Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Élménybeszámolók: Unterberg síterep leírás cikk galéria videó fórum

Unterberg síterep értékelése
98 szavazat, átlagos érték: 3.5
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2017.02.11. sapali
2017. február 09-én voltunk ezen a síterepen. Egy igazi hagyományos romantikus síterep. Ahogyan elnéztem a parkolóban az autók rendszámait, csak mi voltunk külföldiek. A személyzet kedves és segítőkész. A síterepen nem voltak sokan. A parkolóból külön busszal vittek fel, aminek külön feelingje van. A kék pályák itt valóban kék pályák. Egyedüli hátránya a terepnek, hogy mivel régen esett friss hó, ezért kora délutánra már több helyen jeges volt és egy-két kavics is került a pályákra. Ha valaki egy hagyományos, szép környezettel rendelkező sípályára vágyik, akkor feltétlenül keresse fel. A pályát kezdőknek is ajánlom.
IMG-0059.JPGIMG-0052.JPGIMG-0054.JPGIMG-0056.JPGIMG-0057.JPGIMG-0055.JPGWP-20170209-14-43-41-Pro.jpgWP-20170209-10-29-07-Pro.jpgWP-20170209-10-28-23-Pro.jpg
h i r d e t é s
2013.02.25. zsolti780
2013.02.21.-én csütörtökön voltunk egy kis baráti társasággal Unterbergen. Csak annyit mondhatok(ha a győrhöz közeli pályákat nézzük) számomra Stuhleck megszűnt létezni. A bérletet a lenti parkolóban kell megvenni majd síbuszra ülve vittek fel minket a középső állomásra, ahol aztán lehetett használni a lifteket mert a jegyet nem érték sehol.
Nagyon kevesen voltak de ez betudható a hétköznapnak, ugye ezen a részen a síszünetnek is vége volt már ekkor.
A hó szinte egész nap esett és -5fok volt. A pályák tökéletesek voltak, friss ropogós hó mindenhol. A kék vonalak nagyon lankásak de nagyon élvezhető, egyedül a FIS pályán nem mentünk le mivel túl sok időt töltöttünk el a fenyőerdőkben a méteres havon csúszva.
A középállomáson lévő hüttében kártyával nem lehet fizetni így maradt a kp.
Pár fotó erejéig érdemes odacsúszni a pálya szélén lévő kis templomhoz is, nagyon szép.
Ettől a naptól kezdve minden évben eltöltök itt egy hétvégét csak a csákányosokat cserélhetnék le ülősre, ez az egyetlen hátulütője a helynek ha deszkával vagy....
2013-02-21-2478.jpg2013-02-21-2482.jpg20130221-103329.jpg2013-02-21-2479.jpg2013-02-21-2497.jpg2013-02-21-2455.jpg2013-02-21-2471.jpg
2013.01.19. SonKöl
mai helyzetjelentés:
9:30 körül értünk a parkolóhoz és kedvünk megtört, ugyanis hosszú sor (30méter tuti) kígyózott a pénztárnál (legalábbis az 1-es számúnál). Lévén a 2-es kasszánál sokkal kevesebben voltak, így ott gyorsan (kb. 10perc) lehetett végezni a jegyvásárlással. Viszont a következő sor a buszra várásnál fogadott minket, de a harmadik buszra felfértünk. Úgy tűnt 3 busz jár fel, s alá.
A parkolóbéli tömeg ellenére a lifteknél a maximális sorban állás nem haladta meg a 8percet! 1-2 óra között, illetve 3 óra után már alig néhány perces várakozás volt jellemző. A pályákon kevesen voltak, a szűkösebb liftkapacitás miatt.
Hó van bőven, pazar a hóhelyzet a pályákon, egyedül a parkolóba csúszásnál a "szorosnál" (Heuriss klamm) a letörésnél javasolt vigyázni, a kikandikáló talaj és kövek miatt.
A pályák nagyon rendben voltak. A "Bischof Schlag" piros pálya volt egyedül kezeletlen. Délutánra buckák jelentek meg a felső részen lévő piros pályákon, de le lehetett jönni buckázás nélkül is.
Az erdőben (főleg az 1 és 2. sz. liftek mellett jobbra-balra) kevés szűz területet lehetett találni, de azért lejjebb még akad...
Az időjárásról annyit, hogy a síközpont nagyobbik része felhőben volt, azonban a felső pályák felső egyharmada a felhő fölött volt, szikrázóan sütött a nap! Ennek köszönhetően fent kissé olvadt. A felső liftek tetején csodálatos panoráma fogadott!!!
Ismét pazar napot töltöttünk Unterbergen:)
Az útviszonyok: teljesen rendben voltak, végig nedves volt a burkolat, hó az úton egy szál se. Kivételt csak a Pernitztől felfelé vezető út jelenti, kb. Thal településig sózzák az utat, utána már nem, de könnyedén fel lehetett menni.
2012.02.16. SonKöl
Szervusztok!
Mai nap meglátogattuk Unterberget. Hóhiányban nem szenvednek! Már az alap sem lehetett rossz, de ma reggel 15-20cm friss porhó fogadott, plusz délelőtt végig esett a hó.
Volt olyan pálya, melyen a nap folyamán találkoztunk ratrakkal, de alapvetően ma nem kezelték a pályákat (talán holnapra már rendbe teszik). De ennek mi kifejezetten örültünk, a szenzációs porhóban síelhettünk!
Pályán kívül az erdőben is bőven elegendő hó van az élmény síeléshez! Igaz egy délután alatt "szét lett síelve" az erdő, de azért még akad érintetlen terület.
Csütörtök lévén alig voltak a központban, ergo sorban állásról sem beszélhettünk.
Pazar napunk volt! Csak ajánlani tudom Unterberget, mert most kiváló hóviszonnyal rendelkezik!
A táj meg egyébként is csodálatos!
2010.12.20. afuchs007
Sziasztok, tegnap megjártuk Unterberget és mint ígértem írok egy beszámolót. Kb 10 órára értünk a felső parkolóba. Az út kissé havas volt Pernitz-től de nem volt vészes. A felső parkoló szinte tele volt és az alsóban is voltak. Kicsit féltünk, hogy tömeg lesz a pályán, de szerencsére a tömegből napközben nem sokat érzékeltünk. Egy lelkes síelni vágyóval vágtunk neki a hegynek. Egy kis buszozás után felcsatoltunk. Bemelegítésnek átcsúsztunk a schneidlift-hez, közben a hóekézést tanítottuk. A hó tökéletes volt friss tömörített porhó. Napközben kisebb sorok kialakultak a felvonóknál, de 2-3 perc alatt mindig sorra kerültünk. A tömeget a hütténél lehetett egyedül érzékelni. A nap végére a tanítvány elfáadt, de már hóekével le tud jönni a hegyről, kicsit még a jobbra fordulást kell gyakorolni, de elmondható, hogy egy újabb embernek adtuk át a sí vírust! Mi még egy kicsit csúsztunk, bele is futottunk egy kezeletlen pályába (hüttengang). Egy kis buckasízés volt a templomig, aztán a parkoló felé vettük az, irányt, mert kezdett elég hideg lenni! Összességében egy nagyon jó szezon nyitó nap volt! A hó tökéletes (80cm) volt a nap sütött, és mi jól elfáradtunk. Még annyit elmondanék, hogy a hétvégén a belépő 22 EUR volt, és ha jól láttam, egy kölcsönzőt is nyitottak, a felső parkolóban. Idén még fogunk ide jönni!
IMGP0005.JPGIMGP0014.JPGnaplemente 2IMGP0018.JPGIMGP0015-k.JPGtemplomegy kis freeridenaplemente
2010.12.13. pezs
Néhány évvel ezelőtt gyermekeimmel együtt felköltöztünk egy hétre a pályán található menedékházba. Ott laktunk!
Étkeztünk és aludtunk, természetesen napközben az időnket a pályákon töltöttük. Nagyszerű élmény volt, hiszen ez a pálya híres a természetes körülményeiről. A pályák gondozottsága az ausztriában megszokottakétól nem maradt el, ennek ellenére képesek voltak megőrizni a tél valódi szépségét. Rengeteg erdei út, valódi buckás pálya, és nem utolsó sorban a hely szelleme: ezen a pályán tanult Michaela Dorfmeister!

Hatalmas óriás plakátok tudatták az odaérkezőkkel Michi akkori sikereit!

Miután a felvonók leálltak a közönség egy része beült egy könnyű vacsorára, majd jókedvűen, fejükön a lámpákkal, lecsúsztak a völgybe az autóikhoz.

Csak nagyon kevesen maradtunk éjszakára is a hegyen, így a kis csapat otthonosan befűtött a kandallóba, megterítettünk és közösen elfogyasztottuk a hazait.

Ezt az idillt csak egy-két éjszakai túrázó zavarta meg: jött, átöltözött, megivott egy teát, és tovább csúszott a szikrázó éjszakában.

Fantasztikus kirándulás volt!
2010.12.01. afuchs007
Szépen esik a hó most is Unterbergen!

Remélem januárban már nyitnak! Nekem nagyon szép emlékeim vannak erről a helyről. Itt csatoltam fel először a sílécet. Majd a második síelős napomat is töltöttem el!
Szép környezet, kevés ember, hangulatos hütték, kedvező árak és még közel is van!
Kicsit fárasztó a húzólift, de ki lehet bírni! A pályákat 1 nap alatt nem lehet megunni, több napos síelést azért nem ide szervezném! Tanulásra kiválóak! Már barátoknak meg is ígértük, hogy ide kivisszük őket ide , mert szeretnének megtanulni!

Hajrá Unterberg!
2010.02.10. andras_80
Sziasztok!
Mi múlt szombaton (02.06.) voltunk Unterbergen síelni, elsősorban kedvező ára, közelsége, és a sokak által említett szépsége miatt. Nos, csendes, nyugis helyet vártunk, ehhez képest azért nagy volt a forgalom, alkalmanként sorok is kialakultak a felvonóknál (persze nem vészesen hosszúak). Ami még jellemzi esetleg a forgalmat: a hüttékbe nem tudtunk úgy bemenni, hogy lett volna szabad hely, valamint a parkoló is tele volt. A pályákon annyira nem lehetett érezni a sokaságot, de nem volt olyan érzésem, mintha lezárt pályán síelnék :)
Múlt szombaton egyébként nagyon rossz időt fogtunk ki, a felső pályákon nagyon sűrű köd volt. A pályák véleményem szerint nem voltak túlságosan jól kezelve, de különösebb gond sem volt velük.
Mi most voltunk először itt, de biztos nem az utoljára. Egy kicsivel kevesebb ember, kicsivel jobb látási viszonyok, jobb idő, és valóban egy nagyon klassz hely.
Üdv: kisforbej
2010.01.31. györgyi21
Sziasztok! Január 29-én sikerült eljutnunk Unterbergbe. Az előző nap 30-40 cm hó esett le, így abban hiány nem volt. A pályák jó szélesek, a táj gyönyörű. Arra készüljön aki ide megy, hogy a pályák nincsenek mindig elkészítve. Szóval a mély havas síelés napja volt, de nem bántuk meg, hogy nem Semmeringre mendtünk megint. A bérlet is olcsóbb és a hüttében házias ízek vártak minket kedvezőbb árakon. A személyzet barátságos és segítőkész, sokkal otthonosabb , talán azért is, mert itt nincs akkora tömeg. Összesen ha voltunk a pályákon 60-80-an.
Mindenkinek ajánlom, ilyen gyönyörű fenyveseket egy síterepen nem látni!
Györgyi
2009.08.24. McZee
bár az augusztus nem éppen a síelésről szól, de mivel már alig várom a szezont, ezért idepillantottam, és eszembe jutott, hogy nem írtam beszámolót Unterbergről.

Unterbergbe egyszer kell síelni! Bár még kevés helyen voltam, de lenyűgözött a hely.

Egy minimum 50 cm-es friss hóra érkeztünk meg :), és még az első napunkon is esett. így a köd kicsit megnehezítette az első "lépéseket", mert a felső felvonótól egy keskeny gerincen kell elcsúszni a könnyebb pályák felé.

Donovaly unalmasan letarolt hegyoldalához képest itt festői erdei ösvényeken keresztül lehet lecsúszni, ami szerintem nagyon sokat dob az élményen. helyenként szűknek mondható, de mivel nem volt tömeg, ezért nem volt zavaró.

a csúcsról a kilátás gyönyörű!!!

a csákányos felvonók valóban fárasztóak, és kiesni belőle nem kis szivás. de cserébe ahogy én néztem a környék legolcsóbb pályája, különösen az 5 napos bérlet éri meg.

Profiknak nem javasolt a felvonó/csúszás arány nekik nem nyerő. De egy kezdőnek, aki már stabilan síel, és meg meg áll csodálni a természetet, annak tökéletes. Totál kezdőknek/kezdő gyerekeknek nem ajánlott, mert nem nagyon van tanulásra alkalmas hely. Nekem volt szerencsém egy teljesen kezdőt felcsábítani a csúcsra (mivel más lehetőség nem volt) s ott elkezdeni a tanítást. A teljes lesiklás a parkolóig (5 km) kb 2 óra volt :) már kicsit be is sötétedett.

Szállás:
Bent a faluban Ulreich apartman!!! mindenkinek ajánlom!

ha egyszer építenek beülős felvonót az alsó lift aljától a csúcsra, akkor rettentő jó hely lesz.
2009.03.14. TKata
Mi idén többször is voltunk 1-1 napra. A bébipályán nagyon sok kisgyerek, semmilyen köteles felvonó sehol egyszer sem, viszont a sok síiskolás (itt ahol Stani szerint a mobil köteles szokott lenni) a csákányosból folyamatosan kiesett, ettől irtózatos tömeg gyűlt össze a sorbaállásnál. Gyakorlatilag félóra ácsorgás után ezen a részen senki sem volt a pályán, mindenki a sorban ácsorgott.
2008.12.30. hurrá
Ma jöttünk haza Unterbergből. Annyian voltak, hogy nem győztünk sorba állni. Szerintem a pályák jól kezeltek és kezdőknek is merem ajánlani. Párom évek óta síel, de ettől még Ő kezdő! Csak, hogy tisztázzuk a fogalmakat. Egyébként szerintem tanulásra is alkalmasak a pályák. Hóeke, párhuzamos léckezelés stb. A bébipálya itt tényleg nagyon kicsi. Ilyen kicsit még nem is láttam sehol.
Buszozással nem volt gond egész kényelmes és rugalmas volt.
Természetes hó volt és nagyon szép a környezet. A parkolóig le tudtunk csúszni. A léceken kisebb karcolások azért persze lettek, de nem tudni pontosan, hogy azt hol sikerült összeszedni. Mert kavicsok az alsóbb pályákon azért voltak.

Mi nem valószínű, hogy még egyszer ezt a helyet választjuk, mert a csákányos felvonók és a sok sorbaállás fárasztóbb mint gondoltuk. Ha ott laknék a közelben biztos felugranék néha hétköznap. De Pestmegyéből szerintem nem érdemes azért a pályáért elautózni.

Mi a Haus Gabrielében laktunk 28E/fő/nap reggelivel. Szép környezet, tiszta, szép, tágas, meleg szoba.Nagyon rendesek voltak a háziak, beszélnek angolul. Reggeliben semmi változatos nem volt, mindig ugyanaz és semmi vidéki finomság.

A környéken nehéz vacsorázni. Hétköznap bezár abból a kevés étteremből is néhány. Egyébként MINDEN étteremben cigarettafüst hömpölyög, ahol jártunk, csakúgy mint a sípályán a hüttékben. Ennyi "passzív" cigarettafüstöt biztos, hogy nem szívtam az utóbbi 3-4 évben itthon.
2008.12.26. TZoli
Karácsony elötti napon kezeletlen, kemény, jeges pályák fogadtak minket, az előző napokon ott sielők nyomaival belefagyva a hóba. Ettől a carvingozás az teljesen élvezhetetlen volt, a felkérgesedett megfagyott nyomok szétverték a térdem.
Minden felvonó működött, de a kistemplom felé eső rész le volt zárva, pedig hó arra is volt. A parkolóig nem lehetett lecsúszni mert odáig meg nem volt hó, csak sár.
Annak érdemes menni, aki szereti a hosszú csákányos felvonókat a rövid meredek pályákkal. Kezdő kerülje el messzire. Tanuló pálya vagy tanuló rész egyáltalán nincs.
2007.12.20. Stani
Vasárnapi (dec 16.) helyzetkép:
Fantasztikus hó, kb -10 fok a hegyen. Javarészt borús, felhős idő, ill. a csúcs közelében és a "ködhajlamos" helyeken időnként igen makacs köd.

A pályák fantasztikusak voltak, semmi kemény, kijegesedett műhó pálya, hanem igazi Naturschnee, azért még mindig ez az igazi!
Sorbanállás nem volt, kivéve alkalmanként a Schneidliftnél 1-2 perc.
Időnként nagyon becsapos fényviszonyok és kontrasztok és igazi téli táj!

Pár kép:

Lange Mulde melletti havas fenyőfák
http://farm3.static.flickr.com/2107.../2124097821_e46364f57d_b....

Silbergraben, szemben a Karnerboden egy része
http://farm3.static.flickr.com/2415.../2124103549_59606cf234_b....

Karnerschlag alsó része
http://farm3.static.flickr.com/2060.../2124093137_83bd77969c_b....

Karnerschlag melletti téli táj
http://farm3.static.flickr.com/2406.../2124090363_fb833f7921_b....

és

http://farm3.static.flickr.com/2029.../2124091687_c5e71032ed_b....


Mélyen behavazott fák között
http://farm3.static.flickr.com/2344.../2124875114_104539c2fb_b....

"Valahol" az erdőben
http://farm3.static.flickr.com/2406.../2124095193_2153cdf564_b....

Karnerboden alsó csákányosa
http://farm3.static.flickr.com/2372.../2124087157_86038caa2b_b....

Karnerboden
http://farm3.static.flickr.com/2263.../2124084039_6a4636f51d_b....

Karnerschlag pályája
http://farm3.static.flickr.com/2165.../2124863596_ec2e235f6f_b....
2007.12.03. szala4
Sziasztok. Mi is megjártuk azaz meg síeltük.A szombat délután tök jó volt kevés síelő kicsit ragadós hó de nem voltak buckák.A vasárnap reggeli jégpálya már nem volt jó.Tiz után már semmi gond hasitottun Powee vel. Nekünk akiknek kevés hó jut,jó volt szuperul éreztük magunkat.Azonkívül a hogy a cipő rohadtul nyomta sípcsontomat.Mi az első busszal mentünk fől csak üllő emberek voltak. Lehet vissza is megyünk majd.A panoráma a csúcsól tényleg gyönyörű.Pár kép tőlem is.
DSCF6710.jpgDSCF6681.jpgDSCF6711.jpgDSCF6715.jpgDSCF6726.jpgDSCF6741.jpgDSCF6757.jpg
2007.12.03. Bader
Sziasztok! Mi is kint voltunk Vasárnap és nagyon jól éreztük magunkat! Tényleg csodálatos a hely és biztos még jobb tudna lenni ha lenne hó. Mégsem lesz a kedvencem mert ez a buszozós szarakodást nehezen viselem. Full televárják a buszt úgy álltunk hogy a hering hozzánk képest csak a cserepadra ülhetett volna. Aztán a busz hátuljára feldobált lécek össze-vissza ütik egymást ( a parkolóba érve meg az emberek, mert senki nem tud 2 percet várni a lécére a legbelsőt kell először levenni összedönteni minden mást). A pályára érve pedig szívesen megkérdeztem volna mutassák meg hol mérték a 20/50cm-t? Ezek valószínű csak az én problémáim de sajnos én ilyen vagyok annak ellenére hogy nincs drága felszerelésem nem szeretem hogy ok nélkül kár legyen benne.
2007.12.03. westend
Kipróbáltuk családostul mi is (élve az ünnepi lehetőséggel:-), bár kicsit félve indultunk el itthonról a szemerkélő esőben. Ott viszont már jó idő volt. A hó az árnyékos helyeken tényleg kicsit jeges volt, máshol meg olvadt kissé, de összességében érdemes volt kimenni.
Nem tudom, milyen tömeg szokott lenni itt egyébként, de most sem nagyon kellett sorbanállni. A vendéglátásra sem lehet panasz (meg a zenekarra sem :-).
A végére úgy éreztem, hogy kicsit fárasztóak a hosszabb csákányos felvonók, pláne kis gyerekkel...
Egy fél méter friss hó (meg egy kis hideg) viszont tényleg nem ártana; mert még egy hét ilyen 'tavasz' és bezárhatják a pályákat.
2007.12.02. powee
Na megvolt Unterberg is. Szerintem nem hazudok, ha azt mondom hogy Ausztria elso 10 legszebb helyen fekvo siterepenek elso hanyadaban biztos bennevan ez a gyonyoru helyen fekvo siterep.

Talalkoztam szala4-ekkel, jo kis sieles lett a vegere, bar 8:30kor a fis-palyan egy koris gyorsabban lejott volna mint en leccel. Ez valoszinuleg a miatt volt mert az ejszakai esozes utan csontta fagyott a palya. Ezert hat ettem egy kicsit, hogy 20-30perc felmelegedes utan (mivel 10aggal sutott a nap) kicsitt megolvadjon, es lehessen rajta csapatni.

Most kicsit faradt vagyok, ezert nem kommentalom kulon a kepeket, majd holnap megteszem.

A lenyeg, hogy senki ne menjen szerintem addig, mig min. 50cm friss ho nem esik. Hogy mert mondom? Beszeljenek a kepek:
http://www.flickr.com/photos/210464...87@N02/sets/7215760335793...
2007.11.25. Stani
Ma ismét megvolt Unterberg. Bár az első parkolók meglehetősen tele voltak a pályán szinte alig lézengtek, sorbanállás nulla, na jó egyszer kellett "kemény" két percet várni a Schneidliftnél:)

Hó még továbbra is van bőven, bár már kétségtelenül nem a múlt heti porhó, hiszen ahogy mindenütt itt is olvadt.

Napközben nulla fok volt fenn a hegyen, du. háromkor gyengén elkezdett havazni, hószállingózni... jön a hidegfront, remélhetőleg ismételten egy jó adag friss hóval :)

Jövő héten vasárnap (december 2.) 40 éves Unterberg!! Ennek apropóján mindössze 10 euró lesz a felnőtt egésznapos síbérlet!
S ha lehet hinni az előrejelzéseknek, még friss hó sem elképzelhetetlen.
2007.11.17. Stani
Ma Unterbergen voltunk, egyszerűen egy kis mesevilág volt, fantasztikus!!!
Igaz a felvonók nem mentek, de a parkolotól a középállomásig a Busstraßén felgyalogoltunk, hátunkon a sível és boarddal, majd irány a csúcs.

A hó elsőosztályú volt, rendkívül puha, finom porhó, nem is tudom, hogy utóljára mikor freerideoltam ilyen eszméletlen körülmények közt, tiszta Kanada :)
Őszintén megmondva ekkora mennyiségű porhónál (1,5 méter felett) már bizony kivánkozott egy igazi freeride, "fat ski", de azért a b5 is tudta a dolgát.
Meglepően sok sítúrázó, ill volt néhány elvetemült (mint mi), akik bakanccsal vágtak neki a hónak. Hál Isten délutántól itt-ott elkezdtek a ratrakok járni, így legalább felfelé nem a hatalmas mélyhóban kellett besüllyednünk, mert az kissé fárasztó volt.
Thaltól havas volt az út, mivel onnan Unterbergig nem sóznak.
Bővebb beszámoló képekkel majd később.

@engel: hétköznaponként ca félóránként, egyébként (hétvégé, szünet, ünnepnap) gyakrabban.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »