Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Élménybeszámolók: Levocska Dolina - Lőcse síterep leírás cikk galéria wellness fórum

Levocska Dolina - Lőcse síterep értékelése
8 szavazat, átlagos érték: 3.3
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2020.02.23. magortaltos
Nagyon szerethető pálya.
Minden pálya egy helyre fut, így a társaság bármerről is jön mindig tud találkozni a kocsmánál (hütte). Szemmel tudod tartani a családot is. Elég jól ismerem a pályát, ezért bátorkodtam kicsit átrajzolni a pálya nehézségét valósabbra:

https://sielok.hu/norobot/fotoalbum.../forum-208562/kep/1/

A nagy, tányéros felvonó a fekete pályán visz fel a legmagasabb pontra. Itt vigyázni kell, mert ha leesel róla akkor egy nagyon meredek fekete pályán találod magad, ahonnan ha nem tudsz lesiklani akkor bizony fenéken kell leevickélni valahogy. Valamint két kanyar is van a felvonó útvonalába, észnél kell lenni.

A legfelső pontról elindulva hamarosan egy elég meredek letörés következik. Halványan fekete, de rövid és utána lankás rész jön, úgyhogy van lehetőség kontrollálni. Ezután jön a legszebb rész. Picit piros aztán hosszan kék nehézségű. Nagyon kiszélesedik és gyönyörűen csúszható túl a kereszt irányú elágazáson is. Ha elindulsz balra a keresztbe futó pályán, az bizony nem piros. Simán fekete a közepe és buckás is. Nem kellemes, majd piros lesz és végül belefut a kékbe.
Ha nem kanyarodsz le hanem tovább mész egyenesen, akkor még egy darabig kellemesen kék erősségű, majd egyre haragosabb piros lesz , végül vagy 50 méter nem gyenge fekete a vége felé, az szelídül azután kékké a kiindulópontig. Na itt sok esést láttam.

Én nagyon megszerettem ezt a pályát. Azonban figyelembe kell venni, hogy ha felhúzza magát valaki, bár fent nagyon szép, hosszú kék szakasz van, gyakorlat nélkül nem fog tudni lejönni, mert minden pályában van feketének mondható szakasz a végére.

Ha eredeti felvidéki ételeket szeretnél enni:
A kocsmában van juhtúrós sztrapacska (bryndzove halusky) 4,2 EUR áron.
Juhtúróval töltött derelye (pirohy bryndzové) talán 3,8 EUR -ért.
A híres borcs leves, azaz káposztás vagy céklás, húsos savanyú leves. Kicsit szlovák módra.
És ha szerencséd van pacalleves avagy drzsková.
Érdemes őket megkóstolni. A sör és a Tatranský Čaj (tátra tea - rövid ital) pedig kiváló.

Jövet - menet érdemes megnézni Lőcse óvárosát, a 13. századi védfalat, a Szent Jakab templomot, gyönyörű.

Csak ajánlani tudom a síterepet, megéri a bérlet árát!
levoca.jpg
h i r d e t é s
2011.12.29. Gzoli
Sziasztok!
Ma itt síeltünk, és mivel még nincs topikja, írok róla pár szót. Azért jöttünk ide egyébként, mert Korompán állítólag csak egy rövid pálya megy, és bár ez valamivel messzebb van, de időben nem sokkal több az út. A pálya nem rossz, fixen telepített hóágyúrendszer van, ami nélkül most nem is lehetne síelni, a pályán kívül ugyanis nincs hó. Persze ráférne a pályára is egy kis igazi hó, mert délutánra helyenként kilátszott a fű. Ettől függetlenül abszolút síelhető volt, és komoly sorok sem voltak, max. 1-2 perc várakozás. Kb. 1 km hosszú a pálya és elég változatos, van benne meredek letörés, de lapos részek is, hivatalosan piros besorolású, nagy átlagban ennek meg is felel. Elvileg van egy rövidebb feketének minősített rész is, de az nem volt behavazva. Van egy újnak látszó elég nagy étterem az aljában ( sajnos nem igazi szlovák kajákkal ), és azt hiszem síkölcsönző is. A síterep honlapja: skicentrelevoca.sk Egy napos sielésre bőven jó, bár ha az egész pálya működik, akkor Korompa sokkal jobb. Bocs, ha túl hosszú voltam.
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »