Menü ≡

Élménybeszámolók: Sierra Nevada síterep leírás cikk galéria fórum

Sierra Nevada síterep értékelése
9 szavazat, átlagos érték: 4.8
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2018.03.30. zolikazi
Sziasztok!

Március közepén egy hetet töltöttünk Andalúziában, és ha már ott voltunk, úgy éreztem, egy napra érdemes meglátogatni a Sierra Nevada síterepet. A síterep Granada városából könnyen megközelíthető autóval és busszal is. Az út Granadából Pradollano faluig (völgyállomás) 40 km, autóval háromnegyed óra, busszal kb. egy óra felérni. A buszok síszezonban hétköznap 3-szor, hétvégén 4-szer mennek naponta a buszpályaudvarról, az ár oda-vissza 9 euró.

Az egy napos felnőtt bérlet ára 48 euró (46 főszezonon kívül), tehát nagyjából annyi, mint egy hasonló méretű osztrák terepen. Én felszerelést is a helyszínen béreltem, ennek ára sisakkal 46 euró volt. Maga a hely remek adottságokkal rendelkezik, a 2100-3300 m-es magasság ennyire délen is teljesen hóbiztos, ottjártamkor 4 méter volt a hóvastagság, így idén május 8-ig tart a szezon, általában pedig április közepéig.

A sípályák hossza hivatalosan 110 km, főként kékek és pirosak, de teljesen kezdőtől profiig mindenki talál magának valót. Mivel a teljes terep fahatár felett helyezkedik el, ezért a freeride kedvelőinek is tudom ajánlani. Síelésem reggelén, illetve dél körül esett 20 cm friss hó, így gyakorlatilag nem volt pálya és nem pálya, az egész terület egy freeride paradicsommá változott. Éppen emiatt viszont sajnos nem tudom megmondani, hogy mennyire kezeltek a pályák egy átlagos havazástól mentes időszakban. A liftek főként székesek, garázzsal, így nem kell attól tartani, hogy tiszta jegesek vagy havasak lennének, viszont buborék sajnos nincs rajtuk, ami az ebben a magasságban gyakori erős, fagyos szél miatt kicsit zavaró tud lenni. A terep "Laguna" része gyakran nincs megnyitva nagyobb havazások után vagy szeles időben, de anélkül is 85 km-nyi pálya, illetve rengeteg pályán kívüli terület síelhető.

Összességében remek hely, csak ajánlani tudom mindenkinek, aki Spanyolország ezen részén jár tavasszal, és síkedvelő, hogy egy-két itt eltöltött napot iktasson be.
DSC-0791.jpg DSC-0794.jpg DSC-0796.jpg DSC-0804.jpg DSC-0797.jpg DSC-0805.jpg DSC-0812.jpg DSC-0825.jpg
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »