Menü ≡

Élménybeszámolók: Suior - Mogosa síterep leírás galéria fórum

Suior - Mogosa síterep értékelése
48 szavazat, átlagos érték: 3.3
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2017.01.24. ofkorsz
Utazás: Debrecenből 3 óra, útminőség kiváló, egészen a pályáig lehet menni autóval.
Pálya: összességében gyors! Felvonónál ha sor is van nem kell várni 4-5 percnél többet. A pályán viszont nincs tumultus, eloszlanak a síelők! Egész délután 4 ig jó volt a pálya, utána már egyes helyeken előbújt a jég, de mindaddig nem is lehetett észrevenni, hogy a pálya jeges lenne. Nagyon jót lehet csúszni! KEzdőknek picit nehezebb a pálya mert majdnem a legvégén van egy elég meredek rész, haladóknak aki még nem fekete pályára való ez tökéletes!
Az felvonó díja kicsit sok szerintem, 80 Lej = 10 felvonás. 160 lej = egész nap, de az utóbbiban benne van egy szerény ebéd is (leves, hús és sült krumpli + egy ital).
WP-20170122-12-15-53-Pro.jpg WP-20170122-12-26-46-Pro.jpg WP-20170122-11-25-11-Pro.jpg
h i r d e t é s
2015.02.03. Meedea
Pálinkás jó reggelt :)
Múlt héten voltunk Suioron, akkor nem voltunk oda meg vissza a pálya minőségétől, elég jeges volt, de szerencsére az utóbbi napokban szépen havazott, jelenleg 55-60 cm hó van a pályán.
Közepesen jó a vonalvezetése 2 nagyobb letöréssel és már 3 "ággal" rendelkezik.
Hétköznapokon nagyon kellemes élményt nyújt, hétvégén iszonyatos a tömeg. A felvonó nagyon lassú, 13-15 perc alatt teszi meg a közel 700 méteres szintkülönbséget.
Hétköznap 7,5 lej - kb 500 Ft, hétvégén 10 lej - 700 Ft az egyszeri használat díja, van 10 felvonásos bérlet 60 és 80 lejes áron, illetve napi jegy 120 és 160 lejért amibe azt hiszem egy ebéd is tartozik.
A suior.ro weblapon több infó is van és még magyar nyelv is választható :)

Szép napot kívánok!
2011.02.27. barbon
2011.02.19-én pénteken voltunk Suioron sielni.Szokásos határátlépés Nyírábránynál.Szinte meg sem kell állni.Nagykárolynál megálltunk matricát venni.(ajánlatos).A benzinkút mellett nagyon szuper kis kávézó található olcsó árakkal finom kávéval.Továbbmenve meglepetten tapasztaltuk,hogy az eddigi döcögős út helyett nagyon jó minőségű új út készült Szatmárnémetiig.Jól lehet haladni,de a trafikra vigyázni kell.
Szatmártól a régi,de viszonylag jól járható úton értünk el a Nagybánya felett lévő Suiorba.Alul van egy tágas parkoló,de aki szállásra is vágyik az kicsit feljebb zárt parkolót is talál a szálló udvarán.Szép új épületek és verőfényes napfény fogadott bennünket.Talán 10-20 ember volt a pályán délelőtt 11 körül.A pálya minőség első látásra is tökéletes volt.Egy két személyes beülős felvonó működik ami kb 13 perc alatt visz fel a csúcsra.
Lehet venni egy,tíz, és korlátlan csúszásos jegyet.8-70 és 130 lei áron.A teljesben benne van egy viszonylag jó kétfogásos menü választhatóan üdítővel vagy sörrel vagy forralt borral ami igen finom.A pályák piros jelölésüek,bár imitt-amott nagyon is sötét piros föleg az egyik pálya.A másik elkerüli a nagyon meredek szakaszt így közepes tudásuak is tudnak sielni rajta.Kezdőknek semmiképp nem ajánlom,mivel kék vagy tanuló pálya nincs.Egyébként a hó minősége osztályon felüli,azt hallottam,hogy Románia egyik legjobban karbantartott pályái között van,de ez igaz is mivel ritkán találni ilyen szépen redberakott pályákat.
Se egy jégfolt,se egy bucka.Fixen telepített hóágyúik vannak minden pályán.Van egy fekete pálya is,de az most nem működött.Az viszont ránézésre is nagyon kemény.Sorállás a felvonónál még délután sem volt pedig akkor már lényegesen többen voltak.A kezelőszemélyzet nagyon udvarias és segítőkész lennt és fennt is.Magyarul valamilyen szinten mindenütt beszélnek.Mind az alsó mind a felső részen lehet enni inni.Az árak nem borsosak,pl.egy forraltbor kis erdélyi kancsóban 6 lei. A környezet csodálatos tehát mindenképp érdemes eltölteni pár napot itt.Szálláslehetőség is van az árakat nem kérdeztük de az biztos,hogy igazi pályaszállás mert ha kilépünk a szállóból egyből a felvonónál vagyunk.Összességében nagyon szép napot töltöttünk itt,nagyon jó pálya azt leszámítva,hogy nincs kék pálya a kezdőknek.Ajánlom mindenkinek akinek a lakóhelyéhez megfelelő távolságra van
2010.01.15. sicukoma
Ma ismét Suiort választottuk. Nem bántuk meg, mindkét pálya jól kezelt, műhavazott volt, bár előfordult pár kisebb jeges folt. Korán érkeztünk, meg kellett várni, hogy összegyűljön legalább 10 ember, addig nem indították a felvonót. Úgyhogy hétköznap 11 után érdemes menni. Felnőttnek 10ron, gyereknek 5ron hétvégi tarifa szerint a lecsúszás.
2010.01.05. sicukoma
A múlt hét közepén voltunk Suioron, sajnos egész nap esett az eső, illetve a hó, de így is jót sieltünk. Kétszemélyes beülős felvonó van, bár sokan voltak mégsem kellett pár percnél többet várni a felvonónál. A pálya elég jól karban van tartva. Két pálya van, az egyik ki van világítva, sötétedés után ezen lehet sielni. Egy egész napos bérlet felnőttnek 110lei volt, magában foglalt egy ehető menüt is (aznap csorbaleves, sült hús, burgonya, savanyúság + 2 dl Pepsi). A pénztárban sajnos nagyon keveset beszélnek magyarul.
2008.02.10. Ede'
Sziasztok,
Mogosa es Suior kb. 18 km vannak Nagybanyatol. A tavaly marciusban egy hetet sieltem itt es nagyon tetszett a sipalya minosege, a felvonok is nagyon jok. A szallasrol semmit sem tudok , mivel Nagybanyan aludtam. (elmeletileg eleg borsos arak vannak az udulotelepen)
infok:
http://www.suior.ro/hu/maghiara.htm...l
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »