Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

nahar kiemelt beszámolói
nahar
2 élménybeszámolót írt
2
18 éve tag
Szlovákia
Martinky
2007.02.15.
Szia Lordus!
Minden évben megyünk Martinba, persze idén még nem voltunk a botrányos hóviszonyok miatt. A teljes terep még mindig nincs nyitva. (1pálya+1felvonó zárva) A pályák nagy része kék, de azért meredekebbek, mint donovalyn. Minden pálya nagyon kellemes és rendesen kezelik is őket. A kedvenc terepem Szlovákiában mert olcsó, emberi léptékű és tényleg kiváló adottságú.Gyönyörű a környezet és nem fekapott. Gyenge pontjuk a felvonók elavultsága (1978-83-as telepítésű indítópálcás tányérosok és akkorát rántanak, mint egy vadló), egy büfé szolgálja ki a pályát és csak kocsival lehet feljutni (du.1-ig felfelé, utána lefelé egyirányú a szerpentin) Az együlésest már leszerelték, bár jelölik a térképen (a hozzá tartozó pálya sem működik). Az alapfelvonó is egy Poma, kezdőknek elsőre nem ajánlott. Érdemes lenne egy napot a Martintól 10 km-re levő Jasenska Dolinán kezdenetek tanulni és csak második nap menni Holé-ra. Itt van esti síelés is, át lehet jönni délutánonként Holéról ide. Martint egy kis gyakorlás után csak ajánlani tudom, mert tényleg nagyon jó pályák vannak. A város nem egy nagy szám, de van Tesco és egy jó szállás:
http://www.penzion-cierna-pani.sk/
nahar
2 élménybeszámolót írt
2
18 éve tag
Ausztria
Innerkrems
2006.02.15.
Üdv Mindenkinek! Vasárnap jöttünk haza Innerkremsből, igencsak elégedetten. A terep kb.530 km-re van Bp.-től, Gmünd városától nem messze, 10 lift (1 db 4-es buborékos, 1 db régebbi 2-es ülős, 8 csákányos) és 45 km pálya van, ami kiegészülne 60 km-re és 16 liftre, de egy részét felújítják. Érdekessége, hogy itt van az alpesi teljesítménymérő központ és ezért jónéhány olimpiai és vb csapat itt edz. Most éppen a horvátok voltak itt, hihetetlen közelről látni síelni őket. Síhinta alakzatban vannak a pályák, 3 völgyön-hegyen lehet közlekedni. A pályák nagyon szépen gondozottak és voltak olyan órák(!) amikor egyedül voltunk az egész kék pályarészen. Várakozni 4 nap alatt egyszer sem kellett. A piros pályák vezetése nagyon dinamikus és váltopzatos, de volt olyan versenypálya ahol szerintem halandó ember nem megy le józanon. A hozzá vezető csákányos felvonó meredeksége 55% volt! A hó tökéletes, viszont sajnos a a szél minden nap erős volt, ami néhány pályarészen nagyon zavart. Utolsó napra esett 20 cm friss hó, úgyhogy ment a szűzhavazás...:)
Honfitársaink közül szinte senkivel sem találkoztunk, ami nem baj.
Bérletet a car-tournál vásároltuk még itthon, nagyon jó áron (4 nap 18500).

A szállásunk mesébe illő helyen 1300 méter magasan a szomszéd völgyben volt egy 200 éves malomépületben, természetesen gyönyörűen felújítva. 7-en voltunk, de elférnek 9-en is. A háziak lesték minen szavunkat, hihetelen kedvességgel fogadtak (pl.minden reggel friss bocitej, befűtöttek nekünk mire hazaértünk, stb.) Mindennel együtt fizettünk a szállásért 6 napra fejenként 55(!) Eurót(~kb14000/fő). Ez hihetetlen olcsó.

Címük:
http://www.gamperhof.at.tf/

Azért is jó, mert több terepet el lehet érni tőlük 20-30 km-n belül. (Katchberg, Bad Kleinkirchem,...) Mindenkinek csak ajánlani tudom!
További jó telet mindenkinek!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.