Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Csabosz
1 élménybeszámolót írt
1
2 éve tag
Szlovákia
Tále
2022.01.21.
A mai nap, miután Chopok csúcsra nem járt a kabinos, inkább Tále-t választottuk. Egy jót síeltünk. Nagyon kevés ember, a pálya lábánál a parkoló félig sem volt tele. Egész nap esett/szálingózott a hó.
Jegy vásárlásnál az EU dig. Igazolványt kérték és le is csippantották, de csak az egyikőnkét. A többit meg sem nézték.
A büfében nem kell maszk, általában nem is volt senkin még akkor sem ha csak melegedni ment is be bárki.
SíMan
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
Szlovákia
Tále
2020.01.27.
Egy kis helyzetjelzés gaboca "házi síterepéről"! A múlt héten hétfőtől péntekig voltam kint egyetemi sítáborral. Fantasztikusan szép időnk volt, végig a napsütésé volt a főszerep, reggeli sejtelmes párával. A pályákon a hóviszonyok nem várt módon jók voltak a hóinséges idő ellenére,különösen a középső pálya piros szakaszán. Ami meglepő volt számomra (most voltam itt először) az a kezdő síelők száma! A buszok ontották a kék pályára a tanulni vágyókat! Aki hezitál, hogy menjen-e, azt csak biztatni tudom!
20200121-092329.jpg
20200122-100258.jpg
20200124-123411.jpg
rostas70
1 élménybeszámolót írt
1
7 éve tag
Szlovákia
Tále
2017.02.18.
Két kamasz gyerekkel mentem, eredetileg a Chopokra készültünk, de Breznóból, ahol a szállásunk volt, Tále útba esett. Miután kiderült, hogy az utoljára még kisiskolás korukban síelő gyerekeimnek kell a felelevenítés, megmaradtunk itt, mert ez a pálya tökéletesen alkalmas a gyakorlásra, ellentétben a most éppen brutálisan zsúfolt, meredekebb Chopokkal. Nem bántam meg. Tále nagyon barátságos, remekül karbantartott pálya, és mivel én jobban kedvelem a csendesebb forgalmat a hosszabb/változatosabb terepnél, nekem is megfelelt.
A gyerekek fél nap után élvezettel síeltek, később a piros/fekete részre is felmentünk. Nyilván egy profi síelőnek nem elég ingergazdag ez a néhány lejtő, de mi maximálisan kiélveztük, nyitásra ott voltunk és a ragyogó időben tökéletes pályákon síeltünk. Ráadásul jóval olcsóbban, mint amit Chopokon akár egy 3 órás bérletért fizettünk volna (illetve fizettünk, amikor egyszer azért elnéztünk oda). Pénteken már az előző napokban látott iskolás csoportok sem voltak, így sorban állás nélkül, nagyszerű hangulatban síelhettünk. Mindhárom napon megvolt a kb. hat óra (közben ebédeltünk a síiskolához tartozó étteremben).
Ajánlani tudom kisgyerekeseknek, nyugodtabb tempóban síelőknek. Brezno kb. 20 perc autóval, de Tále és Myto (a másik hasonló pályával) körül is van elég sok kiadó apartman, sőt, szállodát is láttunk.
sielo000
1 élménybeszámolót írt
1
7 éve tag
Szlovákia
Tále
2017.01.23.
3 napot töltöttünk Táléban. Tökéletes időben, jól kezelt pályákon síeltünk és a lehető legjobb volt a hó minősége. Szombati napon nagy tömeg, vasárnap kevésbé, hétfőn iskolás csoportok síeltek. Angolul alapszinten mindenhol tudnak, normálisak voltak a vendéglátósok, segítőkészek a felvonósok és jó fejek voltak a szlovákok már akikkel kapcsolatba léptünk valamilyen formában. Nagyon jól éreztük magunkat, csak ajánlani tudjuk akár egy napra is.
gaboca
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Szlovákia
Tále
2016.01.18.
Tegnap hibátlan nap volt erős mínuszokkal, a hó minősége kiváló volt. Kevesebb ember a megszokottnál, a hideg sokakat távol tartott úgy tűnik, a nagyobb létszám is később érkezett be mint általános, így nem meglepő módon rommá síeltük magunkat. Nap végén a ratrakok kipakoltak pár hóágyút a nagypálya alsó részére, úgy tűnik rá dolgoztak kicsit még a hóra. A hét közbeni havazásnak köszönhetően téliesebbnek néz ki a táj, cserében Hrinovától/Herencsvölgy a hegyi út meglehetősen jeges lefelé óvatosan kellet ereszteni, a Brezno felőli oldalon sajnos sokkal több a kátyú mint tavaly volt.
csabor
90 élménybeszámolót írt
90
14 éve tag
Szlovákia
Tále
2015.02.24.
Tále 2015.02.13.


Mint korábban említettem társaim otthagytak Myton, s elmentek Táléra síelni. Én magamban csúszkáltam egy darabig, de mivel a síelés alapvetően társas sport, délután úgy döntöttem, hogy a csapat után eredek. A két terep csak egy ugrásra van egymástól.
Mindig szívesen írok a kedvenc síterepeimről, némi jutalom fejében hasonlóan lelkesen rovom a sorokat kedvenc feleségem kedvenc síterepeiről, de mit csináljak Gabóca kedvenc síterepével?
Gabóca és Tále szinte összeforrt. Nézem a rendszeresen megjelenő videókat, ahol Gabóca köröz valami nagy fehérségben, mint légy egy pohár tejben, s ez Tále. Ezt a terepet régóta tervezem megnézni, most itt volt az idő valóra váltani a tervet.
Szép napsütéses időben, gyakorlatilag száraz úton lehetett megközelíteni a pályát. Az út mellett 10-20 cm hó, de az aszfalt rendben takarított.
Még nem láttam a pályát, amikor kezdtek feltünedezni az út szépén a parkírozó autók és a biztonsági őrök. Az őrök minden kocsit leállítottak, s a bent ülőket síbuszok szállították a pályához. Hasonlít az eplényi szisztémára csak itt sokkal hosszabban állnak az út szélén az autók. Mivel már délután volt az út mentén szakaszosan álldogáló biztonsági őrök unottan rám néztek, de különösebben nem foglalkoztak velem. Miközben szépen elhajtattam a kocsisor mellett arra gondoltam, hogy az elmúlt évek alatt mennyit fejlődött Szlovákia. Az ottaniak persze panaszkodnak, de ha megnézzük hány szlovák síelt 8-10 éve mondjuk a Dolomitokban, s hány most, a létszámnövekedés szembetűnő. Nem sütöm el az olcsó poént, hogy mennyivel csökkent ugyanakkor a magyarok száma. Nézem a parkoló autókat, s látom a fejlődést, de a szépen sütő napocska ellenére is lehetnék vidámabb.
Végül csak megérkeztem a főparkírozóba. Találtam magamnak közeli parkírozó helyet, s indulhattam megnézni milyen a pálya és mit csinálnak a többiek.
Hajlamos vagyok az egyszerűsítésekre, így szemrebbenés nélkül le tudom írni, hogy Tále az egyik legunalmasabb pálya amit valaha láttam. (még szlovák viszonylatban is!)
Két oldalán némi rövidebb pálya, ami közrefogja a két fő pályát. Közben az egész olyan, mintha egy gyúródeszkát ferde szögbe állítottak volna, természetesen megszórva szép fehér liszttel, s azon csúszkálnának a vidám sportemberek. (220 méter szint 2,8 km-es deszka)
Van vagy hat felvonó, sajnos mindegyik tányéros, ami tudvalevőleg nem az én világom. A felvonók vidáman vonszolják felfelé a sok síelőt, akik azután a szinte teljesen nyitott, izgalomtól mentes lejtőn kedvükre csúszhatnak. Sehol egy zavaró tényező, sehol egy hupni, sehol valami rosszul előkészített pálya. Dög unalom. Még a többieket sem kell keresni, hisz csak kiül az ember a hütte teraszára, bizakodó sósszínű tekintettel néz a hegy felé, s íme előbb utóbb lecsusszan ott valami ismerős.
Egy kivétellel megvan minden ami kell. Kellemes, jól kezelt pályák, rendezett parkírozás, jó logisztika, gyorstüzelő büfé, hütte, étterem, síeléssel kapcsolatos szolgáltatók, stb. De egy nincs, egyetlen ülőfelvonó!
Tudom már mit szeret itt kanyarogni Gabóca. Mert itt kanyarogni jó! Ha szeretném a tányéros felvonót én is itt kanyarognék. Közben olyan jókat lehetne szenderedni lefelé a lejtőn. De nem szeretem a tányérost. Marad Gabócának a kanyargás, s legközelebb a terep ismeretében kritizálom a csúszást.Csabor az élvezeti síelő
CIMG0034.JPG
CIMG0026.JPG
CIMG0027.JPG
CIMG0028.JPG
CIMG0029.JPG
CIMG0030.JPG
CIMG0031.JPG
CIMG0032.JPG
CIMG0033.JPG
CIMG0035.JPG
gaboca
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Szlovákia
Tále
2015.02.08.
Tegnap az idei szezon legjobb körülményei, reggelről -15, napközben -6 magassága, ragyogó napsütés kiváló hóminőség.
Megint verseny volt, valami spartakiádot rendeztek, még Pozsonyból is indultak, a rajtszámokon szerepelt a település neve.
Sajnos a Stodola éttermet egy az egyben kibérelték, a jó időnek köszönhetően viszont lehetett kint is étkezni.
A pályán nem volt tumultus, kivittem a GS lécet és kicsit legörbült a szám amikor megláttam a szűkített alsó részt, de gondoltam csúszok legalább egyet ha már kint van, 11-ig lazán nyomhattam vele, normál esetben is eddig szoktam.
A szélső pálya továbbra sincs teljes szélességében behavazva, gondolom ez már így is marad a szezonban.
Éjszaka viharos szél lehetett, a nagy pálya felső részén a felvonó oldalán megvolt terítve ág törmelékkel és tűlevéllel.
A hegyen keresztül az út már inkább jég mint letaposott hó, de mivel bőségesen meg van szórva kaviccsal lehet rajta simán 60-al menni.
gaboca
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Szlovákia
Tále
2015.01.17.
Tegnap voltunk, -1.5 fok reggelről és kevés ember, ez gyorsan megváltozott néhány diák busz befutásával. Ebédre jelentős részük elvonult. A hóminősége kissé nedves, roppanós, könnyen síelhető. A jobb szélső pálya nem teljes szélességében behavazva, de még nem síelhető volt, a mai nap már megnyitva úgy látom.
Ebéd után kellemetlen szemetelős eső háromig, utána elállt.
Szó szerint elsők voltunk a parkolóban, a felvonóban és utolsónak csúsztunk le a pályán, a záró emberel a sarkunkban, nem könnyű ma a menés. :-)
gaboca
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Szlovákia
Tále
2015.01.08.
Tegnap megint síelés volt itt, reggel -11 fok kevés ember főként az előző napi webkamerás képekhez viszonyítva, helytálló volt az információ, Szlovákiában a vízkereszt ünnepnap és sokan az ünnepeket kitolják idáig.
A tanulópálya teljes szélességében mindkét felvonóval üzemelt, a szélső nagyobbik pályán egész nap dolgoztak a ratrakok, terítették szét a hó dombokat. Itt és a nagy pálya alsó részén egész nap mentek az ágyúk. Nap végén a személyzet elkezdte a nagy pálya alsó szűkített részén kiásni a hóágyúk víztömlőit és betáp kábeleit, ebből és a legyártott hómenyiségből következtetni lehetett, elkezdik beszedni őket és nekilátnak az alsó rész befejezésének. A mai képek szerint ez meg is történt, hétvégére teljes szélesség üzemelni fog.
gaboca
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Szlovákia
Tále
2015.01.02.
Tegnap megejtettük a szokásos elsejei síelésünket, forgalom és hó helyzet annyira nem volt korábban érkeztünk mint eddig bármikor, 1/4 9-kor az elsők voltunk. A golfpálya igen tavaszias arcát mutatta természetes hó nulla.
Volt némi dilemma, még 30-31 környékén itt legyen e a síelés, de mikor a hírekben megjelent a nagy felvonó indítása elsején akkor már nem volt vitás.
Kellemes meglepetés volt a pálya tetejére felérve, a teljes szélességben és min 40 centis behavazás, az alsó rész még szűkítve üzemel, de nem okozott gondot, jól lehetett síelni.
A szélső nagyobb pálya még nincs kész ott egész nap fújták a havat, 3-3 mobil hóágyú dolgozott a nagypálya alsó részén és a tanuló pályán, plusz egy a nagypálya tetején az elkerülő-átcsúszó részre.
A hideg időnek köszönhetően nagyon finom jó minőségű havat gyártottak.
Sajnos 1/2 12 magasságában a nagypálya jobb oldalán levő kis lift megadta magát, a felső fordító kerékkel történt valami, egy darabon durván elhajlott. Elkezdték javítani , de nem egyszerű feladat, két oszloppal előbb megfogták a drótkötelet kihorgonyozták az oszlop tövéhez, majd a fordítókereket le engedték a földre. Zajlott a lakatos munka rajta, de zárásig nem sikerült üzembe helyezni és a webkamera képe alapján még most sem üzemel.
Ez megnövelte a sort a nagy liftnél, nem is nagyon fogytak el az emberek nap végére.
Ezektől függetlenül jót síeltünk a hó jó és vastag volt, van izomláz is ahogy szezon elején kell.
Tale-2015.-01.-01-008.JPG
gaboca
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Szlovákia
Tále
2014.01.02.
Tegnap kint voltunk, a két nappal ezelőtti beton kemény pálya már nem volt, érezhetően nem fagyott éjszakánként. A nagy pályánál kontrasztos eltérés van hóminőségben a felső kétharmad és az alsó egy között. Az alsó harmad részt vesz az esti síelésekben, ami most minden nap van és ez nem marad következmények nélkül, nem tud úgy összeállni a hó mint a felső részeken, ugyan ez igaz a hátsó pályára is. Kellemetlen ködszitálás volt egész délelőtt ami rá tapadt a szemüvegre, olyan volt mintha szúnyoghálón keresztül néznénk a világot. Ebéd közben átváltott gyenge optikai havazásra, sokáig nem tartott, de kicsapódott a felhőkből a nedvesség és legalább látni már lehetett. A pálya alsó része délutánra már kimondottan nehezen síelhetővé vált, nehéz-fogós kristálycukorszerű halmazállapottal. Nagy volt a kontraszt, felső részen a legyalult puha réteg alól előjött a kemény jeges alap ezen jól lehetett síelni, de oda kellett rakni a lécet, lejeb beleszaladt az ember a kulimászba ami teljesen más síelést igényelt ez a kettő együtt kivette a zsírt rendesen, a combfarkas kitombolhatta magát! :-)
Rera
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
Szlovákia
Tále
2013.03.18.
A hóvihar miatt meghiúsult az ausztriai utunk. Elfogadtam, kárpótlást sem kerestem, vasárnapra mégis szembejött az univerzális vigasz: szlovák egynapos. Régi telekocsis ismerősöm Chopokra jövet-menet kitett-felvett Tálén. Ajánlották Mytót is, hogy az meredekebb, hosszabb, ülős lifttel stb., de engem régóta érdekelt, mit eszik azon a pici Tálén Gabóca, aki köztudottan nem kezdő síelő.;-) Most már sejtem, mit eszik rajta: leírom, mit kaptam 16 (azaz tizenhat) euróért! Gyönyörűen ratrakolt terep várt -- a 8.30-as kezdés miatt a felvonók már éppen jártak, amikor érkeztem. Mindkét nagy (különböző és nagyon jó lejtésű) pálya kiváló állapotban volt, hozzá verőfényes napsütés, délután felhősödés, majd újra kiderült, egész nap lengedező szél, érzésre -3-5 fok. Főműsoridőben (kb. 9.30 és 12.30 között) öt-hat perces sor a két hosszú tányérosnál, de annyi még jól is esett a szép időben; 13.30-ra viszont elfogytak az emberek, azután egy percet sem kellett várakozni, na, akkor elgurult a gyógyszerem, és liftzáráskor már konkrétan remegtek a lábaim. Délutánra a fölső, fekete rész kijegesedett, de nem vészesen, a hátsó pálya végig kiváló állapotban tartotta magát. Sehol nem (vagy minimálisan) buckásodott, a hidegnek köszönhetően nem kásásodott, szóval csak legekben tudok beszélni. Mindenkinek nagyon ajánlom ezt a kis terepet, az egész Budapestről benzinestül annyiból kijött, mint Eplény vagy MSZI. Persze az adottságok nem összehasonlíthatók, és azok a mieink, nem is ellenük szólok!!:-)
gaboca
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Szlovákia
Tále
2012.12.31.
Tegnap voltunk kint, nem volt kérdés sokan lesznek e, de 1/2 9-kor egy két harmadig teli parkoló azért ütős látvány volt a megszokott 5-10 autóhoz képest.
Egész nap folyamatosan jöttek az emberek és állt a sor a pénztárnál, kicsit eltoltuk az ebéd időt is 1/4 2-re és még akkor is jöttek, ilyenre nem nagyon emlékszem az elmúlt évekből.
Volt sorban állás hibátlanul, nem lehetett pörögni, viszont a pálya adottságaihoz méretezett felvonó kapacitásnak meg van az a jó tulajdonsága, hogy nem önt fel túl sok embert a pályára, síelni jól lehetett.
A pálya jól bírta a terhelést, múlt héttel ellentétben most tisztán hóágyúzott hó volt már a pályán ami a felső puhább réteg ledolgozása után nagyon tömör, kemény havat jelentett a felső rétegből össze állt puha buckácskákkal.
Kettő óra után szerencsére megfogyatkozott a tömeg és háromtól már sor állás sem volt nagyon jókat lehetett menni, így jó szájízzel fejeztük be a napot.
Két filmecske az első a pálya hőskorából a második egy kis promóciós.
És egy távoli kép a Tátráról.

https://www.youtube.com/watch?featu...re=player_embedded&v=...

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
tatra.jpg
gaboca
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Szlovákia
Tále
2012.12.16.
Tegnap megvolt az első síelés Tálén, reggel még száraz időben indultunk itthonról, de Losoncnál már elkeserítően esett az eső. Herencsvölgy után a hegyen már szerencsére havazott és ez így is maradt a sípályáig és ott is egész nap kitartóan esett, összejött 10+ cm. A pályán a szokásosnak mondható 50cm hóágyúzott alap és öt centi körüli friss hó, ezt kicsit sajnáltam mert jó lett volna ha a kemény ágyúzott havon lehetett volna síelni.
A reggelre le esett hónak és a napközbeninek köszönhetően nem meglepő módon buckasí lett 11 órától, tömeg nem volt a 3 € szezon nyitó nap ellenére sem, az időjárás sok embert elriasztott.
Hazafelé a hegye elején várakozni kellet egy negyed órát az úton keresztbe dőlt fenyőfa miatt, de a fűrészes ember megérkezése után gyorsan legallyazták, háromfelé vágták és a hókotró félre tolta az útból. Az út állapota jó volt plusz egy hókotróval találkoztunk még átértünk a hegyen, Losoncnál már ónos eső esett látványosan belepte a fákat és műtárgyakat.
Ráróspusztától a szlovák oldalon felújították az útburkolatot a nyár folyamán, így már végig jó minőségű és takarított úton tudunk menni.
Robin
91 élménybeszámolót írt
91
17 éve tag
Szlovákia
Tále
2011.12.31.
Gabóca sokadik unszolásra végül beadtam a derekamat és meglátogattam Tálét gabóca,maci-laci és pedró társaságában.Az időjárás előrejelzés számomra semmi jóval nem kecsegtetett mivel havazást jósoltak és én ki nem állhatom ha szemüvegben kell csúszni. Na ez tökéletesen be is jött ! Odaérkezvén már látszódott hogy ma itt nem leszünk kevesen de ezen nem is csodálkoztunk az ünnepek miatt. Eleinte 5 perc körül de később már 8-10 perceket álltunk sorba ami még kibírható ilyenkor. Legalább beszélgettünk és közben megismertünk egy szimpatikus fórumos társunkat P.Robi személyében Miskolcról. Mivel ők csak 4 órás jegyet vettek ezért kora délután már indultak is haza. A reggeli hószállingózásból közben jó kis hóesés kerekedett aminek a következménye az lett hogy én egyre gyakrabban látogattam a hüttéket.A hütték kulturáltak és nem drágák, 5 euróból már elég jól lehet lakni és tényleg nagyon finom itt a káposztaleves ! A havazás csak 1/2-3 környékén csillapodott és én ezután tudtam a legjobb köröket menni. A pályákon ekkor már a túrt hó volt a jellemző a sok síelő és a havazás következményeként de ez számomra nem okozott gondot. A pályák : a fő pálya valóban nagyon jól előkészített tömörített és szépen ratrakolt hóval rendelkezik. Itt bőségesen volt hó viszont a jobb oldali lankásabbra már kevesebb jutott-gondolom a későn érkező hidegnek köszönhetően nem volt idő a hóágyúzásra. Ez egy kellemes lejtésű pálya egyébként a fő pályának viszont -Gabi szavaival élve- jó húzása van. Valóban az . A teteje fekete aztán egy halványpiros rész következik és az alja pedig piros. Ez a jól síelők pályája ami kiveszi az erőt a síelőből. A társaságunkból egyik feléből is kivette így már 1/2 4-től csak padon ücsörgés volt napirenden de Gabi még az utolsó felvonót is elcsípte. Kellemes nap volt a társaság miatt és egész nap szólt a zene ami csak még kellemesebbé tette ezt. Egy jó kis terepet ismertünk meg Tálén ! Még jövünk ide a szezonban.
Tale-2011-12-30-001.jpg
Tale-2011-12-30-006.jpg
Tale-2011-12-30-009.jpg
Tale-2011-12-30-012.jpg
Tale-2011-12-30-013.jpg
Tale-2011-12-30-014.jpg
Tale-2011-12-30-017.jpg
Tale-2011-12-30-018.jpg
Tale-2011-12-30-019.jpg
Tale-2011-12-30-029.jpg
gaboca
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Szlovákia
Tále
2011.12.26.
Megvolt ma az első napunk, kilencre értünk ki és a felső parkoló már 3/4-ig megtelt, nem túl jó jel... Azért nem volt vészes, normál hétvégi ember mennyiség jött össze nem telt nagy sorban állással az idő. A tanuló és a nagyobbik pálya ment a jobbszélsőn mentek a hóágyúk és ratrak dolgozott, talán holnap már megy az is. A pálya minősége a megszokott kitűnően elkészített volt, jól bírta az egész napos strapát a nem túl hideg ellenére is.
Külön jó hír Hrinovától megcsinálták az útburkolat felújítását, így teljesen kátyúmentes lett, jól lehet haladni.
zozóka45
3 élménybeszámolót írt
3
16 éve tag
Szlovákia
Tále
2011.01.18.
Sziasztok!

Végre sikerült a múlt hét szombaton Táléra kijutni, ahol ismét jól éreztük magunkat és 2 napot síeltünk.
Habár enyheség volt, a pályák egész jó állapotban voltak, nagyon prímán helyre teszik minden este.
Nem volt tömeg, mindkét nap reggel fél tíztől kora délutánig csúsztunk, sőt vasárnap reggelre egy kicsit kifagyott a pálya és délig még jobb volt, mint előző nap.
Az árak barátiak és mivel a Stupka hotelban laktunk, így mindkét nap még 20% kedvezményt is kaptunk a bérletből.
Még a családi jegyből is!
Tálé-t tényleg csak javasolni tudom, aki 1-2 napos síelésre vágyik, mi még ott sose csalódtunk.
Mindenkinek jó csúszást és sokkal több havat, mert a Chopokon is alig van hó.
Üdv:
gaboca
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Szlovákia
Tále
2010.12.19.
Tegnap voltunk kint síelni, csak a nagy és a tanulópálya ment, de a pálya minősége tökéletes volt. Ötven centis tömörített hóágyúzott hó, megvan az alap az egész szezonra, ki sem nyitnak soha amíg ez el nem készül! A pálya kezelés tökéletes, a kisebbik pályán egész nap dolgoztak a ratrakok, és a hóágyúk is folyamatosan fújták a havat annak ellenére is, hogy jött lefelé az égi áldás is szaporán. A felvonó kicsit rángatós volt, talán rosszul tolerálták a -12 fokot, sorban állás semmi, sajog minden porcikám annyit síeltünk!
petymeg
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
Szlovákia
Tále
2010.01.26.
Sziasztok!
Én Talén kezdtem a síelő pályafutásomat múlt hét pénteken. Pénteken és szombaton vettem 2 óra oktatást, 2x25 Eur-ba került. (Az oktatók nem beszélnek magyarul, de aki enegem oktatott szerencsére jól beszélt angolul)
A negyedik óra végére már úgy ment a síelés, hogy a kicsi kék tanuló pályán vagy tízszer le tudtam jönni esés nélkül. A két másik piros pályát nem próbáltam ki. Nekem nagyon szimpatikus a hely Tále, szerintem kezdőknek kifejezetten ajánlott. A napi jegy emlékeim szerint 16 Eur-ba kerül. Forró csoki tejszínhabbal 1,40 Eur, gépi forró tea 70 cent, szóval pénzt vigyetek bőven magatokkal, mert nem túl olcsó. Viszont tisztaság van és udvarias a személyzet.
Joca
2 élménybeszámolót írt
2
15 éve tag
Szlovákia
Tále
2009.01.03.
Tegnap voltunk Tálén, nagyon jól éreztük magunkat. Megy az összes felvonó, a 2 hosszabb pályán a sorban állás 5-10 perc közötti, viszont a másik 2-n ami csak félig visz fel kb 2-3 perc. A pályák és a hangulat jó, mindenkinek ajánlom. Viszont aki későn érkezik és nem engedik fel a fenti parkolóba az ne legyen 16-óráig, mert nem fog felférni a síbuszokra.
Több , mint egy órát vártunk a buszra, mert be megy Bystrába is. Vagy le is lehet sétálni, én így tettem, nem olyan vészes.
VCsaba
1 élménybeszámolót írt
1
18 éve tag
Szlovákia
Tále
2008.02.11.
Lehetet bankkártyával fizetni a jegyet. Pénztárnál egy papírra ráírja a pénztáros a fizetendő árat, a 10 méterre lévő étteremben lehúzzák a bankkártyát, mindkét bankkártya bizonylatot odaadják, vissza jegypénztárba, jegypénztáros aláíratja az egyik bizonylatot elveszi, másik mard nálad, és odaadja a kért jegyet. Negyed annyi idő volt, mint Chopok délen 9-10 óra között kivárni a jegypénztárnál a sort.
Nagyon kulturált, hangulatos hely, Tále. Őrzött, ingyenes parkoló pálya szélén - addig még meg nem telik meg - kezelt pályák, sorban állás elfogadható volt, valós információk honlapon ( https://www.tale.sk ). Szerencsére csodás napsütés volt, szombaton.
Osha
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
Szlovákia
Tále
2008.02.08.
Hello Csaba!
Tale tökéletes hely a kezdőknek (is)!
Ha Sk-ban vagyunk csúszizni nem hagyjuk ki. A fiam is ott tanult meg síelni, és neki a kedvenc helye. Teljesen kezdőknek is van tanulópálya, tanulólifttel, és a két nagy "piros" pálya is elég lightos, utazós kis pályák - a legtetejétől eltekintve, az picit meredekebb mindkettőnél- (Selce Cachovo-n ennél "húzósabb" pályát jelölnek kék színnel). Ami viszont a negatívum róla, h sokan szeretik, ezért hétvégén ajánlatos elkerülni, mert elég nagy a sor. A jegyek árai is barátságosnak tekinthetők, és kedvezményes jegyek is vannak. (a kártyás fizetésről nem tudok nyilatkozni) -mellékelek egy képet a tanulópályáról-
tanulo.JPG
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.