Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók: Szilvásvárad síterep leírás cikk galéria videó fórum

Szilvásvárad síterep értékelése
44 szavazat, átlagos érték: 2.3
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2015.01.05. Robin
Szilvásvárad mindig is a kedvenc településeim közé tartozott . Mióta elkészült a sípálya itt azóta foglalkoztat a gondolat, hogy felkeressem. Most a hétvégén ez is megtörtént.
Mivel a kirándulások alkalmával már 2x is megnéztem a pályát nyáron így nagyjából tudtam ,hogy mire számíthatok.
A saját honlapjukon beszereztem a szükséges információkat és már 1/2 10 - kor a parkolóban voltam. A környéken sehol senki így felsétáltam a pálya tetejére. Sajnos elég kevés havat találtam de még épp megfelelőt. Viszont ratraknyomot nem, csak rengeteg szánkóét.
10 perccel nyitás előtt megérkezett 2 vendég és a személyzet is. Érdeklődésemre a helyi erők tájékoztattak hogy azonnal indul a ratrak és átmegy a pályán. Sajnos frézer helyett csak egy nyomólap volt mögötte amit a kevés hóra való tekintettel használnak. Így nem is lett szép sima a pálya . Nem baj, frissen élezett léccel minden gond nélkül tudtam használni .
Közben érkeztek a vendégek , na nem sokan talán 20-an ha lehettünk a pályán. A sorbanállás kimerült abban ,hogy 1 esetleg 2 síelő vagy boardos társat kellett megvárni . Viszont a mellettünk lévő szánkópályát elég sok kisgyerekes család használta. A bérlet egyébként 1000 ft-ba kerül amiért 6 x húz minket fel a felvonó. Aztán lehetett további bérletet vásárolni az egyébként nagyon segítőkész és kedves személyzettől.
Pár kör megtétele után csatlakozott az egyik helyi erő is a síszakosztályból akivel jót beszélgettem. Készségesen válaszolt minden kérésemre . Többek között elmondta ,hogy terveztek ide egy ülős felvonót is persze egy sokkal föntebbről induló pálya kiszolgálására de ez sajnos különböző okok miatt nem valósulhatott meg. A meglévő egy pályát szinte teljesen Visegrádhoz tudom hasonlítani mind hosszúságában ,mind lejtésében és leginkább családias hangulatában . Tanulásra tökéletesen megfelel és szívesen hoznám ide a gyerekeket ha közelebb laknék. Örülök hogy ellátogattam ide, jól éreztem magam ! Sok havat és vendéget Szilvásvárad !!
20150103-091840.jpg20150103-091930.jpg20150103-091956.jpg20150103-092950.jpg20150103-102702.jpg
h i r d e t é s
2015.01.02. tothlevente
Az év első síelése új év napján Szilvásváradon volt. Nagyon jó volt átmozgatni magunkat a nagy lakomák után. A pálya teljesen rendben volt. Hózáporokkal tarkított igazi téli nap volt. A legkisebbik lányom, 3 éves, idei lécre állítása is megtörtént. Nagyon élveztük mindannyian. A tárcsás teljes kapacitással ment, sorban állás nem volt. Kellemes kis családi pálya. A nagyobbak iskoláztak egy kicsit, a kiscsajjal pedig együtt csúsztam. Ide még visszajövünk, mert síelni tanulni nagyszerű. A felvonókezelők is nagyon figyelmesek, szinte a popsi alá teszik a tárcsát mindenkinek.
Ha adok egy 5 csillagot, az nem a pályarendszernek, hanem az üzemeltetőknek szól.
2010.12.04. Füry
Viszonylag közel lakok a Szilvásváradi pályhoz, és nagyon szeretem ezt a pályát. 2 rétegnek ajánlanám, az egyik a kisgyerekesek, kezdők, mert tanulásra tökéletes. A másik réteg akiknek merem ajánlani, azok a snowboardosok akik már úgy érzik, rámernek menni egy-egy kisebb ugratóra. Van egy egy "tanuló" ugrató, amihez itt épp elég lendületet lehet szerezni, és sok grabe, kisebb forgás gyakorolható. Én itt kezdtem el ugrálni tanulni, és soha nem kaptam egy negatív " ne itt vagánykodj, vagy menj már innen nem tudsz boardozni" megjegyzést se. Sőt többször is építő kritikát kaptam, ami az egy kezdőnek nagyon mérvadó! Nem nagy pálya, nincs mindig tökéletes hó, de egy könnyed kikapcsolódás.
2009.01.02. Hogwash
Voltunk ma kicsit levegőzni - a kisebbik gyerek holnap lesz egy éves, ő még nem nagyon síel, valakinek mindig lenni kell mellette. A pálya kifogástalan állapotban van, nagyon szépen karban tartják. Rövidke, lankás, de levegőzni, mozogni kicsit kiváló. Nagyon jó lenne, ha valóban fejlesztenék!
2008.12.31. simisi35
A szánkózás az ingyé van!
Szánkózni a pálya mellett kialakított részen lehet. Tegnap még csak egy kisebb rész (kb. 20 m) volt behavazva, de biztosan növekszik a szánkópálya mérete is folyamatosan a hóágyúzásnak köszönhetően.
2008.01.06. atomtom
Sziasztok!

Tegnap megnéztük a családdal ezt a síterepet, gondoltam megosztom tapasztalataimat.
A 2000 ft helyett 3000 engem is zavar, bár a szervezők lelkesedéséből ítélve nem ügyeskedésből csinálják, hanem a régi ár maradhatot a honlapon. Mindenesetre csúnya fogy.védelmi bírság lehet belőle, szerintem csak át kéne írni...

A pálya akkor fog tetszeni, ha

- a közelben laksz, mert egy igényes tányéros felvonót üzemeltetnek, nincs kibírhatatlan tömeg és igazán kedvesek
- ha nem az osztrák feeling-et keresed ;-)
- ha gyerekekkel mész síelni
- ha kezdők vagytok inkább

Ha legalább egy nem érvényes, akkor ez nem a te pályád...

Nálunk néhány szempont megállta a helyét, ennek megfelelően tök jól éreztük magunkat, a gyerekek nagyokat csúsztak, a párom ügyesen tanult. Egyedül biztos nem ide mennék, de családdal tökéletes!

Még valami: csobogó étterem a pálya mellett. Tipikus "marketinges étlap" :)
Jól néz ki a hely és az ételek neve is...aztán ennyi...;-)
2007.12.30. Szalontai Béla
Ma voltam fent, de csak szétnézni. A pálya fele szélességben teljes hosszban be van havazva. Kicsit jeges, inkább azt mondom keményre fagyott a hó. Remélem folytatják a hóágyúzást és akkor kicsit vastagabb lesz a hóréteg, és a teljes pálya be lesz havazva. A snowboard részleg egész jó, csak még a hó hiányzik hozzá. (van két ugrató, egy kisebb és egy nagyobb, valamint egy korlát)
Ár: a honlappal ellentétben az van kiírva, hogy 3000 Ft/20db felvonózás. Ezt sokallom. Bár a hóágyúzás nem olcsó, de ennyiért 100km-el meszebb megyek és pályarendszert kapok egész napra.
Ennek ellenére kezdőknek jó lehet.
Üdv: szabe
20071230001.jpg20071230002.jpg20071230003.jpg20071230004.jpg20071230005.jpg
2005.02.24. hael
Megnyilt Szilvásváradon az új sípálya!Új felvonó,ratrak,hóágyú,világítás!Kb 250-300m hosszú,de további bővítés várható.Egyenlőre csak hétvégén üzemel.Főleg kisgyermekes családoknak ideális!Mindez a SZALAJKAVÖLGY elején,a lovarda mellett.Baráti árak,jó parkolási lehetőség.
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »