Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

giulio
3 élménybeszámolót írt
3
5 éve tag
Ausztria
Riesneralm
2021.12.26.
A tegnapi napon, karácsonyi síelés keretében, kipróbáltuk 3 gyermekkel ( 12, 10, 8 évesek) " Ausztria legjobb gyermekpályáját". Már a megközelítése sem volt egyszerű, lefagyott, tükörjeges utak. A parkoló is jeges volt,sajnos egy idősebb osztrák síelő a kasszáig sem jutott el. Akkorát esett, hogy neki ott befejezödőtt a nap. Az első meglepetés a jegyek vásárlásánál ért, ami a honlapon nem szerepelt, a harmadik gyerek ingyenesen síelhet. Így fizettünk 136,-€-t, plusz 10,-€ az öt kártyadíj , ami visszajár. Nagyon kevesen voltak,de ez az ünnepen kívül, talán az időjárásnak is betudható. Éjszaka esett az eső, ami lent jég, az fent a csúcson 3-4 centi friss hó volt.
Sorbanállás sehol nem volt. Oltási igazolást kérték a pénztárnál. Igazolás gyermeknek 2009 előtt születettnek kell. Maszkot csak akkor kell hordani, ha az ülőliften le van hajtva a "buborék".
Van sok kék (sötét kék), piros, fekete pálya, mindenkii megtalálja a tudásának megfelelőt.
Itt található Ausztria leghosszabb "varázsszönyege", ami 176 méter hosszú.
Ennek egy hátránya van, nem kapcsolódik szorosan a sílifthez. A parkolótól, ahol a jegyet árulják csak autóval megközelíthető, vagy az 5-ös pályán lecsúszva. De aki ott le tud csúszni, annak már nem szükséges a tanulópálya.
Mi az 5-ös,11-es pályán csúsztunk. Sajnos voltak részek, amik jegesek voltak, így a legkisebb a közel 2 év kihagyás miatt nem élvezte. De olyan gyerekekkel, mint nálunk a két nagyobb, szerintem kifejezetten élvezhető, főleg, ha nem jeges. De ez utóbbi nem befolyásolható, ezt nem a pálya hibájának felróható dolog.Szerintem egy-két napot el lehet itt tölteni. Főleg kezdő síelőknek, gyermekeseknek ajánlott, de egy haladó is megtalálja a neki megfelelő pályákat.
IMG-5140.JPG
IMG-5141.JPG
IMG-5142.JPG
IMG-5146.JPG
IMG-5147.JPG
IMG-5148.JPG
IMG-5152.JPG
IMG-5156.JPG
Hogwash
28 élménybeszámolót írt
28
17 éve tag
Ausztria
Riesneralm
2019.01.21.
Szerencsénk volt... Amikor lefoglaltam a szállást Donnersbachwaldban, akkor még nem lehetett tudni, hogy január első két hetében leszakad az ég ebben a régióban is olyannyira, hogy Planneralm napokra el lesz zárva a világtól. Viszont szerdán (01.16) már sütött a nap, így mi már száraz utakon autóztunk, csütörtökön pedig - szintén szikrázó napsütésben - ratrakolt pályákat élvezhettünk. Pénteken hajnalban és reggel azért a biztonság kedvéért még leesett 30 centi hó a hegyen, hátha kevésnek találjuk azt a két és fél métert, ami már ott volt, ezért aznap freeride (vö. Pókmalac) arénává változott az egész terep, de ezt is nagyon szerettük, különösen délután, mert akkor már újra sütött a nap. Szombaton kicsit megszeppenve keresgéltünk szabad parkolót 1/2 10-kor - ehhez nem vagyunk itt hozzászokva -, de a felvonóknál és a pályákon ez nem volt feltűnő, max. 1-2 perces várakozást jelentett délelőtt, délután pedig újra szinte elnéptelenedtek az immáron ismét simára ratrakolt pályák. A hóminőség a -12 és -3 közötti hőmérsékletnek megfelelően végig olyan volt, mint a mesében. A szállásunk nagyon színvonalas apartman volt az információs iroda épületében, a tanuló pályák közelében (a zöld "i" betű a térképen), teljesen meg voltunk vele elégedve. A gyerekek is beleszerettek a helybe :)
WAndrea
69 élménybeszámolót írt
69
22 éve tag
Ausztria
Riesneralm
2018.12.17.
Eljött az a pillanat, amikor a sielok.hu csapata a fórumba írt üzenetek alapján választott úti célt a besízéshez. Riesneralm az a síterep, amiről a fórumozóink eddig csak dicsérő szavakat írtak, aki itt járt, mindenki "titkos tippként" ajánlotta az olvasóknak. Gondoltuk, hogy ezt akkor most megnézzük.

Bátran befoglaltuk egy házikót a karácsony előtti hétvégére és bejött! Óriási mázli: érkezésünk előtt leesett 80 cm friss hó a környéken, és mire odaértünk már meg is dolgozták a ratrakok a pályákat. Porhó, napsütés, szélcsend - egy síimádó csapatnak mi kell még? Besízés időszakában ilyen hatalmas havat már rég láttunk, a fenyők roskadoztak, megérkeztünk az mesevilágra emlékeztető télbe. Egész a völgyig lehetett csúszni, puha havon, végtelen hosszúnak tűnő kanyargó kék pályákon. Volt olyan csúszás, ahol szinte nem találkoztunk más síelőkkel, délutánra már szinte kihaltak voltak a pályák.

A bőséges hóesés ellenére még nem nyitották meg a teljes pályarendszert, a 2-es és 6-os hosszú pályákra még fújták a plusz havat, hogy a karácsonyi vendégsereget méteres tuti hóalappal tudják várni. A részleges üzem ellenére változatos útvonalakon, nagyon jókat tudtunk síelni, kedvencünk a 4-es és 5-ös pálya volt, ezeket variáltuk piros pályarészekkel.

Hüttézés sem maradhatott el, a síterep csúcsán lévő látványos Hochsitz lett a törzshelyünk, ahol egy mátrai lány szolgálta fel nekünk az ebédet, aki nem titkolta, hogy nagyon örült a magyar vendégeknek, akik nem túl gyakran járnak errefelé.

Szombat délután/este ráadásképpen belecsöppentünk a Riesneralm völgyállomással szemben épült Scherz síkölcsönző + szaküzlet megnyitó ünnepségébe, ahol ingyen kajapia, zene és nyílt tűz mellett tudtunk a helyiekkel ünnepelni és forralt bort iszogatni.

Szuper hétvége volt!
Tényleg igazi kis gyöngyszem ez a síterep, a kevés ember + sok széles, jól kezelt sípálya combó miatt!
A hétvégéről lesz még videó is, addig pár fotó 2 albumban.
https://sielok.hu/fotoalbum/riesner...alm-2018-dec/kep/1/

https://sielok.hu/fotoalbum/riesner...alm-2018-december/kep/1/

Videó élőzés a fb-on, az 5-ös pálya alsó szakaszáról:
https://www.facebook.com/sielok.hu/...videos/2087965881296630/
Hogwash
28 élménybeszámolót írt
28
17 éve tag
Ausztria
Riesneralm
2018.02.19.
7-8 éve készültem ide, nézegettem a szállásokat. Tetszett, hogy közel van, hogy vannak hosszú erdei pályák, hogy van jól felszerelt, tágas gyerek terület, szóval messziről nagyon szimpi volt a hely. Viszont minden szezonban SSSC szezonkártya volt a zsebemben, az pedig ide nem volt érvényes - egészen a tavalyi szezonig, amikor is Riesneralm is csatlakozott az immáron csak SSC-nek titulált bérlethez. Végre a múlt hétre egy kicsi, ámde annál ütősebb társaság is összejött, így aztán uccu neki, irány Donnersbachwald :) Itt kiderült, hogy közelről legalább olyan jó a hely, mint messziről, sőt! De menjünk sorjában. Rossz beidegződés, hogy a "családi síterep" kicsi, elmaradott infrastruktúrával - főleg régi húzóliftekkel - rendelkező helyet takar. No, ez messze nem ilyen! A 30 kilométer pályát két négyes, és egy hatos szék szolgálja ki, amiből kettő párnás-buborékos, és csak az egyik négyes régebbi típus, de legalább az is rendelkezik gyorsító szőnyeggel. A pályák elképesztő jók, általában szélesek, változatos vonalvezetéssel, élvezetes letörésekkel, kanyarokkal, és ritka hosszúak! Beszélgetünk itt hosszú kék pályákról: az 5-ös konkrétan 7 (!) kilométer hosszú, közel 900 méter szintkülönbséggel, és sehol nem síút jellegű, vagy unalmas. Van egy piros variáció mellette - 15-ös és 6-os - ugyanezzel a szintkülönbséggel, de "csak" mintegy 5 kilométer hosszan. És a többi pálya sem pite: van klasszikus meredek, de ratrakolt fekete (3-as), van bucka pálya, freeride helyek, időmérős szlalom, és amit a kölykök a legjobban bírnak, pályaszéli ugratók sokasága :) A gyerek központ 4 hektár, és itt van Ausztria leghosszabb varázsszőnyege, ami 170 méteres, de van hosszú kényelmes tárcsás felvonó is a tanulóknak. A hütték hangulatosak, és barátságos árfekvésűek - általában persze magyar pincérekkel :D -, de van önkiszolgáló étterem is a Berghofban, ha valaki azt jobban kedveli. A barátságos árfekvés a napi jegyre is vonatkozik, ami mindössze 41 ajró felnőtteknek. Ez a visszafogottság a szállás árakban is megjelenik, Donnersbach-ban laktunk egy minden igényt kielégítő, tágas, modern, két fürdőszobás, jól felszerelt apartmanban 17 ajró/fő/éj áron főszezonban (plusz Dagobert 3 ajró/éj áron :D) A családi kedvencünk Fanningberg, ahová minden évben visszatérünk, de ez a hely is ugyanarra a polcra került. Családok számára nem nagyon tudok jobb helyet ajánlani, de gyerekek nélkül is kiváló a terep ;)
Varghasz
41 élménybeszámolót írt
41
17 éve tag
Ausztria
Riesneralm
2017.12.26.
December 22-23.
Az időjárással nem volt szerencsénk, első nap havas eső és hó, második nap viharos szél.
Ettől függetlenül nagyon bejött ez a kis pályarendszer, igazi titkos tipp.
Annak ellenére, hogy kb 20 autó állt a parkolóban, minden pálya meg volt nyitva a feketék kivételével.
Mindenki megtalálja itt a számítását. Van erdei síút a völgybe, van hosszú igazi kék pálya kezdőknek és hölgyeknek, és vannak igazi piros pályák, könnyebbek és nehezebbek.
Személyes kedvencem a piros 2-es és 10-es.
A rendszer okosan van megtervezve. 23-án a viharos szél miatt a Panorama 6-er nem ment, de a két 4 személyes lifttel is besíelhető a teljes rendszer! Néhány napra ideális, két nap alatt nem untuk meg.
Az Oxenalmban a Oxenbörger nagggggyon jó!
mizsolt
12 élménybeszámolót írt
12
12 éve tag
Ausztria
Riesneralm
2016.03.17.
Riesneralm-Planneralm 2016 Márc. 13-15.

Az ünnepi hosszú hétvégén itt síeltünk, mivel csendesebb, nyugodt síhelyet kerestünk nem túlságosan távol otthonunktól. Nem jártunk még erre korábban, ezért úgy döntöttünk kipróbáljuk.

Első nap, megnéztük Planneralmot, ami egy kicsi családias síterep 2-2 ülő és húzólifttel + gyerek lifttel. Egy viszonylag meredek hegyi út végén találjuk a települést. Teljesen kezdőknek, és azoknak ajánlanám, akik szeretnek új terepeket felfedezni. Bár ezt a terepet bejárni nem nagy kihívás. A teljesen kezdőknek gyerek liftek a rendszer jobb szélén, az ügyesebbek a 4-es pályán csúszhatnak a rövidebb húzólift mellett, amely szerintem egy rövid, de tökéletes gyakorló pálya például a carving-hoz. A haladó sízők a 2 ülőszékest és a hosszabb csákányost tudják használni, melynek a felső része meredekebb (most ratrakolt fekete és kezeletlen freeride), de hamarabb kiszállva mindenkinek jó lehet a pályája. A leírások szerint Planneralmon 600 méter a síelhető szint, de ez szerintem túlzó, nem a felvonókat használó síelőkre vonatkozik...... Ettől eltekintve, nincs probléma. A pályák viszonylag rövidek, az ülőliftek viszont nem a leg lassúbbakból valóak , igaz buborék nincs rajtuk, mely rossz időben jól jönne. Ott jártunkkor, a szerintem kiemelkedően jó hóminőség kárpótolt minket a kisebb rendszerhasználatért, és a felső szakaszon megragadó felhőért, mely a látást erősen korlátozta a nap jelentős részében. Délutánra azért kitisztult fent is. Több freeride zóna is ki van jelölve, melyek a liftek közelében vannak. Összegezve a tapasztaltakat, nyugodtságot kedvelőknek, vagy új helyet felfedezni akaróknak ajánlanám a területet, hosszabb időre azért szerintem unalmas lehet....

A következő napokat Riesneralmon töltöttük, mely kicsit nagyobb rendszer, több mint 850 méter síelhető szintkülönbséggel és modernebb buborékos ülőliftekkel. A lenti bébi és gyerek lifteken kívül csak 3 db ülőszékes van, mégse unalmas itt csúszni ha jó az időjárás, és a hóminőség. A két szélső lift gyors és buborékos, a középső lassabb és nyitott. Méretéhez képest változatos a síterep. A hasonló kisebb terepek között szerintem nagyon jó. A teljesen kezdők ha felmennek az ülőlifttel, az erdei 1-es pályán, tudnak lejönni,mely egy lankás igaz szűk hegyi út, ellenkező esetben egy-egy meredekebb letörést be kell vállalniuk. Ezért, nem a legkezdőbbeknek ajánlható a felső rész, mely változó szélességű és különböző meredekségű szakaszokkal tarkított pályákból áll. Ezeket variálva lehet itt változatosan síelni. A parkolóig vezető 2-es piros pálya alja sajnos a nap végére ilyenkor tavasszal megenged, kellemetlen rajta lejönni, Kár, hogy egy lifttel lehet a parkolóból felmenni, mert a piros 2-es pálya felső 3/4-ed része ilyenkor is meglepően jó, de ha valaki használni szeretné a felső részt az alsó szakaszon is le kell mennie... Ezért inkább a felső 2 ülőliftet használják többen, ahol jelenleg tökéletes a pályákon a hóminőség. Most kevesen voltunk, ezért a várakozás a lifteknél nulla, és a pályák a nap végére sem buckásodtak ki. Kivétel a parkoló előtti utolsó alsó szakasz, mely megolvad, majd ismét meg fagy. Így próbára teszi az autóhoz igyekvőket. Ott jártunkkor a pályakarbantartásra nem lehetett panasz.

Az ünnepet itt töltő magyarok hazatértével elképzelni sem tudom mennyien használják majd a rendszert. A hétfői csodás napsütés után, kedden esett ugyan a hó, de a pályák szenzációsak voltak, és látni is jól lehetett. Szerintem kb. 100-an lehettünk összesen. Volt olyan menet, mikor nem találkoztunk senkivel...... Ilyen ritkán adatik sípályán.

Az árak ugyan kedvezőbbek, mint a nagyobb frekventáltabb helyeken, de nem jelentősen. Ezért tehát nem érdemes ide jönni. Aki viszont kerülné a tömeget és kevesebb pályával megelégszik, az megtalálja a számítását. A pályák szinte biztos hogy sokkal jobb állapotban maradnak zárásig, mint a zsúfoltabb nagyobb helyeken..

Nekünk tetszett, mivel a kis helyek között ez egy szimpatikus, változatos terep. Csak legyen jó a hó, és jó az idő.......
IMG-6429.JPG
IMG-6416.JPG
IMG-6432.JPG
IMG-6413.JPG
IMG-6419.JPG
IMG-6430.JPG
IMG-6432.JPG
IMG-6417.JPG
IMG-6410.JPG
IMG-6441.JPG
IMG-6435.JPG
IMG-6445.JPG
IMG-6447.JPG
IMG-6448.JPG
IMG-6408.JPG
IMG-6409.JPG
vgy73
3 élménybeszámolót írt
3
10 éve tag
Ausztria
Riesneralm
2016.02.04.
Az 1-es, keskeny erdei pálya 3-4m, domboldalon megy végig. Enyhe lejtésű, a völgy felőli oldala meredek, fákkal benőtt, az anyukák izgulhatnak, hogy a gyerek le ne bukfencezzen ott.
Itt egy rövid, szélessebb részt és a végét leszámítva nem sokat lehet a kanyarodást gyakorolni.
Az 5-ösön, egy-két meredekebb rész van pl. a 3-assal jelölt hütte feletti rész, ha nem véted el a kikerülő utat, akkor nem vészes az sem. Viszont ez a rész, amikor mi voltunk, - illetve látom, hogy másnak is hasonló a tapasztalata - gyengén kezeltek, nem éppen kezdőbarátok.
Ha az alsó (gyerekpályát) mutató webkamerán ennyi hó van, akkor nagy valószínűség szerint az erdei út teljesen rendben van.
JZ
6 élménybeszámolót írt
6
18 éve tag
Ausztria
Riesneralm
2015.03.18.
Március 05-08 között voltunk Riesneralmon. Kiváló időt és jó havat fogtunk ki, első nap havazás, majd 2 napig napsütés. Kedvenc síterepem, minden évben 1-1 hosszú hétvégére kimegyünk. Mióta megépült az új 6 székes (ami nagyon kellett) az árakat eléggé megemelték. Sajnos a pályakarbanatartás sem az igazi, pénteken a 8-as, 6-os kezeletlen volt. Szombaton és vasárnap már minden pálya kezelve volt. Szombaton meglepően sokan voltak, főleg a Hochsitz-i buli miatt, vasárnap már fele annyian.
vlad
1 élménybeszámolót írt
1
12 éve tag
Ausztria
Riesneralm
2013.01.28.
Sziasztok,

Ismerősünk javasolta ezt a pályát, egy hetet töltöttünk itt a családdal. Olyan helyet kerestünk ahol van elég sok kék pálya és együtt tud síelni az egész család.

Reggelente a tányéros pályán kezdtünk a sísulinál, ez kb. 500m hosszú és elég széles. Szombat kivételével itt oktatások is vannak, de azért el lehet férni, ebédidőben meg szinte senki nincs kb. kettőig.

Bár Samuraptor nejének nem jött be ez erdei pálya (1), mi itt elég sokat voltunk a gyerkőcökkel. Elsőre egy kicsit ijesztő volt, hogy kb. egy-két helyen volt csak háló a szakadék felől, de aztán megszoktuk. A térképeken nem igazán látszik de a piros (2)-t háromszor keresztezi, az első nap amikor megpróbáltuk az első kanyart levágni még csak "besz@rós" hóekében ment, de aztán később már a finale előtti letörésig lecsúsztunk. A (2) pálya is jó széles, meredekebb és laposabb szakaszokkal ahol lehet lazítani.

A hegytetőről (5)-ös pálya elvileg kék, de az elején van egy pár meredekebb rész ami keskenyebb és ott eléggé buckásodik ha sokan vannak (ez csak hétvégén fordult elő). Nap végén ,vagy ha már fáradtabbak voltunk akkor a (12)-ről lecsúsztunk a tányéroshoz vagy kicsúsztunk a városközpontba. A többi pályát nem próbáltuk, majd jövőre.

A gyerekeket beírattuk először 2 napra sísuliba, de olyan látványosan fejlődtek, hogy 4 nap lett belőle, a végén mi 4 órás felnőtt oktatásunkat megkaptuk ingyen családi kedvezményként.

Visszajövünk még.
IMG-7229-Small.JPG
IMG-7235-Small.JPG
IMG-7237-Small.JPG
IMG-7272-Small.JPG
IMG-7258-Small.JPG
IMG-7246-Small.JPG
IMG-7372-Small.JPG
IMG-7259-Small.JPG
IMG-7354-Small.JPG
IMG-7365-Small.JPG
IMG-7368-Small.JPG
IMG-7407-Small.JPG
843972-2787198455672-637567391-o.jpg
samuraptor
34 élménybeszámolót írt
34
14 éve tag
Ausztria
Riesneralm
2012.03.22.
Riesneralm, az én titkos tippem nektek. A négynapos ünnep második napján átjöttünk kipróbálni és nem bántuk meg (a maradék 3 nap inkább átjártunk). Riesneralm egy pillanat alatt a top-ra ugrott, mivel a mi elvárásainknak tökéletesen megfelel az alábbiak szerint.
Emberi léptékű, de mégis változatos. Van egy olyan kék pálya, mely széles, hosszú, emellett gyenge-közepes sítudással besíelhető (kék5+kék11 hatülésesig, nap végén szintén kék 5-ön tovább parkolóig vissza).
De van ennél erősebb tudáshoz való is, piros 9 és 10 ugyanezen az ágon, szintén széles, elég hosszú és dolgozós pályák, nekem nagyon bejöttek. A háromszög „parkolós” ágán piros 2 is kanyargós, érdekes, lendületes egy csúcs befutóval. Piros 4-es rövid, ámde fekete tudással besíelheted fölötte a hegyoldalt, ami hatalmas élmény (freeride alapok megszerezhetők, ugratón hátraeshetsz, tehát csak óvatosan). Panorámahütte alatti hegyoldal tiltva lavinaveszély miatt, lásd vonatkozó kép, megérintett az érzés, hogy elindulhat alattad a hegy. Kék 1-es klasszikus erdei már feleségemnek is uncsi, piros 9-en szlalom kemény, de jó. Térképen III-as blokkban gyerekpályák találhatók, tanulni kiváló, tehát nullkilométereseknek is ajánlom.
Március volt és betört a meleg, tehát kásásodott, de a hatüléses régióját olyan szögben sütötte, hogy 5, 9, 10 tartotta a minőséget, egyébként kásában is meg kell tanulni, azután a jó pálya már semmiség lesz. Honfitársainkkal is találkoztunk, tehát ismert ez azért, bár tény, hogy máshol sűrűbben is vagyunk.
Összegezve: visszajövünk...
GPS: 47.37552, 14.11977
Fejkamera híján csak így kézből, bátortalanabbul, ezt nézzétek el nekem:
Kék 5-ös csúszka a hatüléses aljáig: https://sielok.hu/video/174817/
Piros 2-es alsó szakasza: https://sielok.hu/video/504269/
Piros 4-es fölött a hegyen rövid csúszás: https://sielok.hu/video/131532/
Mentőhelikopter: https://sielok.hu/video/344102/
Lavina nyoma: https://sielok.hu/video/936021/
Hatüléses felvonó látkép: https://sielok.hu/video/169382/
II-es felvonó
2012.03.16-Riesneralm-IMG-4679.JPG
2012.03.16-Riesneralm-IMG-4682.JPG
2012.03.16-Riesneralm-IMG-4683.JPG
Piros 4-es + hegyoldala (meredekebb mint látszik)
Panorámahütte - a mákoscicijük szenzációs 8-)
2012.03.16-Riesneralm-IMG-4692.JPG
Távolban a piros 4
Piros 4 + hegyoldal
Piros 10
2012.03.16-Riesneralm-IMG-4722.JPG
2012.03.17-Riesneralm-IMG-4743.JPG
2012.03.17-Riesneralm-IMG-4744.JPG
Piros 6-ról
Piros 6
Látkép Bad Mitterndorf-ból
Látkép Bad Mitterndorf-ból
Piros 10 felvonóból
Kék 5 egyik "letörése", de nem vészes
Kék 5 kezdete
2012.03.18-Riesneralm-IMG-4817.JPG
2012.03.18-Riesneralm-IMG-4824.JPG
2012.03.18-Riesneralm-IMG-4826.JPG
2012.03.18-Riesneralm-IMG-4827.JPG
2012.03.18-Riesneralm-IMG-4829.JPG
F2
4 élménybeszámolót írt
4
13 éve tag
Ausztria
Riesneralm
2011.03.05.
Ma és tegnap (péntek, szombat) voltunk, egy nap Riesneralm, egy nap Planneralm.
Kemény plusszok voltk mindkét nap, délben +9 Celsius!!!!
Hóviszonyok: a két terepre oly jellemző nagy hónak sajna nyoma sincs, Riesneralm-on gyakorlatilag pályán kívül nincs hó :-(
Planner kicsit jobb helyzetben van, köszönhetően talán magasabb fekvésének, de a Bergfex által írt 1 méternek inkább a fele igaz.

Pályák:
-Riesneralm: kellemes, jó vonalvezetésű pályák, sajnos eléggé lehasznált állapotban. Ráadásul ilyen gyatrán kezelt felületű pályákkal még sehol nem találkoztam. Ezek a festői környezetben kanyargó hangulatos pályák jobb kezelést érdemelnének! Csupa hepe hupa...
A berendezések jók, az új 6-os ülő kiváló helyen van, az új pályákkal együtt. Ez a rész nagyon tetszett.
Összegezve: kevés pálya, jó adottságokkal, rosszul kezelve
-Planneralm: szintén kellemes, jó vonalvezetésű pályák. A hely adottságából kifolyólag legtöbbje rövidebb mint szeretem. Viszont jobban kezeltek mint Riesneralm-on, összességében nekem jobban bejött. A terep nagyobb mint előzetesen számítottam. Sajnos a hóhiány itt is látszik, jeges kotorgált pályák.
A 8-as kimondottan tetszett (annak ellenére, hogy snowboardos létemre a keskeny pályák nem kedvenceim), ez egy nagyon hangulatos pálya... Csak az E felvonót tudnám feledni... felfelé jobban elfáradsz mint lefelé :-) Van ahol lefelé(!) visz, van ahol 45 fokban felfelé. Déja vu öreg Myto-i tárcsás...
A snowpark kultúrált, mondhatni nagyon király.
Viszont a terep kezdőknek egyáltalán nem ajánlott.
Ez Riesneralm-ra is igaz részben. Ez utóbbi esetében alul azért van egy kis kezdő, valamint komolyabb gyerek pálya is.

Sajnos mindkét nap az az érzésem volt, menthetetlenül itt a tavasz, az alsónkból csavarni lehetett a vizet, a hó nagyon olvadt...
rockenstein
24 élménybeszámolót írt
24
15 éve tag
Ausztria
Riesneralm
2010.12.25.
Egy hosszabb schladmingi síelés végén, hazafelé úton levezetőnek megnéztük Riesneralmot. A főn már igencsak dolgozott, kemény plusszok voltak, minél magasabbra értünk, annál keményebbek, érdekes módon. Lent az Enns völgyében még 0 fokot mutatott az autó, fent a pályák aljában már +5, a hegyen pedig még ennél is több volt. Maga a pályarendszer nem túl bonyolult, a csúcsról két irányba lehet elindulni, és ugyanebből a két irányból lehet ülőfelvonóval visszajutni. Az új 6 személyes melletti pályák nekem jobban tetszettek, annyiszor keresztezik egymást, hogy a variációk számát fél nap alatt nem is sikerült megfejteni. A másik oldalon van egy fekete pálya is, amin mintha félbe maradtak volna az előkészületek, kőkeményre volt ratrakolva, de teljesen egyenetlen volt a felszíne, hepe-hupa, kátyú és göröngy mindenhol, úgyhogy a belünket is kirázta, mire leértünk. Nevéből kiindulva (Europacup-hang) valószínűleg versenyre készítik elő, mindenesetre csak mazochistáknak ajánlom jelenlegi állapotában, helyette a piros alternatívát érdemes választani, sokkal kellemesebb élményeket tartogat. A csúcson vadiúj hütte nyílt elképesztő kilátással, hangulatos berendezéssel. Összességében nagyon barátságos hely, magassága miatt hóbiztosnak tűnik, viszont eléggé eldugott, tömeggel talán még a főszezonban sem kell számolni, és a napijegy árak Schladminghoz képest közel 25%-kal olcsóbbak, ami újabb vonzerőt jelent. Egy hétvégét egész biztosan megér, főleg a szomszéd Planneralmmal kombinálva!
JZ
6 élménybeszámolót írt
6
18 éve tag
Ausztria
Riesneralm
2008.12.09.
Egy hétvégére ideális siterep, kevés, de nagyon hosszú pályákkal, tömeg semmi. A schladmingi bérletárakhoz képest jóval olcsóbb ( 3 napos 20 euróval,) de ugyanazzal a bérletel Planneralm, Tauplitz, Loser is sielhető. De hétvégére Riesneralm önmagában tökéletes. Hüttékről:a székes felvonó felső állomásánál lévő önkiszolgáló a jobb, vagy az alján lévő Riesnertreff Hütte, ez jobb, de nem önkiszolgáló.
Mi is most hétvégére tervezzük, hogy megyünk, ha még kérdésed van írjál
kazi79
9 élménybeszámolót írt
9
18 éve tag
Ausztria
Riesneralm
2008.12.02.
Szia!

Mi 2007. elején voltunk egy iskolai tábor keretében.
Nem volt sorbanállás, 7-9 km hosszú, jó vonalvezetésű pályákon síeltünk, szállásunk részben appartmanokban, részben pedig a JFGH szállóban volt.
A legnagyobb fiam a mai napig oda szeretne visszamenni, neki annyira tetszett.
Ja, ha jól emlékszem nem volt veszélyes a bérlet ára sem!
Üdv
Kazi
Cirmike
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
Ausztria
Riesneralm
2008.11.28.
Szia Mokka!

Mi 2-3 éve jártunk ott,igaz csak átugrottunk Tauplitzból de nagyon klassz hely, jó hüttékkel, az egyikben a tulajtól még pálinkát is kaptunk amikor meghallotta, hogy magyarok vagyunk, nagyon barátságos volt.Úgy emlékszem, hogy vannak hóágyuk.Biztosan jól fogjátok magatokat érezni!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.