Élménybeszámolók: Zettersfeld síterep leírás

Zettersfeld síterep értékelése
112 szavazat, átlagos érték: 4.0
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2012.02.06. tibor76
Hát, nem akarok nagyon túlozni, de a Hochstein pályái az egyik legélvezetesebbek azok közül ahol eddig síeltem. A több mint 1000 méter szintkülönbség, a tényleg széles, kellemes lejtésű pályák, nekem nagyon bejönnek. Valszeg a véleményemet nagyban befolyásolja, hogy soha nincs tömeg, ez pedig egyfelől azért van, mert a pályák nem épp kezdőknek valók, valamint a tényleg elavult felvonópark. Ennek ellenére csak ajánlani tudom én is mindenkinek. Biztos hogy 2-3 napig jó szórakozást nyújt.
h i r d e t é s
2012.02.05. Varghasz
Friss infók Lienzből. Egy hetes kelet-tiroli síelésünkből négy napot Lienzben töltöttünk. Bár a város Ausztria legnaposabb helyeként hirdeti magát, nekünk a napsütésből csak másfél nap jutott, az is csak 2000 méter felett.

Első nap Zettersfeld. A terepre egy koros 4 személyes kabinossal lehet feljutni, de ez alatt nincs pálya, a völgyállomásig nem lehet lesíelni, erre több helyen is felhívják a figyelmet. Nagy hátránya a helynek, hogy fent csak nyitott ülőliftek vannak, így a -15-20 fokos ködös időben erős megszállottság és meleg ruházat kell hozzá, hogy az ember síeléssel töltse az idejét.

Egész nap köd, vaktában síeltünk. Mivel itt a terep nagy része egy platón található, csak néhol tarkítják a tájképet kisebb-nagyobb facsoportok és azok is csak az alsó részeken, a nagy fehérségen kívül semmit sem láttunk, tájékozódási pontot csak a pályák széleit jelző oszlopok nyújtottak. Hétfőn már ki-kisütött a nap, el is csodálkoztunk, hogy mennyi pályát nem vettünk észre előző nap. Kedvencem a Steinermandl felvonó alatt futó 3-as és 4-es pályák. Egy meredekebb letöréstől eltekintve az elején ezek mindenhol máshol kékek lennének. Másik kedvenc a 8-as pálya volt. Ha az elején lendület szerez az ember, akkor a végéig lehet karcolni az íveket, de tényleg csak egy jó kezdő sebeséggel.

Szinte a terep összes pályája rendkívül széles, kezdőknek, családosoknak, a széles carving lejtőket kedvelőknek tökéletesek.
A Wartschenbrunn felvonó egy új négy személyes ülőlift, viszont rendkívül lassú! Van alatta egy komoly gyerek park, "ugratókkal" és állatfigurákkal, szlalom pályával, tényleg nagyon szuper és szabadon használható.
A Steinermandlon található hüttéből csodálatos a kilátás, már ha nincs köd.

Hochstein. Egy hátránya van a helynek, az elavult felvonók. Az új lift feletti kétszemélyes kb 40-50 éves lehet, műanyag ülésekkel, utána egy hosszú csákányos. A három felvonóval több mint félórába telik a elérni a hegy tetejét. Utána viszont csodálatos. A csákányos melletti pályák nagyon jók, legfeljebb halvány pirosak, de 3-as sem fekete, a középső része kifejezetten lapos. Bár a pályatérképen végig feketével van jelölve, a valóságban kék táblákkal jelzik ezt a szakaszt. Nagyon jó a világkupa pálya is, bár szerintem ennek is kevés más helyen adnának feketét. Talán csak a közepe körül, ahol meredek és össze is szűkül, jelenthet problémát egy nem kezdőnek. Nagyon hangulatos, hogy az új felvonó szinte közvetlenül a vár mellett megy fel, így naponta többször is lehet gyönyörködni a rendkívül épen maradt műemlékben. Így utólag, ha rendes felvonók lennének a Hochsteinen, biztos, hogy itt töltenék többet, nem a Zettersfelden.

Összefoglalva: Zettersfelden széles és nem meredek pályák, kis szintkülönbséggel, Hochsteinen sportos de nem nehéz pályák két muzeális felvonóval, de 1300 méter szintkülönbséggel.

Képek: https://sielok.hu/fotoalbum/lienz-2...012-februar/kep/1/
2011.01.03. afuchs007
Sziasztok,

Megjártuk, Lienz-et, Grossglockner Resort-ot és St Jakobot is.
Nagyon jó időt fogtunk. Szép napos időnk volt, ami kb - 3 - 4 °c -al párosult. Dec 29. én délután síeltünk a Zettersfeldi pályán. A parkolóban elég nagy tömeg fogadott minket, de a pályán nem lehetett nagyon érezni a tömeget. Kisebb sorok kialakultak a felvonóknál, de nem volt zavaró. A hó minősége kivalló volt, egy-két jeges szakasszal találkoztunk. Dec 30-31. én St Jakobon voltunk. Nagyon kellemes csalódás volt ez a pálya rendszer! Változatos pályák jó minőségű hó! Itt igénybe vettünk egy kis oktatást is Gézafater jóvoltából! Gézát mindenkinek csak ajánlani tudom!(itt a felhasználók között megtalálható) Az év első napján Kals Matrei síterepre mentünk. Az idővel nem volt gond, de a pályákkal már annál több. A Kals-i oldalon még élvezhetőek voltak a pályák, de a Matrei oldal számunkra katasztrofális volt! Jeges pályák, amin az emberek próbálták leküzdni magukat, több kevesebb sikerrel. A Matrei oldal egyedüli pozitívuma a fűtött felvonó volt. Ha friss hó van biztos jó ez a pálya, de így jegesen....
1 órakkor le is jöttünk és átmentünk a Lienz Hochsteini pályájára. Kicsit hosszadalmas a csúcsra jutás, de megéri! Gyönyörű látványt nyújt a dolomitok és a város. Sportos pályákon lehet a völgyig síelni. A versenypályán is lecsúsztunk, de sajnos az már igen jeges volt!
A szállásunk a Magyar üzemeltetésű Schlossberghof Panzió volt, melyre nem tudok rosszat mondani! Rendezett kulturált szobák, svédasztalos bőséges reggeli, Kiadós 3 fogásos vacsora! Az ital áraik is szolidak! A szállás a Hochsteini pálya mellett fekszik, de a városközpont is kb 10 perc séta!!
Összességében egy nagyon jó szilveszteri vakációt töltöttünk le Lienzben!! Ajánlom mindenkinek ezt a régiót!
2010.03.18. tibor76
Mi már többedszerre tértünk ide vissza. Idén február elején voltunk.
A zettersfeld-i pályák kellemes lejtésűek, vannak benne igazi családbarát pályák, de találhatók pirosak is a jobban síelőknek. Akilátás gyönyörű, mint a Dolomitokra, mint magára a városra. És a legnagyobb előnye, hogy ha süt a nap, akkor itt egész nap süt a nap. Viszont ebből adódik a hátránya is, hogyha rossz az idő, nincs tájékozódási pont.
Általában sok a tanuló, főleg apró gyerekek, de enegem ez nem zavar, csak mondom, hogy sokan vannak :-) A legnagyobb tömeg esetén előfordulnak max 10 perces sorok. Elviselhető.
Hochstein: Nekem negy kedvenc. A pályák (pirosak/feketék) eléggé megszűrik a közönséget. De szerinem még csak nem is ez a dolog amiatt kevesebben vannak itt. Hanem a felvonók. Idénre ugyan elkészült egy kombi (kabinos/beülős), de ez csak a FIS futam indulásáig visz fel. Onnan még egy lassú kétülésessel, és egy csákányossal lehet a csúcsra felmenni. De megéri. Ugyan is innen egy kb 1300 méter szintkülönbséget lehet síelni le a völgybe. Végig fekete és piros pályákon. A pályák szélesek, szóval annyira nem kell tőlük tartani. A női FIS pálya elég érdekes. A TV-ben nem látszik, hogy milyen meredek, és milyen keskeny. Ráadásul szinte végig árnyékban van ezért elég jeges is. Az utolsó lejtő ami levezet a felvonóhoz elég meredeknek tűnhet a parkolóból :-) És az is, bár ha az ember ott áll a tetjén már nem olyan vészes. Délutánra sajnos a fák, és a hegyek miatt a pályák nagy része árnyékba kerül, jelentősen rontva a látás körülményeit. De nem kell kétségbeesni, síbusszal irány a napsütötte Zettersfeld :-) Viszont ködben van tájékozódási lehetőség. A terület nekem nagyon tetszik, ha még a felvonókba is beruháznának, akkor igazi titkos favorit/tipp lehetne.
Pár kép ízelítőnek:
Hochstein-1.JPGHochstein-2.JPGHochstein-3.JPGZettersfeld-1.JPGZettersfeld-2.JPGZettersfeld-3.JPG
2010.03.16. pcsaba12
Sziasztok!
Tegnap voltunk először Lienzen egy kényszermegoldás miatt (Mölltalon a nagy szél miatt nem mentek a felvonók) és kellemesen csalódtunk ebbe a helyben! Viszonylag sok és változatos pálya,a hó minősége szinte kiváló volt! Csak az nem tetszett, hogy a pályák szélei nem mindenhol voltak sem karókkal, sem kerítéssel megjelölve és rossz látási viszonyok között keresni kellett a pályát. Tegnap sok magyar volt itt!
2007.03.18. gyf
Na megjöttünk!

A Zetterfelden kezdtünk. Ez egy tutti pálya lehetne, de délben sajna +7 fok volt a csúcson, úgyhogy nagyon ragadós lett a hó.
Pénteken, szombaton Mölltal gleccseren voltunk.
Ez viszont csodálatos volt.
Be volt tervezve Silian is, de a meleg miatt nem mertük megpróbálni, inkább ráfizettünk 4EUR-t naponta, fejenként, hogy mehessünk Möltallra.
Időben kellett érkezni, mert hatalmas volt a tömeg a parkolóban és a vonaton.

A szállásunk Oberdrauburg-ban a Gasthof Post-ban volt. A szállás jó volt, a kaja kiváló. Félpanzió 7250HUF/fő/éj több mint kiváló. Egy veszprémi iroda szervezte az utat. Innen 20km volt Zetterfeld, 50km Mölltall.
2006.06.13. issimus
Lienz valami csodálatos. nagyon kevesen ismerik, állítóm Tirol legszebb része, főként a Dolomitok miatt. A Zettersfeldről lélegzetelállító panoráma nyílik a városra. Nagyon szuper hely az elzártság jót tesz neki. Nem annyira tömeg hely, mint az észak tiroli rész. A legtöbb napsütés itt van Ausztrián belül:-)

A Zettersfeldi pálya egyébként kezdőtől a haldóig kitűnő, a Hochstein pedig FIS-pálya, itt rendezik a női világkupa futamot. Aköi már tud síelni, annak hatalmas élmény. Matreit és Silliánt nem ismerem, de arról is jókat hallottam.
Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.