Élménybeszámolók: Präbichl síterep leírás szállás cikk galéria videó oktató wellness fórum

Präbichl síterep értékelése
340 szavazat, átlagos érték: 3.6
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2021.12.23. Ethanol
Jó érzés volt visszatérni. A pályák jó minőségűek voltak, körülöttük is hó, gyönyörű volt. A jegyvásárlás kicsit hosszabb az oltásigazolás miatt, de nem vészes, mosolygós mindenki. A felvonóknál semmi sorbanállás, gyakorlatilag becsúsztunk. Iskolai csoportok sem voltak. A kártyaolvasókat szerintem cserélték, gyakorlatilag a kezemet sem kellett megemelni, engedett is be. Szombaton kb. egy órára megjelentek a rendőrök, ellenőrizték az oltottságot, némelyik a személyazonosságot is a csúszás előtt. A körhütte zárva, a nagyhütte hétvégén nyitva volt, hétfőre az is bezárt. Hátfőn még Johanna sem nyitott ki, igaz, havazott, erős szél volt. Szóval jó volt ott lenni, de látszik, takarékon megy az egész.
IMG-20211219-130634-6.jpgP1210490.JPGP1210496.JPGIMG-20211219-130630-6.jpg
2020.01.26. Kisjoska
A mai nap folyamán itt síeltünk, d.e 11 re már gyakorlatilag tele lett a P1es parkoló, a pénztáraknál zökkenőmentes volt a kiszolgálás várakozási idő nélkül. A Grübl felvonónál folyamatos volt a nagy sor,de tolakodás stb nem volt jellemző. A Polstar felvonónál általában nem kellett sorban állni. A múlt héten leesett hó gyakorlatilag elolvadt ,de profi a hóágyú renszer. A nap végére a kék pályák elég buckásak lettek. Jól kiépített és karban tartott pálya, ajánlható kezdőknek és közép haladóknak szerintem.
2019.03.05. Gregi82
2019.03.03-án egy napot voltunk itt tesómmal. Tűző napon, 10 fokban síeltünk. Sajnos későn, fél 12-kor kezdtünk el síelni, valamint egyből az 5-ös pályán (jobb oldali pályarendszer). Mivel ekkor a bal oldali pályarendszeren hatalmas tömeg volt.
Az 5-ös pálya elején már az első 50 méteren bedurrant a combom a kásás, buckás pályától :) Aztán megszoktuk és azon csapattuk párszor. Nagyon gyors a felvonó ezen az oldalon, pillanatok alatt fent vagy a pályáa tetején. A másik oldal nekünk nagyon egyszerű volt, nem adott élményt. Széles pályák, nem durva lejtés, kíváló terep kezdőknek, középhaladóknak.

Sokat síeltünk pályán kívül a jobb oldali pályarendszeren (felvonó alatt, 3-as sítúra úton, 5-ös pálya bal oldalán, ami bemegy egy kicsit az erdőbe és kiér az 5a-ra. Mindenhol sok hó volt, de sajnos az egész hetes nagy meleg miatt mély kása - emiatt igazán technikás és fizikiailag megerőltető volt.

A napijegy ára idősávosan csökken, ami korrekt. 2-3 napra haladó síelőknek is jó ez a pályarendszer, főleg ha szeretnének pályán kívül gyakorolni. Kezdőknek, középhaladóknak akár 4-5 napra is.
2018.12.29. Leon74
Sziasztok!
Úgy látom elég rég volt bejegyzés ehhez a síterephez. Gondoltam megosztom az én gondolataimat. A két ünnep között voltunk, most értünk haza.
Kezdem a jóval: Aki családdal akar menni, kis gyermekekkel, azoknak ideális. Van tanuló pálya (4-es), maga a pályarendszer sem túl nagy, így könnyű összetalálkozni a családtagoknak. A táj hangulatos, sok a magyarok által vezetett szállás. Amik kis jóindulattal pályaszállások. A hely olcsóbb, mint egy nagyobb síterep. Szállásunk félpanzióval 43EUR/fő volt. Bérletre adtak kedvezményt, mert helyben volt a szállásunk, így három napra 95 EUR volt. Ami szerintem egész jó ár, főleg kiemelt időszakra.
Ami kevésbé tetszett:
A hely szeles, sokszor nagyon szeles. Nem hiába építettek szélerőművet is ide. Ennek köszönhetően gyorsan lefúja a pályákról a havat, főleg az 5-ös pályán. Illetve gyorsan jegesednek is ez miatt.
A hó nagysága sztm lényegesen elmaradt a közölt adatoktól. Nem volt gond vele, de a 130 cm-től nagyon messze volt.
Kevés a hütte. Kevés és ami van, azok is kicsik. Így szinte lehetetlen szabad asztalt szerezni ebédidőben. A helyiek nem voltak kedvesek. Három nap alatt többször volt gondunk a kiszolgálással és a modorukkal. Egyik nap délután 2-kor mentünk, hátha kevesebben lesznek. Jó tíz percet vártunk asztalra, majd a kajára egy órát. Mire megebédeltünk bezártak a pályák. Ráadásul nem hoztak ki minden ételt. Ez nagy minusz a helynek. Lehet egy januári hétköznapon ez nem gond, nincs nagy forgalom, de most ez nagy gond volt.
A tömeg, két ünnep között, általános várakozási idő 5-8 perc közötti volt.
Mivel pályaszállásunk volt, így nap végén nem tudtuk leadni a kártyát, mert akkor nem tudtunk volna felmenni a szálláshoz. Másnap reggel megálltunk, hogy visszaváltsuk a kártyákat. Mivel automata nem volt, így több, mint fél órát kellett sorban állni a pénztárnál.
A pályákról lentebb lehet olvasni, nagyjából ugyanazokat tudnám leírni. A piros pályák sem vészesek. Az 5-ös sztm élvezhetetlen, még reggel is az volt. Keskeny, buckás, jeges, stb.
Annak, aki nagyobb síterephez van szokva, annak gyorsan unalmassá válik a hely. Egyszer mi is kipróbáltuk, de vlsz többször nem megyünk.
2016.02.12. gyf
... én inkább arra tenném a hangsúlyt, hogy "ezerrel végig döngetnek rajta...." . Az tényleg gáz!
Amúgy azért van Prabichl-ben sok kisgyerekes, mert tök jó hely kicsi gyerekekkel. A Grübl oldal olyan nagyfiúsan néz ki, mégis simán abszolválják a csüntök is.
Ott van a "Schumpenwald" ,a buckaerdő, amely egyenesen paradicsomi 5 éves kortól, a szülőnek meg extragáz, mert képtelen követni gyerekét az erdőben a 150cm feletti lécével.
Prabichl nagyon jó hely, egyszerűen nem kell használni az együléses felvonót! Az a siklóernyősöké!
2016.02.09. Apple csilla
Legutóbb február 4-5.-én esett kb 20-30 cm friss hó, amit reggelente normálisan "ratrackoltak".
A Grübel-en a barátaimmal síeltem, ami nagyon kiváló tanulásra és közép-haladó öröm sízésre.

Igaz, eléggé figyelni kell, mert sok az oda-nem-való síző is: vagy ezerrel végig döngetnek rajta, vagy a kretén szülők nyílegyenes hóekében letúratják a havat a - kicsi 3-4-5 éves - gyerekeikkel.

A pálya vége felé lévő kicsiny hüttét mindenkinek nagyon ajánlom, mert fantasztikus leveseket és főételeket készítenek pikk-pakk. Nagyon jól tud a tulajnő angolul. A lenti fő hütte is szuper. A forralt boruk egyenesen zseniális. Tudnak magyarul is.

A szemközti Polsten teteje hirtelen nagyon meredek és buckás. Csak magabiztos, jó síelőknek!

Egyébként, a pálya rendszerek épp eléggé hosszúak és mindenféle technikát jól lehet rajtuk gyakorolni.

Korrekt, egyszerű pálya rendszer és nem túl felkapott.
2016.01.17. bence84
Mára minden valamire való síelő oldalon és időjáráselőrejelzésben kb 1-2 cm friss havat jósoltak reggelre Präbichl terepre. Nos, amire odaértem fél 9-kor, már leszakadt 10 cm és délutánig még legalább 10-20 cm hullott hófuvásként.

Röviden: 4 pont, jó terep, családias, gyerekes, kezdőknek való.

Bővebben:

Kezdjük az egyetlen negatívummal. Ma nyitott meg a szezonban először a Polster Quattro és a honlapok szerint a Polster Classic felvnonó. Gondoltam először megnézem a régi együlésest, nem is volt lezárva az oda vezető szakasz. Viszont! A 2-es rombuszos jelzésű pálya, az nem sípálya, hanem erdei út, amin fel tudnak túrázni a sítúrázók. Térdig érő friss hóban, 2 m széles erdei ösvényen kellett leküzdenem magamat, hogy kiderüljön, szó sincs semmiféle működő együlésesről. Onnan viszont nincs visszaút semerre, az autók számára fenntartott úton kellett kb vízszintesben gyalogolni jó 1 km-t, hogy az 5-ös sípályáhozz visszajusson az ember.

A neten, pl. a síelőkön sincs feltüntetve a térképen, hogy amik szaggatottal vannak jelölve, azok túraútvonalak, vagy kezeletlen legelők. Most elárulom, hogy a 2-es az nem sípálya, más ne szívja meg! A Az 5-ös pálya egyébként eléggé meredek, szűk és nagyon rosszul csinálták meg. Ez betudható a hóhiánynak. Ami még negatív, hogy a valóságos össz pályahossz jóval kevesebb, mint amennyi a térképen látszik.

Pozitívumokból jöval több van.

A Grübl Quattro felvonó elég gyors, 4 üléses, viszont rengeteg szerencsétlenkedő van, akik kiesnek belőle az elején (nem is értem). Szóval türelmesnek kell lenni, de cserébe gyors (ha épp nincs leállítva) és kényelmes, valamint remek helyre visz fel. Az 1-es piros és 2-es kék pálya volt megnyitva, illetve a felvonó alatti Die Wilde erdei "félcső". Ez utóbbi kivételével mindkettőn számtalanszor lecsúsztam, és kiválóak! A kék kifejezetten tökéletes pálya a kezdőknek és élvezkedni akaróknak. Ennek a közepén van egy remek kis hütte, ahol a Speckknödelsuppe 3€-ért remek és laktató étel, és jó sós is :) A Leberkäsesemmel 3,6€ és jó volt. Minden friss és forró, de tényleg nagyon forró! Az Arenalift csákányos és nagyon lassú, de legalább a kezdők is be tudnak szállni és nem esnek ki félúton. Nem sok emelkedése van. Viszont lefelé a 4-es pálya szintén jelentéktelen, inkább kis gyakorlókörnek jó. Mellette van a Fun Slope, amiben csövek vannak, dombok, ugratók. Nem próbáltam, de jól nézett ki.

Ha minden jól alakul, január végén még egyszer elmegyünk ide és becsússzuk az összes pályát. Ha azok is tetszeni fognak, feljavítom 5 csillagra az értékelést.
2015.03.16. dtamas
Tegnap voltunk egynapos csúszáson Präbichl-ben. A hóviszonyok közel sem ideálisak annak, aki pályán kívüli örömöket keres. A pályákat viszont kitűnően kezelték, kizárólag a Polster Quattro tetején a piros 5-ös eleje volt jégpáncél. A Polster Classic együléses "felvonó" használatával minimum 30-40 évet repültünk vissza az időben! Aztán rájöttünk, hogy a térképen lévő szaggatott vonallal jelölt "pályák" (1-es, 2-es) valójában nem léteznek, a Polster csúcson a cudar viharos szélben és a ködben valóságos Himalája-expedícióban volt részünk, miközben boardokkal és lecekkel a hónunk alatt kerestük a "pályákat". Aztán feladtuk, és az együlésestől balra lévő hüttében vigasztalódtunk egy jó korsó Puntigamer mellett. A hütte tulaja egy igazi öreg stájer hegyi medve, egy egész polcnyi, különböző gyümölcsökből főzött pálinkagyűjteménye mellett házi borokat is kínálgat a kis menedékházba betérőknek.
A szaggatott 3-as pálya nyomvonalát sem sikerült megfejtenünk, bár lehet hogy hiányzott 3 méter friss hó, akkor ugyanis már minden tereptárgy síelhetővé válik :)

A Grübl oldal tanulásra ideális, kihívást nem tartogatott. Bátrabbak a felvonó alatt erdészkedhetnek egyet a ritkán nőtt fenyők közt porhavon, de kell a lendület, mert alig lejt a hegyoldal. Ha a Grübl Quattro oldalában felvonókat építenének a kuloárok tetejéig, egész jó kis off piste paradicsom lehetne a terep.
Egynek jó volt ez a kis síközpont, de nem vagyok elájulva tőle. Talán egyszer visszanézünk szélcsendben, vastag porhóban, napos időben, hátha meg tudjuk szelídíteni a Polstert. Kár, hogy a jó idő nem rendelésre jön...
DSC-1691.jpg
2013.01.01. Akkor is Monca
A két ünnep között voltunk csak egy napra, mivel máshol síeltünk eredtileg, de meg akartuk nézni ezt a síterepet is, mivel januárban ide megyünk egy hétre.
Valószínűleg egy egész jó kis családi síterep (pl nem nagyon lehet eltévedni) ha mennek a pályák illetve van elég hó. Most kissé szükösek voltak a lehetőségek, a pályák közül csak lenti pálya, a két oldalon 1-1 piros és az egyik hosszú kék ment. A pirosak, különösen a Quattro lift alatti nagyon le volt jegesedve, a profik élvezték, viszont gyerekekkel kicsit necces volt, különösen a teteje. A másik oldal nagyjából rendben volt, kissé jeges, de most ez van. Elág nagy tömeg volt, gondolom az ünnepekre való tekintettel, remélem januárban ez is másképpen lesz, ennyi ember nem bír el most (kevés hó+pálya) ez síterep, bár a felvonóknál még tolerálható volt a tömeg. A kajáldák sem bírták a tömeget, hely alig stb (pár étterem kiesett a nyitott pályák útjából..)
AMI viszont nagyon nem tetszett és szerintem megoldható lenne: a Purzelwaldot nem használhatják csak és kizárólag a síiskolások, sem a varázsszőnyeges részt, sem a kitűzött lesiklópályát! Ez még fizetés ellenében időkorlátozással sem lehetséges (nem úgy mint pl Mariazellen ahol 5 euro fejében a síikolai holtidőkben használhatók a gyerekpályák. A köteles gyakorlóliftet lehet használni (kell bérlet a beléptetéshez), de át kell a tetején csoszogni a rendes pályára. A 3 évesemnek ez nem okoz gondot (csoszogás + rendes pályán csúszás), de magyarázd meg neki, hogy ő nem mehet a mesepályán egyszer sem. MÁS: a z ülőliftben csak síléccel lehet menni, tehát ha a kisgyereket ölben akarod felvinni, akkor is rajta kell legyen a léc. EZ A SZABÁLY-mint megtudtuk (hogy mi benne a ráció, ne kérdezzétek). Miattunk leállították a felvonot, ráadtuk a gyerekre a lécet és mentünk tovább. De ez azt jelenti, hogy még nem síelő kisgyerekkel nem tudtok felvonózi (és gondolom a SZABÁLY miatt lefelé sem hoznak le..)Ilyet még életemben nem láttam, pedig 22 év alatt pár helyen megfordultam. Lehet, hogy van rá magyarázat, aki tudja ossza meg, nekem nagyon rontotta a közérzetemet mindez. Ilyenek miatt nem gondolom, hogy ez egy családi síterep lenne. Remélem januárban más véleménnyel jövök haza, egyenlőre úgy gondolom, hogy ilyen árszinten találunk jobbat (pl. Gerlitzen,Turracher Höhe, de akár Mariazell).
2011.12.30. rottenfella'
Volt alkalmam nyitáskor kipróbálni ezt a kis eldugott helyet.

A terület nagyon szép, hangulatos. A völgy mindkét oldalát meg lehet síelni és, ami a legfontosabb, teli van mélyhavas lejtőkkel :). Hütte kevés van, ebben elmarad a többi stájer tereptől, ide nem zabálni jövök legközelebb. Külön élmény a műszaki aberrációkban szenvedő fajtársaimnak a környéken a sok kis alpesi iparvároska. Egyet kiemelnék: Eisenerz városát és a külszíni vasércbányát érdemes megnézni. Ezek az osztrákok igen szépen megoldották a fémipart, követelem, hogy építsék át ilyenre Ózdot.:)

Szállás:
Hotel Bahnhof. Háát, vegyes élmény... Ha ez hotel, akkor én palotában lakom, a barátnőm egy playmate az autóm meg egy ferrari. Ez kéremszépen, egy magyar turistaszállás. Tiszta és olcsó.
De:
Ha az előszobában kialakított öltöző-bakancsszárító helyiségben ötnél többen vannak, úgy kell keresztülmászni rajtuk a falon füzérekben száradó bakik között befogott orral. A szobákban megtalálhatók a világ legkényelmetlenebb emeletes ágyai. Az ajtók rugósak, szépen tessék őket csukáskor kézzel visszakisérni, mert különben becsapódik, és az ilyenkor képződő légnyomáshullám a szobák közti vékony válaszfalakon taszajt egy nagyot. Az pedig a szorosan mellé tolt emeletes ágyon. Páff. Eleinte ezt viccesnek találtam, később kezdett zavarni, hogy mindig felébredek, valahányszor valaki belép a szobájába a folyosóról.
A kaja magyar menza jellegű. Magyar. Nem osztrák.

Prabichlbe biztosan visszatérek. De egy gasthofban fogok aludni 10 euróval drágábban. És a kajáért külön fizetek.
Megyek is túlórázni.:)

Auffi!
2011.12.08. Kris61
Sziasztok!

Nekem Präbichl a kedvenc síterepem. Szerintem nem csak tanulásra jó, mi kb haladó szinten síelünk és mindig jól érezzük magunkat ott. Ha balra mész fel a Grübl Quattroval ott lazább pályák vannak, de aki pl ugratgatni meg trükközni szeret, annak tudom ajánlani a 3-mas piros pályát, onnan ki tudsz csúszni az erdőbe, ahol vannak ugratók, szerintem igen jó az a rész is. Szintén erről az oldalról lehet kicsúszni a Weidtallift nevű csákányoshoz. Egy csúszásra az is jó szerintem. Ha jobbra mész fel a Polster Quattroval, ott vannak kicsit durvább pályák, de annyira nem vészes egyik sem. Egyedül a liftből kicsúszva az első lejtő meredek meg délutánra a teteje kicsit jeges, de óvatosan ott is le lehet jutni. Utána már mehetsz, amerre akarsz, mert van csomó lejutási lehetőség. Át lehet csúszni az öreg, együléses Polster Classichoz is. Ezen a pályán a szűzhó szerelmesei csúszkálhatnak. Tanulásra pedig ott van a völgyben az Arenalift, mellette pedig a gyerekek (és a felnőttek is:D) az erdőben kialakított pályán élvezhetik a síelést.
Mi mindig meg voltunk elégedve a pályákkal, a jegesedés néhol pedig szerintem minden pályán előfordul. Nincs nagy sorbanállás a lifteknél sem.
Hütte szempontjából a jegypénztár épületében lévőben szoktunk enni. Finomak a kaják és nem is drága.
Már esik a hó és ha minden igaz szombaton nyit, én ottleszek!
Üdv
2011.02.15. DMiklos
Szia "akos.g"!
Präbichl jó választás a tanuláshoz, gyakorláshoz. Mi már párszor voltunk ott, (legutóbb decemberben, és) és mindig jól érezzük magunkat. A 4-es kék pálya kifejezetten gyakorló, bemelegítő pálya, a legkezdőbbek is végig tudnak menni rajta. Ha a négyüléses felvonóval /Grübl Quatro/ felmentek a két 2-es tetejére, az -kevésbé gyakorlott síelő szemével- egy elég hosszú pálya, meredekebb mint a 4-es, de kényelmesen végigcsúszható. Kis gyakorlás után bevállalható a piros 3-as (inkább rózsaszín, mint piros). Egy meredekebb része van, de az sem vészes. Ha ezen túlvagytok, akkor jöhet a piros 1-es. Ennek a pályának három olyan szakasza van, ami meredekebb egy kicsit, de le lehet jönni rajta szűkölés nélkül. A végén is van egy kb 50 méteres meredekebb szakasz, de a végén ott van a hütte, érdemes lecsúszni :-) A piros 7-es/kék 9-es/piros 1-es is jó kombináció, de a 7-esnél lévő "Widtallift" csákányos nem mindig üzemel.
Ha már kellő gyakorlatot szereztetek, akkor átmehettek a másik négyülésessel (Polster Quatro) a másik hegyre, innen egész jól le lehet jönni a piros 5/piros 5/a pályán. Ennek a teteje "kissé" meredeken kezdőik, de ki lehet kerülni egy "oldalösvényen". Nagy összességében ez is jó pálya, bár néhol elég keskeny, és délutánra már le van túrva, vagy kásás rajta a hó, ha jobb idő van. A többi pályát ezen az oldalon nem ismerem, még nem mentem rajtuk.
Ezt a sorrendet saját tapasztalatom alapján írtam, gyakorlatilag itt tanultam meg síelni, és ezeket a pályákat azóta is jópárszor végigjártam.
Viszonylag kicsi a terep, de gyakorolgatni ideális. Mi rendszeresen járunk ide, jó, mondjuk van ott egy ismerősünk akinek panziója van itt. :)
Ha súghatok más témában is, nem tudom hogy hol fogtok lakni, étkezni, de a 3-as pálya közepénél van egy nagyon jó kis panzió, oda lehet csúszni a pályáról is ebédelni, de autóút is vezet hozzá a főútról. Nagyon finomakat kajáltunk ott, csak arra kell vigyázni, hogy vasárnap este mindössze melegszendvics és pizza a választék, lehet, hogy aznap szabadnapos a szakács :-) Ha jól emlékszem Präbichler Hofnak hívják.
A négyüléses felvonók alján is van egy hütte, ott is rengeteg finom kaja van.
Összegezve: Präbichl jó választás egy kis tanulásra, gyakorlásra. Ja, és ha van kicsi gyerek, ő biztosan élvezni fogja a "Meseerdő" nevű gyerekpályát, a 4-essel párhuzamosan fut az erdőben, tele mesefigurákkal. Egy negatívuma van a terepnek, elég gyakran fúj a szél, és felhős az idő, de fogtunk már ki többnapos verőfényes napsütést is. A pályákat hóágyúzzák, úgyhogy mindig van min csúszni.
Jó síelést.
2011.01.05. davidpeter
Ma jöttünk meg, négy napot voltunk. Vasárnap és hétfőn leesett vagy 20 centi friss hó, akkor nagyon jó volt a pályákon kívül, de ma délutánra már nagyon szétsíeltek mindent. Csak a Polster négyesülős melletti pályarész jó (ha valaki szereti a buckákat) és a piros hármas melletti erdő. A Zellerhang teljes hosszán fenyők és más tereptárgyak ütnek át a hó alól és az egyesülős pályái is elég vackok. Ha esne még 20 centi, akkor lenne igazán jó a helyzet (ahhoz képest, hogy vasárnap még a pályákon kívül mindenhol átütöttek a sziklák, ez sem rossz).
A pályák reggel fantasztikusan jók, délutánra szétesnek, elsősorban azért, mert nagyon sokan vannak. A sor minden liftnél bőven kiér a kordonon, de még pár perc alatt megjárja az ember.
2011.01.05. kissünöcske
Sziasztok! Azért fogtam tollat mivel Praebichl az én titkos favoritom. Kérdésedre a válasz a Polster classic egy kis kőbarlangól induló kb. 40 éves 1 személyes lift. Nem jératják mindig mivel az eisenerzben uralkodó szélirány miatt a róla vezető 1, 2 skiroute útvonalakról időnként elfújja a havat, vagy a másik opció,hogy annyi hó van az 1-esen hogy lavinaveszély miatt lezárják. Tehát szerencsés esetben ha sok a hó, akkor miután futva kiszáll az ember a classikból, következik sacc/kb 200m gyaloglás egy keskeny sziklás ösvényen sícipőben botorkálva. Itt kezdődik a 2-es rombusz pálya. Ezután hirtelen a szélvédett oldalra érve akár 2-3 m hóvastagságú rész jön, ami egy igazi fekete pálya. Itt általában közepesen tömör hó szokott lenni, ratrak soha nem jár arra, nem is kell mert ennek ez a feelingje. De a lejövetel minden erőfeszítést megér, azt szoktam mondani miután innét lecsúszom, ezekért az élményekért érdemes élni. Ha van egyéb kérdés szívesen válaszolok! Jó havat és sebességmámort mindenkinek!
2010.03.14. gyf
Szombaton voltunk Praebichl-ben.
-2 fok és viharos szél fogadott, ami nap közben fokozatosan erősödött.
Valósznü, emiatt nem ment a Polster, csak a Grübl.
Aki nem birja a szelet, maszkot vett fel, vagy sálat kötött.
A pályák végig jó állapotban maradtak, sorbanállás nem volt.
Győrből kerek 3 óra, az utolsó 20km nem autópálya, szóval nagyon jó!
2010.03.08. todzsi
Hát meg volt a síelés március 5-6-án. 4-én éjjel esett 10 cm körüli hó, majd 5-én és 6-án is havazott. Viszonylag jó idő volt, kevés napsütéssel, kegyetlen mínuszokkal. A hegytetőn a szél is erős volt. Pályák jól kezeltek, délig mindegyik tökéletes volt. Délután a nagy hegy már jeges, buckás, a kicsi egész jó állapotú. Sorállás szinte nulla, valóban síelni lehetett. A pályák körülbelül a színjelzésnek megfelelnek, de a Polster Quattro tetejének első száz méterét sokan megkínlódták. Valóban csatlakoznék az előttem valaki által leírtakhoz, ha nem sikerül lécen, megy fenéken a fenyőfákig. Láttam néhány ilyen esetet. A gyerekek pályája nagyon jó, sokat segít a helyes egyensúly kialakításában, jó jeges és hullámos, dobtunk egy pár hátas mi felnőttek is:). Még a tapasztaltabbaknak is ad élményt, javaslom kipróbálni, jó buli. Nekem elsőre családdal bejött. 4 óra az út (Veszprémből), megfizethető szállások, kezelt pályák.
2010.02.15. gyf
Most hétvégén voltunk 2 napot.
Gyönyörű idő és glettelt pályák fogadtak. A max sorbanállás 11 óra körül volt vagy 5 perc. Sokan voltak, de bőven elfértünk, jegesedés, buckásodás nem volt.
Önmagához képest kevés volt a hó, de még így is jutott lehetőség erdei kalandokra a fiatalságnak.

Szállás a Praeblicherhof-ban volt. Abszolut pályaszállás, a ház sarkáig lehet csúszni és innnen lehet indulni. A ház kocsival könnyen megközelíthatő, kultúrált szoba, bőséges reggeli, de kuka személyzet. Csak németül beszélnek, és nehezen akarják megérteni, mit akar az ember mondani a kevés német tudásával (ha már angolul nem beszélnek).
Jó német nyelvtudássl szép napokat lehet itt tölteni.

Nagyon jó két nap volt!
Praebichl-Alkonyat-a-szobabol.jpg
2008.12.20. Agent
Ma itt síeltünk, nagyon jó volt, csak a néha-néha ítéletidőbe átcsapó egész napos hófúvás miatt a Polster Classic lift nem működött, viszont ennek köszönhetően adtak 4,5 Euro kedvezményt a napijegyből (ezt javasolnám követendő példának az összes síterep számára csökkentett kapacitású működés esetére), fantasztikus hó volt, ma még esett vagy 20cm. Alig votak a pályán, a kezeletlen "Zellerhang"-on térdig érő porhóban lehetett hasítani.
2008.12.02. Klara
Hoppaa!
Teljesen kezdőnek is alkalmas a terep, hiszen a pályarendszer közepe elég lapos. Ha már az Arenalift csákányos felvonó melletti 4-es pályán megy a síelés, akkor a Grübl Quatro felvonóra is simán rá lehet merészkedni, azok mellett lévő pályák elég szelídek. A Polstarra vezető 4 üléses felvonó sípályája ténylegesen piros nehézségi fokú, de az együlésesre még ne akarjatok felmenni, mert annak a teteje elég kegyetlen. A térkép szerint kezeletlen piros, de nekem az minimum feketének tűnt, a kezeletlen viszont igaz.
Ugye e topic korábbi bejegyzéseit is elolvastátok már, valamint a síterep leírását, mert sok egyéb hasznos információ szerepel bennük.
2008.02.25. mitro
Szia Spyder01!
Voltunk,köszi az érdeklődést. Szombaton jöttünk haza.Nagyon jó volt, bár sieltem már jobb hóviszonyokban is. Sajnos kezdődik a felmelegedés, a környéken semmi hó nincs, csak a hegyeken. A sípályákat mindig klasszul megcsinálták,de kicsit kásás volt a hó délutánra. Azért elég vastag a hóréteg ahhoz, hogy hipp-hopp kifoltosodjon. A felvonók mentek, csak a Polsterre vivő együlésest állították le szombaton. Szerintem azért, mert szél volt. Nekem nagyon tetszettek a pályák, mindenki megtalálta a neki megfelelőt és szinte minden felvonó egy helyről indult, jó találkozópont volt. Első nap kiváncsiságból felmentünk a Polster csúcsára. Hát nem a mi sítudásunknak megfelelő pálya... A síoktatótól nagyon sokat tanultunk. Bátran ajánlom mindenkinek , kezdőnek és aki csiszolni szeretné a sítudát. Jövőre is megyünk.
2008.01.29. notCrazy
2008.01.20-24; Bár csak 5 napot síeltünk, ezalatt kaptunk havat, esőt, és csodás napsütést is! Jó volt nagyon. A pályák korrektek, a kishegy kékje kihívás lehet a kezdőknek (vannak benne izgisebb szakaszok is); az 1. és 1a pályák fantasztikusak, nagyon meg lehet ereszteni, élvezetes, a 3-as amolyan menekülő útvonal, ha a felső parkolónál van a szállás. A 3-as végén van egy kis szakasz, ami nagyon ott van, a többi nem rossz :)
A nagy hegyre csak az utolsó nap jutottunk fel, a déli fekvése és a szikrázó napsütés miatt csak délig volt jó a hó minőség. Ahogy kilépünk az ülős felvonóból, azonnal egy kihívás fogad minket: kellemesen meredek, de rettentően buckás és kásás hóval fedett, néhol jeges szakasz tárul elénk. Kicsit ijesztő azoknak, akik még bizonytalanok :) (Ervin szerint a 4 napos újoncokat szokta felvinni, majd a hegy tetején közli velük, hogy mindenki el fog esni, de semmi baj, mert a fenyőfák tövében találkoznak majd :)

Összességében nem rossz a pálya, de vannak azért ennél izgalmasabb helyek is. 10/8, ha valaki szereti a családias, kellemes pályákat, de csak 10/5, ha valaki hardcore síző :)
havazas.jpgbanhoff.jpgkek-palya.jpgnagy-hegy.jpg
2008.01.20. kazi79
Sziasztok!

CSütörtökön megérkeztünk Präbichl-ről, nagyon jól éreztük magunkat!
Mivel kisvárosból mentünk, így szinte nem volt ismeretlen arc a csoportunkban, tehát nem unatkoztunk.
Szállás: Hotel Bahnhof
A szállás inkább tábori jellegű, emeletes ágyakkal, pótágyként leterített matracokkal, de a fűtés jó volt a szobában, és minden szobának saját fürdője és WC-je van.
Kaja: reggelire felnőtteknek 3 szendvics, gyerekeknek 2, hozzá forró tea, meleg kakaó (teából annyit főznek, hogy termoszban lehet kivinni a pályára - gratisz)
Ebédre: hasáb 1 EUR, 1 pár sült virsli 1EUR, 1 pár toast szendvics 1 EUR, hozzá a reggelinél maradt tea megmelegítve 0EUR, sör 1EUR, jäger 1EUR.
Szóval 3 gyerek, 2 felnőtt 7EUR-ból evett és ivott két sört, három pohár teát!!!
Vacsi: a négy estéből szerintem kettő volt kicsit gázos, de túl lehetett élni
(Menük: 1. nap: hagymaleves (zöldes-szürke lé, beleszelve póréhagyma - ez elég erős volt!!!, utána lecsós szelet rizzsel
2. nap: gulyásleves - szerintem elég jó volt, utána carbonara spagetti - ez szintén gázos volt
3. nap: gombaleves, stefánia vagdalt - szerintem ez ok volt, egyeseknek nem teszett
4. nap: zöldségleves, székelykáposzta: szertinem ez is ok, de ugye a káposztát néhányan nem eszik meg, azok a kb. 300 m-re lévő Gasthofban töltötték a vacsit!)
A reggelit és vacsora elfogyasztására fél-fél órája volt mindenkinek, de szerintem ez elég is volt!
Társasági életet nyiugodtan élhettünk, nem szóltak szinte semmiért. Kaját, piát vihettél, amennyi befért a kocsiba, buszba.

A pályák, konkrétan a csákányos teteje kb. 150 m a Hoteltől.
Szerintem jól karbantartott pályák voltan, nagyon jól lehetett síelni. A mi oldalunkon minden sítudásnak megfelelően lehetett találni pályát!
Ervin, a Hotel tulaja oktat óránként 10EUR-ért, de sajnos nekünk már nem jutott idő.
Szóval aki síelni megy, annak szerintem megfelelő.
Ja, és idéntől van szauna, fél óra 10EUR, akármennyien is vannak benne!

Üdv
Kazi
Aranylo-hegycsucs.JPGA-Polster-oldala.jpgKek-palya-a-csakanyos-mellett.jpg1-es-piros-palya.jpg2-es-kek-palya.JPGInnen-indulnak-az-uloszekeszek.JPGdelutan-felszall-a-kod.JPGZergek.JPG
2006.02.03. aral
Sziasztok Síbarátok szia ADR!
Sikeresen megérkeztünk Praeblicből,és egy csodálatos hetet hagytunk a hátunk mögött.Ausztriában még csak Lóferban és Lackenhofban voltam,de szerintem aki szeret sielni annak mindegy csak hó legyen.Nyolc ujjoncal kezdtük a sielést,de meglepetésünkre másnap már hatan a kék pályán önálóan sieltek.Az időjárást jól kifogtuk,mert állítólag ez egy elég széljárta hely,de csak egy nap volt ilyen időnk. A pályákat minden reggelre elsimították a raktrakok.A mélyhavat és a szűz dűnés területet szeretőknek is van kedvükre való terület.A felvonó előtti várakozást nem tudtuk megismerni,mert lecsúszás után egyből csuszhattunk a felvonóba. 2-3 nap alatt meg lehet unni a pályákat,de ha egy ilyen jó társaság összejön mind a milyenk volt,akkor egy hónap is kevés.Egy családi sielésre nagyon jó hely,mert a felvonók alján lévő hüttéből lehet látni hol jön le a család apraja-nagyja.A hüttében lévő pultos lányok nagy kedvesek,aranyosak votak és nem tettek különbséget osztrák és magyar vendég között.Egyhétmulva Obertauernba megyünk remélem onnan is ilyen jó élményekkel térünk haza.Mindenkinek jó egészséget,hosszú telet és jó sielést kivánok: ARALOS
2006.01.23. yodacsoda
Sziasztok!
Nekem is volt részem ehhez a terephez egy egynapos röpke csuszasra par hettel ezelott... Nos, nekem nagyon tetszett! Nagyszeru 1, max 2 napos terep! Bemelegito csuszasnak a jobboldali rendszert valasztottuk mint utolag kiderult a baloldali kisebb hegyre kellett volna mennuk.. De hogy ezt tetézzük, rogton masodik csuszasra sikerult elkeverednunk a francia 1szemelyes felvonohoz... Baromi lassu, es nagyon hideg volt rajta... A felvono felso szakaszat meg sem emlitem mert az remalom volt.. Eros szel havazas, es a palyat sehol nem lattam... Utanna kemeny gyaloglas a viharos szelben, majd szembetalalkoztunk egy nagyon meredek, porhavas lejtovel... (hangsulyozom az idei 2. csuszasom alkalmaval) Na ott a beszarasmérő mutatója eroteljesen kilengett!! Oldalazva de lejottunk rola... Bár hogy ne csak en legyen ekkore bena... Azertz mindenki megallt egyet gondolkodni hogy akkor most hogy is kellene onnan élve lejutni!:) Vegulis lejottunk nagy nehezen, utanna termeszetesen hütte és forraltbor!:) Mi is az elso kis huttebe mentunk be, ahol magyarul szolgaltak ki ami nagyon tetszett is... A forraltbor jellemzeset inkabb hanyagolom... Szerintem kritikan aluli.. De ez az en velemenyem... Foleg akkor durrant be az agyam amikor latom hogy a kislany mikróba löki a forraltbort... Az egy gyilkos!
De mindent osszevetve kellemes 1-2 napos terep!:)
Udv!
2006.01.07. Klara
A két ünnep között fedeztem fel én is ezt a helyet. Kicsi, de jó. Amin csodálkoztam, az a pályák jelölése. A Polsterre felvívő pályák sokkal erősebbek, azok tényleg pirosnak felelnek meg, de a szembe hegyi pályák, szerintem mind kékeknek kellene lenniük. A pályatérképen a szintkülömbség nagyon jól látszik!
A Polster legmagasabb részére felvivő, régi szimpla székes felvonóra csak azok menjenek akik profik, mert a felső szakasz elég kegyetlen (piros szaggatott "2" jelölésű pálya). A felső részét ennek a pályának bizony feketével kellene jelölni!
Az első picuri hüttébe, melybe betévedtünk magyar kiszolgálásban volt részünk, kellemes meglepetésünkre. Mint várható volt a pályán is több honfitársunkkal lehetett találkozni.
Legtöbbet a két négyüléses felvonót használtuk, egy nap alatt persze besíelhetők a pályák, úgyhogy hosszabb kinttartózkodásra szerintem már érdemes nagyobb síterepet választani.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.