék 8 volt, erdei kis kerülőkkel, teljesen gyerekbarát ugratóparkkal. Szuper, hogy itt a gyerekek által is leginkább használt ülős lift gyerekbiztos kiesésgátlókkal van ellátva, plussz gurtni, hogy a kicsit nagyobbacskák egyedül is le tudják hajtani. Gyerekparkban is van hosszabb, kicsit "haladóbb" varázsszőnyeges pálya, bár nálunk ráment kb 25 felnőtt kezdő és leégették a motorját, így lezárták egy napra. Na ekkor kapott rá a kis mini a nagy ülősre meg a kék8-ra. :)
Családoknak nagyon ajánlom, és közel is van.
CsapiDani
5 élménybeszámolót írt
5
9 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2019.01.27.
Mönichkircheni bemelegítő hétvégénk után, erre, a számunkra még ismeretlen síterepre esett a választásunk. Szombat délelőtt elkezdett esni a hó, emiatt a Kisöcsit reggel zárva találtuk. A 8-as pályát túl könnyűnek ítéltük meg, bár friss hó borította, sok volt rajta a kezdő is. Felbátorodva a jó havon, felmentünk a Nagyöcsi tetejére, ahol elég mostoha körülmények fogadtak. Nagy köd, szakadó hó, gyorsan menekültünk le a piros pályán. A hó azon is jó volt, de gyorsan a rövid látótávolság miatt nem tudtunk menni. A fáradalmakat a 8-as pálya aljában lévő hüttében pihentük ki, 4 főre 40€ volt. Délután megnyitották a Kisöcsit, sokkal nagyobb köd fogadott mint délelőtt, a hó pedig töretlenül szakadt. A kék pálya jó volt, bár sokat nem láttunk belőle. Ezek után adtunk még egy esélyt a Nagyöcsin lévő pirosnak, de ott a látótáv öt méter alatt volt, örültünk, hogy tudtuk merre van az előre. A pálya itt sem volt rossz, de délutánra a sok friss hóból sok bucka lett, kevésbé élvezhetőekké váltak a pályák. A 8-as pálya tetején lévő hüttében álltunk meg egy végső pihenőre, a gőzgombóc és a tea itt nagyon finom volt. Ezután hazamentünk, mert a hóesés kellemetlen mértéket öltött, illetve a ruháink sem voltak éppen szárazak. Ma, jóval több ember, illetve lezárt Nagyöcsi fogadott minket. A pályák jók voltak, bár délutánra buckásak lettek nagyon. Sokan voltak, de sorbanállás ritkán volt, eloszlott a tömeg. Dél körül megnyitották a Nagyöcsin lévő pirosat, de sokat nem dolgoztak rajta az éjjel, mert hasonlóan rossz állapotban volt, mint tegnap. A legvégén már a 9-es kis pályán csúsztunk párat, mert a Kisöcsin mind a fekete, mind a kék nagyon rossz állapotú volt, a 8-asról nem is beszélve. Összességében nagyon jó síterep, élvezhető pályákkal, sok magyarral, de sajnos az időjárás kicsit megtréfált minket.
Szalai Gizella
1 élménybeszámolót írt
1
10 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2018.03.16.
Kedves Sporttársak!
Március 4 és 11 között 1 hetet töltöttünk itt. Két család, ezen belül 4 gyerek, 4 fiatal felnőtt szülő, 2 nem síelő és 2 síelő nagyszülő. Nagyon jó időt fogtunk ki, már nem volt hideg mint az előző héten. Mindegyik pálya tökéletes állapotban volt szinte egész nap. Szombat délután a 8-as már buckásodott, de már akkor elég meleg volt. Kedvencünk az 1-es fekete, amin többször jókat csúsztunk. Egyik reggelre kb. 20 cm friss hó is esett rá, amit én nem vállaltam, de a jó erőben levő fiatalok nagyon élvezték. Én inkább a 2-es pirosat választottam akkor, annak is van egy elég meredek része, ami nem volt egyszerű a nagy hóban. A gyerekek is nagyon tetszett a hely, a két 6 éves a piros pályákkal is próbálkozott, a 11 éves a feketéken is többször lejött. Két nem síelő nagyszülő sem unatkozott, nagyokat sétáltak a két völgyállomás között. Síelés szempontjából számunkra tökéletes volt ez a kis terep, mivel mindenki megtalálta számára kedvező pályát. A két völgyállomáson levő hüttét látogattuk, mind a kettő korrekt árakkal dolgozik és van magyar személyzet. Egyébként hétköznap szinte csak magyar szót hallottunk a pályákon is. Szállásunk a Haus Mandel-ben volt, nagyon kedves segítőkész teljesen magyar személyzettel, családias hangulattal, finom ételekkel. Összefoglalásul azt tudom mondani, hogy gyerekkel és különböző sítudással rendelkező társaságnak ideális a hely, nincs messze, nem nehéz megközelíteni és az árak sincsenek elszállva. Örülök, hogy felfedeztük.
carpete
4 élménybeszámolót írt
4
9 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2018.01.31.
Sziasztok!
Jan. 26-30. között jártam a síterepen, 3 napot csúszkáltam 3 kezdővel. Korábban már jártam itt egyszer, de akkor rendkívül kedvezőtlen volt a hóhelyzet (a Nagyöcsi nyitva sem volt, és a fuchswaldi rész sem üzemelt), most azonban remek hóviszonyok fogadtak. A 3 nap síelésből 2 a hétvégére esett, ennek ellenére sorbanállás gyakorlatilag nulla volt. Vasárnap a Kisöcsi tetejére vezető négyüléses liftet a nagy szél miatt 1-2 órára le kellett állítani, de ettől eltekintve minden pálya és felvonó működött.
A pályák megfelelően jelzettek és reggelre jól előkészítettek voltak, bár 2 éjszaka sem tudtak rendesen kifagyni. A Kisöcsi kék pályái tökéletesen megfelelnek a kezdőknek, 1-2 apróbb, de simán túlélhető széles "letöréstől" eltekintve kiválóan alkalmasak a mozgás elsajátítására, haladóknak pedig a technika tökéletesítésre. A Nagyöcsi piros pályája (mely a felétől inkább lankás kékes) jól és lendületesen síelhető, ugyanakkor itt-ott elég keskeny. A fekete pályákat most nem próbáltam, mikorra oda jutottam volna, a napközbeni meleg miatt (+8-10 fok) már erősen szétcsapottak és buckásak voltak. Vasárnap és hétfőn a tűző napsütés és a meleg miatt a pályák alsó felén már délelőtt is tapadt a hó, és a keskenyebb részeken olykor komolyabb buckák is keletkeztek.
A síterepen rengeteg a magyar üzemeltetésű szálláshely és ennek megfelelően a vendég, hétfőn szinte csak a honfitársainkat hallottuk a pályán és a hütték környékén. A falucska központjában lévő kisboltban mindent lehet kapni, viszonylag mérsékelt árakkal dolgoznak, ha valaki ott szeretne bevásárolni, de a hütték árai sem vészesek.
A szállásunk Eibenkogl lifttől 5 perc sétára (kb. 300 m) a Zur Postban volt: kedves magyar üzemeltetők és személyzet, barátságos árak, magyaros kaják, ár-érték arányban szerintem teljesen megállja a helyét, de luxusra ne számítson senki!
A bérleteket szintén mérsékelt áron "mérik", 3 napra mindössze 99 ojrót fizettünk fejente.
Összességében jól éreztük magunkat, a kezdők, újrakezdők tanítgatására tökéletes a hely, nem síelőknek pedig remek gyalogos túraútvonalak állnak rendelkezésre.
Bergfex szerint hétvégétől komolyabb lehűlés és egy kis friss hó is várható, így a most indulókat remek körülmények várják majd!
CP
HofEE
8 élménybeszámolót írt
8
10 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2017.12.09.
No megvolt a mai napon Ötscher is.
Az időjárás szerintem nem volt rossz, egész nap esett a hó, be volt borulva de nem volt túl hideg. Tudom vannak akik csak napsütésben mennek ki a pályára na nekik biztos nem jött volna be :D Délutánra viszont eléggé feltámadt a szél és bizony a nagy Ötscher tetején azért simán volt -12 a szél miatt. Ennek ellenére a lejjebb fekvő részeken jót lehetett csúszkálni, a szélesebb pályák szélein jó kis szűzhavas szörfözés is összejött sok helyen.

A 8 pályából 6 működött, az egyetlen felvonó ami nem üzemelt az a kis-Ötscherre vezető 4-es ülős volt. Tömeg egyáltalán nem volt, nagyon jól eloszlott a nép a pályákon, az egyetlen fennakadást egy magyar iskoláscsoport (ca 50 fő) okozta, akik a nagy-ötscherre akartak felmenni a kétfős lifttel, és mivel ők gyalogosan jöttek minden egyes párosnál meg kell állítani a beszálláshoz a liftet a tetején pedig be kellett lassítani szóval 20 perc várakozás és egy marha lassú felvonózás volt a végeredmény.

Mindent összevetve szerintem érdemes kilátogatni a közeljövőben, nagyon sok hó van a pályán de még így is dübörögtek a hóágyúk, nem lehet panasz a körülményekre!
tsrt
32 élménybeszámolót írt
32
13 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2017.02.01.
Sziasztok!
Január 28-30. között három napot töltöttünk a régióban. Szombat, hétfő Ötscher, vasárnap Hochkar. Lackenhofban laktunk ( kirchenwirt-lackenhof.com ), korrekt hely, megfelelő ár/érték aránnyal. Három nap, csodálatos napsütés, kiváló körülmények. Szombaton mire odaértünk, már csak a legfelső, húzós lifteknél lehetett parkolni, viszont innen csak 2 méterre van a pálya. Hévége lévén és a telített parkolókat látva tömegre számítottam, de 1 percnél soha sem kellett többet várakozni egyik liftnél sem. A pályák állapota is megfelelő volt egy-két rövid kivételtől (pl.:3-5 közös felső szakasza) eltekintve. A 8-as valóban kellemes kis pálya, de mindig itt vannak a legtöbben, rengeteg tanulót kell kerülgetni. A 7-es szintén jó, bár a vége unalmas. Leginkább a 2-es pálya tetszett, nagyon jókat lehetett "csapatni", kevesen is használták. A 3-4-es kombó is jó, de a 3-as felső része szombaton -mikorra mi odakerültünk- már nem volt túl jó állapotban. A 4-es önmagában is élvezhető, bár rövid és bűne, hogy csak húzós lift szolgálja ki. A kék 6-os egy egyszerű rövid, sajnos szintén csak húzólifttel használható. Hétfőn szabadon válogathattam a parkolók között, a pályákon a 8-ason kívül csak elvétve voltak sporttársak. A 8-ason sok iskolás csoport kígyózott a tetejétől az aljáig, ezért csak a reggeli bemelegítéskor használtuk, illetve a nap végén mikor visszacsúsztunk a parkolóhoz. Közte besíeltük az egész rendszert (kivéve 9-es) beleértve a két feketét is. Most a 3-5 felső része is hibátlan állapotban volt. A két fekete közül az 5-öst éreztem meredekebbnek, viszont ez nagyon széles és egyenletes lejtésű. Nekem az 1-es jobban tetszett, ennek a közepén van egy erősebb rész (kb. a lift alatt), utána viszont szinte kékké szelídül. Szóval a körülményekkel nagy szerencsénk volt, így azt mondhatom -már csak a relatív közelsége miatt is- két-három napra jó választás.
IMG-20170128-135807-HDR.jpg
IMG-20170130-102153-HDR.jpg
IMG-20170130-113537-HDR.jpg
IMG-20170130-113540-HDR.jpg
Konrád Leo
28 élménybeszámolót írt
28
7 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2017.01.26.
Lackenhof síterepen minden működik köszönhetően az elmúlt hetek havazásainak. Január végén csodás idő volt, végig napsütés, mínuszokkal és jó pályaminőséggel- még a hétvégi „roham” alatt is. A kék 8 pálya a tanulók kedvence, fenyőerdő szegélyezi, több helyen besüt a nap- ideális családi csúszáshoz (4 ülésessel lehet megközelíteni). A kék 6, már sportosabb, ahol kisebb versenypályát állítottak fel . A Kis- Ötscheren a fekete 5 pálya mint egy piramis úgy emelkedik a magasba- ez egy meredek versenypálya. Alternatív lecsúszás a kék 7- es pályán lehetséges, ami különösen szép helyeken vezet. Erősebb letörése a tető alatti szakaszon található, itt jó széles a pálya- teljesen kezdőknek azért nem biztos, hogy élmény. A Nagy- Ötscher fekete 1- es pálya kissé kanyargós, ide a 2 üléses visz fel, ez is csak a jól síelőknek ajánlott. Itt is van alternatíva, a piros 2- es pálya, középen vályúszerű, kissé kopott pályával, amit egy hegyoldali úton- szintén piros 2- vel jelölt kikerülhetünk. A 2- es pálya alsó fele nekem nagyon tetszett, mert a letörések váltakoztak a lankásabb szakaszokkal. Van még a piros 3- 4, aminek a teteje gyakorlatilag megegyezik a Kis- Ötscher pálya felső, meredek szakaszával. A lackenhofi síterep elején kisebb parkolókat alakítottak ki, amik hamar megtelnek - hátrább a 2 üléses felvonó előtt és mögött már nagyobbakat is találunk. Az itteni többnapos kombi jeggyel Hochkaron is lehet síelni, ezt ki is próbáltuk, ami nagyon jó kiegészítése az itteni programnak. (kb. 30 km Lackenhoftól) A 10 év alatti felnőttel síelő gyerekek bérlete napi 3 euróra emelkedett, de ez még így is nagyon baráti. Mi a BS-Ötscher Hotelban szálltunk meg, ami nem pályaszállás- autóval kb. 3 perc a sípálya. Síbusz csak februártól van. A szoba egyszerű, de rendben van, az ágyak kényelmesek, a fürdőszoba kissé retró, az ételek finomak, kedves a személyzet- mi jól éreztük magunkat. Úszómedencét nem próbáltuk, de a csócsót igen! A hotel környékén sífutó pályákat alakítottak ki, többször láttuk a ratrakot amint a nyomvonalat készítette (vagy felújította?)
1- es pálya
7- es pálya
2- es pálya
2-es pálya
2-es pálya
7- es pálya
Kleiner Ötscher 1560m
1- es pálya teteje
Lackenhof 810m
7- es pálya
5- ös pálya
6- os pálya
Mona
2 élménybeszámolót írt
2
19 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2016.03.20.
Régóta vágyott terepeim egyikére látogattunk el a hosszú hétvégén. Hochkaron már többször jártam, ez a terep sajnos ez eddig kimaradt. Esős délutánon érkeztünk 12-én szombaton, így az aznapi sízés elmaradt. Többen már pénteken érkeztek így majdnem 4 teljes napot lehetett csúszni. Az időjárás sajnos nem fogadott a kegyeibe, igazi téli arcát mutatta végig.
Szállásunk egy kisméretű apartmanban volt a 4 ülős lift aljánál. Másnap havazásra ébredtünk,a hegytető masszív ködben volt,csak nehezen tudtuk megállapítani hol is vagyunk tulajdonképpen. A kék 7-es családi pályán evickéltünk lefelé, aztán a piros 3-ason.Ez egy kiváló pálya,a fekete 5-el egyetemben ha látni is lehet!A piros 4-en és a kék 6-on versenyek voltak vasárnap.Ámulva néztük az ifjú nemzedéket milyen nagyszerűen síznek már 8-10 éves korukra!!
A ködbe kevesen merészkedtek fel és túljutva a rossz látási viszonyokon igazán jókat csúsztunk.Igazán hozzá lehetett szokni a ködhöz is :) A hó nehéz és vizes volt,és kitartóan esett egész nap.Délutánra ködszitálás és eső is volt,eláztunk rendesen.Hiányzik már nagyon a terepre egy buborékos,gyorsabb lift,jelentősen megkönnyítené a rossz időjárás esetén való utazást!Beleülni az odafagyott jégbe,hóba,nem túl kellemes!
Hétfőre napsütést ígértek,de nem nagyon akart megérkezni!
Kifagyott pályákon ,jobb látási körülmények között fel tudtunk menni a nagy Ötscherre is.Sajnos a Hütte a hegytetőn zárva volt! Délután 3-ra kisütött a nap és végre megláthattuk hol is csúszunk valójában!! Csodálatosak voltak a fák,ahogy fehérbe öltözve ragyogtak a napon!!
Egy óra jutott napsütésben fürdőzni.A fekete 1-es pályát nem igen kezelték le előző nap.A piros 3-as lett a kedvenc ,a piros 4-en folytatva és a csákányossal felfelé kellemesebb és gyorsabb volt az út.
A délutáni napsütésben kimentem még sífutni a közelben lévő 1,5 km hosszú sífutópályára.Igen jeges volt és nem ma kezelték,de körbe lehetett menni.Sajnos a pályák többsége zárva volt a völgyben lévő hóhiány miatt.Szép napsütésben gyönyörködtem az Ötscherben :)
Este szerettünk volna étteremben étkezni,de egyetlen vendéglátó helységet találtunk csak a Pizzériát,ahol külsős vendéget is fogadnak! Ez nagyon megdöbbentő volt számomra!
Tele van a falu hotelekkel,panziókkal,gasthofokkal és sehol nem fogadtak vacsorára.Betévedtünk a Kirchenwirt fogadóba vacsorázási szándékkal,de a magyar vendégek és személyzet ellenére sem volt pozitív a hozzáállás!
A síterepen magyar honfitársaink még egy fényképet sem tudtak készíteni rólunk,mert ők most sietnek!
Kihevertük ezt a krízist is és másnap igazi téli időre ébredtünk,ami túlszárnyalta az előző napokat is!
Intenzív havazás kezdődött Kedden,ami nem is nagyon akart elállni!Én utolsó napra sífutást hagytam,de mivel nem kezelték le a pályát ilyen havazásban erdei séta maradt programnak,ami igazán csodálatos volt!!Délután 1-ig kb.20-25 cm hó hullott!!! Ez kellett volna a tél folyamán többször is!A pályákon kevesen voltak és igazi freeride várta a sízőket.Nekem ez a program kimaradt,de majd jövőre!
Mire hazaindultunk a havazás elállt és csodás tájtól búcsúztunk!
Összességében egy remek kis terep,szebb környezetben,mint Hochkar!! A lifteket lecserélném és nyitnék egy éttermet még legalább!! :)
DSCN7684.JPG
934150-1027510400628953-1168859370683362712-n.jpg
11095048-1027510363962290-2505602719888903744-n.jpg
11218202-1027511203962206-524219990209410697-n.jpg
12814780-1027511150628878-5597297717123641045-n.jpg
12821338-1027510223962304-8515692885931178854-n.jpg
DSCN7660.JPG
DSCN7654.JPG
DSCN7647.JPG
DSCN7651.JPG
10580265-1028007967245863-8887647569212236322-n.jpg
10366041-1027396137307046-5340068574471504694-n.jpg
agi11
1 élménybeszámolót írt
1
9 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2015.02.07.
Iskolai sítáborral voltunk itt 2015.02.01-06. között, az élmény még friss. Budapestről kb. 4,5 óra alatt ki lehet érni, szinte végig autópálya van, az utolsó néhány kilométert leszámítva. 63 fős csoporttal voltunk, gyerekek-felnőttek vegyesen. A szállásunk a Sporthotel-ben volt, a személyzet magyar. A reggeli, vacsora bőséges és jól főznek. Délután működik a szauna, gőzfürdő, ide jól esett beülni. 3-4 ágyas szobákban voltunk, eléggé retró berendezésűek, ezen lehetne kicsit javítani, de nem vészes és tiszta minden. A wifi fizetős, ami elég fura, és nem is működött mindig tökéletesen. Ami nagyon tetszett, hogy külön síléc és sícipő tároló volt, mindkettő fűtött, kényelmesen le lehetett pakolni a felszerelést. Összességében elégedettek voltunk, jól éreztük magunkat.
Sípálya: a szállástól kb. 200 méterre volt a pálya, pár perces sétával lehet kijutni. 5 napot síeltünk, az időjárás vegyes volt, napsütést és hóesést is kaptunk. Hóban nem volt hiány, mindegyik pálya jól síelhető volt. A kis és a nagy Ötscher is nyitva volt. Kezdőknek a kék 8-as pálya tökéletes, de második napon már a 7-esen is lejöttek, pedig annak a felső részén egy elég nagy letörés van. A kék 6-os is jó, ott csákányos felvonó működik. A piros 3-as pálya teteje gyakorlatilag fekete (a térkép nem jelöli pontosan), ez nagyon jeges volt, csak igazán jól síelőknek élvezetes. A nagy Ötscher tetejéről indul a 2-es, hosszú, de jó pálya.
Az Ötscher Treff hütte tágas, mindig sikerült helyet találni. A kiszolgálás gyors, korrekt, a wifi ingyenes.
idavid
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2014.02.26.
2014. február 14-23. között voltam Lackenhofban a SkiCULT oktatói táborában.

Utazás: 4-5 óra Budapesttől, autópálya, majd egy kis főutas-szerpentines szakasz - nehéz elrontani, az Ötscher Ski Arena Gaming városkától már ki van plakátolva.

Lackenhof: élelmiszerüzlet nincs, az Intersportban tudtunk borsos áron egy-egy üveg sört, üdítőt venni. Legközelebbi üzlet Gaming központjában a SPAR (20 perc autóval, optimális útviszonyok mellett!) - itt már Lackenhofba menet érdemes megállni. A Sporthotel aljában van egy klub is, populáris zenékkel, normális árakkal, biliárddal.

Szállás: Pension zur Post. A szobák rendben voltak; a félpanziós ellátás adagja és minősége általában megfelelő volt. Az italbár választéka és árai átlagosak. A hatalmas, fűtőtt sí/bakancstároló kifejezetten tetszett; a sípálya 5 perc sétára. A Wi-Fi szolgáltatás kritikán aluli vagy éppen egyáltalán nem volt, annak ellenére hogy fizetős. A szállást összességében ajánlom, magyarul is beszélnek.

Síterep: nagyon kevés hó és meleg időjárás fogadott minket. Csak a Kis-Ötscher pályái voltak nyitva, ezek közül a kék "Familienabfahrt" kezdőknek és családoknak tökéletes, a fekete/piros pedig a haladó síelőknek élvezetes. Délutánra mindegyik pálya buckásodott-kásásodott, az Eibenkogl alatti pályák sokszor már délelőtt is élvezhetetlenek voltak. Ez egy ilyen szezon, sajnos.

Felvonók: sima négyülésesek, illetve két rövidebb csákányos, ráérős tempóval. Pörögni igazán nem lehet, inkább egy családi/hétvégi síterepről van szó.

Hütték: kedvencünk az Ötschertreff volt, hatalmas étterem nagy asztalokkal, közvetlenül a pálya aljában. Az XXL burger és a pizzák frissek és nagyon finomak, ezeket nyugodt szívvel ajánlom, árban is kedvezőek (4-8 EUR); van ingyenes és jól használható Wi-Fi is (a kódot kérd az alkalmazottaktól).

Összességében egy kellemes családi/tanuló pályarendszerről van szó, komolyabb síelőknek szintentartó hosszúhétvégékre ajánlanám inkább.
watchup
9 élménybeszámolót írt
9
12 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2014.02.03.
2014.01.28-31-ig voltunk Lackenhofban síelni. A 4 síelős napban sok arcát megláttuk a hegynek. A kis Ötscher felőli oldal volt nyitva. Első nap erős havazás, rossz látási viszonyok, jeges pályák, napközben is dübörgő hóágyúk, második nap gyönyörű verőfényes napsütés, csodás panoráma, kiváló hóviszonyok, harmadik nap szeles, borongós idő, de jó pályák és a negyedik napra +4 fok a csúcson, és az alsó szakaszokon küzdelmes latyakos pályák. A mostani előrejelzések szerinti esti mínuszok mellett biztos vagyok benne, hogy jó pályák várják reggelente a síelni vágyókat, a pálya kezelők elég jó munkát végeznek dicséret érte! A pályák szerintem 3-4 napra elegendő változatosságot nyújtanak, különösen, ha sok természetes hó is esne. Kedvencünk az alsó kék 8. pálya volt, ami picit lehetne hosszabb, illetve a nagy tömeg sokszor széttúrta rajta a havat. A kék 7-esen is sokat mentünk, aminek a felső szakaszában van egy erős letörés, az alján meg egy hosszú lankás rész, ahol lendület híján kicsit lépegetni is kell. Szállásunkat a Mistraltravel-en keresztül foglaltuk a Zur Post panzióba. Szép tágas, kényelmes szobát kaptunk, a félpanziós ellátás megfelelő volt. A bakancsmelegítős sítárolót nagyon szerettük. A wifi nem ingyenes. A vendégek ~6% kedvezményt kapnak a min. 3 napos síbérletből.
pigeon
6 élménybeszámolót írt
6
16 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2013.01.29.
Sziasztok,

megválaszolok néhány általam feltett kérdést, mert másnak is hasznos lehet:-)) A 2 eurós gyerekjegyhez (pontosabban a 13 eurós heti bérlethez) nem kértek tőlünk igazolványt, viszont balhéztak, mert nem egyszerre vettük meg a felnőtt 7napossal, hanem csak másnap (mert csak délután mentünk a Kindercenterhez, ahol viszont egyáltalán nem lehet megvenni a jegyet - viszont a liftkezelő nagyon kedves volt, és ingyen használhattuk a lifteket:-)) - így másnap reggel tudtuk csak a főpénztárnál megvenni). A 7napos bérlet nem fényképes, hogy lehet-e vele a 0. napon síelni, ezt nem tudom, mert nem próbáltuk. Amúgy egy szuper hetet töltöttünk el Lackenhofban. Igazi családi síterep, a Kindercenter nagyon tuti, 3 féle felvonóval (ilyet eddig még egy síterepen sem láttam), ideális kezdőknek, a 8-as pálya pedig egy tuti tanulópálya, tök egyenletes, enyhe lejtéssel, és a tömeget is elbírja. Viszont az is igaz, hogy a felvonójával nem sikerült úgy feljutnunk, hogy ne állt volna meg legalább 2x, és hogy a 8-as pályán kívül nem nagyon van használható, hosszú kék pálya, mert a 7-esen található letörést (hosszú és meredek) jobb helyeken pirossal jelölnék - ide nem vinném fel a kezdő lányomat...
A liftek 16:15-ig mennek, viszont egy perccel sem indítják előbb, mint 9 óra:-))
De összességében nagyon tetszett a hely, kezdő gyerekkel (és egy babakocsis bébivel:-)) ideális! Visszajövünk:-))

Linda
szendre
11 élménybeszámolót írt
11
17 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2012.03.12.
2 szuper, nem megállós, egész nap keményen síelős napot sikerült eltöltenünk, szerintem még pont időben, már a mi az olvadást illeti.
Pénteken eleve egész nap igazi tavaszi, puha hó volt a pályákon, nap végére már kásásodott is,viszont ezen a napon mi kettőnkön kívül alig volt ember a pályákon. Roppant jó volt, hogy senkire nem kellett figyelni és nagyon felhőtlenné tette az egész napot. Szombaton hidegebb volt, a hó is keményebb és gyorsabb lett.Két versenyt is tartottak, de ez inkább a hütték forgalmán és a parkolóhelyek hiányán mutatkozott meg, a pályákon még így sem volt tömeg.
Nagyon tetszettek a jó hosszú fekete pályák bár a kedvencem a piros 3. és 4. pályák lettek. Baromi széles, nagyon jó esésű pirosak, a hó remek volt rajta és mivel ember nem volt irdatlan íveket lehetett húzni gond nélkül.
Összességégben tetszik a hely (most voltam előszöt itt). Közel van, elég hosszúak a pályák. Igaz, hogy a Nagy Ötscher két személyes liftje kicsit lassú, de jobban az zavart, hogy a 3-as tetejéhez csak macerásan lehet eljutni ismét a felső parkolóból. De nagyon jót sikerült síelni.
Bakos Gábor
1 élménybeszámolót írt
1
12 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2012.02.20.
Három (2012.02.17. - 2012.02.19.) fantasztikus napot töltöttünk Lackenhof-ban.
A hó mennyisége elképzelhetetlen.
Az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk (csak vasárnap sütött a nap, előtte köd, eső, havaseső), ennek ellenére jól éreztük magunkat.
A Nagy Ötscher-en nem volt alkalmunk síelni, mivel a piros pályáját lavina veszély miatt nem nyitották ki, a fekete pedig egy kicsit hosszúnak és túl meredeknek tűnt, de a Kis Ötscher minden pályáját besíeltük.
Az 5-ös fekete pálya (erős piros) nekünk egy menetben nehéz, de megállásokkal nagyon jó. Ajánlom jól síelő carvingosoknak.
A 7-es kék pálya eleje kicsit pirosas, a vége inkább zöld. Kezdőknek, haladóknak ajánlom.
A 3-4-es piros pálya egy lesiklással hosszú, fárasztó, de jól síelők élvezni tudják.
A kék 6-oson kezdők is elboldogulnak, kellemes lejtésű pálya.
A 8-as kék pálya levezetőnek, tanulóknak van szerintünk kitalálva.
Délelőttönként -amíg a deszkások fél méteres hókupacokat nem túrtak minden pályára- nagyon élvezetes volt a lesiklás, délutánonként már csak inkább a kék pályákon síelgettünk.
A felvonóknál maximum 1-2 percet kellett sorban állni. Nincsenek buborékok, de azért még nagy hidegben is ki lehet bírni a felmenetelt.
Szállásnak ajánlom a Panoráma Panzió-t:
- nagyon tiszta szobák;
- minden kívánságunkat leső személyzet (vegetáriánus menü, menü lisztérzékenynek, stb.);
- félpanzióval bőséges reggeli és magyaros vacsorák;
- fantasztikus kilátás a hegyekre;
- saját parkoló;
- sítároló és sícipő szárító;
Az Eibenkogel lift alján (8-as pálya alja) nagyon jó önkiszolgáló étterem üzemel, de az Eiben Hütte-ben is jókat lehet pihenni, enni.
Sajnáltuk, hogy csak 3 napot tölthettünk itt, de talán jövőre egy pár nappal többre lesz lehetőségünk - és reméljük akkor is ennyi hó lesz.
WAndrea
69 élménybeszámolót írt
69
22 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2011.12.28.
Idén másodszor voltam Lackenhofon, tegnap csak egy napra ugrottunk ki munka ügyben, de összekötöttük egy kis síeléssel.

Déltől du. 4-ig síeltünk, szinte végig sorbanállás nélkül, max. 1-2 perc volt a várakozás, de többnyire még annyi sem. Ez nagy szó így az ünnepek idején, amikor Stuhlecken 20-30 perces sorok is szoktak lenni, ahogy tapasztalatból tudjuk, és innen a fórumról is.

A hóúgyúknak köszönhetően minden pálya és lift üzemelt, ezért eloszlott a nép, de a pályák nagy része elég jeges volt, csak úgy sisteregtek a sílécek. Ennek ellenére jót lehetett síelni, a felső részeken, ahol a nap megolvasztotta a havat sodorni is lehetett és a puha buckákat nagyon élveztük.

Csodás idő volt, a csúcson napsütés, szélcsend, nulla fok körüli hőmérséklet és fantasztikus panoráma, amit a képek ugyan nem adnak vissza, de talán érzékeltetik. Volt részünk egy festői naplementében is, a nap zárásaként.

A képek: https://sielok.hu/fotoalbum/lackenh...of-2011-dec27/galeria/

Nagyon kellene itt is a friss hó, szerencsére az előrejelzés biztató: https://sielok.hu/elorejelzes/lacke...nhof/


Ma (28-án) este lesz itt a Hőlégballonok éjszakája, nagy zenés partival, az Ötschertreff völgyállomáson, aki kinn van, ne hagyja ki.
lackenhof-ballone.jpeg
lackenhof-nacht-der-ballone.png
lackenhof-o3.jpg
samuraptor
34 élménybeszámolót írt
34
14 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2011.03.18.
Indulásként itt is előrebocsátanám, hogy 1,5 hónap hóban szegény időszak és felmelegedés után jutottunk el ide. Hó volt, de erősen kásásodott, foltok és kövek nem voltak. Lássuk hát a mi helyzetjelentésünket, bejárási sorrendben.

Kék 8: kellemes pálya lenne, de a kásás havat 2 óra alatt úgy feltúrta a közönség, hogy nehezebb volt rajta síelni, mint a feketén (nem vicc), szenvedett is a kezdő társaság rendesen, tapadt mint a veszedelem
Kék 9: rövidke, kásásocska
Kék 7: sima bevezető szakasz, majd egy közepes letörés (innen készült a kilátásos videó), mely a helyzetre való tekintettel buckás és kásás is volt, így rutintalanoknak elég kellemetlen, ezek után egy jó hosszú szuper lankás rész (persze kásás), majd a síelős videón látható utolsó szintén lankás rész. Azt kell mondjam, hogy a körülmények ellenére is egy élvezhető pálya
Piros 3: kezdete gyakorlatilag a feketével egyenlő, erről majd később, folytatása klasszikus piros pálya, széles, izgalmas lejtésű, hosszú, abszolút szerethető (persze nekünk ez is kásás volt valamelyest, de valahogy elviseltük)
Piros 2: mi még éppen nyitva találtuk, változatos szakaszok, jó kanyargós, gyönyörű tájon futó pálya, hej ha még jó hó is lett volna rajta...biztos egyik kedvenc lenne
Fekete 1: zárva, de felvonóból nézve elég durci
Fekete 5: ahogy a képeken is látszik ez egy igen hosszú, egyenes és igen széles pálya. Persze ez is kásás volt, aminek eredményeképpen főleg az eleje kibuckásodott. De tudjátok azt mondom, hogy éppen ezen körülmények miatt ideszoktunk (csak a fiúszakasz), mivel itt megvolt a kellő lendület, hogy átvágjuk magunkat a kásahegyen. Gyakorlatilag rengeteget fejlődtünk, mivel rákényszerültünk a fekete pályára és megtanultunk buckán síelni. Jómagam a buckákat eleddig nem kedveltem, de most ez a véleményem megváltozott.

Összefoglalva az Ötscher nekem nagyon tetszett, rendkívül jó adottságokkal rendelkezik minden szintű síelőnek, elhatározásom szerint ide is visszatérek jobb hóviszonyok között és ezt merem javasolni mindenkinek.

Kék 8-ashoz vezető alsó parkoló, kb. 50 méterre a pénztáraktól
Szélesség: É47.87006
Hosszúság: K15.15312
(maps.google.com keresőjébe vagy az érkezési címbe írd be: 47.87006, 15.15312)

Kilátás kék 7-es közepéről: https://sielok.hu/video/681985/
Kék 7-es utolsó szakasza: https://sielok.hu/video/887163/
2011.03.13-Lackenhof-Otscher-8-alja.JPG
2011.03.13-Lackenhof-Otscher-1525.JPG
2011.03.13-Lackenhof-Otscher-1543.JPG
2011.03.13-Lackenhof-Otscher-1557.JPG
2011.03.13-Lackenhof-Otscher-fekete-felvono.JPG
2011.03.13-Lackenhof-Otscher-fekete-felvono2.JPG
2011.03.13-Lackenhof-Otscher-kek-7-kozepe-kilatas.JPG
2011.03.13-Lackenhof-Otscher-piros2-teteje.JPG
2011.03.13-Lackenhof-Otscher-fekete-alulrol.JPG
ilinavarro
1 élménybeszámolót írt
1
13 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2011.02.20.
Sziasztok! Mi 10.én jöttünk haza Lackenhofból.Már akkor a Nagy Ötscheren lévő fekete pálya igen köves és földes volt.Mi nem is nagyon mentünk arra az oldalra.A léc többet ér mint,hogy tönkre tegyük.A másik oldal felső pályái még délután is jók voltak hála annak,hogy azt a részt a bordosok nemigen szeretik.Viszont az alsó kék az kriminális főleg úgy 11 felé!Délután már elviselhetetlenül le volt tolva.Ha jól láttam ma esett 5cm hó de az nagyon kevés.Este mikor lehűlt a levegő mentek a hóágyuk de nagyon kellene a hó.Nekünk gyönyörű verőfényes igazán klassz időnk volt.A lenti hütte hőmérőjén 20fok volt.(igaz rásütött a nap)Ha most mentek imádkozzatok az égiekhez,hogy essen még hó! Jó utat, jó síelést!
kraszit
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2010.12.29.
Helyzetjelentés a 28-ai állapotokról:
Az út Győrtől kb 3 óra, az autópályáról lehajtva a 25-ös út mellett a völgyben téli táj, kb fél méteres hóval, ennek ellenére az út tiszta, tökéletesen járható.
9 órakor már az Eibenkogl melletti "központi" parkoló már tele volt,érdemes továbbmenni a Nagy Ötscher lábánál lévő parkolóhoz, ahol gond nélkül lehet parkolni.
Remek hóviszonyok, 20-30 cm friss porhó a pályán kívül, havas fenyőfák, szélcsend, ideális sízőidő.
A 8-as pálya tényleg kellemes kék családi pálya, meglepetés (értsd letörés) nélkül sok tanulóval/kezdővel. Sokan csúsznak rajta, de nagyon jó állapotban maradt délutánra is. (Lehet, hogy az egész nap cirkáló ratrakoknak köszöhetően is.) Az Eibenkogl felvonónál néhány perc várakozás előfordult délelött. A Kis Ötscherről induló 7-es kék pályán érheti meglepetés a kezdőket. Egy szélesebb síúttal indul jobb szélén meredéllyel. Utána egy kisebb letörés, ami buckás és jeges volt, előbukkanó jeges földfoltokkal, utána már tényleg kék. Csak odáig el kell jutni...
A 6-os pálya a 8-ashoz képest"sötétkék", viszont a csákányos felvonónak köszönhetően kisebb a zsúfoltság. Egyik kedvenc. A másik a Fuchswald csákányostól induló piros. Kissé buckás volt, a nehezebb részeken előbukkant a jeges alap, de széles, jó vonal vezetésű a végén egy izgalmas letöréssel.
A piros kettes pálya egy nagyon jó, kanyargós, változatos piros pálya, szép erdei környezetben. Most sajnos sok helyen jeges volt, buckás, kissé kezeletlennek tűnt. Az 5-ös fekete széles, fele kezelt, de jeges, fele kezeletlen, mindenki megtalálja, amit szeretne!
A Fuchswald felvonó lábánál gyerekparadicsom, köteles felvonóval. Kezdő kisgyerekeknek tökéletes. Ellenben a 9-es csákányos tanulópálya meglepően meredeknek tűnt.
Eibenhütte hagyományos, hangulatos osztrák hütte. Van magyar étlap és magyar személyzet is.
Az Ebenskogel lábánál egy modern önkiszolgáló étterem van.

Összeségében kiváló időben, a remek hóviszonyok ellenére néhol jeges, de jó pályákon nagyon jót síeltünk.
kcharlie
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2010.03.29.
2010. február végén töltöttünk néhány kellemes napot Lackenhofban. Még soha nem voltam Szlovákián kívül máshol síelni, ezért idén úgy döntöttünk hogy kisgyermekünkkel Ausztriát célozzuk meg. Vittünk babysittert is, a nagyszülők vállalták a pesztrálkodást. Kellemesen csalódtunk!
A szállásunk a Panorama Panzióban volt. Szemközt a pénztárakkal és tényleg 50 m a négyüléses! A panziót egy magyar házaspár vezeti, akik a szezonra néhány felújítást is elvégeztettek. A legfelső emeleten két apartman lett kialakítva, mi az egyikben laktunk. A foglalást telefonon keresztül intéztük, melyet a honlapjukon is megtaláltok. Az apartman két szobából, egy kis konyhából, az egyik szobából nyíló fürdőből és külön wc-ből állt. A kilátás a közeli hegyekre gyönyörű volt. Megérkezésünkkor az út porát a házigazda pálinkájával mostuk le, egy kis beszélgetés mellett. A szálláshoz árában kontinentális reggeli volt benne (szalámi, kolbász, sonka, sajt, nutella, méz, jam, műzli), amit tojásételekkel (főtt, tükör, rántotta) lehetett megfejelni. Kakaó, kávé, tea, tej és narancslé volt az italválaszték. Szóval nem indultunk üres hassal a pályáknak. A panzió egyedüli hátrányaként a személyzet hiányát említeném, mindössze egy fő alkalmazottjuk volt, ő intézte a reggeliztetést és az opcionális vacsoráztatást (főzés, felszolgálás, mosogatás) is, a tulajdonosok segítségével. Nem kaptak magyar munkavállalók alkalmazására engedélyt és a helyi erőforrás korlátozott és drága.
A pályák nem túl hosszúak, de változatosak. A Kis-Ötscher 7-es felső kék pályájának vége nagyon lankás, mi (nem vagyunk vérprofik) bemelegítésre és az egylábas siklás gyakorlására használtuk. Ennek folytatása lehet a 8-as pálya, ami már használhatóbb, de sajnos nagyon sok volt a kezdő és síiskolás ezért a nap közepére már nem látszott az egyébként mindennapos ratrakolás ezen a részen, így buckásodott és lelassult (kb +5-10 fok volt a hőmérséklet ebben az időszakban). A 9-est ki sem próbáltuk, annyira kiesett a mozgásterünkből. Az 5-ös fekete nagyon meredek, feleségem és az igazat megvallva én sem élveztem, ezért csak néhányszor csúsztunk le rajta. A Nagy-Ötscher fekete 1-ese viszont pozitív csalódás volt. Jó vonalvezetés, élvezetes kanyarok és lejtők. Nekem ez lett a kedvencem a végére. Feleségem A piros 2-est favorizálta, közepén szép a panoráma. Nekem is tetszett ez a pálya is, bár nem nagyon láttam nehézségbeli különbséget itt a piros és fekete között.
hétvégén viszonylag sokan voltak osztrákok autóval és buszokkal, de a sorbanállás ilyenkor sem volt 5-6 percnél. Hétközben pedig gyakorlatilag nem volt sor sehol, a Nagy-Ötsher kétülésesén csak elvétve volt előttünk valaki a felvonón.
A Faluban csak egy bolt működött, étterem is alig és azok is szegényes étlappal. Érdemes bevásárolni valamelyik közeli kisvárosban inkább. Nagyon tetszettek a falu körüli, jól gondozott sífutó-pályák. Sajnos kipróbálni nem volt lehetőségem, szánkót húztunk a pálya mellett és néhányan el is futottak mellettünk mindig. Kedvet kaptam kipróbálni ezt a sportot is.
Összességében nagyon jól éreztük magunkat, 5 nap alatt besíeltük a pályarendszert, ami tudásunknak jól megfelelt. Legközelebb azért vinnék magammal futóléceket is.
guysz
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2010.03.08.
Szevasztok!

Ahogy ígértem, beszámoló és helyzetkép.

Időpont: 2010.03.05-07.
Szállás: Familie Kranabeter, cca 200 m a völgyállomástól.

03.05.: A megérkezésünkkor - és az egész napon - a napsütés és a hózáporok váltogatták egymást, a hőmérséklet -3 és -7 között változott; aznap összességében sztem <5 cm hó esett. Rendkívül erős volt a szél, emiatt az A négyüléses, kis-Öcsire felmenő felvonót kb. 1/2 1-től le is zárták, de mivel tömeg nem volt, max 1-2 perces sorbanállás volt a jellemző. A hó jól síelhető volt, jegesedést csak elvétve tapasztaltunk.

03.06. Mérsékelten hideg, napos reggellel indult a nap, majd erős felhősödés mellett 11-től havazás kezdődött, ami vasárnap reggelig folytatódott és véleményem szerint kb. 25 cm friss havat hozott; szerencsére a hópelyhek jól átfagyottak voltak, így átázásról szó sem volt, bár mire felértünk a felvonókkal, inkább hóemberhez hasonlítottunk.
Érdekes módon szombaton a rossz (??- sztem remek) idő ellenére voltak a legtöbben, ennek ellenére sorbanállás max. 2 perc. (leginkább a hüttékben volt érezhető a tömeg...leülni 12-2 között lehetetlen volt.

03.07. Hószállingózásos, napbújkálós időre és -8 ra ébredtünk. Ez a nap nekünk - mivel Mo. legkeletibb részén lakunk- csak délig tartó síelést jelentett, sokkal kevesebben voltunk a pályákon, nagy örömünkre a 8 pályát mi karcoltuk meg elsőként !! A friss havazásnak köszönhetően remek állapotok uralkodtak, aki a mélyhósízést kedvelte, hódolhatott szenvedélyének.

Összességében: remek pályaállapotok, mindenféle időjárás, viselhető mennyiségű ember.
Mivel már 5x voltunk itt, tudtuk mire számíthatunk és most sem csalódtunk.
Elnézve a prognózisokat, tudva a hóhelyzetet, mindenkinek, aki most megy, ennyi: don't worry ! Remek lesz, és irigyellek Benneteket.

guy
045.JPG
036.JPG
070.JPG
Kovati
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2010.03.02.
Sziasztok!
Hétvégén voltunk Lackenhofban.
Pénteken reggel 1/2 10-re értünk oda, kb. délig sikerült felfedezni az összes pályát bár szemerkélt kicsit az eső. Akkor viszont elkezdett rendesen esni, a hegyen is, nemcsak a völgyben. Teljesen átáztunk félóra után feladtuk, és mentünk a szállásunkra szárítkózni. Egész délután verte az eső a pályákat, az ablakunkból ráláttunk, nem volt túl elképzelhető, hogy másnapra élvezhetők lesznek. Estére havas esőre váltott, reggelre 1-2 cm friss hó volt az autón, és mínusz 2-3 fok, ragyogó napsütés, kristálytiszta hidegfrontos idő. A pályák remekül rendberakva, bár igen kemény,tömörített hóval fedettek. Egész nap mentünk rendesen, bár késő délelőttől már erősen olvadozott a hó a hütték tetején, de a pályákon a szokásos buckásodáson-kásásodáson kívül nem volt gond.Vasárnap borús de enyhébb volt az idő, egész nap olvadozott a hó, délutánra szinte minden pályán volt 1-2 barnás folt.Én úgy 30-40 cm havat saccolok a völgyben, és 70-80 cm körül a hegyen.
Azért nem reménytelen a helyzet, ha lehűl kicsit az idő, pláne, ha kap egy kis friss havat a terep akkor még nagyon jó lesz az még így a szezon végén is.
Kívánom ezt mindőtöknek akik most készültök oda!
Ghost Rider
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2010.02.16.
Nemrég jöttünk haza egy hosszú hétvégéről Lackenhofból. Ez volt az első alkalom itt és nem csalódtam egyáltalán, azt kaptam, amire a leírásokból és a pályatérkép alapján számítani lehetett.

A terep a viamichelin szerint 404 km-re van Budapesttől, amiből csak az utolsó kb 50 km nem autópálya, ugyanakkor a mellékutakat is folyamatosan tisztítják, mondanom se kell, hogy csontszárazra, nem pedig jégbordásra.

Nagyjából 16 km pálya van és lényegében négy lift, ami nem tűnik soknak, de 2-3 napra pont jó. Pénteken alig voltak és ugyan a hétvégén a parkolók megteltek, de ez a pályákon alig látszott, szerencsére a felvonók elnyelték a tömeget és így nem a pályán volt zsúfoltság. Várni ugyanakkor szombaton sem kellett egyik liftnél sem 2-3 percnél tovább, ami azért igencsak kedvező tud lenni, ha valaki síelni szeretne és nem sorbanállni. Az idő nem volt ugyan túl jó, felhős volt végig, szemerkélő hóval és mínusz 7-8 fokokkal, de legalább szél és hóvihar nem volt.

A pályákról röviden. A Grosser Ötscher liftje ugyan csak kétszemélyes, de nem probléma, mert itt nincsenek sokan, sorban állás nélkül lehet feljutni kb 12 perces liftezés után. Az 1-es pálya klasszikus, nagyon szerettem, jó kis fekete pálya, kanyargós és elég széles. Sajnos azonban a meredeksége miatt több helyen a délutáni órákban elkezdett kilátszani a pálya alja, noha 80 centis havat mondtak rá. Akinek ez túl meredek, a 2-es piros egy rövid keskeny hegyi átvezető út után kiváló pályává válik, kellően tempós, az alsó részén sok enyhe szakasszal. Mindkét pálya nagyon jó, az 1-es pálya egyik hátránya talán még az, hogy a végénél a parkolóhoz vezető úttesten halad át, néha dobhatnának oda egy kis friss havat. Összefoglalva, a Nagy Ötscher nem kezdőknek való, így nem is zsúfolt.

A Kleiner Ötscher pályái a következők: a tetőről induló 3-5-ös pálya jó meredek és nyílegyenes, jól belátni a faluba is a tetőről. Az 5-ös fekete szerintem meredekebb az 1-esnél és délután a felső részén könnyen jegesedik. Kezdőknek itt nem igazán ajánlom. A 3-mas pálya tökugyanaz a nyomvonal, vagyis ez sem piros, hanem fekete, de az elágazásuk után az erdőság felénél kb enyhébb lesz és itt ráadásul kevesebben is jönnek le, mint középen az 5-ösön. A tetőről induló 7-es pálya bemelegítésnek és levezetésnek jó, a középső része érdekes és jól is lejt, ugyanakkor az utolsó 1500 m alig lejt és ennek nagyrésze egy kétsávos út szélességű erdei nyomvonal, nem igazi pálya. A dupla húzólift két oldalán haladó mindkét pálya nagyon jó, a 4-es piros és a 6-os kék is. Érdekes, hogy a 6-oson sincsenek sokan, pedig ezen mehetnének a családosok a gyerkőcökkel meg a síískolások, de mégis alig vannak itt. Talán azért, mert húzófelvonó van az alján. Ebből viszont adódik, hogy ha a kezdők és síiskolások eddig sehol sem voltak, akkor nyilván a 8-as pályán vannak és valóban. Az enyhe lejtésű pálya a 4-es ülővel a kezdőknek van kitalálva, ezért itt nem is síeltünk, csak a nap végén hazafelé menet. A 9-es lift külön van egy kicsit, de át lehet csúszni, viszont ez is húzólift és szerintem meredekebb, mint a 8-as vagy 6-os pályák.

Arra is lehet számítani, hogy versenyek vannak, olyankor a 4-es, 6-os pályák felét el szokták keríteni, de a maradék is elég széles. Pénteken azonban a 7-es is le volt zárva teljesen, ezért a Kleiner Ötscherről csak a feketén lehetett lemenni, érdemes ezeket figyelni a liftek alján, mert meglepődhet az ember odafent.

Jól síelőknek tehát az 1-es, 2-es, 3-4, illetve 5-6 kombináció ajánlott, kezdőknek pedig a 7, 8, de a 6-ost is meg lehet próbálni.

A sorban állás hiánya nagyon feldobja az ember napját, aki szokott Stuhleck-re járni, az tudja, hogy hétvégéken a félórás sorban állás sem lehetetlen, itt azonban egy Grosser Ötscher 1-es pálya lift aljától lift aljáig sorral együtt 17 perc alatt teljesíthető, vagyis óránként akár 8-10 km-t is lehet síelni. Nekem a három nap alatt (a skiline szerint) 140 km jött össze, pedig nem is vártuk meg a liftzárást (igaz, nem is nagyon volt hüttézés, a nap sem sütött).

Jó kis terep, egy hosszú hétvégére baráti társasággal ideális, családoknak és kezdőknek azonban inkább nem ajánlanám, vannak kevésbé zsúfolt terepek a környéken, ahol talán több könnyű pálya van.
lack03.jpg
lack01.jpg
lack02.jpg
holnaputan
1 élménybeszámolót írt
1
16 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2009.03.15.
Sziasztok!
Most jöttünk haza Lackenhofból, két teljes napot síeltünk, 13-14, péntek, szombat. Szuper idő volt mindkét napon, szombaton szikrázó napsütéssel. Ma, vasárnap reggel indultunk haza, esett az eső reggel, de a felvonók beindultak. A BS-Ötscher szállóban laktunk, minden OK volt ott, igazán, bárkinek ajánlom. Kedves magyar személyzet, jó kaják, tiszta, jó fűtésű szobák.
A sípályák változatosak, hosszúak, folyamatosan 4-6 ratrak cirkált a pályákon egész nap. Csak szombaton délutánra alakult ki imitt amott egy kis sor (3-4 perc)a felső négyülésesnél, de a pályákon sehol sem volt zavaró a sűrűség. A faluban a hó óriási, az utak mellett 2-3 méter magas.
IMGP1344.JPG
IMGP1355.JPG
IMGP1362.JPG
IMGP1364.JPG
IMGP1389.JPG
IMGP1392.JPG
IMGP1403.JPG
palmait
3 élménybeszámolót írt
3
19 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2009.01.12.
Sziasztok.

Rövid beszámoló egy kellemesen eltöltött hétvégéről Lackenhof-ban
Először is a pályákról.
Hétvégére jöttünk és örömmel tapasztaltuk, hogy tömegnek nyoma sem volt, két napra tökéletesen elegendő a 17 kilométer. Egy hétre a mi Dolomitokon elkényeztettet lelkünknek kicsit kevés, de tudom ez a mi hibánk.
Két hegyről indulnak lefelé a pályák, a "Kis Öcsiről", meg a "Nagy Öcsiről".
Az öcsikéről induló fekete pálya valóban fekete de azon kívül semmi különös, délelőtt jó délután kicsit jeges, de mivel jó széles ezért nincs vele gond, leágazik belőle egy piros, de semmivel sem lankásabb, persze mire az öcsi lábához ér kellemesen carvingolható pirossá szelídül.
Indul egy kék pálya is a csúcsról tökéletes bemelegítés, a felső rés kicsit meredekebb, viszont széles, a közepe tökéletes carvingolásra, egy erdei huplipályával megspékelve, a vége kicsit lapos. Ha leértél, elcsúszol a négyszékes mellett és szinte megállás nélkül lehet csúszni tovább a parkolóig. Ez a szakasz szintén carvingos, csak itt vannak a legtöbben, sok a gyerek, a kezdő, délutánra jégfoltok, sajna egy "tepsis" balesetet is láttunk itt.
Az öcsiről szintén egy fekete indul lefelé, de ez sokkal kellemesebb és változatosabb, Kanyargós, technikás erdei pálya, a közepénél bele lehet csatlakozni egy remek széles piros pályába, ahol remek íveket lehet húzni, nekünk ez a kombináció volt a kedvencünk. Itt sokkal kevesebben is vannak, mint az öcsikén, ezért a hó minősége is sokkal jobb.
Mindkét nap frissen ratrakoltak, a pályák északiak, ezért naptejre ne legyen gondja senkinek, persze azért a hüttéknél nagyon kellemesen süt a nap.
A sport hotelben foglaltunk szobákat, mi négyfős apartmanban laktunk, ami 130 euróért jár, azt megkaptuk. Négy ember és egy utazóágy a fiunknak kellemesen elfér, a zuhanyrózsa csak manuális üzemmódban működött, de ez csak nekem okozott problémát, szeretek kényelmesen zuhanyozni. A szauna 7 óráig látogatható, ezen kicsit meglepődtünk, de azért beleszorítottuk.
A reggeli nem egy nagy durranás, a tej és a gyümölcslevek értékelhetetlenek, gondolom rengeteget lehet spórolni a vizezett tejen meg a narancsleven, na mindegy. Viszont a vacsora mindkét nap remek volt.
Rengeteg gyerek volt a hotelben, nagy a zsivaj, de nekem, mint gyakorló apukának, ez nem okozott gondot, sőt. Aki csendre vágyik, ne ide jöjjön.
A bérleteket meg lehet venni a hotelben, este kell kérni a bárban. Nem lehet kártyával fizetni, ezen szintén meglepődtünk.
A pályaszállás kb. 200 méteres sétát jelent, pont jó bemelegítésnek, de ha valakinek van kedve a jeget kapargatni át is lehet menni kocsival, a távolság ugyanaz, korcsolyázni nem lehet, fel van szórva apró kaviccsal.
Röviden ennyi, ha kérdésetek van csak bátran.

Tibi.
Ymibá
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2009.01.04.
Szia Hanni!
Sokszor voltam Lackenhofban, most Karácsony előtt is. Nagyon hóbiztos... de ez viszonylagos. Pályái É-fekvésűek, kevés napot kapnak,ezért a hó - ha van - nem olvad el gyorsan.Volt olyan március, amikor 70 cm-es hó volt,de ez az idei évre nem garantálható. Érdemes utazás előtt a hóadatokat és az időjárást figyelni. Vannak családias pályák is, feketék is. Kellemes hely!
Remélem jól fogod érezni magad! Sok havat!!!
Zsuy
2 élménybeszámolót írt
2
18 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2009.01.04.
Mi is megérkeztünk Lackenhofból!
Kis falu, kevés házikóval,egy élelmiszerbolttal, egy síkölcsönzővel.
Nagyon kellemes kis síterep. Főleg,ha valakinek olyan időpontot sikerül kifogni,ami nem két ünnep közötti időpont,(és nem iskolai szünet).... De ahogy olvastam ez máshol is így volt. 10 éven aluliaknak nem kell bérletet venni, épp ezért a környék ikoláiból buszokkal hozták az "önjelölt kamikáze lurkókat". Nem voltak kevesen... Sajnos baleset is történt.
A pályák családi síelésre alkalmasak,gondozottak, a pálya jelölés valós. A Sporthotelről elöttem már írtak, minden tökéletesen ráillik.A kaja jó és bőséges,a szoba meleg,tiszta(bár a fürdő blokk felújításra szorulna-de ezt csak nagyon zárójelben jegyzem meg!)Szauna- gőzfürdő tökéletes. Jók az emeletenként kialakított társalgók.
Wifi: csak a bárban, és az étteremben. 5 euro/5 nap.
Személyzet nagyon jó fej,tiszta magyar.
Egyébként a hotelben is csak és kizárólag magyarok laktak.
Hotel elött közvetlen mini szánkópálya,az egész napos sízés után el nem fáradt gyerekek maradék erejének... Egyik este "léggömbök éjszakája" volt, ki lehetett próbálni a hőlégballonozást.
Az időjárásról: völgyben árnyék,fent néha napos, és nagyon hideg.
8-as-alja.jpg
felvonorol.jpg
felvonorol-2.jpg
leggombok-ejszakaja-2.jpg
neha-azert-a--nap-is-kisutott.jpg
SportHotel-hatterben-az-5-os-palya.jpg
szankopalya.jpg
apoca
9 élménybeszámolót írt
9
18 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2008.02.19.
Két hete (és első alkalommal) voltunk Lackenhof-ban és elégedetten sieltünk 3 napot.
Ed13 összehasonlítani csak hasonlókat érdemes! Azaz mondjuk a 20-30 km alatti összpályarendszerrel bíró síterepeket (valahogy én nem lepődöm meg azon, hogy egy 150 km-es pályarendszerben egy hétig lehet bolyongani, egy 10-20 km-es meg 2-3 nap után ismert és kezd unalmas lenni). Másik dolog a távolság, nézzük mondjuk Bp-től 500 km-s körön belüli helyeket (véleményem szerint az utazási kts. sem egyforma, mint Ed említi a Francia-Alpokhoz viszonyitva, a napijegy áráról már nem beszélek). Szóval a fenti kritériumok szerint nézve, Lackenhof véleményem szerint derakasan megállja a helyét, mint az infrastruktúráját (felvonók, hütték), mint a pályák változatossága, a használhatósága, karbantartottsága terén.
ed13
2 élménybeszámolót írt
2
16 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2008.02.10.
üdvözlet mindenkinek!

tapasztalataim:
1, gyakorlott síelők v snowboardosok számára kizárólag a nagy ötschert javaslom. 2 remek pálya, akár egy egész délelőttöt is el lehet ezeken tölteni! ugyan lassú a lift, de alig vannak emberek, és emiatt a hó is ezerszer jobb.

2, sajnos nagyon kicsi a terep :( akik nem csak arra vágynak, hogy mozogjanak egy kevéskét, vagy nem teljesen kezdők, azoknak nem ajánlom

3, kezdőknek ugyan van 1 igen jó pálya (6), ahol nincsenek millióan (8), és nem hihetetlenül unalmas a hosszú, alig lejtő részek miatt (7), de ilyen síbérlet árak mellett szerintem érdemes 1 órával többet autózni, és nagyobb síterepre menni, ahol van lehetőség változatosabb környezetben gyakorolni.

4, a 3-as és 4-es pályák tök jók lehetnének, csak rövidek, és macerás feljutni az aljukból a kis ötscher tetejére... 2 lift, meg közte kis csúszkálás :(

5, a kis ötscher feketéje izgi, csak a teteje hamar elkezd jegesedni, valamint néha tele volt kis jégrögökkel, meg buckákkal (sok vagány kezdő lekotorja...), úgyhogy a snowboardosoknak pl. csak a félcső miatt érdemes talán arra venni az útirányt :)

6, pályán kívülre nem érdemes menni, nincs elég hó, és sok a szikla/kő/tuskó...

7, a käsekrainer (itt is) jó :)

8, a 9-es pálya örök rejtély marad a számomra... szerintem az ég világon semmilyen csúszásra nem alkalmas :)))

összefoglalva: aki kicsit csúszkálni akar, annak érdemes megnézni egyszer; aki meg éjjel-nappal sportolni, az menjen a francia alpokba 2500 m fölé - ugyanannyiért... :)

sok havat!
powee
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2007.11.24.
Na ma megvolt Lackenhof am Oetscher. Sajnos a hir igaz, nagy meleg volt a heten es sok ho elolvadt, de korant sem siralmas annyira a helyzet. Igaz pl. a kleiner ötscher fekete is zarva volt mert akkora fold kandikalt ki a kozepen, hogy ihaj. Az összes pályán végig mentünk nekem személyes kedvencem lett a grosser ötscher feket palyaja, de nagyon nagyon tetszett meg a Riffelabfahrt is. Baratnom kedvence a Distelpiste lett, gyors dinamikus kis palya, az elejen meg volt szurva szlalom palya, de a vegere sajnos felszedtek.

Összességében nagyon jot sieltunk, igaz a ho kisse meg volt latyakosodva, de meg mindig sokkal jobb ha lefagyott volna az egesz. Legjobb ho egyebkent a grosser oetscher palyan volt.

Kepeket a mai naprol itt talalhattok, osszesen 43at:
http://www.flickr.com/photos/210464...87@N02/sets/7215760328614...

Hogy a forumosoknak is irjak valamit, kezdokkel nem kell aggodni, mert a kettesfelvono mellett gyerek kezdopalya van, az Eibenkoglabfahrt viszont tokeletes palya a kezdok elso szarnyprobalgatasaihoz. Haladoknak tokeletesek a piros palyak, de a feketekre vagyok is megtalaljak vagyaikat. Ha jo ho van, nagyon sok freeride lehetoseg is all az ember elott.

Üdv, sok havat!
powee
Stani
226 élménybeszámolót írt
226
20 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2007.10.26.
Furcsa volt októberben sízni egy határközeli terepen:)
Ráadásul több hóó volt, mint pl tavaly februárban:)
Egyébként úgy +3 fok volt lenn a parkolónál, fenn valamivel hidegebb,bár ezt az erős szél is tetőzte. Volt némi napsütés is, de javarészt inkább felhős időt fogtunk ki
Ca. 100-200an lehettek, várakozási idő nulla, pályákon (mivel hosszúak) teljesen eloszlott az embertömeg.
Ahogy néztük a többi sípálya is ratrakolva van pl Diestel Piste stb, de ezek még nem voltak nyitva.

A fekete pálya érdekesnek tűnt, látszott,hogy ratrakolták, de szerintem nem eléggé, mert a felső réteg nagyon puha volt és hamar felszakadt, így helyenként kissé off piste feelingje volt. A hó nehéz, de nem a tavaszi kása!!!

A piros egész jó volt, főleg az alsó fele. A meredekebb részeken elég szépen buckásodott.
Alapvetően így szezon első síeléséhez kissé dolgozosak voltak, így kellően el is fáradtunk.
Annyit tudni kell, hogy a Nagy Ötscheren nincs hóágyú, tehát a pályák hátukon hordozzák ennek minden előnyét és hátrányát.

Mivel vasárnapra esőt jeleznek, ezért aki teheti az inkább várjon, mivel a jövő hétre havazást mond!
Mi ott a helyszínen úgy láttuk, hogy a hó (legalábbis az alsó részeken) kaphatott tegnap vmi kis esőt.

Képek majd holnap, addig csak egy útközbeni kép:
Neuhaus, kis település Mariazell és Langau között:
http://farm3.static.flickr.com/2073.../1760988969_68a9e256fd_b....

Hó itt is volt :)

Hivatalosan 30-70 cm van, a 130 a Nagy Ötscher csúcsára értendő.
Azt hiszem tavaly ilyenkor még a tél közepén is összetettük volna a kezünket egy félméteres hóért, nemhogy hetvenért. Ráadássul mindez október 26.-án, egy határközeli síterepen 800 és 1400 m között:)
Kicsit olyan mintha nem is lenne igaz, pedig mégis az:D

Viszont kezdőbb sízők, snowboardosok ne ide menjenek, talán középhaladóknak sem a legideálisabb a Nagy Ötscher.
Gergely
1 élménybeszámolót írt
1
21 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2005.01.29.
Sziasztok!

Tegnap jöttünk haza vasárnaptól-péntekig tudtunk síelni iszonyat jó volt.
Volt nap hogy legalább 60 centi hó esett le, éljen a szűzhavazás :-)) Hidegnek hideg volt, meg a szél is fújt, de a szűzhó mindenért kárpótolt, ami végig puha maradt egész héten.
Az új négyszemélyes ülős lift nem rosssz, mert nem a csákánnyal kell küzdeni, de sajnos a kis-Ötscher egyik hangulatos erdei pályáját szüntették meg miatta, és olyan magasra sem megy fel, mint a második csákányos. És hogy még egy kicsit kötözködjek, igazán rakhattak volna rá buborékot, mert fázni lehetett rajta, dehát öltözzön fel az emberfia.
Annak aki most megy nagyon jó hava lesz, főleg mert hétfőtől ismét havazást mondanak ( azaz a csúcs majdnem két métere talán még nőni fog )
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.