Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Élménybeszámolók: Schlick 2000 síterep leírás szállás galéria fórum

Schlick 2000 síterep értékelése
39 szavazat, átlagos érték: 4.0
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2014.12.24. Varghasz
Két hete, a szezon első két napján voltunk itt. A Stubai gleccser tömegjeleneteivel szemben itt alig volt valaki. Reggel 10-15 autó volt a parkolóban, fent semmi!!! sorbanállás. Bár hivatalosan csak a pályák fele volt nyitva, a többi is használható volt, sőt népszerűbbek voltak, mint a nyitott pályák. Természetes hóban! síeltünk, csak közvetlenül a középállomás felett volt jeges pálya, lentebb nem is volt hó. Nagyon jó kis terep, ide még visszajövök.
IMGP0359.JPG IMGP0350.JPG IMGP0363.JPG IMGP0360.JPG IMGP0352.JPG IMGP0369.JPG IMGP0351.JPG
h i r d e t é s
2014.03.18. Emőke07
Schlick 2000
Március 8-án volt szerencsénk egy szép délutánt eltöltenünk Schlick 2000 síterepén Tirolban.
Miután mi délután érkeztünk meg, szombat és jóidő révén, már tele volt a parkoló. Nem is álltunk be a hagyományos parkolóba, ahonnan gyüjtőbuszok veszik fel a síelni vágyókat, hanem felmentünk közvetlenül a pénztárak alá, hátha sikerül elcsípnünk egy ingyen helyet, de végül is találtunk ott egy parkolóházat, ahova végül leparkoltunk. A parkoló óránként 2,- EUR-ba került. Időhiány miatt most megengedtük magunknak ezt a luxust.
Hamar átöltöztünk a kocsinál és már mentünk is a pénztárhoz, ahol szerencsére minden sorban-állás nélkül sikerült a délutánnak megfelelő kedvezményesebb jegyet vennem.
A „Seilbahn”-nal felfelé szép látvány tárult elénk, a völgyben még tavasz, zöldellő fák, bokrok, hóhiány, de ahogy feljebb értünk, csodálatos havas területre értünk! Hihetetlenül jól karbantartott, porhavas pályákat találtunk fent! A síterep északi fekvésének köszönhetően, délután még mindig első osztályú hóviszonyokat találtunk. A pályák nem voltak felbuckásodva, és igazán nem is volt annyira sok síelő, mint ahogyan azt először gondoltuk. Valószínűleg sokan elfáradtak délutánra.
Hüttébe most nem mentünk be, úgyhogy arról véleményt sajnos nem tudok mondani. Viszont az egyik Hütte előtt három népviseletbe öltözött muzsikus szórakoztatta a nagyérdeműt, ami nagyon hangulatos volt!
A nap végén, lesíeltünk egészen a parkolóig! Nagyon szeretjük azokat a pályákat, ahol erre lehetőség van, nem jó tülekedni az utolsó lifttel, sokkal kellemesebb lecsúszni és kihasználni az utolsó másodperceket is!
A pályarendszer fekvése, karbantartása, a liftek, mind mind csillagos ötösre végezett nálunk, bizonyos vagyok, hogy amikor legközelebb jövünk a Stubai-ra, újra itt kezdünk! Nagyon jó kis pálya, mindenkinek csak ajánlani tudom!
Schlick 2000 egyik pályája A hóhiányos völgy (útban a Schlick felé) különleges zenészek nappal szemben Talabfahrt vége Pillantás a Stubaital felé a Talabfahrt tövéből
2012.04.11. Békássy Szabolcs
Három napos húsvéti tiroli kirándulásunk második napját a Stubai gleccseren előre prognosztizált erős havazás és szél miatt Schlick 2000 terepén töltöttük. Schlick 2000 a Stubai völgy elején Fulpmes településnél fekszik. Szálláshelyünkről(Miedersből) ingyenes síbusszal jutottunk Schlick kabinos felvonójának völgyállomásához. A terep 1000m és 2200 m között helyezkedik el. A völgyállomásról a kabinos felvonóval a 2136 m magas Kreuzjochra juthatunk. Szép időben innen csodálatos kilátás nyílik a Stubai völgy bejáratánál fekvő településekre és környező csúcsokra. Schlick főként a kezdőknek ajánlható hosszú kék pályáival, talabfahrtjéval, valamint a kabinos felvonó középállomásánál kiépített gyermek parkkal. A kabinos felvonó mellett egy négyüléses ülőfelvonó is található a terepen. Emellett pár csákányos üzemel még Schlicken. Nem túl nagy a terep, de csodálatos fekvése, fenyőerdők szépsége, s a környező csúcsokra táruló panoráma miatt feltétlenül "megér egy misét" ha több napot tültünk a Stubai völgyben. Hóra még ezen a viszonylag alacsonyan fekvő terepen sem lehetett panasz, hatalmas a hó mennyisége még 1600 méter körül is, s erre a hétvégén még jött vagy 30 cm friss hó az alacsonyabb terepeken is.
https://sielok.hu/fotoalbum/schlick...-2000/galeria/
Síterepajánló
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 256 vendég és 23 regisztrált felhasználó látogatja.