Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

csabeszka
16 élménybeszámolót írt
16
14 éve tag
St. Jakob im walde:

Egy héttel ezelőtti (1) és mai (2) helyzet:

(1) irdatlan nagy tömeg 5-6 perc sorállás
(2) simán csak tömeg 2-4 perc sorállás
(1) elég jó pályaminőség 4/5
(2) egyértelműen rosszabb pályák (szinte csak műhó, 11 órára jégfoltok megjelenése több helyen 3/5

(1), (2) botrányos liftesek (csákányos liftek): csak henyélnek benn, véletlenül sem jönnek ki akármekkora tömeg van és akármennyit bénázik valaki, akár 4-5 csákány erejéig (max. lelassítják, vagy leállítják azt.) 5-10 éve ha sokan voltak mindig kinn voltak és akinek szükséges volt betették az ülepe alá. Én lennék a főnökük repülnének az biztos!
kovgyulus
9 élménybeszámolót írt
9
12 éve tag
Ha valaki erre a síterepre szeretne menni, de még nem tudott dönteni akkor segítség képen leírnám az általunk tapasztaltakat.
A mai napon (2013. február 17-én) látogattunk el első lakalommal erre a pályára.
Eredetileg a Wenigzell-i pályára indultunk, de Vécsey Zsolt megírta, hogy ezen a napon lesz ott a Szombathely város bajnoksága, ezért úgy döntöttünk, ha ma akkor inkább a St. Jakob im Walde-i pályára megyünk.
A pálya választás indoka az volt, hogy ne legyen túl messze és legyen ingyenes gyakorló pályája. A St. Jakob-i pálya mindennek megfelelt, mert tőlünk mindössze 140 km-re van és tényleg van egy kiváló gyakorló pályája. Ez a gyakorló pálya abból nagyon jó, hogy teljesen külön le van kerítve, de a kék pálya mindjárt mellette van, így a gyermekeinket akik már tudnak valamennyire síelni szemmel tudjuk tartani.
Ma ismét barátainkkal voltunk síelni és az ő gyermekeiket próbáltuk bevezetni a síelés rejtelmeibe. Azt hiszem ez egészen jól sikerült, mert délután már a tányéros felvonón is simán mentek.
Ha már egyszer ellátogattunk erre a pályára akkor természetesen a gyermekeimmel megnéztük az összes pályát. A tányéros felvonó melletti pálya válóban kék, kiváló a kezdő síelőknek. Azért is nagyon jó, mert közel van a parkolóhoz, a pénztárhoz és a mosdóhoz (akinek kicsi gyermeke van annak ez nem elhanyagolható szempont).
Ha valaki a csákányos felvonókkal megy fel a hegyre akkor mindkét felvonó esetében két irányba indulhat el lefelé.
Ha a csákányos felvonókkal megyünk fel és jobbra megyünk akkor, itt a pálya elég széles, és egy idő után ketté ágazik. A Bergfex-en lévő pálya térkép szerint az erre lévő pályák egyike kék a másik pedig piros. Szerintem a kék pályában azért idébb-odébb vannak piros szakaszok is. Ha a hosszabbik csákányossal megyünk fel és balra megyünk akkor átmegyünk egy felüljáró alatt, majd ez után elfordulhatunk a Funpark felé vagy ha tovább megyünk akkor összeérünk a másik csákányostól jövő pályával. Ha a rövidebb csákányos felvonóval megyünk fel akkor balra két úton indulhatunk. Az egyik egy kék pálya szakasz (amely tényleg kék) a másik pedig piros. Nem sokkal később ez a két pályaág találkozik és innét már közösen mennek lefelé. Ez egy piros pálya, de véleményem szerint a közepén erősen piros színű, ezért kezdőknek nem biztos, hogy ajánlott.
A pályák egyébként nagyon jó minőségűek voltak, csak délután kezdetek egy kicsit buckásodni.
A családi jegy esetében adnak 10 % kedvezményt, így pl: 2 felnőtt + 3 gyermek részére a jegy 70,2 euróba került.
A pályához vezető út, most teljesen száraz volt, de az útban van jó néhány szerpentin, ami havas úton nem biztos, hogy könnyen járható. Természetesen ebben a kérdésben olyan tudna kompetensen nyilatkozni aki ilyen időben járt már erre.
Azért, hogy jobban el tudjátok dönteni, hogy érdemes-e ide ellátogatni rakok fel néhány, a pályáról készült képet.
Véleményem szerint azoknak akik a nyugati határszél közelében laknak (meg akár azoknak is akik nem) egy jó alternatíva lehet a síelésre. Itt akár a családok és a barátok is el tudnak tölteni egy (vagy akár több) kellemes napot akkor is ha közülük egyeseknek más-más a sí tudás szintje.
P2170008.JPG
P2170068.JPG
P2170070.JPG
P2170081.JPG
P2170087.JPG
Szekeresakos
1 élménybeszámolót írt
1
11 éve tag
2013 január 24 - 27. Kellemes 4 napot töltöttünk el immáron másodszor ezen a sípályán. 5ésfél éves lányom itt tanult meg idén síelni, a 4. napon már a nagy csákányossal mentünk a hegy tetejére, onnan az erdőn keresztül vissza a síkölcsönző elé. Pici lány létére 4-szer végigment a pályán, nagyon ügyesen csinálta. Ez a síterep még pár évig biztosan kiszolgálja a családot! Főleg, hogy jövő télen már az unokámmal fogunk menni, igaz, csak hátizsákban. :) A pályák vonalvezetése nekem, és a kicsinek is tökéletes, a mesefigurás bébi tanulópálya nagyon jó. Többet használhatnák a ratrakot, de nem volt nagy gond sehol sem. A síkölcsönző nem olcsó, itthon töredékéért tudunk lécet-cipőt kölcsönözni, de akinek nincs csomagtartója, hát ott sem fog kétségbe esni. Egyszóval, szívesen megyek vissza máskor is!

Egy kis negatívum, lányomnak kerestünk síoktatót, hogy 1 órát 30€-ért foglalkozzon vele. Megegyeztünk, hogy másnap 10-11 között találkozunk. Persze, hogy nem volt ott, de szerencsére nem is volt szükség rá...
Sieles003.JPG
Sieles027.JPG
Sieles044.JPG
Vécsey Zsolt
15 élménybeszámolót írt
15
21 éve tag
Kezdők Jogllandon :
St. Jakob im Walde, Wenigzell, Hauereck/St Kathrein, Strallegg terepein értelmes bébipálya van INGYENESEN.
St. Jakob kb. 70 m hosszú köteles felv, ingyenes figurákkal ellátva, kiváló. Ha már tud a bébi/felnőtt kicsit, akkor a mellette levő tányérosra (200 m - fizetős) lehet menni. DE ezután nem ajánlom a nagy pályákat, igen nagy ugrás lenne, irány Wenigzell !
Wenigzell : ez is 70 m kb, nem fizető, ha megy a csúszás lehet menni a fizetős csákányosra, előny, hogy a pálya mellett halad a hosszú felvonó és ha kipotyog valaki, nincs gáz. Wenigzell a legjobb KEZDŐ ÉS BEMELEGÍTŐ pálya helyenként 300 m széles, jól belátható egyenletes lejtésű.
Hauereck : a pálya aljában a parkolótól köhajításnyira, a 4-es ülő felvonó alatt elsétálva jutunk el 2 db kezdő felvonóhoz. A kb. 30 m hosszú varázsszőnyeg ingyenes, mellette van egy 200 m-es fizetős, tányéros felvonó. Kezdő itt próbákozhat, a 4-es ülőről elérhető pályák nem igazán kezdőknek valók, mert a lankás szakaszokat nehezebbek váltják és emiatt nem tuti.
Az iskolai kezdő tábor sorrendje nálunk Wenigzell, St. Jakob im W. és Hauereck/St. Kathrein.
Jó síelést ! üdv zs
Vécsey Zsolt
15 élménybeszámolót írt
15
21 éve tag
Esti sízés St. Jakobban, óriási ! Kb. 20 fő a pályán enyhe mínusz, kissé kemény, de tökéletes pálya, tömörítik rendesen, ki akarják húzni 18-ig ... Röpke 2 óra alatt simán el lehet fáradni :))) Néhány kép, hogy lássátok milyen volt tegnap, azaz 2012.március 9-én !
09032012744.jpg
09032012737.jpg
09032012731.jpg
09032012728.jpg
09032012734.jpg
09032012748.jpg
09032012730.jpg
800-09032012747.jpg
samuraptor
34 élménybeszámolót írt
34
14 éve tag
St. Jakob im Walde. Egynapos családi összetartás jegyében újra ellátogattunk ide és nem csalódtunk. A nagy terepekhez mérten féláron nagyon jót csúsztunk Két perc siklás, 4 perc felvonózás órákon keresztül, tömör élvezet. A pályák kiváló állapotban voltak, szűrt napfény, semmi sorban állás. Persze aki kilométereket akar csúszni az ne ide jöjjön, de aki elfogadja a terep adottságait és megbecsüli a rövid, de pörgős köröket annak ideális.
Jómagam azért vágytam ide vissza, mert 3 szezonnal ezelőtt kezdő síelőként majd megdöglöttem itt úgy kifárasztott és kicsit tapasztaltabban azóta várom az alkalmat, hogy visszavághassak és megmutassam, hogy végig tudom síelni pihenés nélkül. 8-)
A döntéseteket szokás szerint kép és videoanyaggal segítem.
Koordináták: 47.47598, 15.78578
Hátsó pálya végig: https://sielok.hu/video/319011/
Lentebről induló csákányos majdnem végig: https://sielok.hu/video/921826/
Elülső piros pálya: https://sielok.hu/video/680687/
Alsó csákányostól
Alsó csákányostól snowboard pálya felé nézve
Hóvastagság miatt, tudom láttunk már ennél vastagabat is...
Középcsákány tetejéről, távoli felüljárón megy még feljebb a másik csákány
Középcsákány aljától alsó csákány indulója
Snowboard pálya "meredek" szakasza, emellett van a funpark
Csak a táj kedvéért
Pénztár környékéről
2012.02.11-St.-Jakob-im-Walde-IMG-4038.JPG
Parkolóból elülső piros
2012.02.11-St.-Jakob-im-Walde-IMG-4040.JPG
2012.02.11-St.-Jakob-im-Walde-IMG-4041.JPG
Délután az előrejelzések igazolásaként hóesés
zsoci
5 élménybeszámolót írt
5
18 éve tag
A múlt heti síturnénkat kezdtük egy félnapos St.Jacob-i csúszással. Most voltam itt először, de nekem nagyon szimpatikus a hely. Hó csak a pályán volt, de a minőség még délután is jó volt. A két tanulópálya tökéletes terep az alapok elsajátítására. Parkolási lehetőség a pályától néhány méterre. A jegyárak barátságosak, két felnőtt egy gyerek fél napra 38 Eu. Egy-két napra (főleg ha az ár érték arányt is nézem) tökéletes határközeli alternatíva. Mindenesetre ha a nyugati határ mellett laknék, biztos hogy törzsvendég lennék.
DSC00062.JPG
Göri
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
A hét végén három napot töltöttünk St.Jakobon. Nagyon jó döntésnek bizonyult, hogy pályaszállást választottunk,(a Bakancsos Vendégházban laktunk) mert volt velünk egy húsz hónapos baba is. A pénteki érkezéskor egy kicsit megrettentünk a három busz és a rengeteg autó láttán. Szerencsére a pályán nem volt érezhető a sok ember. Pénteken és szombaton délelőtt nagyon jó volt a pálya állapota, délutánra sajnos nagyon olvadt és a kásás hó 20-30 cm-es buckákba állt össze. Az esti sízésre viszont sikerült tökéletes pályát varázsolni. Vasárnapra ismét visszatért a köd, a pályának viszont használt, hogy nem olvadt tovább a hó.Nagyon jól éreztük magumkat a három nap alatt, mindenkinek tudom ajánlani St.Jakobot, aki szereti a kedves, barátságos, családias sípályákat.
csabeszka
16 élménybeszámolót írt
16
14 éve tag
St. Jakob im Walde ma: kellemes márciusi meleg, hihetetlenül jól megcsinált pálya (pedig a pályán kívül szinte semmi hó), ami azokon a részeken, ahol a nap megsütötte firmesedett és ettől még nagyszerűbb lett (igen jókat lehetett rajta carvingozni), ahol meg nem, mert a fenyők árnyékoltak, ott kemény, de nem jeges pálya a +8 fokban, közepes, de inkább kevés emberrel.
Lehet, hogy itt nincs ülőszék és nem oly hosszúak a pályák, de mindig igen jól előkészített, ár/érték arányban igen jó és Szombathelytől alig egy órányira van.
Ez a hely számomra most se okozott negatív meglepetést.
batorg
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
Üdv mindenkinek!
Hát örvendetesen korán, számunkra vasárnap december 6-án elkezdődött az idei szezon is :)
Választásunk egy év kihagyás után Szent Jakobra esett, ismerjük a pályát, tudtuk mire számíthatunk.
Reggel időben fél 10 körül érkeztünk, a párás, ködös út után kellemes meglepetésként ért bennünket a fenti szikrázó napsütés. Szél nem volt, a hőmérséklet valamivel fagypont alatt, ebből kifolyólag két csúszás után a ruházat nagy részétől meg kellett szabadulni, igaz ahogy ment le a nap került vissza is belőle. Fura volt, hogy 15 óra után komolyan elkezdett esteledni, ráadásul ez karácsonyig csak rosszabbodik :)
Kicsit csalódás volt, hogy a pálya nagy része le volt zárva. A tanulórész, mellett csak egy pálya üzemelt egy csákánnyal. Ha tippelnem kellene akkor azt mondanám, hogy a pályarendszer 1/4-e működött. Persze, ha valakit nem zavart a korlát és szeret a szűzhóban síelni akkor a 3/4 rész síelhető volt. Hó volt bőven a 30-40 cm a ratraktolt részen kívül is. Nem tudom mi marad belőle a hétvégére ilyen meleg hét után.
samuraptor
34 élménybeszámolót írt
34
14 éve tag
Üdv!
St. Jakob im Walde egy kicsi ámde olcsó és jól síelhető terep. Ha várakozásmentes kikapcsolódásra vágyunk, úgy mindenkinek tudom ajánlani (csákányosnak van egy rövid meredek szakasza). Hátul két igen hangulatos erdei pálya, középen egy kicsit meredekebb, szélen pedig egy széles jólejtésű. Alapvetően a piros jelzéstől sem kell megijedni, szélei gyakorlatlanabbaknak is kellemes síelést biztosítanak.

Mönichwald szintén családias síterep (átlátható, meredeksége jó de nem vészes, gyerekek szemmel tarthatók), tavaly karácsonykor látogattuk meg, bizonyára emlékszik mindenki, hogy 10-15 fokok voltak átlagban. Síterepen 1-2 fok és emiatt kásás, alsó rész buckás de akkor is marha jót síeltünk.
2009.12.26-Monichwald-sieles-IMG-7101.JPG
2009.12.26-Monichwald-sieles-IMG-7102.JPG
2009.12.26-Monichwald-sieles-IMG-7107.JPG
pszepike
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
Most értünk haza 1 hét St Jacob-i sízésből. A pályán lévő faházban laktunk, 2 család, összesen 5 gyerek. (8év-8hónap) Gyerekkel tökéletes síterep, gyereknek ideális pályák, kevés síző, várni soha sem kellett. A pályaszállás előnyeit nem kell ecsetelni. (Hátránya, hogy a feleség hozza a teraszra a sört és nem egy csinos pincérkisasszony... :-) Köszönjük a szállást Franz és Barbara!
A gyerekeket Margaret oktatta németül, mert nem szóltunk előre, hogy legyen magyar nyelvü, de így is mindent megértettek és nagyon sokat tanultak.
Haladó sízőnek nem ideális pálya, de ha lenyugodtál már és csak úgy csúszkálsz, pláne gyerekkel tanulni tökéletes.
A pályákat osztrák minőségnek megfelelően nagyon komolyan gondozzák. Egyik éjszaka esett 8 cm hó, hajnali 5-kor már kint volt mindkét ratrak, hogy tökéletes legyen a pálya. A hó reggelente kicsit jeges volt, keddi meleg napon pedig kristálycukor, de egyébként nagyon jó minőségű. (Ebben az időben és magasságban ne várjon az ember porhavat.)
Amíg picik a gyerekek mi ide fogunk járni.
hómacsek
11 élménybeszámolót írt
11
17 éve tag
Ma St. Jakobon voltunk síelni.
Kifejezetten ajánlom kezdőknek is, de a haladóbbak is találnak számukra megfelelő pályaszakaszt. Azzal tisztában kell lenni, hogy nagyon kicsi "pályarendszer", igazi családias.
A pályák jól karbantartottak voltak, az egyik sajnos verseny miatt le volt zárva kb. du 3-ig. Amikor vége lett a versenynek, megnyitották és nyilván ez volt a legjobb minőségű. Ez a jobb oldali legszélső volt (a völgytől nézve). A mellette levőn egész nap kevesen voltak, ez egy kicsit eldugottabb helyen található. Itt is sima volt a hó, könnyen síelhető. Nem úgy, mint a bal oldali két pálya felső szakasza. Ezeken teniszlabdányi jégrögök voltak, szinte rázta az embert. Lejjebb haladva javult a helyzet, a meredekebb szakaszon jobb volt a hó.
Az időjárás ma kedvezett nekünk: Tiszta idő, köd nem volt, igaz napsütés sem, egész nap szállingózott a hó de csak nagyon kis pihékben.
Forgalom: sorbanállás semmi, a pályákon nagyon kevés ember.
Összességében szép napot töltöttünk itt, de aki a nagy pálya-rendszereket szereti, az ne ide jöjjön!
batorg
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
Sziasztok!
Jakob, nekem az egyik kedvencem, nem egy óriási pályarendszer, de változatos így mindenki megtalálhatja a tudásának megfelelő pályarészeket rajta.
Kezdőknek kifejezetten ajánlott, mert két külön elkerített tanuló pálya is van. Van egy köteles "béby" és egy tányéros "haladó" pályarész.
A nagypályát két csákányos felvonó szolgálja ki, ha felvonóknál érezhető is némi tumultus (hétvégén) a pályán, már símán lehet menni. A felvonóból kiszállva gyakorlatilag négy különböző pályán lehet lecsúszni a völgybe.
alfer
4 élménybeszámolót írt
4
16 éve tag
Köszönöm az infót. Annyiban változott a dolog, hogy csak 2 főnek kell majd oktató. Az egyik én leszek:) Szeretném kijavítani az eddigi megrögzött hibáimat, de ez egyedül nem megy ugyebár...
Mi 2.-án voltunk Jakobon. A pálya meglepően jó volt, az idő egy kicsit ködös, de nagyon nem zavart.
Ha nem untatom a többséget, összegezném eddigi szerény tapasztalataimat Jogllandról.
Wenigzell egyszerűen szuper tanulópálya, csak ajánlani tudom minden nagyon - kezdőnek, később már uncsi, de ott még én is profinak érzem magam:)) A pálya közepén lévő hütte is tök jó, ráadásul ide eljöhetnek a nemsíelő kedves családtagok megnézni csemetéiket bukdácsolni a tanulás közben, hiszen ott van a pálya mellett.
Mönichwald már izgalmasabb, a környezet szép, a pálya jó. Itt hiányoltam egy jó kis hüttét, csak egy "boszorkánytanya" van, és a mellékhelység sem egy sterilszoba. Amúgy én elmennék még ide, de családosoknak nemigazán ajánlanám.
St.Jakob a kedvencem. Az én tudásomnak éppen megfelel, néha még sok is:)) A pályák jól karbantartottak. A hütte egy kis füstös körbár, ami tök jó szerintem.
Stralleggen még nem voltam. Majd most szombaton, vagy vasárnap. Ott találkozunk:)
csabesz
1 élménybeszámolót írt
1
16 éve tag
Nagyon jó volt St Jakobon tegnap a hó. Összesen 10 ember volt a pályán amikor legtöbben rajta voltak, de 13.00 órakor amikor eljöttünk leállították a csákányost mert annyira nem volt ember.A pálya kicsit olvadt, de mivel felhös volt 11.00 órától legalább 4-es osztályzatú volt a minőség :))))
simazsi
4 élménybeszámolót írt
4
18 éve tag
Sziasztok! Remélem még nem alussza nyári álmát a topic, szeretném megosztani veletek Wenigzell-i tapasztalataimat.
Először is nagyon köszönöm ZSOLT, hogy elnavigáltál erre a szuper helyre. Minden létező segitséget megkaptam tőled, találkoztunk is a 22/23-i hétvégén pár mondat erejéig letámadtalak a Hüttében.
Az én (nemlétező) szintemnek tökéletesen megfelelt ez a pálya, végre nem egy túlélő táborhoz hasonlitott, a két meredek részt kivéve, lazán elközlekedtem rajta, és talán még fejlődtem is egy keveset. Vizisí tudásra is sikerült szert tennem, hála a 12 C-nak és a ragyogó napsütinek. De ez úgyis régóta dédelgetett vágyam volt. Most megvalósult:-))

Vasárnap átmentünk st.jakobba, és st.katrein-be, csak úgy kiváncsiságképp hazafelé menet. Eléggé inamba szállt a "bátorságom", talán az még nem nekem való... Ugyan csak a pályák alját láttam, de a hozzám hasonló "tudásuak" eléggé hóekében közlekedtek, sűrű heverészésekkel tarkitva....

A pályák teteje gondolom, még meredekebb, vagy nem? De ez úgyis már csak jövőre lesz kipróbálható:((
Szóval mindenkinek, aki nem profi, nagyon ajánlom Wenigzellt, kiváló gyakorló terep, önbizalomnövelő hely:))))
alfer
4 élménybeszámolót írt
4
16 éve tag
Sziasztok!
Vasárnap St.Jakob im Walde - ra mentünk. Szuper volt a pálya. Úgy délig... Nagyon meleg volt, és a vizes hóból egykettőre finom kisnagy buckák lettek. De egyáltalán nem zavart minket, legalább egy kicsit keményebbre kellett venni a figurát. Összességében nagyon tetszett, és sztem minden tudásszintű emberke nyugodtan mehet oda, mindenki megtalálhatja a neki való pályát. Plussz még nagyon szép környezetben van. A pályára vezető 4 km-es szerpentin egy kicsit parás lehet, ha havas, bár nemtom mennyire tisztítják olyankor. Tehát még1szer leírom: tuti hely!
Kep0512.jpg
Kep0602.jpg
Vécsey Zsolt
15 élménybeszámolót írt
15
21 éve tag
Szombat este St. Jakobban síeltünk, nos a pálya fantasztikus volt .. Egyszer korábban voltam Hebalmon esti sízésen, de ez most mindent überelt. Nem volt túl hideg, kiválóan előkészített pálya (jég sehol), kevés síző, remek kivilágítás.. csak dicséret St. Jakobnak és néhány kép izelítőül.
101-0282p.JPG
101-284p.JPG
101-0288p.JPG
101-0300p.JPG
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.