Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

TibiF
148 élménybeszámolót írt
148
19 éve tag
Svájc
Lenk
2018.04.08.
Ma Adelboden-Lenkben síeltünk. Ezen a napon volt ma a szezonzárás. Zárójelben jegyzem meg, hogy nem egész Adelboden zár be mivel Engsligenalp csak május 6-án zár be. Az nem egy nagy síterep igazából 4 db csákányos lift van ott (igazi libalegelő), a pályák alja 1900 méteren van. Ott sítúrázni lehet. Visszatérve Adelbodenbe, ebben a szezonban nem sokszor voltunk itt, eddig mikor meglátogattuk mindig rossz idő fogadott. Meg szerettük volna nézni a síterepet jó időben is. Ezért döntöttük úgy, hogy ma szezonzárás napján ide megyünk.

Adelboden eléggé nagy síterep Svájcban, több mint 200km sípályával rendelkezik. Ismert síterep, sokan járnak ide síelni. Ezt a helyiekkel való beszélgetés során szűrtem le, egy völgyel nyugatra van pl. Gstaad oda kevesebben mennek mint ide, pedig szerintem ugyanolyan paraméterekkel rendelkező sípálya. Hó rengeteg mint közép Svájcban most a többi sípályákon. Érdekesség képen írom le, hogy reggel ki volt írva az 56-os pályát déltől lavina veszély miatt lezárják biztonsági okokból. Ez egy fontos összekötő pálya Adelbodenből Lenkbe vezető úton. Erre azért volt szükség mert itt sok lavina volt, meredek a hegyoldal és a pálya karbantartok a biztonságot tartották a legfontosabbnak. A pálya közvetlen közelében sok lavinát láttam, nem véletlen volt a lezárás. Adelboden-Lenk pályái szélesek és változatosak. Kezdőtől a haladó sielőkig itt mindenki megtalálja a magának megfelelő pályát.

Végére hagytam az időjárást, április van délig lehetett síelni, utána is csak az már nem annyira élvezetes. Reggel 6:45-kor a Brünig hágón (1000m) 14C volt úgy, hogy még a nap nem jött fel, ez a főn miatt volt. Adelbodenben a völgyben 6C volt, a pályák a hegyen reggel ki voltak fagyva. 12 órakor 1974 méteren árnyékban 15C volt, Adelbodenben a völgyben 21C volt. Hazafelé jövet Luzern után a völgyben 26C volt ami azért már nyári hőmérséklet.

Jó hely Adelboden, nyáron is sok lehetőség van ezen a részen. Itt található Berner Oberland legnagyobb kalandparkja, 3 emeletes 64 megállóval. Nyáron itt lehet rollerezni. A lányaim szerint ezt nyáron is ki kell próbálni.
Adelboden teteje
a pályán nem voltak sokan
jó minőségű pályák fogadtak
itt lavina volt, ezt a pályát zárták le déltől
déli fekvésű pálya
sípálya minden felé
az egyik fekete pálya
Ratrak arzenál
Plaine Morte
Nyári kalandpak
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.