Menü ≡

Élménybeszámolók: Mönichwald síterep leírás szállás cikk galéria videó wellness fórum

Mönichwald síterep értékelése
79 szavazat, átlagos érték: 3.2
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2018.01.01. Kriszti76
2018. Újév napján voltunk, a Soprontól másfél órányira található, Mönichwald-Hochwechsellifte síterepen, egy napos síelés keretében. Autóval, a 3 parkoló közül, a legalacsonyabban fekvő, Berggasthof Schwengerer fogadónál parkoltunk. Innen indul a legkisebbeknek a kapaszkodós kötél felvonó, ill. található a "Knax-Skierlebniswelt" (mini kezdő pálya) elkülönítve nekik. A parkolótól indul egy csákányos felvonó. A parkolónál van lehetőség a jegyek megvásárlására, itt található egy kölcsönző is. Kicsit feljebbről indul a tányéros felvonó (ha igény hiányában nem menne, szólni kell a pénztárnál, elindítják), illetve a csákányos felvonó folytatásaként a sípálya közepétől még egy csákányos felvonó visz a tetőre. Ebédelni a fogadóban elfogadható áron lehetett. A síterep előnye, hogy tényleg alig vannak, ami a határközeli síterepeken, téli szünetben: kuriózum. Hiányoltam a csákányos felvonónál, a kisebbeknek, a személyzet részéről történő segítségnyújtást.
Hazafele, Mönichwaldban megálltunk a Seegasthof mellett található, befagyott, kivilágított tónál egy kis korcsolyázásra (ingyenes). A webkamera képeit nézegetve láttam, hogy van erre lehetőség, de biztos ami biztos megkérdezni a tóparti fogadót a jégbiztonságosságáról!! Hokizásra is van lehetőség. Ajánlom mindenkinek, a tó jegében lévő "lámpák" hangulata felteszik egy jól sikerült téli nap i-jére a pontot. Havas téli fotókat nem tudok mellékelni, mert jelenleg igencsak ráférne a határközeli ausztriai sípályákra egy kiadós havazás és a tartós hideg, hogy a hótakaró meg is maradjon.
RSCN9767.JPG FB-IMG-1515226441119.jpg FB-IMG-1515226399176.jpg FB-IMG-1515226420650.jpg
h i r d e t é s
2011.02.13. Kis Kovi
Szia!

Mi pár órája jöttünk haza és szombaton tettük tiszteletünket Joglland két pályáján is, köztük az egyik Mönichwald volt kora délután (13 óra). Vécsey Zsolt tanácsára választottuk ezt a régiót erre a napra és nem kellett csalódni. St. Jakobon voltunk délelőtt, kora délután pedig itt Mönichwaldon.

Ami Mönichwaldot illeti szerintem az elmúlt hetek időjárásához képest még nem olyan rossz a helyzet, azaz nem teljesen kezdőként szerintem még élvezhető a pálya. Felül egy ici picit jeges volt, a legalsó részen pedig már kásás a pálya, de a 0 tömeg és az iszonyú friss levegő kárpótolt mindent. Amúgy szombat hajnalban egy-két friss centi hó eshetett a legfelső részen.
St. Jakob im Walde pályái szinte jégmentesek voltak, inkább a melegedés miatti kásás állag volt az, ami zavarhatta felhőtlen síelést, de szerintem az időjárási viszonyokhoz képest még itt is nagyon jó állapotok voltak. Talán itt több hó volt a pályán.

Amúgy az elmúlt időszakban szerintem még eshetett pár cm friss hó és lehűlés is érkezett, így szerintem csütörtökre nem lesznek rosszabbak a viszonyok, sőt lehet, hogy némelyest még javulnak is.

Nekem nagyon tetszett az egész régió a maga nyugalmával, tisztaságával.
2010.03.08. B G
Mi Mönichwaldon voltunk a hétvégén.
Pénteken kicsit szeles volt az idő, a parkolóban 3 autó állt. A pályákon a személyzet létszáma meghaladta a síelők számát, pedig nem is mentek a kis felvonók.
Szombatra megjött a tömeg (kb 10 autó volt a pálya alján)
Kellemes szélcsend, és hószállingózás. Ebédidőben, már volt akinek várni kellett, a 4 asztallal felszerelt hüttében.
A pálya a lehetőségekhez képest kíváló volt. Ugyan mindkét pálya piros, de a 6 éves lányom 1 óra oktatás után már lejött rajta. Aki nem kedveli a tömeget és nem röstell, 2x lejönni ugyanazon a pályán, annak 1-2 napra tökéletes választás. A pálya 2010 márc. 15-én zár!
Nekünk nagyon kellemes hétvégénk volt itt, egy jó szállással.
Jó síelést mindenkinek!
2008.12.14. agatha
sziasztok,
Mönichwald. A panzió és a sipálya közötti távolságkb. 12 lépés.
A PÁLYA TELJESEN IDEÁLIS KEZDŐKNEK. Olcsó, családias, nincs sorbanállás, két csákányos felvono van.A panziót tudomásom szerint magyaok üzemeltetik. Berggasthof Schwengerer, Mönichwald. üsd be a keresőben, minden infó rajta van, telefojuk: 43-3336-4211,
Ha nem luxusra vágysz, tőkéletes, merem ajánlani, gyerekkel is.
Sok sikert.
Agatha helyett: Taddy
2008.02.22. p.atis
szia scbali
Mi múlt héten szombaton mentünk Mönichwaldba 4 napra. Közvetlen a pálya mellett volt a szállásünk nagyon jó áron (99 Euro/fő/3éj félpanzióval). Berggasthof Schwengerer a neve a panziónak/szállodának. Lent bakancsszárító, a leceket pedig szinte el se kell hozni a felvonótól mert ott egy garázsban lehet tárolni. A szálloda vendégeinek van fenntartva. A feleségemnek béreltünk kint felszerelést igaz csak 2 napra. A 2 napért fizettünk 37 Eurót. Hétfőn és pénteken van lehetőség éjszakai síelésre. Ha már ott voltunk kipróbáltunk. nagyon nagy feeling:-) A pályákról annyit hogy szerintem nagyon jó gyakolró pályák haladó síelőknek.
Remélem tudtam valami újat mondani és segíteni
szia
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »