Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

thomasb kiemelt beszámolói
thomasb
1 élménybeszámolót írt
1
9 éve tag
Szlovákia
Jasná - Chopok
2015.01.02.
2015.01.01-én volt szerencsénk egy remek kis napot tölteni Jasnán. A 45km pálya fele volt síelhető, 15-30cm havat ígértek és ez reális is volt. A pályák jól kezeltek, az alsó és középső szakaszokon tökéletesen jól síelhetők voltak, a nap nem sütött, de a szél sem fújt és csapadék sem nagyon esett. A felsőbb pályaszakaszokon valóban ködös volt az idő, de még így is találtunk kedvünkre való pályákat a tisztább részeken. Nem untuk el magunkat! A pályákon sokan voltak, de én még azért nem tenném ki a "megtelt" táblát! Egy nagyon finom késői ebéd után, élményekkel gazdagodva indultunk haza. Jasnára 2 negatívumot tudok mindössze említeni. 1: Szinte SEHOL NEM LEHET KÁRTYÁVAL fizetni! A bérletet meg lehet venni és a síboltban is elfogadják, de egyetlen büfé, étterem, hütte, kocsma sem fogad el kártyát a sípályákon! Bankomat sincs gyakorlatilag sehol, kivéve egy 4* szállodát az egyik - éppen nem üzemelő - fekete pálya végén. Így MINDENKI vigyen magával készpénzt is ha ide látogat! Mi a P4 parkolóban, a JASNA térkép bal alsó csücskében parkoltunk és végül itt találtunk egy LUCKY nevű panzió/éttermet ahol végül elfogadták a kártyánkat és meg tudtunk ebédelni. Ez az EGYETLEN ÉTTEREM ahol KÁRTYÁT is ELFOGADNAK! Nagyon kedvesek voltak, pár szót magyarul is tudnak és nem is félnek/szégyenlik kimondani. Az étlap angolul is ki van írva, így lényegében könnyű választani. Az ebéd finom volt, a kiszolgálás udvarias, és a 2 főétel+2üdítő+forrócsoki mindössze 23EURO volt. Ha valakit magával ragad egy ilyen családias hangulatú, kandallós kisvendéglő, akár meg is tud szállni náluk éjszakára, közvetlenül a pályák tövében! De találkoztunk olyan magyar síelőkkel, akik a közeli Mikulás faluban szálltak meg, a pálya szállások árainak töredékéért. Egy esetleges több napos tartózkodás esetén rövid autózással elérhető Ruzomberok, Donovaly, és persze Jasna is. 2.: A <300km-es út időjárás és autó elé ugráló őzikék függvényében akár 4-4.5 óra is lehet. 1 napra "kiugrani" ettől függetlenül - ha valaki szívesen vezet - megéri! Pláne ha valaki megunta DONOVALY szépségeit, vagy csak egyszerűen ott nem találta meg azt a havat és pálya mennyiséget, amit keresett. JASNA mindössze 1 óra autó útra van Donovaly-tól, ugyan azon az úton, csak tovább kell autókázni.
Még egy gondolat: Kérek mindenkit, hogy a teljes síruháját az indulás előtt és ne az érkezés után próbálja fel. Mert egy esetleges még nem tudatosult "méretváltozás" a többiek részéről erős kacagásba, saját részünkről viszont súlyos szomorkodásba, szerencsésebb esetben s.o.s. megoldásként síruhára kidobott pénzbe kerülhet. Boldog Új Évet és balesetmentes síszezont mindenkinek! ThomasB
Fenykep-0106.jpg
Fenykep-0105.jpg
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.