Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Élménybeszámolók: Superdevoluy síterep leírás cikk galéria fórum

Superdevoluy síterep értékelése
103 szavazat, átlagos érték: 3.9
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2015.02.09. 4.0
Ha megengeditek pár szóval méltatném ezt a síterepet tekintve, hogy 01.31 től egy hetet ott töltöttünk.

Az oda vezető út az olasz szakasz miatt szerintem kifejezetten drága tekintve, hogy a fizetős kapuknál oda vissza kb 50e ft ot kellett fizetnünk. Ez szerintem durván aránytalan.

Egészen Gap-ig kifejezetten tiszta és jó útviszonyok voltak. Utánna már kellett a hólánc emiatt a reggel fél 4 es indulásból lett majdnem éjféli oda érkezés, igaz egy út le is volt zárva a hóakadályok miatt.

A szállás kifejezetten primitív szerintem olyan 20 éve biztosan nem csináltak semmit. Ez gyakorlatilag egy apartman telep több önálló 5-6 emeletes épülettel, és a pálya közvetlen közelébe 10 emeletesekkel. Nem volt koszos, nekünk szerencsénk volt, de a 8 személyes apartmanban rendkívül szükösen voltunk.

A pályákat nagyon ritkán ratrakolják, úgy vettem észre, hogy ha tiszta az idő és van kedve a kezelőnek akkor kimennek picit. Ez a felső fekete szakaszra nem vonatkozik.Ott nem volt kezelve egy hét alatt egyszer sem. 4-6 üléses felvonókkal az egész bejárható, kényelmes profi a felvonó rendszer.

Amikor szép idő van gyönyörű a hely, meglepő, hogy amikor lent és a hegy közepén sűrű köd van akkor fent a csúsz környékén ragyogó a napsütés. Nekünk a 6 napos síelésből 1 napos időnk volt,1 elfogadható, a többit sűrü ködben kellett menni, ettől függet jól síelhető volt, bár szokni kell, hogy nem lát az ember egyáltalán egy szakszon. A pálya rendszer kifejezetten jól van kiépítve be lehet barangolni az egészet keresztbe hosszába minden irányban, mindenki megtalálja a kedvére valót. Fura, hogy a piroson is néha botozni kell, mert emelkedik a pálya néháyn szakaszon. Az árak szolídak, a népek barátságosak, a táj magával ragadó. Este nincs élet semmi szinte.

Ettől függetlenűl,ha közelebb lenne vagy 1000 km-el hetente mennék. Az utazásra hajtósan lehet számolni 16-20 órát de ez nagyban függ a tömegtől is mert a Francia oldalon visszafelé az volt. Az olaszoknál a benzin a pálya mentén 1.7 euró körül is volt, szóval nem olcsó oda jutni.
20150206-154029.jpg
h i r d e t é s
2013.03.26. Pucu
Sziasztok!
Mi 2013.03.16-23-ig síeltünk itt. A pályák mindent egybevetve jók, de azért nem hajtják halálra a ratrakokat. Ennek azét volt pozitív hatása, mert az első nap leesett 40 cm friss havat meghagyták szűzhavazni. Sok az olyan pálya ahol szinte lejtés sincs, sőt. Találkoztunk olyan piros pályával is ami emelkedett, ez boardal nem volt túl jó. A lenti pályák az erdő miatt nagyon hangulatosak és tényleg mindenki talál magának megfelelő pályát. Szóval érdemes kipróbálni!
A szállás. Itt aztán le kell adni az igényeket. Mi az UNITRAVEL-lel utaztunk. A pályaszállás annyit jelentett, hogy kb 300m-t kellet gyalogolni minden nap, reggel lefelé este fölfelé. Szóval nem pályaszállás! A tárolóban egy hétig állt a 3-4 cm-es víz, mert nem volt jó a lefolyó.A csúszásgátló gumit itt nem is ismerik még a lépcsőkön sem! A 6 személyes apartman nem kifejezetten tágas, sőt. De sok jó ember..... És amúgy meg síelni mentem nem fényűzni. Volt meleg víz, fűtés és ágy, no meg haverok és buli minden este, ennél több nem kell.
Nos Röviden ennyi.
2012.03.19. sampas
Sziasztok!
Január végén töltöttünk egy hetet ezen a síterepen.
A pályák nagyon jók és jól karbantartottak voltak, hosszúak, szélesek és minden fajta sítudáshoz találsz megfelelőt
Na de a szállás....!!!!
A SNOWTREX nevű cégen keresztül foglaltunk nagyon kedvező árú csomagot : szállás és síbérlet. Hozzávetőleg 50 ezer Ft/fő áron. Hozzáteszem, hogy az út oda benzinnel, autópálya díjjal együtt fejenként még 25 ezer forintra jött ki.
17 óra vezetés után megérkezvén nem tudunk az épület előtt leparkolni a kipakoláshoz, mert a bejáratot sorompó zárja el. Így kb 250-300 méterre cipeltük a csomagokat, a havon és jégen át.
Na ekkor láttuk meg az apartmant. Sokkoló: szörnyű kicsi és nagyon koszos. Nehezen bevittük a cuccukat. (öten mentünk hatszemélyesbe) Nem volt szekrény csak 2 db nyitott polc és néhány akasztó. Ha a konyhában le akartunk volna ülni az asztalhoz, akkor ott már megmozdulni sem lehetett. Az emeletes ágy mindjárt az előszobában a bejárati ajtó mellett volt. A fürdőről és a wc-ről ne is beszéljünk. Az egész egy hetvenes évekbeli lelakott kollégiumi szobára emlékeztetett.
A párom, aki a bepakolás után parkolót keresett, őrjöngve jött be és elmondta, hogy parkoló az nem volt. Neki kellett helyet ásni magának. (ez nem lenne baj, na de ugye 17 órát vezettünk...)
Az ágyon lévő matrac és egyéb körülményeket jól jellemzik az alábbi linken található fotók.
http://www.tripadvisor.com.my/Hotel..._Review-g660472-d647189-R...

Le sem vetkőztünk, úgy aludtunk, mivel tudtuk, hogy itt nem maradhatunk. Másnap reggel a cég helyi képviselője segítségével átköltöztünk egy másik szállodába:Le Hameau du Puy, melyet szintén árul a SNOWTREX hasonló csomagban. Mindössze 20 Euró/ fő / hét különbséggel.
Nagyon elégedettek voltunk: tiszta, rendes apartmant kaptunk. A cég helyi képviselője mondta, hogy a főnökével elrendezi a költözést, de biztosan rá kell valamit fizetnünk. Mi boldogan elmentünk síelni (persze egy fél napot már veszítettünk).
Este közölték velünk, hogy a teljes árat fizessük ki ezen a szálláson és majd utólag elrendezzük. Így is tettünk.
Egy rosszul induló, de aztán nagyszerű vakáció után haza érve megírtam a cégnek a kifogásainkat. Először azt válaszolták, hogy küldjük el nekik a másik szálláson kapott számlát. Megtettük. Ekkor azt mondták 2 hét gondolkodás után, hogy nem kárpótolnak semmiért, így jártunk. Ha piszkos volt a szállás miért nem takarítottuk ki.
Ekkor arra gondoltam, hogy megosztom veletek a történteteket, hogy elkerülhessétek azt, hogy esetleg rosszul süljön el a síszabadság. Hála istennek mi megtehettük, hogy kétszer fizettük ki a szállást, és a végén jól éreztük magunkat. Ja, és természetesen a cégnek nincs magyarországi kirendeltsége, én is Írországgal leveleztem.
Szóval Superdevoluy szuper, SNOWTREX szörnyű. Vigyázzatok hol foglaltok!!
2011.04.12. Abendwind
Nagyon meleg volt.. jók a pályák, de sajnos az alján már kásásodott és sok pálya le volt zárva.. Kellemes hely, de nálam még mindig Puy St. Vincent viszi a prímet! Amúgy minden okés volt.. jók a hütték is. Szerintem tanulóknak nem ajánlott... mert -véleményem szerint- kicsit meredek és nincs olyan rész, ahol biztonságérzet kapná el a tanulót...
Ajánlom mindenkinek, elfogadható hely! :) (márc. 19-27)
2011.03.28. Adam87
Tegnap hajnalban jöttünk meg, végig sütött a nap, napról napra egyre kevesebb hó volt a pályákon, de a pályamunkások tényleg sokat dolgoztak. 1800 m alatt nagyon olvadt a hó, a felső pályák viszont közel tökéletesek voltak közel porhó minőségben. Volt pár pálya, ahol egyre több lett a kibukkanó kavics a hét vége felé, de nem volt vészes mert könnyen észrevehető helyen voltak. Ami nagy pozitívum, hogy a csúcsról induló két fekete pályát kezelték (akik korábban már voltak itt, mondták, hogy ezeket békén hagyják általában), valószínűleg azért jutott idő ezen pályák ápolására, mert a lentiek közül párat bezártak, mert egyszerűen elolvadt a hó rajtuk. Összességében elégedett vagyok a pályák hosszával, nehézségével, viszont ami hátrány az a négyüléses felvonók hiánya. A piros pályák többsége csak tányéros felvonóval érhető el, ami fárasztó, több időbe telik, ill. elavult 2011-ben. Az alsó pályákon (többségük kék) szinte kizárólag ülős felvonók vannak, amelyek elég modernek, összehasonlítva a franciáknál eddig tapasztaltaknál (gyors, kényelmes). Superdevoluy-hoz hasonló terepen eddig Chamrousse-ban és Puy St. Vincent-ben voltam, előbbit mérföldekkel veri, utóbbinál is sokkal változatosabb és nagyobb rendszer. Csak ajánlani tudom ezt a terepet. Az üdülőrészen lévő szalagházban mindent meg lehet találni, ami szükséges, 2 disco is van az éjszakai élet kedvelőinek. Sok fiatal volt a pályákon, viszont esténként kevesen mentek bulizni. A hütték **%# drágák, 5eur fél liter sör, egy fogásos ebéd 20euró itallal, a lenti bolt is drágább, mint a városban, érdemes Gap-ban, vagy Briancon-ban feltölteni a készleteket. Legjobb pályák a Sommarel felvonó mellettiek, a térképen az 53as, ahol versenyezni is szoktak, és a csúcsról induló két fekete. A szobák elég tágasak és modernek voltak a helyi viszonyokhoz hasonlítva, a kaucióval nem volt gond, korrekten viselkedtek. Jövőre március elején fogok menni, mert ez már eléggé utószezon fíling volt.
2008.02.15. YETI53
Mi már többször voltunk SupDevben márciusban
mindíg volt elég hó kezdőknek meg sok is :-)
Én a helyetekben kint bérelnék komplett felszerelést kb 100 116 Euróból kijön egy profi léc bakancs bot. de olcsóbban is kaphatsz kezdőnek valót kb 56- 75 ért. Neten foglalva 20% általában a kedvezmény, és amikor kiérsz rögtön átvehetsz egy leszervizelt beállított szerelést, amit egész idő alatt bármi gond van vele ingyen cserélnek vagy beállítanak.
Pl https://www.skiset.com (vagy net vagy fr)
Én átnéztem néhány itthoni kölcsönző kínálatát,
biztos jó orral a legrosszabbakat fogtam ki , de nekem nem jött be az itthoni bérlés.
Devoluy tényleg jó a kezdőknek néhány óra vagy egy nap gyakorlás a lenti tanulópályán utána a baloldali kétülésesről induló két zöld pálya szép is és jó is kezdésnek.
Jó síelést Yeti53
2008.02.10. csokibácsi
Hazaértünk!
Vasárnap hatalmas szél fogadott bennünket, de azért síeltünk, bár nagyon fáztunk.
Hétfőn hatalmas havazás, látni alig lehetett, szűzhavazás ezerrel. Onnantól viszont napsütés, meleg, olvadás, de a friss hó nekünk kitartott.
A szervezés egy kalap sz.r volt. Senki semmit nem tudott, infót meg soha nem kaptunk.
De azért jól éreztük magunkat.
Az árak a hüttében:2.6€ egy 2,5 dl-es sör vagy üdítő, szendvics 4-8€ között. Érdemes odafelé Brianconban bevásárolni ezekből az estékre, mert 5-6€-val drágább a hegyen a sör, az üdítőkért is jóval többet kérnek el. Baguet 0,9€.
A pályák viszont megfelelően hosszúak, a kezelés pár embernek szúrta a szemét, de a jó síelőknek ez nem okozhat gondot.
Egyszóval nem rossz hely, de az árakat ne is akard összehasonlítani az itthoni, bolti árakkal.
2007.02.06. bandika
Hali skacok

Én is most jöttem haza Devoluyból, és tök jól éreztem magam.
A pályák minősége igaz, hogy csak közepes, de hát a franciák sem istenek hogy havat meg hideget csináljanak.

Hütték sztem drágák még Ausztriához képest is, egy steak sültkrumplival 12- 18 euro, ja és az a poén hogy a lenti hüttében került 18-ba.
Szállás teljesen jó volt, saját konyha, wc, erkély, 1 percre a pályától, a nagy szálloda földszintjén meg rengeteg bolt, fürdő és 1-2 szórakozóhely.

Itt egy működő hóágyú, igaz ezen az egyen kívül többet nem is láttam működés közben.

Con Air rulez :-)
IMG-3582.jpgSuperdevoluy-fentrol.jpgSor-a-lenti-4es-elott.jpgPalyarendszer.jpgA-sztar-hoagyu.jpgEgy-kodos-nap.jpgKilatas-az-erkelyunkrol-a-nagy-epuletbol.jpg18-euros-steak.jpg
2007.02.06. Tobi
Eddig nem akartam hozzászólni, de most megteszem. Túl negatívan festitek le a dolgot.

Lehet, nem egy helyen síeltünk?

Egyrészt marhára nem volt 10 fok. Egyik nap se ment a hőmérséklet +2 fok fölé, ezt azért tudom, mert nézegettem a fagyhatárokat a snowforecaston, még amikor ottvoltam, akkor is. Egyszer sem ment 2000 méter fölé. Tehát blődség azt mondani, hogy 10 fok volt. Ha annyi lett volna, akkor Lorenaa, már a második nap után nem síelhettünk volna. A hó marhára nem volt kásás. Épphogy jeges volt és köves. Ez igaz. Délután minden pálya jeges volt. +10 fokban nehezen jegesedik, de mindegy.

A hóágyúk is mentek. Ha reggel 9 felé kimentél, akkor az alsókat mindig hóágyúzták. Ratrakkal is gyönyörűen el volt dolgozva. Majd teszek is be képeket, abból mindenki láthatja, mi a tényállás.

Viszont az sajnos való, hogy gyakorlatilag szárazra szívták a tározókat, talán ezért is nem hóágyúztak éjjel-nappal. 1800 alatt is lehetett síelni, nem a magasságtól függött, hanem a fekvéstől. Az északi pályákon van hó, igaz, jegesek. A napsütötte olalak kövesek és kevés rajtuk a hó. Az első nap én is jól összekaristoltam a lécemet, de utána már tudtam, hová ne menjek. A nap végére viszont tényleg nagyon szarok voltak már a pályák, tehát reggel, délelőtt síeljetek!

A De ja loup-i pályák nagyon jók, van rajta hó és kiváló a vonalvezetése is. A legbaloldali piros pálya a tányérossal szintén remek pálya, sok hóval. A neve TK Sommarel.

Szóval nekem ezekből a képekből nem az jön le, hogy nem kezelték a pályákat. Ha először vagy Fro-ban, akkor valóban szembeötlő, hogy nem gondozzák úgy, mint az olaszok, vagy az osztrákok, de ez van. Én mindentől függetlenül kurva jót és sokat síeltem, változatos pályákon.
1800-meteren.jpgCsucson-2350-m.jpgFestoure-hoz-vezeto-palya.jpgLezart-feketek.jpgMegerkezeskor.jpgNagy-felvonohoz-vivo-palya-1600-meteren.jpgNap-elejen-also-palya.jpgVesszen-Trianon.jpgBal-oldali-piros.jpgFestoure-1800-m.jpgNem-kezeltek-a-palyakat....jpg
2007.02.04. loati
Én ma értem haza, hát mit mondjak. A táj gyönyörű viszont a pályák katasztrófálisak, (tavaly Donovalyban jobbat síztem). Tiszta kövesek, jegesek, buckásak a pályák, érdemes lécet bérelni(én sajnos sajátot vittem). Hó alig van, hétfőn lehetett valamennyitt pályán kívül is csúszni, de a hét végére rohamosan elkezdett olvadni a hó, a hóágyúkat egyeltalán nem(este 0fok alatt volt 1500on is), a ratrakokat pedig csak egy-két fő pályán használják.
2006.11.16. YETI53
Heló Tomek

Gyakorlatilag mindegyikpálya bordozható, csak azért néhány felvonó küzdelmesebb az átlagnál
pl meredekség hossz és van egy kimondottan kanyargós /u alakban visszaforduló/ tányéros.
A pályák nagyrésze kimondottan széles.
A merdekebb pályáknál néhány szűk szakasz.
Az egyik kék pálya eléghosszú szakasza egy kanyargós félcső. Rengeteget mehetsz páyák közötti átvágásokban az erdőben szüzhavon vagy az előtted járók nyomán.
A snow park mindenjóval és dilivel vár, ugratók
és egyébb nyalánkságok zenét meg nyomatják alá.
A snowparkban is kék piros fekete pályákat jelöltek ki , olyan mintha egy bob pályán mennél végig. Síléccel is király.
Akár kezdő vagy akár profi találsz magadnak bordos elfoglaltságot
YETI
2006.03.14. Vid
Voltam nemrég itt egy hetet, és gondoltam megosztom a tapasztalataimat.
A 100 km pályába nem tudom beleszámítanak e azok, amiket szinte sosem nyitnak meg, vagy már csak szaggatottan jelöli őket a térkép. Volt olyan pálya, amit nem sikerült megtalálni :).
Az egyik feketepályát egész héten nem nyitották meg, csak az utolsó napon, a legnyagyobb hóviharban , és ködben. Nem láttam ebben a logikát.(nem robbantgatták közben a lavinát) Bár előtte lejönni a lezárt szűzhavas pályán azért élmény volt.
Nem ajánlott azoknak, akik szeretik a hosszú piros, vagy fekete pályákat, mert ilyenből nem sok van. Ami jó piros pálya mégis fellelhető, oda nagyon nehézkes a feljutás, mert csak tányérossal lehet menni, ennél pedig szebb időben nagy a sor.
Hódeszkásoknak nem ajánlott mert még a piros pályákon is sok a hosszú vízszintes szakasz.
Sajnos amikor esett a hó a hegy teteje felhőben állt, ilyenkor nem lehetett látni semmit.
Azért van néhány előnye is:
A nem túl alapos pályakarbantartás miatt sok hó esetén sok pálya marad szűzhavas, itt lehet próbálkozni, emellett, szintén jó kis útvonalakra lehet találni a fák között, ami nagy élmény lehet.
Szintén jó választás kezdőknek(bár szerintem néhány meredekebb szakasz nekik is jól jön), és akik kedvelik a hosszú lankás lejtőket.
Az új apartmanok ahol mi laktunk, nagyon ízlésesek, a kilátás is kellemes volt az ablakunkból.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »