Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Élménybeszámolók: Metschstand síterep leírás cikk galéria fórum

Metschstand síterep értékelése
7 szavazat, átlagos érték: 4.7
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2017.12.09. TibiF
Ma Adelbodenben voltunk. Tegnap december 8 volt (Maria Empfängnis). A katolikus kantonokban munkaszüneti nap Svájcban. Síelni terveztünk menni de nem mentünk mert végig csapadékos időt ígértek. Mára napsütést meg max. 0.2 mm csapadékot jósoltak. Indulás előtt is leellenőriztem mára szép időt ígértek. Erre fel egész nap havazott, 14 óráig a környező hegyeket nem láttam. Nem hibáztatom a meteorológusokat ilyen a természet, a feleségem azt mondta ahol lakunk Svájcban ott ragyogó napsütés volt egész nap, a hegyekben havazott.

Panaszra nincs okom, a pályák tökéletesek voltak, napközben a hőmérséklet -7C-9C között változott, alig lehetett valamit látni. A pályák kb. 20-30% volt nyitva, nem voltak sokan, ilyenkor karácsony előtt az emberek más tevékenységgel vannak elfoglalva mint a síelés. Ezt az időszakot szeretem a legjobban. Az előző évhez képes nagyon jó havunk van és még jön a folytatás hóból a következő héten. A kisebbik lányom azt mondta ebben a hóban szeret síelni a legjobban, mondtam neki ez a legjobb hó, a porhó nem műhó. Pályán kívül 50 cm friss hó simán volt. Nem sokat fényképeztem mert nem volt mit. Jó hely Adelbedoen ide még visszamegyünk, valószínűleg akkor már több pálya lesz nyitva meg többet is lehet látni. Jó volt a mai nap nem panaszkodok. Porhó is kell néha nem csak ragyogó napsütés.
ekkor már 100 m-t lehetett látni a lenki részen ilyenkor lehetett többet látni
h i r d e t é s
2009.01.20. tibor76
Hát, akkor kicsit bővítem a Svájccal kapcsolatos (egyébként nem túl bő) hozzászólásokat.
Az éve elején volt szerencsém 5 napot eltölteni itt. Ebből 3 napot az Adelboden-Lenk síterepen síeltünk. Mi a Rottenbach-Metsch felvonóval csatlakoztunk be a síterepbe. Az első nap félig napos, félig felhős volt az idő, de szélcsend volt. A második nap, ragyodó napsütés, de a kora délutáni órákig erős szél fújt, így a Lenk felőli oldalon nem volt túl élvezetes a síelés. A Geils-i oldal árnyékosabb volt, viszont ekkor a Lavey-i átkötő felvonó nem működött, így a Hahnenmoos kabinosnál volt hogy 15 percet is sorban kellett állni. Délutánra elállt a szél, a várakozás nullára csökkent. Harmadik nap aztán tökéletes síelő idő volt. Napsütés, szélcsend. Mindhárom napra jellemző volt, hogy a völgyben kemény mínuszok voltak, fent a hegyen kellemesnek mondható egypár fokos mínusz. Tömegről nem lehetett beszélni, bár sokan voltak, de a sok pálya és felvonó "felvette" az embereket. A felvonóknál a várakozás nulla volt. A pályák tökéletes állapotban voltak, bár amikor fújt a szél, a kényesebb helyeken igencsak lefújta a havat. Mind a Lenk-i, mind a Geils-i oldalon hosszú, széles, minden tudásszintnek megfelelő pályák vannak. Bár voltak olyan átkötő szakaszok, amik kékkel voltak jelölve, de akadtak benne olyan (igaz rövidke) szakaszok, amik inkább erős pirosak voltak, mind kékek. Kezdőknek, de mindenkinek tudom ajánlani a Bühlberg felvonó mellett lévő 35-36 kék pályákat. Eszméletlenül széles, egyenletes lejtésű pálya. A nagyobb tudással rendelkezőknek a Metschstand-ról indulókat lehet ajánlani. De ezek is igencsak szélesek, és mondanom sem kell, kiválóan karban tartottak. Amit még besíeltünk, az a Sillerenbühl-ről induló piros pályák. A síterület többi része kimaradt, de köztük renszeresen közlekednek síbuszok. Külföldivel nem nagyon lehetett találkozni, pár némettel, de főként helyiek síeltek. A síbérlet kaukciója 5 CHF, és minden vásárlásnál egy szelet (mi mást) csokit adnak mellé :-) Természetesen bankkártyával lehetett fizetni. A hüttékről annyit, hogy a választék számomra kielégítő volt, bár Ausztriában ezt tán jobban csinálják :-) Az árak, mondanom sem kell nem olcsóak. Egy üdítő 3,5-5,5 CHF között van, egy egytálétel (sült krumpli valamivel) 16 CH-től, rösti kb ugyan ennyitől. Akik bankkártyával akar fizetni az azért előtte tájékozódjon, nem mindenhol lehet. A Sillerenbühl tetején lévő Hütte napsütés esetén igencsak jó hely :-) Ennek van kimondottan olyan fedett része, ahol a saját ételt lehet elfogyasztani. Ráadásul emeletes, és ha a földszinten nem volt hely, akkor tálcával a kézben, bakancsban, a magas lécsőkön igencsak nehézkes volt a közlekedés. Volt önkiszolgáló része, és volt olyan része is ahol kiszolgáltak. Egész nap, de legalábbis ebédidőben biztos, élőzene volt.
Hát, akkor "röviden" ennyi. Jó kis egy hét volt.
Ízelítőnek pár kép:
Naplemente.JPG Aebi-Sillereinbuhl-felvono-hegyi-allomasa.JPG Buhlberg-volgy-allomas-Hutte.JPG Geils-Hahnenmoos-kabinos.JPG Kilatas-a-Sillerenbuhl-rol.JPG Kilatas-a-Sillerenbuhl-rol-szemben-a-Geils-Lavey-hegyi-allomasa.JPG Lenk-Metsch-felvono-volgyallomas.JPG Sillerenbuhl-Hutte.JPG
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »