Menü ≡

Élménybeszámolók: Serfaus - Fiss - Ladis síterep leírás cikk galéria videó oktató fórum

Serfaus - Fiss - Ladis síterep értékelése
103 szavazat, átlagos érték: 4.8
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2019.01.25. Péter70
Az elmúlt napokban síeltünk itt. Bomba időt fogtunk ki, végig napsütés. Nagyon hideg volt, de így legalább egyáltalán nem olvadtak a pályák. Még a délutáni zárócsúszásokat is porhavon tettük meg. Szerencsére sok a fűtött lift - még fűtött kabinos is van. Összességében egy nagyon klassz síterep, bárki megtalálhatja a számításait a több, mint 200 km pályán. A teljes rendszer élvezetes besíeléséhez biztos "piros" tudásszint kell. Fontos, összekötő piros pályákon is van néhány olyan letörés, ami egyéb terepeken simán fekete lenne. Az itt feketével jelölt pályák pedig tényleg feketék a legjavából - akár 80% körüli és e feletti meredekségűek. Némelyiken már lenézni is izgalmas élmény volt. Abszolút kezdők, gyerekek Fiss és Ladis között, illetve Serfaus felett, a kabinos lift középső állomásán találnak meg mindent, ami ebben a műfajban elképzelhető. Kék tudással a falukba levezető völgypályákat lehet használni. Egy fontos összekötő lift a Sattelbahn. Ide csak nagyon biztos tudással menjetek fel! A Masner körüli pályák már igazi magashegyi élményt adnak. Nyitó és zárócsúszásnak a piros hetest javaslom. Kicsit hasonlít a Katschi A1-re - nagy élmény.
Jó csúszást!
h i r d e t é s
2018.02.14. Ike
2018.Január-február fordulóján síeltünk életünkben először ezen a terepen: a híres győri "Matróz" halászcsárda főpincére volt olyan szíves tájékoztatni e síhely gyönyörűségéről, családi vendéglátós kapcsolatok ürügyén... Tény,az éttermekben csaknem mindenhol magyar a személyzet; mi is egy honfitársaink által működtetett panzióban laktunk Riedben, ahonnan szinte ajtótól-ajtóig vitt a síbusz reggelente. Fiss, Waldbahn völgyállomástól kezdtünk, sorbanállás nélküli napindítás volt jellemző, a ragyogó napsütés ellenére. Sheid (2424m)csúcs irányába csúsztunk a kitűnő irányítórendszernek köszönhetően, simán elértük a vágyott Pezid (2770m) tetőt, ahonnan két fantasztikus feketén is lehet élvezkedni. A síterep legmagasabb elérhető pontja következett, a Masnerkopf(2828m),ahonnan senki nem indul rögtön lefelé... Nem lehet betelni a kilátással, fotózni, videózni, gyönyörködni muszáj! Megjegyzem, ezeken a pályákon gyermekekkel, együttsíző családokkal nem találkoztunk, ez egyben a gyors, sportos tempót is jelentette. Innen visszasíztünk a Serfaus felett elterülő barátságos,népszerű pályákra, a Lazidbahn alsó állomásánál számos étterem és gyermekparadicsom található. Ebéd után általában a Fiss és Ladis fölé magasodó Zwölferkopf (2596m) pályáin és liftjein szórakoztunk, egészen a jól kiszámított "hazacsúszásig",ami természetesen a paddal, sítartóval, érkezéskijelzővel ellátott síbuszmegállót jelentette. Mivel minket kizárólag a síelés érdekel, nem próbáltuk ki a síterep extra ajánlatait, úgy mint drótkötélen lógva rohanni a sízők feje fölött, sárkányrepülőszerű tüneményen szállni ,de kötöttpályán, vagy bobban rohanni lefelé a havas erdőben, tükörkockában reggelizni/ebédelni a szirten, stb. ... Utolsó nap még megkaptuk a szűzhavazás élményét is a sasnál (Adlerpiste)! Köszönjük!
2015.02.05. blanka_
2015. Jan.30.-Feb.01. között töltöttünk itt egy eszméletlen jó hétvégét. Reggelenként a Waldbahn felvonónál kezdtünk, sorbanállás nélkül.
Szombaton a PEZID csucs felé síeltünk. Vasárnap a Zwölferkopfig jutottunk.
Ski Lounge és a Möseralm éttermeiben ebédeltünk napsütésben, gyönyörü kilátással.
Nekünk nagyon bejött a síterep. Legtöbbször az egész hegyoldalon lehetett csúszni, nem szük pályákon. Szóval eloszlott a sok ember ill. nem voltak jegesek a pályák.
Még a piros pályák is könnyüek, nem meredekek!

Landeckben szálltunk meg a Tirol Haus panzióban.~ 35€
Közeli hotel éttermében vacsoráztunk.
2013.01.29. metron
Ismét 3 napot töltöttünk itt és most az időjárás a kegyeibe fogadott minket. Végre minden részén járhattunk a régiónak ennek köszönhetően mikor felfedeztük a legnyugatibb serfausi pályákat máshol már nem is akartunk síelni.Egyszerűen tökéletesek voltak csodás panorámával. Fissben a Waldbahnnál parkoltunk itt sosem volt tömeg.Serfausból visszajutni Fissbe a nap végén 1 óra majdnem megszakítás nélküli síelést jelentett,mindössze 3 felvonót kellett használni amiből az egyik csak kb 50m hosszú. A Serfausban nem olyan kényelmes a parkolás. A felvonó személyzet egyébként nagyon kedves és figyelmes. A harmadik napra 5-10 cm friss hó hullott a felsőbb részeken talán több is ami meghozta a freerideosok kedvét mert nagyon sokan voltak a pályákon kívüli részeken amiből itt akad bőven. 212km pályából 131km 2000m felett található. A völgybe vezető központi pályák azért itt is megviseltek voltak a nap végén. Ide még biztos visszajövünk a jövőben nagyon kellemes hely, családosoknak kifelyezetten ajánlott. Nagy figyelmet fordítanak a gyerekek biztonságára és szórakoztatására.Ne rémítsen meg senkit a távolság biztosan elégedetten fognak hazajönni ha bevállalják.
DSC-0231.JPG DSC-0227.JPG
2012.02.05. metron
Üdv!Egy kis élménybeszámoló. Január 21-től 3 napot töltöttünk Serfaus-Fiss Ladis-ban. Épp egy jó nagy havazás után így első nap alig néháy pályát tudtunk csak használni,viszont remek porhavas élményben volt részünk.Akkor mindenhonnan robbanások hangját lehetett hallani,gyanítom a lavinákat robbantották mert másnapra sokkal több pálya volt nyitva. Fissben parkoltunk ahonnan könnyen megközelíthetőek a felvonók(egyből három is)és a pénztárak.Hatalmas pályarendszer így ez a három nap nem is volt elég a teljes felderítésére.De így is sikerült remek élményeket gyűjteni.Nekem leginkább a Ladis felé eső pályák tetszettek,kellemes piros pályák,modern felvonók és aznap szép idő is volt,ami sokat hozzátett az érzéshez.Fiss inkább egy olyan mint egy nagy elosztó Serfaus és Ladis felé. A Serfausi rész is nagyon kellemes bár ott igen nagy hóvihar volt és nagyon rossz látási körölmények között kellett sielni, úgy hogy legöbbször semmit nem láttunk. A hütték szuperek de az árak borsosak. Összeségében nagyon jól éreztük magunkat és csak ajánlani tudom mindenkinek.
2010.12.20. Kedves Endre
Hello Tibi!
Mi csütörtökön, dec. 16-án voltunk ott. Fiss-ben parkoltunk, közel a felvonóhoz (max. 100m), de ha nem akarsz sokat szerpentinen autózni, akkor Ladisban parkolj. A három terep jól csatlakozik egymáshoz. Nekünk csodálatos napsütésünk és nagyon jó hóviszonyok voltak. A kb. 30 síterp közül, - ahol eddig jártam - ez volt az egyik legjobb!
Nektek is hasonló viszonyokat kívánok!
2009.01.10. vidra
Sikeresen és kellemesen telt az 5 nap Ladisban, a sípályákon. 220euro/fő szállas, reggeli, síbérlet együtt!? Ki kell próbálni a 2600m ről induló panoráma pályát; 10km hosszú!? Javasolom minden kezdőnek ezt a pályarendszert, hálás vagyok a nagybátyámnak, hogy ott került először léc a lábomra. (40 évesen)
2008.12.04. zeusz
Hello! Fiss nagyon remek hely. Van a faluban egy kocsma, a neve az évszám amikor épült. Akkor még nem ismerhették a számokat mert kicsit furcsán néznek ki. Többször megkérdeztük milyen évszám is az, csak reggelre mindig elfelejtjük.Pedig általában saját lábunkon távozunk a helyről..Ja,10 éve járunk oda. Valaki dec.12-23. között?
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »