Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók: Selmecbánya síterep leírás szállás cikk galéria videó wellness fórum

Selmecbánya síterep értékelése
112 szavazat, átlagos érték: 3.3
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2017.12.10. rsebi
Tegnap elindult a szezon itt is a hangulat is ennek megfelelő volt. Senki se törte azon magát hogy nyitásra kiérjen és végig csússza a napot. Egy igazi szezonkezdeti bemelegítő nap volt. Nem voltak sokan annak ellenére hogy a jegy ára csak 10 euró volt. A pálya kezdetben jó volt délutánra a felső rész kezdet egy kicsit buckásodni illetve fagyos is lett. A felső részen a szél megélénkült. Ami egy kicsit rossz volt hogy minden szlovákul volt kiírva. Az étterem önkiszolgálós, választék ennek megfelelő, persze itt is minden csak szlovákul. Szerencsére a pénztáros angolul és németül is jól tudott így a választék ismertetése után rögtönözve tudtam is ebédet kérni. (egy kicsit drágábban ebédeltem mint a napi jegy ára). Egy DJ-t is hívtak aki a délelőtti órákban szorgosan keverte a számokat. Műjégpálya is működött.
Budapest délebbik feléről mentem 155 km-re van a pálya, az út ennek ellenére majdnem három óra volt egy negyedórás megállóval. Az is közrejátszik hogy az M2-t felújítják és 20 km-en keresztül egyáltalán nem lehet előzni és 60-as korlátozás van. Rétsági körforgóig elkelne egy jó autóút.
2017.02.27. RM
Vasárnap megnéztük Selmecbányát. A pálya elég kemény, de használható. Meglepően kevesen voltak, így kellemes, borongós időben síeltünk egy nagyot.

Technikai okokból (neki kp-ja volt, nekem csak bankkártyám és büfézéshez szerettem volna némi aprót) én vettem meg baranyistvan sporttárs jegyét is a fiaméval együtt. A kasszás volt olyan kedves és egy családnak számolt minket. Így 20EU voltak 23EU helyett a felnőtt napijegyek, a gyerekjegy pedig 16EU 18EU helyett.

Bár csak egy pálya van, de az kellemes piros, relatív modern bubis 4-es ülős lifttel. A kiszolgáló létesítmények nagyon szép modernek és mindig fejlesztenek valamit. Koripálya is van, még kis hoki kapuk is ...

Összességében nagyon jól éreztük magunkat. :-)
2016.12.19. MGMM
Sziasztok!

Tegnap voltunk itt. Tökéletes minőségű, 40 cm-es műhó fogadott. Kevesen voltak, sorban állni nem kellett.
Reggel napos volt az idő aztán befelhősödött majd a hó is elkezdett esni,de a pálya egész jó volt még délután is.
Elsősorban a gyerekek miatt mentünk ide, Ők még most tanulnak síelni.
Van kék ( világoskék ) gyerekpálya kis tányérossal és egy modern, bubis 4 üléses a piros pályához - aminek a fölső 2/3-a piros csak, az alja inkább kék nehézségű.
Tudom ajánlani haladóknak is, igaz max. egy napra .
Jó, változatos pálya. Közel van, olcsó, 63 pénz volt a családi, napijegy. A felnőtt 20, gyerek 16. Van VIP jegy is, ezzel sorállás nélkül síelhetsz, kb. duplájába kerül.
Van hangulatos szlovák étterem is, finom ételekkel.
Mindenhol csak szlovákul beszéltek, és csak szlovák feliratok voltak, de kedvesek, segítőkészek.

Összességében ajánlható mindenkinek aki egy napos síprogramot szeretne. Bp.-től 150 km, kényelmesen két és fél óra.


UI.: hazafelé úton esett a hó, Szlovákiában kifogástalan útkarbantartással még a 100-ad rangú úton is, amint átértünk a határon, a 2-es főúton semmi. A magyarok ebből ismét elégtelenre vizsgáztak....
2016.01.25. zsuri
Tegnap voltam itt először. Egy napra szerettünk volna elmenni családdal valami "közeli" helyre, ami megfizethető és nincs tömeg. Eplény a tömeg miatt kiesett, maradt Szlovákia.

Vegyes benyomásokkal jöttünk el. Bár a google 2.5 órás utazási időt ír, mindkét irányban 3 órát utaztunk és nem autópályán, hanem kanyargós kis utakon, ahol sötétben az útjelzések is nehezen láthatóak.

A pálya nem rossz, de már 11 körül 40cm-es buckák voltak a fenti részen, amit túl kellett élni és utána lehetett normálisan síelni/boardozni. Emiatt kicsit hiányérzetem volt, mivel az alsó rész már lankás. A felvonó jó, a hó minősége és mennyisége is megfelelő. Az előttem hozzászólókkal ellentétben nem gondolom, hogy túlzottan sokan lettek volna akár a pályán, akár a felvonónál - pedig vasárnap volt. Egyszer sem kellett 5 perctől tovább sorban állni és a pályán is mindig elfértünk, pedig nekem azért kell a hely a kanyarjaimhoz :-)

Ha valaki Vácról/Esztergomból megy akkor 2 órás utazási idővel már kevésbé vészes, de nekünk Budaörsről 2x3 órát kellett utazni. Stuhleck is ugyanilyen távolságra van, végig autópályán lehet menni és a két pálya(rendszer) nem összehasonlítható. Igaz, Stuhleck 2x olyan drága (drágább jegy + nagyobb távolság). Családdal nagyon nem mindegy az ár, viszont ha a költség eloszlik az utasok között akkor nem is kérdés, melyiket választanám.
2016.01.16. RM
Mi is kinéztünk és szuper volt a nap.

A pálya aljához vezető szerpentin egyik kanyarja majdnem minket is megviccelt, de résen volt a sofőr. Selmecbánya felől csak óvatosan! :-)

Elviselhető volt a tömeg. Max. 4-5 perc sorálás a nagy lifnél. A pálya helyenként jegesedett, de összeségében jól tartotta magát.

Volt egy kezdő velünk, ő a tárcsás lift mellett gyakorolt majd a liftet is kipróbálta. Kezdőknek tökéletes, nem ránt, lassú és ha netán kiesne a pályára esik. Melette egy abszolút lanka van.

A koripálya ingyenes. Egyik kolléga azt is kipróbálta.

Skoda sinap volt. Ingyenes Rosingnol teszttel, energiaital osztogatással, ... 3 lécet próbáltam. A piros (short turn) és fekete szuper volt. Nagyon stabilak, szinte "ragadtak" a pályához mint egy sportautó az útra.

Étteremben káposztaleves és cigánypecsenyés burger finom volt. :-)
20160116-112241.jpg20160116-102619.jpg20160116-134315.jpg20160116-114351.jpg20160116-112256.jpg20160116-104440.jpg20160116-101839.jpg
2016.01.16. Cirusz
Na ma megint meglátogattuk a pályát. Kicsit aggódtam, mert írtak havazást a hétre, de az tévedés volt, nem esett a hó. Indulás szokás szerint jó későn, mire a gyerekek összeszedték magukat és elindultunk, negyed tíz volt. Az út jó volt végig, de figyelni kell, mert pl. Rétságnál előszeretettel trafiznak a 40-es táblánál. Kint meg arra, hogy a Szlovákok simán mérnek két falu között is, ahol meg ritkán menyünk 90-el :-) Selmecbányától a pályáig azon a kanyargós kb. 8-10km-es erdei úton friss havat találtunk. Volt is egy necces helyzet, mert az egyik lejtőn hiába volt leszórva kaviccsal, a féket megnyomva recsegett ropogott az ABS, de a kocsi nem lassult. Kb. 15-el mentünk, de a lejtő miatt a kocsi csak csúszott lefelé. Annyit tudtam mondani, hogy "ebből baj lesz". Aztán a kanyar előtt összeszedte magát és sikerült elkerülni az árkot.

Vácról szűk két óra alatt a pályán voltunk és pont ugyanoda tudtunk parkolni, ahová egy hete, viszonylag közel a pályához. És szerencsére kb. 8cm friss hó volt mindenütt, a nap sütött, kb. -2 fok, ideális körülmények. Öltözés, jegyvásárlás (felnőtt 4 órás jegy 21EUR, gyerek 16EUR, kaució 4EUR), irány a hegy. Ja, a 4 órás jegy a vásárlástól számít, nem az első becsippantástól, uh. érdemes csak akkor megvenni, amikor mindenki "harcra" kész állapotban van. A kitűzött kerítés végéig állt a sor, de nem volt olyan sűrű, mint a múlt héten, így pontosan 4 perc volt a várakozás. Ez teljesen elviselhető. A hét enyhe időjárása megtette hatását, a friss hó alatt jég volt, ami délutánra uralta a meredekebb szakaszokat. Szóval kellett az éles léc meg a technika, de ettől függetlenül baromi jó volt az ideális időjárás miatt is.

Most nem csökkent a sor délutánra sem, mint a múlt héten, de 4 percnél soha nem volt több várakozási idő, köszönhetően a gyors liftnek. A pálya fél 4-kor zár, nekünk 3:15-ig működött a bérlet, uh. utána beültünk az étterembe mielőtt zár a pálya, és nem lesz hely. Rendelés a szokásos, mivel minden szlovákul van csak kiírva, marad az angol hablaty, kis aktivity meg a pár szó, amit tudunk szlovákul.

Hazaindulás 4:15-kor, szinte kihalt utakon. Jó volt megint, megyünk máskor is :-)
2016.01.12. Robin
Két fő szempontot -a megfelelő mennyiségű havat és a távolságot- szem előtt tartva a hétvégi túra Selmecbányára esett .
Talán három éve járhattam itt utoljára.
Találtam magam mellé két szimpatikus útitársat és szombat hajnalban útra keltünk.
Nyitás után nem sokkal érkeztünk így a felvonótól 20 méterre sikerült parkolnunk.
Még a parkolás előtt számos új dolog tűnt fel .
A parkolóhoz közelítve elsőre a 4 csillagos Hotel Salamandra tűnt fel ami kívülről nem szép de legalább modern !:)
Továbbá új Hütte,Koliba - vagy nevezzük Büfének- épült a felvonótól mintegy 50 méterre .
Én leginkább egy modern büfében éreztem magam.
További szembetűnő változások az elkészült kassza és kölcsönző épülete valamint egy koripálya és egy kis kolibkának becézett vendéglátó egység.
A fejlesztésekkel egyenes arányban emelkedtek az árak is .
A három évvel ezelőtti 15 eurós napijegy mára 23 euró lett.
Ilyet még máshol nem láttam de van egy prémium nevezetű napijegy ami 46 eurót kóstál de ezt megvásárolva 5 méter híján -a várakozó tömeget kikerülve- egyből a beengedő kapunál találjuk magunkat .
Sajnos a régi árak már a múlté !
Nem lehet már 1 euróért sört kapni és 1,20 -ért sem hamburgert.
Ellenben van kapusztnyica 3,5-ért és sztapacska 4,70-ért.
A környezet tehát szép változáson ment keresztül de ezt az árakon is lehet érezni .
A síeléshez érkezvén nekem még mindig hiányzik egy másik pálya. Így a jelenlegi egy pályán róttuk a köröket egész nap. A hómennyiséget 30-40 cm-re saccoltam a legtöbb helyen ami bőségesen elég volt .
Kövekkel/kavicsokkal a középső meredekebb résznek a közepén találkoztunk de ez két oldalról kerülhető volt.
Az időjárás lehetett volna jobb is de örültünk annak is amit kaptunk.
Reggelről nagy pelyhekben havazott ami később havas esővé változott kora délutánra pedig teljesen megszűnt.
A hegy teteje szinte egész nap felhőben úszott de a pálya alsó 2/3-án jók voltak a látási körülmények. A hőmérséklet a reggeli épp minuszról 11 után + 2 c váltott aminek következtében a hó nedves és nehezebb lett és a sok tapasztalatlan síelő esett-kelt ! :)
A liftnél a sorállás kimerült 5-6 percben ami még egész tűrhető volt de délután 2 után elkezdtek fogyni a népek így gyorsabban lehetett teljesíteni a köröket.
A mostani csúszást megelőzőleg már háromszor jártam itt és mindig hallottam magyar szavakat de a mostani alkalommal a legtöbbet .Sok honfitársunk kezdi felfedezni a terepet legnagyobb örömömre .
Kellemes nap volt , még jövök ide máskor is !
20160109-083657.jpg20160109-102953.jpg20160109-100226.jpg20160109-102956.jpg20160109-104439.jpg20160109-111603.jpg20160109-114419.jpg20160109-083703.jpg20160109-083840.jpg20160109-124035.jpg20160109-124238.jpg20160109-123950.jpg20160109-150022.jpg20160109-121053.jpg20160109-150203.jpg
2015.02.16. anci
Mai pályainfó:
Ez az első próbálkozásunk ezen a síterepen és eddig nagyon nagyon +++++
Közel van Budapesthez, hétköznap semmi autósforgalom..bár csak lassan lehet haladni a lakott övezet miatt.
Ma délelőtt nagyon kevesen voltak,délután pár gyerekkel többen,a várakozási idő a felvonónál max fél perc volt.
A pályán nem sok hó van de jó minőségű, egy két jeges darabkát leszámítva a tetején.
Délutánra sem volt összetúrva, szinte ugyanolyan volt ,mint reggel.
Salamandra: Nagyon ajánlott kategória,kaja bőséges és finom,a szobák szépek, a wellness tökéletes.
Azt nem mondom, hogy nincs siralom az egy db pálya miatt,de aki pihenni akar ide jönni egy kis sporttal megspékelve annak szuper választás.
Mai infók(02.17)
Ismét kevés ember,tűző napsütés, a pálya felső szakasza egyre jegesebb.Több napig egy pálya kissé perverz dolog de azzal lehet izgalmasabbá tenni, hogy hol a jobb oldalon, hol a bal oldalon, hol középen csúszol.Vagy csak egyszerűen a jégen táncolsz feltett kezekkel vonyítva.
Háromkor már tök üres a pálya, totális szabadság van.Erről teszek fel fotót is...
És még egy fotó ami a salamandra wellness részlegéből van ...oda is lehet menekülni amikor már a jobb oldal, a bal oldal és a totális középcsúszás is unalmas:)
11000896-10202697073188473-8250870308612784004-n.jpg431485d4038cff0ad1627019efa9699c3c2990aa5bd9350ccaa65333047dec82.jpgbcc91c3af36442c54ad668a6a746f589025e49177351dadeb6877a949140186d.jpg37c8828c6e6df42c8a1a2e8e4dc4a1a1e5f2c076c508789e4da3ad079ce487e9.jpgdddcc312d8f99379af085718e7c3d1310c4fa8501d5e6fa7bc0e6467aa35d7ef.jpg
2015.01.02. Cirusz
Ma meglátogattuk a pályát. Sajnos csak fél 11-re értünk ki de tekintettel a durva Szilveszteri bulira csoda, hogy menni tudtunk. A parkoló teljesen tele volt, jó messze tudtunk csak megállni. A pálya elég jó volt, bár délutánra buckás volt a meredekebb szakaszokon. Idő csodás volt, a nap is kisütött időnként. Várakozás átlag 6-10 perc volt, de mivel ez volt az első sízésünk a szezonban, nem ártott a pihenő amúgy sem. Gyerekek élvezték, első síbotos síelésük volt, ugyhogy azt is kipróbáltuk milyen elhagyni a felvonóról a botot. Kora délután a hütte jól tele volt emberrel, ugyhogy inkább a sízés után ültünk be uzsonnázni. Hazaindáskor esett valami ónos eső féle, ha így marad szerintem holnap már nem lesz csúcs a pálya minősége.
20150102-130704.jpg20150102-130804.jpg
2012.02.18. RM
Ma ismét meglátogattuk a pályát. 9 körül értünk az alsó parkolóba, volt hely, sőt egész nap nem telt meg teljesen. Szombat ellenére a liftnél nagyon zavaró sorban állás nem alakult ki. Csúcsidőben kb. 11-1/2 3-ig kb. 5 perc volt a várakozási idő. Idő szép napos, néha felhőkkel. Délutánra jegesedett a pálya teteje, de nem volt zavaró. (Kezdő nem volt közöttünk.) Jó a hó, a pályán kívül is van természetes hó. Sífutni is lehet, ha jól láttam.

Alsó részen van egy elkerített rész a pálya szélén(kb 1,5-2m széles, kb. 300m hosszú), amire először azt hittem szánkópálya, aztán kiderül snow tubing. Motoros szánnal húzták fel a gyerekeket a gumiban, aztán ott csúsztak elég gyorsan le.

Elég sok volt a magyar. A külföldiekhez az étteremben is alkalmazkodtak, már van "képes" étlap a falon.

Selmecbánya felől a hegyi út (utolsó 7km) elég gyalázatos volt megint. Letaposott hó, jegesedés, zúzalékkal leszórva, 15%-os lejtő kanyarokkal. Egyik kocsi orra a konvojunkból be is csúszott a hóba. Szerencsére nagyobb baj nem történ. Ki kellett ásni. Hazafelé már többen a másik irányba jöttek (de autópályát nem használva), ez kb. 20-30km plusz, időben 20-30 perc, de arra nem volt kritikus útszakasz. (Tőlünk egyik kocsi arra jött haza.) Nappal a 15%-os lejtő egy része felolvadt, hazafelé hókásás/zúzalékos/néhol jégbordás úton jöttünk ott fel. Az út többi része teljesen rendben volt.

Összességében nálunk mindenkinek tetszett a pálya. Főleg Budapest közelsége, a jó ár/érték arány és a kedvező büféárak miatt.
2012.01.29. Kis Kovi
Nagyon jó pálya, de nem teljesen kezdőknek.
Most pénteken jártunk itt és nagy teszést aratott, kivéve a lányomnak, aki egy "perec" után már bizonytalanabb volt a felső rész miatt.

Tulajdonképpen - ahogy már mások is írták - a pálya teteje egy kicsit komolyabb kihívás, azaz például kezdőknek sok. Elég kemény volt ez a rész az első nagy kanyarig/letörés végéig (nem kimondottan csak a meredekségre értve), ezért tényleg nem ártott odafigyelni, de aki már túl van (teljesen)kezdő státuszon, azért szerintem az egész pályát élvezheti.

Pénteken nem volt iszonyat tömeg, átlag kb. 3-6 perces sorban állás volt, és a pályán is a lifttől eltávolodva már jobban eloszlottak a csúszni vágyók. Nem szűk, de nem is iszonyat széles a pálya (lefelé szélesedik), így zavaró hatást igazából csak a száguldozók jelentettek (szerintem egy bizonyos sebességnél bármilyen jó síelő valaki, sokszor csak a szerencsén múlik egy baleset elkerülése, ha valaki mellett egy-két méteren belül száguldanak el).

A pálya alján van egy gyakorló tányéros kb. 200 méter pályaszakasszal - ami egyben a nagy pálya alsó szakasza is -, amin a kezdők is nyugodtan gyakorolhatnak.

A pálya két oldalán gyöngyörű fenyvesek vannak, és ha jól láttam, akkor egy párhuzamos szakaszt is ki lehet még alakítani, de szerintem ez a max. lehetőség, mert a hegy másik oldalán már Selmecbánya van.

Mi az alsó állomásnál lévő parkolóba mentünk (autópálya, azaz nem Selmecbánya felől letérve, kb. 10 km-t kell menni Hodruse Hámrén keresztül egy völgyben a pályáig - persze alsóbb rendű utakon autópálya sem feltétlenül szükséges, csak az irány miatt írtam) és szerintem jól is döntöttünk, mivel fent a lift környékén nem láttam parkolót, így Selmecbánya (vagy a felé lévő parkoló) felől biztos, hogy komolyabb kihívás a pálya megközelítése, főleg síbakancsban. A völgyben lévő út elég jégbordás és néhol be is szűkül, de szerencsére a kritikus szakaszokat apró kavicsokkal szórják, így téli gumival óvatosan teljesíthető.
2012.01.21. Szecsi
RM leírásával maradéktalanul egyet tudok érteni, azonban kiegészíteném a mai napi tapasztalatainkkal, amik abszolut pozitívak voltak.

A Selmecbánya utáni hegyi út, vastagon le van fagyva, azonban szórják zúzottkővel rendesen, reggel is találkoztunk a szóróautóval, hólánc nem kellett. Budapestről 2óra15p alatt tettük meg a távot, kényelmes tempóban, szlovák részen kényesen ügyelve a sebességhatárok maradéktalan és pontos betartására. 8.40-re értünk a parkolóba, ami kb félig volt, a hőmérő -3at mutatott.

11 után nagyobb lett a "tömeg", a max amit vártunk a liftnél 12p volt, direkt néztem az órát, a pályán viszont nem volt tumultus, tényleg a modern bubis4es lift a szűk keresztmetszet. Ami viszont meglepő volt, hogy 2-től kezdtek fogyni az emberek, 3tól meg gyakorlatilag nem is volt sor, egyből lehetett menni. A síterep honlapján 15.30van zárásként feltüntetve, azonban 16.00ig jár a felvonó, a liftnél is ez volt kiírva.
A pálya állapota még délután is teljesen jó volt, csak a meredekebbnek mondható két részen bújt elő a jég a pálya közepén, a két szélén teljesen jó maradt, köszönhető mindez a friss hónak ami a napokban esett, meg a hóágyúzásnak. Köveknek nyomát sem láttam, és a fű sem lógott ki sehol sem, a pálya mellett is ~30-40 cm hó borítja a tájat.

Az étteremben a németül beszélő pincér mellett, egy másik (fiatalabb leányzó) beszélt angolul. Ugyanitt nagyon jó a forró csoki (2€) és van free-wifi is. Az étellel sem volt kifogásunk, azt kaptuk amire számítottunk.

1 napra teljesen ideális választás szerintem, úgy jöttünk el, hogy biztosan visszajövünk még a szezonban.
IMG-2264.JPGIMG-2277.JPGIMG-2279.JPG
2012.01.09. RM
Szombaton síeltünk itt. Azért esett a választás Selmecbányára, mert az ülőszékes síterepek közül ez volt Budapesthez a legközelebb. (Eplényben nem ment a Sólyom a hóhiány miatt.)

Budapesttől kb. 140km. Nem volt köd, fagy ... így 6-kor indulva 8:15-re értünk a pályához. Az út első része a jól ismert Budapest-Sahy-Hontianske ... ez egész jó főút, ami néha falvakon megy át. Utána kb. 30 km mellékút jött Selmecbányáig. Ez még rendben volt, de kicsit kanyargós. A vége 8km hegyi út. Itt tarthattam egy téli vezetési tréninget a kőzúzalékkal leszórt keményre taposott havon. A parkoló még szinte üres volt. Közvetlenül a lifttel szemben (kb. 20 méterre a lifttől) sikerült megállni. A parkoló nem túl nagy, már csak emiatt is érdemes időben kimenni.

Jegyvásárlás után az elsők között mentünk fel 1/2 8-kor. Nagyon jó volt a pálya és kb. 10 óráig tömeg sem volt. Utána a felső rész jegesedni kezdett és a liftnél is kialakult kb. 5 perces sorban állás. A pálya egy kellemes lejtésű piros, ami elég széles. A tetején van 2 kicsit meredekebb rész, ott alakult ki a jegesedés nap végére. A 4 üléses Doppelmayer jól muzsikál. Van még lent egy rövid tárcsás is, ami teljesen kezdőknek jó. Ott a pálya lejtése nagyon csekély. Mondjuk ennél a kis liftnél 10 után már egészen hosszú sor volt. A pénztárban csak szlovákul beszélnek, de azért megértették mit akarok.

Lent van egy modern étterem. Itt bentről a lécet és a sípályát is lehet nézegetni evés közben. Egy pincér beszét németül. Kaja, tea, ... teljesen renben volt.

Árak (gondoltam leírom, hogy lehessen hasonlítgatni):
19,5 EU ill. 16.50 EU (nyugdíjas) volt a napijegy (ez még az ünnepi csúcsár)
0,7 EU egy tea
4 EU rántott sajt + sült krumpli
5,8 EU egy menü leves + főétel + dobozos kóla

Vettem még egy "cigány valamit" is, amire azt hittem cigány pecsenye, de egy felturbózott sülthúsos hamburger volt. Apósomnak ízlett. Ez is kb. 4EU volt.

Mi nagyon jól éreztük magunkat. Érdekes, hogy Budapest közelsége ellenére is kevés volt a magyar. Beszédüket hallva inkább felvidéki magyarok voltak. Középhaladó sízőknek ideális egy napra. (A profik valószínűleg megunják az 1 pályát ami van.) Nekünk bejött, mert a 4 éves fiam kifejezetten szereti, ha jól ismert pályán csúszik. Így körről körre egyre magabiztosabb lett.

Érdemes nyitásra menni a parkolás, jegesedés és a később növekedő tömeg miatt.
20120107570.jpg20120107571.jpg20120107569.jpg
2011.03.10. - Marky -
Szia

Február utolsó hétvégéjén voltunk kint. Ha jól tudom, azóta nem volt nagyobb havazás.

A hó elég vastag, de a felső részen a nyitás után 1 órával már előbújik a jég, elég nagy foltokban. A lenti rész rendben van. Délután már elég sok kamikaze akciót láttunk a felső részen, mivel a tömeg ennek ellenére nem volt kicsi.

Szóval nem biztos, hogy a legjobb választás gyerekekkel.

Vannak kisebb és könnyebb pályák is ülős felvonóval. A selmeci hétvégét megelőzően Kralikyn voltunk, az sokkal gyerekbarátabb pálya (mondjuk Neked kevésbé lesz izgalmas), akkor ott még rendben volt a pályaminőség is, azóta nem tudom mi történt (sok jó biztos nem)

üdv
2011.02.14. Trailrider
Vasárnap kilátogattam Selmecbányára, mivel az egyik legközelebbi terep és 90 centi jó minőségű havat jelzett a honlap, 10 centi friss púderrel. Bár volt egy olyan félelmem, hogy a múlt heti olvadás miatt feltehetőleg a régi hó jeges az ezer méter alatti pályákon, de gondoltam, hogy 10 centi friss matériával nagy gond nem lehet. Tévedtem. Nagyot. A 90 centis hó 89 centi áttetsző jégből és az azt borító 1 centi hóból állt össze. Az egy él kevesebb, mint kettő alapon az első lejtőn halomra borultak a boardosok, velem az élen. Attól tartok, a következő havazásig javulás nem várható. Pedig a pálya hangulatos, széles, egy modern bubis felvonóval, a jegy olcsó (16 Eur), a büfé szintúgy és csak két óra Budapestről.
2010.12.30. csabor
Selmecbánya - Salamandra Ski Centrum

Befejeztem mai munkám mímelését. (maci szűkebb hazájának második legrondább gyárában volt némi dolgom. Átfagyva ülök a gép előtt.)
Talán most lesz időm megírni a tegnapi kalandot.
Robi kitalálta, maci laci propagálta s ezért szerdára a következő csapat jelentkezett be:
Nagyapa és szédült barátai
Gabóca és csapata
Csabor és élete bearanyozója, valamint mgy
Mitró és párocskája (Tapsi Hapsi)
Robin és maci-laci

A találkozó előtt számtalan fórumbejegyzés, telefon, sms, és egyéb zsinnyegés volt. Soha sem hittem volna, hogy felnőtt, érett(?), emberek ennyit tudnak kavarni egy majd másfél kilométeres pálya miatt. Az utolsó percekben hordozták körbe a véres kardot, hogy esik a hó, mindenki kéretik korábban indulni.
Éjfél tájban lefeküdtem, hajnali négykor keltem. Öt óra 8 perckor ráengedtem a lovakra a gázt, s irány Pest, mgy lakókörzete. A városba érvén telefonáltam, de mgy biztos, hogy nem az igazak álmát aludta, de, hogy aludt, mint a tej az fix. Képzeljétek olyan izgalmi állapotok voltak, hogy Gyula még kávét sem főzött indulás előtt. Komolyan aggódtam érte. Feleségem pedig az utunk miatt. Volt némi hó, köd, meg ilyesmi, de semmi komoly. Kicsit csúszkáltunk, de csak egyszer vettük a kanyart ajtókilinccsel előre. Első nejem ekkor megmarkolta a kezem, s felkiáltott: Jaj Csaba! Én nagyon szeretem, ha egy rövid kűr autóval való bemutatása közben fogják a kezem. Szóval dal, mokka kacagás volt az út. (ja mokka az egy darab sem, mert ugye, mint mondtam Gyulánál kimaradt a reggeli kávé.)
Mellesleg Sahynál mentünk ki, aztán a 66-os úton (véletlenül az ilyen című Hobo cd szólt a kocsiban), aztán Hernádnémetinél balra, s be az erdőbe, egy tizen valahány kilométeres erdei terepre, ahol a veszélyt a helyiérdekű rakétajárat képében száguldozó hótoló jelentette.
Selmec különben egyik kedvenc városom. Olyan buckás, hogy a mondás szerint ha kikötöd a kéményedhez a kecskédet, az a szomszéd telkén legel. Ha kívánjátok valamikor összerittyentek néhány tíz oldalt Selmec múltjáról, a diákhagyományokról, de most folytatom a beszámolót különös tekintettel arra, hogy most tudtam meg, Selemcen sípálya is van.
Az erdei kocsikázás után ott is voltunk. 3 és fél óra, kb. 230 kilométer. Azt senki meg ne kérdezze, hogy miért kellett ilyen korán odaérni, biztos valamely fórumtárs segíteni akarta megolajozni a felvonó görgőket. No de itt aztán össze is jött a csapat nagy része. Örültünk egymásnak, no nem borultunk egymás nyakába, mert érdekes is lett volna, ha én Gabóca nyakába omlok. (nem volt akkora lépcső a környékem, hogy felérjem)
Jó volt látni, ahogy a fórum betűiből arcokká nemesedtek a nevek. (erre a mondatomra büszke vagyok) Én már sokszor megkaptam a fórum poétája jelzőt, mindig visszautasítottam, de akkor úgy éreztem, hogy végre az életben elértem valamit. Amikor a feleségemet bemutattam, Robinnal az élen visszafordult a társaság, s kórusban mondta: Persze az első! Hiába a dicsőség az szorgos munkával kiérdemelhető.
A pálya különben kellemes. Jó vonalvezetésű, tetején elég piros, de nagyon megszelidül később. Aki abszolút kezdő, azt itt nem sokat tud kezdeni magával. A tetején megriad, nem mer lejönni, más síelési lehetőség pedig nincs. (alul nem ment a kis csákányos)
Nekem a pályák előkészítettségével voltak gondjaim. A kezdet kezdetén találtam hosszanti buckákat a pályán. A jeges rész fölött puha hó volt, a jeges alap is göcsörtös, a puha hó pedig a nagy tömegnek köszönhetően komolyan és gyorsan buckásodott a pálya felső részén.
A technika jó, a felvonó kifogástalan. (szerencsére csak négy személyes, így a tömeg fele mindig sorban állt, s nem volt életveszélyes a zsúfoltság a pályán) Az infrastruktúra néhány területét (vendéglátás, WC) még lehetne fejleszteni. A jegyárak viszont verhetetlenek, ha jól emlékszem 19 EU volt egy napijegy.
A tömeg viszont komolyan zavart. Mindig féltem, hogy valaki nekem jön, de a nagy figyelésben csak én mentem neki az első feleségemnek.
Egyik lecsúszásnál éreztem, hogy valaki néz. Hát egy menyecske meresztgette rám a szemét. Igaz, ami igaz jó svádájú férfiember vagyok, bár fejem klasszikus formájából a sisak sokat elvesz, azért a jószemű nő észreveszi az igazi értékeket. Mintegy véletlenül a nő közelébe ódalogtam, s ő meg is szólított: Te vagy a csabor? Puff, mitro volt az.
Kiteljesedvén a csapat folytattuk a csúszkálást. Robin azt mondta, hogy nem öregurasan toltam. Bizonyára nem látta, hogy a hózentrógerem beakadt mitro botjába, így követnem kellett. Később a stílusát alaposabban akartam tanulmányozni, ezért lefeküdtem a hóra. Gondoltam majd csak valaki felsegít, de addigra már mindenki elzúgott.
S néhány szó a tesztről. A tesztelés két síkon folyt. Gabóca hozott egy olyan hosszú GS lécet (mennyit tanulok itt a fórumon!), amit, ha felállított a kötése a fejem magasságában volt. Ha valaki keresztbe fordította a pályán, akkor ott megállt a forgalom, mert a léc végigérte a pályát. Néhányan kipróbálták, váltakozó sikerrel és véleménnyel.
A másik teszt az italok fogyasztása terén történt. Hát a fórumon mindenkinek nagy a szája, de a valóság teljesen más. Volt ugyan némi ráutaló magatartás, de szolíd buli volt. Maci ígéretéhez híven elővette a mitronak szánt unicumot (1,25), Robin kereskedelmi mennyiségű, saját termelésű forralt bort osztogatott, az én laposomban kemény ágyatlan barack bugyogott. A szolídságot csak az törte meg, amikor a pálya tetején kis piknik kosárkából mitro süteményeket osztogatott, Tapsi Hapsi, pedig a piskótákat borpárlattal kívánta leúsztatni.
Nekem programom volt, s ezért kettő előtt hazaindultunk első feleségemmel és Gyulával. Igazság szerint nagyon untam már a sorbanállást. (az idő sem volt nyári, a kocsi hőmérő útközben a -17-et is elérte.) Pestre érve mgy addig nem szállt ki a kocsiból, amíg be nem mentünk egy kávéfőzésre. Lehet, hogy a főzés leegyszerűsített folyamatát majd egyszer húsz-harminc oldalban megírom) Este odaértünk a buliba, s éjszakáig folyt a pia és a kaja. Már nagyon hiányzott.

Összefoglalva.
A pálya és a felvonó jó. De a pályát tökéletesen kezdőknek nem ajánlom. A pálya kezelésén, az infrastruktúrán lehet javítani.
A tömeg nagy, de kedves. Hétvégén, ünnepnap nem érdemes menni.
Az ár nagyon olcsó.
Az út nem vészes. A havas erdei szakasz is fel volt szórva.
Hogy mennék e még?
Nekem Fehérvárról nem éri meg idejárni. 230 kilométerre találok nagyobb, jobb osztrák pályát, sőt nagyobb magyart is. Egynapos síelésre csak úgy nem jönnék.
Viszont nagy élmény volt a fórumosokkal találkozni! Nagyon jól éreztem magam, ha újból lesz ilyen esemény, s módom van megyek. Köszönöm a napot!

Csabor
A pálya felülrőlNem lesi, hanem maci fotósRobin, én flaskával, mitro, Tapsi Hapsi, első feleségA pálya alsó része, egy kevés emberrelNo ezt a sor untam meg
2010.12.22. - Marky -
Ha már megjártuk:

Eddig nem nagyon volt ránk olyan hatással szlovák pálya (talán Martinska Hola tavaly), ahol már hazainduláskor eldöntöttük, hogy visszatérünk. Ez most már másképp van.

19-20án voltunk Salamandrán, és nagyon pozitivan csalódtunk. Az odaút kissé hosszabbra sikerült (GPS félrenavigálásból adódó vezetéstechnikai tréning, letaposott havas, egysávos, 10%os lejtőkön) de megérte.

Szinte hihetetlen, milyen jó pályát sikerült kialakitani 500-800 m közötti magasságban. Eléggé fagyzugosnak tűnt a völgy, ahol a pálya alja van, plusz még napos időben is rengeteg rajta az árnyékos rész.

Mindkét nap kiválóan elrendezett pálya, vasárnap viszonylag nagy, hétfőn 0 tömeg, annyira elfáradtunk, hogy nem is maradtunk zárásig.

A pálya vonalvezetése és lejtése nagyon jó, 2 nap alatt egyszer sem mentem le rajta unottan, szuper iveket lehet rajta húzni. Egy erősebb piros letörés miatt azonban nem árt némi előképzettség, 0 km-es sízőknek elsőre sok.

A kiszolgáló létesítmények még nem végleges formában (de gond nélkül) működnek, gondolom ez hamarosan változik, ha tényleg olyan komolyak a tervek, mint hallani. Bár nézelődtem, merre lehetne több pályát kialakítani, elég nagy tereprendezésre lenne szerintem ehhez szükség.

És közel van.
És olcsó.
És Selmecbánya régi belvárosa nagyon szép. Mivel még nincs kialakult síturizmus a városban, a szállások téli időszakban olcsóbbak, mint nyáron. Mi voltunk az egyedüli vendégek a panzióban igy megkaptuk a legnagyobb, kétszintes, erkélyes szobát, fullos félpanziós ellátással 27 EUR-ért.

Nem is fényezem tovább, még a végén kilométeres sorokat generálok a felvonónál :)
2010.12.20. marzio
Üdvözlet a Sporttársaknak!

Ma meglátogattuk a Salamandrát! Jelentem megtaláltam a Budapesthez legközelebbi közel s távol legjobb carvingpályát! Tömeg nulla, lecsúszás után rögtön lehetett beülni a liftbe. A lift vadiúj, lehajtható plexis, kényelmes és gyors. A pálya piros besorolású, van benne két meredekebb letörés, ezek a szakaszok emiatt inkább sötétpirosak, a többi rész erős kék. A fentiek miatt kezdőknek én nem ajánlanám, mivel ezeket a részeket kikerülni nem lehet, max lebotorkálni rajta, sajna az én 7 évesem is így járt. Viszont a pálya alján építettek egy kb. 300 m hosszú kis Tatrapoma felvonót, ami ma még nem működött mert épp szerelték, tehát ha ez már menni fog akkor a kezdők itt tudják próbálgatni a szárnyaikat, ugyanis az alsó rész egész lankás.
Ahogy előttem már írták páran ez a központ a pályát és a lifteket leszámítva még kezdeti stádiumban van. Ezt úgy kell érteni, hogy van egy bepucolatlan kocka épület amiben egy igényes síkölcsönző van. A kölcsönző árai megfelelnek a honlapon feltüntetett árakkal, a személyzet kedves, viszont a kölcsönzési díjon felül kauciót is kérnek ami úgy működik, hogy megkérdezi a hölgy udvariasan hogy mennyi pénzt tudsz itthagyni??? Én 30 eurót hagytam ott meg a személyit, a gyermek sílécéért és cipőjéért. Nyugtát adnak az átvett összegről, és a végén vissza is adják, persze a kölcsönzési díjat levonják :) Ezt csak azért írtam le mert kölcsönöztem már pár helyen életemben és ez nekem új volt.
A jegypénztárban lehet bankkártyával is fizetni a bérletkaució 5 EUR.
A büfé egy konténerépületben van kialakítva, alap kajákkal (virsli, kolbász, hotdog, szendvics), tudnak magyarul.
Árak.: 6 db virsli (nem a **** teszkós, hanem a normálisabb juhbeles), mustárral, kenyérrel, és 1 kisüveges Ice tea 4.30 Eur.
Ja igen! Hétköznap ha ilyen kevesen vannak akkor elég a 4 órás bérlet is, térdig lesíelheti a lábát az ember ennyi idő alatt is! :)
2010.03.16. Observer
Március 15-én kinéztünk az új selmecbányai sípályára. A google-féle útvonalat ajánlom mindenkinek https://sielok.hu/terkepek/utvonal/...siterep/selmecbanya/ , Kelet-Pestről kényelmes tempóban 2 óra alatt elérhető a városka. Amint letérsz a 66-os/E77-es útról, jóval szűkebb lesz az út, ezen kell kb. 20 km-t még megtenni Selmecbányáig. Svety Anton környékén vigyázni kell, mert lehetnek meglepi kátyúk!
Selmecbányáról még kb. 15 perc a síterep, egy enyhe szerpentin kanyarog le a völgybe (részben kátyúkkal, de nem durvák), majd újra fel kell kapaszkodni egy kb. 1 km-es úton a sípályához. Az út havas volt, de jól végig volt szórva, úgyhogy sima téligumival végig lehetett rajta menni.

A parkolóban kb. 30 db kocsi volt, ebből kb. 20 magyar rendszámú. A parkoló mellett egy akkora mesterséges tó van, mint egy kráter, a hóágyúzáshoz lesz itt bőven víz, épüjön még ide akárhány pálya is a közeljövőben :)
Mint ahogy azt már más is leírta, a kiszolgáló létesítmények egyenlőre mobil házakban vannak, de az alapvető szolgáltatások adottak voltak: sí/board kölcsönző, WC, büfé egyszerű kajákkal (hotdog 0.8 euró, rétes 1,20 euró, finom csirkemelles-zöldséges szendvics 3 euró). A pénztár és nagy főépület sincs még teljesen kész, itt tuti lesz majd valami étterem, vagy bár, vagy akármi más a jövőben. Pozitívum, hogy kb. 15 sörpad és asztal hever kint a pénztár közelében, ahol a vendég a magával hozott étket fogyaszthatja.

És akkor térjünk rá a lényegre, a síelésre :)
Szerintem egy napra kitűnő hely, hiába csak egy pálya van, de az tényleg élvezhető, hosszú. A meredeksége inkább olyan kékes-piros jellegű, a vége felé már elég lankás. Szépen lekezelték a pályát, még délután 3-kor sem volt egyetlenegy bucka sem, mint a billiárdasztal, olyan volt! Nyilván ez nem csak a karbantartásnak, hanem a 0-2 fok közti hőmérsékletnek, az éjszakai fagynak és a kevés embernek is köszönhető volt.
A felvonó vadiúj, még alig van rajta karc, a sebessége is egész jó, kb. 5 perc alatt ér fel. Sorbanállás abszolút zéró volt. Bár ahogy vasárnap néztem a webkamerát, akkor sem lehetett nagy tömeg...

Kíváncsi vagyok a feljesztésekre, hogy miminden lesz még itt!

Galéria: https://sielok.hu/fotoalbum/selmec-...2010-marc15/galeria/

Videó: hamarosan :)
2010.02.18. Robin
Mióta megnyílt azóta foglalkoztat a gondolat hogy fel kéne keresni ezt a kis terepet. A tegnapi nap erre sor is került. Kicsit félve érkeztünk de pozitívan csalódtunk minden tekintetben. Az idevezető utat több helyen is kitáblázták így könnyen idetaláltunk bár meglepődtünk mikor az utolsó pár kilométert lejtmenetben kellett megtenni. A lenti parkolóhoz mentünk -autó alig- és 30 méterre parkoltunk a felvonótól. Kissé még puritán minden. Az árakon látszódik hogy nyitóárak. A belépő 14.9 euró. Egy forralt bor és egy pohár sör mindösszesen 2.34 euró. A felvonó korszerű leakaszthatós és aránylag gyors. Ezenkívül buborékos ami a kiszállás után automatikusan lecsukódik .Kicsit azért "furcsa" mert nem minden ülésnél nyílik a kapu. Reggel a pálya tökéletesen kezelve, déltől a felső meredekebb részén néhol jeges és buckás de nem vészes,kerülhető. A vonalvezetés jó,a szélesség is,csak úgy mint a hossza is. Mindannyiunknak tetszett. Én személy szerint rég csúsztam ilyen jó carving pályán mert ezt valóban annak lehet nevezni. Szuper jó íveket lehetett húzni. A büfében a személyzet kedves és van közülük aki tud magyarul. Magyar szót néhányszor hallottunk de ők is többnyire szlovákiai magyarok voltak. Az egyikkel beszélgetésbe elegyedve elmondta hogy még kb 5 pályát terveznek a már meglévő mellé.Ha azok is ilyen jók lesznek akkor néhány tereptől el fogják szippantani a fizetőközönséget. Valószínűleg ebbe mi magyarok is bele fogunk tartozni mert a "határtól" csupán 1 1/2 órányira van. Összességében egy nagyon kellemes napot töltöttünk itt. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
2010-02-17-034.jpg-34.jpg2010-02-17-029.jpg-29.jpg2010-02-17-017.jpg-17.jpg2010-02-17-012.jpg-12.jpg2010-02-17-010.jpg-10.jpg2010-02-17-005.jpg-5.jpg2010-02-17-003.jpg-3.jpg2010-02-17-001.jpg-1.jpg2010-02-17-031.jpg-31.jpg
2010.02.17. gyulimuli2
Üdv mindenki! Fenn voltunk Selmecbányán, azt hiszem bátran ajánlhatom mindenkinek. Hétköznap teljesen ideális pálya, nincs tömeg, várakozás három perc kb. Én elfáradtam. Délután volt némi jeges rész, de hol nincs, némi figyelemmel ki lehet kerülni. Egyébként elég jól ki van táblázva! Ha valaki bővebbet szeretne írjon!
2010.02.03. kovitomi
Megjártuk Selmecbányát. Nincs túl messze (147 km), de elkapott minket a szerdai havazás, úgyhogy autópálya hiányában 3 órát autóztunk. A pálya Selmecbányától 12 km-re van, könnyen meg lehet találni, mert mindenhol táblák jelzik. (Visszafelé már nem ilyen egyszerű...) Hétköznap lévén nem voltunk sokan, a völgyállomástól 50m-re tudtunk parkolni. A négyüléses felvonó kényelmes, a buboréknak a sűrű havazásban nagy hasznát vettük. A pálya vonalvezetése kellemes, két meredekebb letörést lankás részek követnek. A nagy hó miatt hamar buckásodott, de a pálya bal oldalán érintetlen szűzhavas részeket találtunk, túrtuk hát a porcukrot... Egynapos kirándulásra szerintem kiváló volt, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a félnapos jegy 11 Euro (kb. 3000 Ft) volt. Ezért másfél km pályát és ülős felvonót kaptunk. Teszek fel friss képeket is.
2010.01.02. pálinkás
Néhány tényező ugyan ellene szólt, mégis úgy döntöttem tegnap este, hogy itt az ideje megnézni az új selmecbányai pályát.

Szinte kereken két óra alatt teljesítettem az utat, a napi számláló 117 kilométert mutatott kaputól kapuig.
A síterep honlapja alapján az alsó parkolót kerestük, de végül kisebb bizonytalanságok és két rövidebb visszafordulás, majd egy még rövidebb kérdezősködés után a felsőben találtuk magunkat - ott, ahol a hivatalos tájékoztatás szerint az alsót vártuk volna. Az utolsó kilométert csonttá fagyott földesút nehezíti, a "parkolóban" úgy 20 autó fér el, de nagyon közel, max 30 méterre a lift felső állomásától állhattunk meg.

A hójelentés 20 cm "jó" minőségű havat írt. A 20 cm megvolt, reggel még a "jó" is helytállónak bizonyult. A pálya vonalvezetése és esése szerintem tökéletes, nagyon jó ívekben kanyarog, a piros jelölés azonban túlzás, leginkább kék, egy-két meredekebb letöréssel. Hibája szerintem, hogy a teteje elég szűk - itt sokan álldogálnak kiszállva a liftből, illetve rolózgatnak vagy csúsznak keresztbe, mert ez éppen egy meredekebb szakasz. Szóval szerintem elég könnyen bedugul majd az erősebb napokon. A hossza nem rossz, 1450m a hivatalos adat, reálisnak tűnik. Sportosabb meneteknek is megfelelő, a lankásabb részek kiszélesednek, jól lehet kövér carving íveket rajzolni.

A lift vadi új négyüléses Doppelmayer, a szintkülönbsége 271 m. Elég gyors, mégis úgy tippelem, ez lesz ezen a pályán a másik szűk keresztmetszet - talán a legszűkebb. Nem voltak sokan, mégis átlagban 5-7 percet várakoztunk, de a nap derekán belecsúsztunk egy-egy 12-15 perces tömegbe is. Hogyan lehet, hogy az egész pályán, parkolóban, büfében kevesen vannak, itt meg sokan? Ezt nem igazán értettem, mert a lift valóban gyors, nem állt le, és látszatra a pályán sem lettek többen reggelhez képest. Mintha a beszállásnál lassult volna le időnként valami, mondjuk azt többször láttam, hogy sokan nem tudták kezelni az automata kapukat, és csak toporogtak mögöttük a többiek, de mégis...
A lifttől jobbra (felfelé menet) jó ritkás-ligetes az erdő, szikla sehol, csak rétek, és ahogy figyelgettem, vissza lehet csúszni a pálya aljára, vastagabb hótakaró esetén kinéz belőle egy jó freeride.

A szociális létesítmények egyelőre elég puritánok, egy minimalistának mondható beton épület áll a mező közepén, az a pénztár, és talán egy éttermet szántak még bele, ami egyelőre a síkölcsönzőhöz hasonlóan egy konténerben működik. A napijegy 18 Euro, lehet venni 1, 2, 3 és 4 órás jegyet is. A "hütte"-konténerben kellemes a meleg, a szokásos szlovák árak sem izzasztanak meg senkit.
Az alsó parkoló jóval tágasabb és komfortosabb, innen végig aszfalt vezet vissza a városig, ill Léva irányába, elég keményen kanyargó és ma is jeges szerpentinnel, ralley-hajlamúak előnyben.

A pálya délutánra sokat veszített reggeli bájából, a meredekebb részeken kilátszott a talaj és a sok kő (hát igen, 20 cm hó, csodák nincsenek), még jó, hogy elvittem a régebbi lécemet. Jelentem, a mostoha körülmények ellenére apróbb sérülésekkel túlélte. A lankásabb részek viszont annyira egyben maradtak, amennyire a műhótól telik. Valami fagyzug lehet itt, több kicsi völgy találkozásánál fekszik a pálya, és egész nap -1 fok volt. Ráadásul az elmúlt napok enyhe időjárása ellenére kőkeményre fagyott talajon kopogott a bakancsunk, és még az út menti tavat is jég és hó borította.

Elég szürreális, ahogy ott lóg egy tüchtig kis sípálya a semmi ágán, néhány lerobbant, vélhetően bányaipari épület szomszédságában, de jó lesz nagyon, ha esik nagy hó, hétköznap prímákat lehet majd itt csúszni. Eplény, Mátraszentistván, lehet felkötni a gatyát!

Megkérek minden kedves fórumtársat, hogy az alant látható, mobiltelefonnal készített, felvállaltan rossz minőségű, kompozíciótól és művészi értékektől mentes, kizárólag információnak szánt képeket ne értékelje :)
IMG00089-20100102-1422.jpgIMG00087-20100102-1421.jpgIMG00088-20100102-1421.jpgIMG00091-20100102-1427.jpgIMG00092-20100102-1429.jpgIMG00093-20100102-1429.jpgIMG00098-20100102-1444.jpgIMG00104-20100102-1519.jpgIMG00100-20100102-1445.jpgIMG00103-20100102-1447.jpg
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.