Menü ≡

Élménybeszámolók: Seefeld síterep leírás cikk galéria fórum

Seefeld síterep értékelése
19 szavazat, átlagos érték: 4.0
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2008.02.28. Irén
Sziasztok!
Most írok itt először, de olyan kellemes hetet töltöttünk seniorként a Seefeld környéki pályákon, hogy nem hagyhattam ki közkincsé tenni tapasztalatainkat/2008. január 19-25/.Először a szállás:mi RCI-vel utazunk és Seefeldhez 5 km-re van egy panzió vendéglő,ahol több apartmanjuk van.Nem nagyok a lakrészek, de meg található minden ami kell,és még szauna is van, bár külön díjazás ellenében.Amúgy a település határában naponta karban tartott sífutó pálya található ,és körben a hegycsúcsk felettünk.
Seefeld roppant büszke rá, hogy 2* is volt ott olimpia, de ma is sok vendég látogatja , meglepetve tapasztaltuk, hogy nem csak sielők, de a hó , a tél szerelmesei is , akik kihasználják hogy a felvonók,vasút, kabinok oda vissza viszik az utasokat, és az erdei utak is karbantartottak, hogy sétálhasson is aki arra vágyik. Na már sokat írtam és még 1 szó sem a sielésről,no de vágjunk bele.Ahogy az előző hozzászóló is írja van parkolóház ingyen, és több pálya a városkában.Ez amelyikről a képek készültek az erősebb fekete-piros -kék pályákkal, de mind kezelhető, remek a fekvésük,nem olvasztja a nap.Januárba előfordult, hogy a völgyben volt hidegebb. A hütték kiválóak a pályán, bár nem olcsóak, és itt nem a hazai viszonyokkal vetem össze az árakat.Abszolut kezdőknek, és kisgyermekeseknek nem ezt a pályát, hanem a városka közepéről indulót ajánlanám, ott a futószalagtól a csákányoson át az ülőig vannak a felvonók, és a lejtők is alkalmasabbak a tanulásra.Szélesebb szelíd és izgalmasabb piros pályákat is lehet találni. Mi ezen melegítettünk be, és aztán mentünk át az elsőként bemutatottra.A bérlet mindkettőre, sőt még a németországi garmisch-partenkirchekiekre is érvényes.Seefeldben a sípályához közel műjég, és olyan melegvizes fürdő is van aminek kinti medencéjéből lehet nézegetni a sielőke, a hegyeket, vagy amit akartok...
Az idő igazi téli volt hóeséssel,napsütéssel és felhőjárással.Szóval kicsit messze ez a Seefeld, de menjetek el csak ajánlani tudom.
Mindenki érezze jól magát!
Irén.
h i r d e t é s
2007.12.30. Snow-angel
Hi emberek!
Megjöttem a nagy karácsonyi síelésből! Stanival nem tudok teljes mértékben egyet érteni! Lehet, hogy nem Seefeld a világ legnemistudommilyenebb pályarendszere, és azt sem tagadom, hogy közelebb is vannak jó pályák, de nekem tetszett. Határozott pozitívum, hogy a pályák hosszúak (legalábbis a legtöbb) és sokszor egyikből a másikba lyukad ki az ember, amivel tök jól be tudja barangolni a rendszert. A felvonók is jók, rengeteg ülős- és kabinos felvonó van (kabinos alatt értem a "vonatot" meg a "libegőt"), ami hasznos, ha az ember kisgyerekkel van, vagy elfáradt (vagy sok volt a forraltbor :p). Ezeken kívül a csákányost favorizálják. A páylákról annyit még, hogy tényleg változatosak hosszban és nehézségben egyaránt... Mondjuk, szerény véleményem szerint néhány pályát kicsit "elszíneztek", van kék ami máshol piros lenne, és van piros ami elég sötétbordó :p. Azoknak, akik ismerik Arnoldsteint van egy ismerős pálya: a seefeldi 6-os kék pálya ikertesója az arnoldsteini hosszú pirosnak (na jó, legyen kishuga, mert rövidebb :p).
A város maga megint gyönyörű! Olyan igazi kis alpesi üdülőfalu, mindenhol hotelek, éttermek és üzletek, mégsem zajos az egész inkább nyugodt és mint már említettem, gyönyörű. :D Vannak hangulatos éttermek, mi kipróbáltunk egyet és nagyon jó kajákat főznek (meg jó ruhákban szolgálnak fel:D). Plusz most még a karácsonyi kirakodóvásár is befigyelt a főtéren, gyönyörűen kivilágítva minden, a templom előtt betlehem, minden úgy, ahogy az elvarázsolja a turistákat :). Magyar szót nemigen hallani, inkább olaszok, csehek, németek és svájciak mennek oda, de ennek ellenére jól el lehet tölteni az időt.
Pussy
U.i.: van egy másik pálya, amit kezdőknek ajánlottak, de arról nem tudok nyilatkozni, mert csak a Rosshüttén voltam.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »