Élménybeszámolók

hajbag
7 élménybeszámolót írt
7
12 éve tag
Horvátország
Platak
2017.02.02.
Sziasztok! Előző szombaton volt szerencsém meglátogatni déli szomszédunk egyik legjobb síterepét, Platakot. (Itt a sielok.hu-n találtam, köszönet érte) Aki télen Rijeka környékén jár,és szeret síelni, annak kihagyhatatlan a síterep! Rijekából indulva 40 perc alatt a síterepen lehetünk, autópálya díjat sem kell fizetni, jó minőségű aszfaltozott, és takarított út vezet a hegyre. A hegy tetején parkolóőrök irányítanak mint Eplényben, a különbség a 10 kunás napi bérlet, ezt mindenkinek meg kell fizetnie. A felnőtt napijegy 130 kuna a hétvégén, ez mintegy 5.500 HUF tehát elég kedvező. Az utóbbi 5 évben történtek nagyobb fejlesztések szélesítették a pályákat, kölcsönzés, bérlés, étkezés megoldott. Egy dolog viszont nem, én csak toi-toi wc-t találtam elég gusztustalan állapotban. A terepet elsősorban helyiek használják, a turisták elsősorban a látvány miatt érkeznek: szép időben látni a felvonóból a tengert!! Kevés a ratrak, és hóágyúkapacitásuk, így erősen időjárásfüggő, hogy a teljes síterepet lehet-e használni. Nekem szerencsém volt, csak a Radesevo 2 pálya nem működött, a Telekit nevű sem, de az felvonó hiányában jelenleg használaton kívüli. Viszont csodálatos havunk volt, piros, és kék pályák tökéletesek, sőt a hóviszonyok miatt rengeteg erdei sízési lehetőség is volt. Összesen 2600 m piros, és 4000 m kék pálya amit kezelnek, közte egy 3 km-es kék erdei pályával ami a hegytetőről egyenesen a kétüléses aljáig visz! Minden pálya átsíelhető, ezt már egészen jól megoldották. A felvonók könnyen használhatók, a kétüléses pedig pont alkalmas arra, hogy beszélgessünk a helyiekkel, 6 perc a menetideje a hegytetőre. Összességében mindenkinek csak ajánlani tudom, kb. Eplény minőségű síterep, bár egy ekkora hegyből a Síaréna üzemeltetői, szerintem már többet kihoztak volna :)
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.