Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Élménybeszámolók: Salzstiegl síterep leírás cikk galéria wellness fórum

Salzstiegl síterep értékelése
75 szavazat, átlagos érték: 3.1
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2011.03.05. esslegg
Ma voltunk itt egy napot (tegnap Hebalm). Reggel 7-től szikrázó napsütés a környéken, és így maradt egész nap. 9-re értünk fel a parkolóba, ütemesen érkeztek az autók, rendszám alapján főleg környékbeli osztrákok, de többen Bécsből is - vonzó volt a jó idő. Ennek ellenére a pályákon egyáltalán nem volt tömeg, és a lifteknél is max. 1-2 perc sorbanállás, néha. Kicsit szezon végi, de kifejezetten vidám feelingje volt a napnak.
A pályák nagyon jó állapotban voltak, és amúgy is kellemesek: van több jó széles, carvingra termett (piros ill. fekete), de hosszú, "síútszerű" kékek is - aranyos fakerítésekkel vagy pl. fellógatott kolompokkal szegélyezve, amiket az arra járók a sibotjukkal ütögetnek (a gyerek imádta, naná hogy többször kellett nekünk is arra csúszni).
A hegyen lévő hütték (talán kettő) nagyon hangulatosak, 50+ évesnek tűnnek, és gyönyörű kilátással bírnak - a lentiek inkább modernebbek. A hegycsúcson lévő szélkerék pedig tényleg monumentális.
A felnőtt napijegy 27 EUR - ennyiért csak ajánlani tudom ezt a terepet, főleg azoknak, akiket nem zavar, hogy nincs ülőlift.
salzstiegl1.jpgsalzstiegl2.jpg
h i r d e t é s
2009.01.03. vasssy
Szóval dec. 28-30-ig voltunk Salzstieglben. Nagyon jól éreztük magunkat, gondolom részben ez az időjárásnak is köszönhető. Amikor odaérkeztünk 11-körül, még havazott, de a letaposott havon hólánc nélkül is fel tudtunk menni a Salzstieglhaus melletti parkolóig. Mire megebédeltünk és összeszedtük magunkat, már szakadozott a felhőzet és a nap is kisütött, s így maradt amíg el nem jöttünk. Napközben is -5, -10 fok volt, csak a harmadik napra enyhült meg egy kicsit az idő, viszont a hó nagyon jó volt, csak 1-2 jegesebb erdei szakasz volt.
A szállásunk fent volt a Salzstieglhausban, ami a Salstiegl-hágóban van 1550m magasan. Ide autóval is fel lehet jönni. A ház és a szoba szerintem nagyon korrekt volt. A zuhanyzó és wc a folyosón van, de ezek is tiszták és rendezettek. A reggeli svédasztalos, a szokásoshoz hasonló, de egy kicsit talán változatosabb az átlagnál. Este az ablakunkból Hebalm kivilágított pályáit is lehetett látni.
A ház mellett közvetlenül nincs felvonó, de a sípálya ott megy el mellette, amin lecsúszhatunk a völgybe és visszacsúszhatunk a házig, valamint néhány perces sétával elérhető a Zwergenlift nevű tányéros gyakorlólift.
A pályák szerintem egész jók, a 9-es és az 1-11 pályáknak tetszett nagyon a vonalvezetése és itt egész hosszan lehet csúszni. Jó a 4-es pálya is, bár abban nincs sok kanyar, de széles és meredek.
Van két kezeletlen pályaszakasz is, a 7-es felső része és a 13 alja, illetve ott van az erdő is, ami nekem egy kicsit sűrű volt... :-)
Viszonylag sokan voltak, főleg Vasárnap, de a húzóliftek ellenére mégsem voltak iszonyatos sorok, max 5-6perc a két hosszú csákányosnál, de ha jó ütemben csúszott a zember, akkor mire leért pont elfogyott a sor. A Zwergenliftnél voltak még hosszabb sorok a gyerek és tanulócsoportok miatt.
Kezdőknek jó lehet még a Buchenlift is, ami nem olyan gyors és kb 2/3-1/3 arányban csákányos-tányéros és jó kék pályákhoz visz. Láttam olyan térképet, ami a 11-est kéknek és olyat is ami pirosnak jelöli. Általában jellemző itt, hogy a felvonóknál kirakott térképek között nehéz 2 egyformát találni, már ami a pályaszíneket illeti... :-)
Nekem meglepetés volt, hogy viszonylag sok magyarral találkoztunk a pályákon, családokkal és gyerekcsoportokkal egyaránt. Azt hittem a magyarok vagy közelebb vagy messzebb mennek... :-)
Az árak egyébként szerintem elfogadhatóak és normális adag enni/innivalókat kaphatunk a pénzünkért.
Összességében jól éreztük magunkat, jót síeltünk és a barátaink is belekóstoltak kicsit a síelésbe.
Akik nem ragaszkodnak az ülőfelvonókhoz (azért elbírna egy 4-es vagy hatos ülőst a 2 hosszú csákányos helyett), azoknak tudom ajánlani ezt a helyet.
Csatolok néhány képet is.
kilatas.JPGwinter-wonderland-01.JPGwinter-wonderland-02.JPGoberer-schiweg.jpgkilatas-a-rapoldkogelre.JPGa-6-os-palya-felso-szakasza.JPGa-6-os-palya-felso-szakasza-kozeprol.JPGa-szelkerek.JPGa-speikkogel.JPGaz-also-parkolo.JPGtomeg.JPGaz-also-parkolo-fele-a-4-esen.JPGsalzstieglhaus.JPGreggel-az-ablakbol.JPGszoba-2.JPGszoba-1.JPG
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »