Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

chil761
2 élménybeszámolót írt
2
10 éve tag
Izland
Skálafell
2016.04.11.
Április 10-én jártunk Skalafell síterepen. Néhány hete jár közvetlen Wizzair járat Budapestről (szerda-vasárnap), így jutottunk Izlandra, ahol eredetileg nem terveztünk/eszünkbe se jutott volna sielni.
A turisták számára kötelező golden circle (Gulfoss, Geysir stb.) bejárása során aztán váratlanul szembejött velünk ez a kitűnő lehetőség, és mivel a társaság síelőkből állt ezért megnéztük milyen sielni Izlandon: azt kell hogy mondjam fantasztikus volt...
Maga a síterep igen kicsi, de az út (Reykjaviktől 20 percre) egy hatalmas jég/hó/lávamezőn keresztül vezet, ezért a látvány a hatalmas vulkánokkal a háttérben leírhatatlan. Ez az a hely ahol a kutyaszánok és a snow-mobile túrák is indulnak (kb. ISK 50000/ fő). Ehelyett mi a sielést választottuk, ami lényegesen olcsóbb, kb. ISK 2500 2-3 órára, de a napijegy sem sokkal drágább. A bérlés már drágább ISK 5000, gyakorlatilag nagyon gyenge minőségű bakancsokkal és lécekkel, így nem a sportértéke a lényeg, hanem felmenni a csúcsra és onnan élvezni a környezetet/fényképezni pályán kívülre is ki lehet csúszni.
Sorbanállás, tömeg nincs - csak végtelenül kedves emberek és egyszerűség.
Várhatóan Április közepéig vannak nyitva, részletek a weblapon.

Fotók: https://sielok.hu/fotoalbum/skalafe...ll-izland-2016/galeria/
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
Havazás Előrejelzés
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.